Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ καλησπερα σας,
μια και μου ξενοικιαστικε το σπιτι, χρειαστηκε να κανω μονος διαφορα μερεμετια, μιας και δεν μενει φραγκο, και τα περισσοτερα μαστορια κανουν δουλεια του ποδαριου...

Υπηρξε μια διαρροη της αποχετευσης του νεροχυτη της κουζινας που ο ενοικιαστης δεν επισκευασε εγκαιρως, και μου εμεινε να καμω φτιαξιματα στο σπιτι...
20150829_142916.jpg

20150829_142300.jpg

20150829_131858.jpg

20150829_132000.jpg

20150829_131946.jpg

αποφασισα να καταργησω πληρως το ΜΔΦ δαπεδου ντουλαπιου κατω απο τον νεροχυτη, και να βαλω κατω απο το φυλλο αλουμινιου παλετο σανιδια.
Ετσι οτι και να γινει, δεν θα ρημαχτει το πανακριβο ψευτοξυλο...
20150829_152621.jpg

20150829_153628.jpg

20150829_154221.jpg

Επρεπε να διαχειριστω και τον θερμοσιφωνα της κουζινας...
Μια ενδιαμεση φαση δειχνουν οι φωτογραφιες,

οπου προσπαθω να συμμαζεψω την κατασταση.
Εβγαλα την σαπια μοριοσανιδα, καθαρισα, εκοψα το σαπιο καπλαμα στο βαθος πισω απο την αποχετευση, τριψιμο, στοκαρισμα, βαψιμο...

20150829_153636.jpg

20150829_205652.jpg

20150829_205727.jpg

Εργαλεια...
Δισκοπριονο, σεγα, πολυεργαλειο, κατσαβιδι χειρος μπαταριας, σπατουλα, πινελο και μπογια...

Εγώ τα ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου σε μια εταιρία ανακαινίσεων και σε 20 μέρες παρέλαβα καινούριο σπίτι.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ τα ανέθεσα την ανακαίνιση του σπιτιού μου σε μια εταιρία ανακαινίσεων και σε 20 μέρες παρέλαβα καινούριο σπίτι.

Και το diy που είναι?

Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

κατι μου λεει οτι στο νο2 ποστ θα μαθουμε και την εταιρια.

Πρωινή σβέλτη επισκευή,ένα πολύμπριζο έκανε "νούμερα" ο διακόπτης καί αντικαταστάθηκε πάραυτα.
Επειδή είχα διακόπτη,σήμερα θά πάω να αγοράσω έναν νά αντικαταστήσω αυτόν πού έβαλα στό πολύμπριζο (γιατί πάντα θέλω νά έχω στόκ από έναν διαφορετικό διακόπτη γιά τέτοιες περιπτώσεις),δέν ξέρω τό κατά πόσο συμφέρει η επισκευή,τό πολύμπριζο έκανε 5,5 ευρώ καί ο διακόπτης θά έχει κόστος 2-3 ευρώ,αλλά είναι η χαρά τού μαστορέματος-επισκευής.
Τόν άνοιξα μέ ειδική κατσαβιδόλαμα από τό σέτ τής Proxxon,έκοψα τά καλώδια,έβγαλα τόν παλιό διακόπτη,έβαλα τόν νέο,απογύμνωσα τά καλώδια,καί μέ ηλεκτρονικό κολλητήρι καί καλάι κολλήθηκαν επάνω στίς επαφές τού νέου διακόπτη.
Ο νέος διακόπτης είναι ίδιος στίς επαφές πού τίς μέτρησα μέ τό πολύμετρο σέ θέση Ohm πρίν τόν τοποθετήσω,καί μέ λαμπάκι σάν τόν παλιό,αλλά σέ μαύρο χρώμα.

po110.jpg

po210.jpg

po310.jpg

po410.jpg

po510.jpg

po610.jpg

Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Ωραίος.
Ελπίζω να άνοιξε εύκολα γιατί μερικά πολύμπριζα δεν ανοίγουν εύκολα ή έχουν τις πιο παράξενες βίδες (κεφάλι) που πρέπει να ξεβιδώσεις.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Ωραίος.
Ελπίζω να άνοιξε εύκολα γιατί μερικά πολύμπριζα δεν ανοίγουν εύκολα ή έχουν τις πιο παράξενες βίδες (κεφάλι) που πρέπει να ξεβιδώσεις.

Ευχαριστώ.
Πανεύκολα άνοιξε άν έχεις τίς ειδικές κατσαβιδόλαμες Proxxon,η βίδα είναι τύπου Tri-wing (τρίπτερες),άνοιξε μέ κατσαβιδόλαμα Tri-wing νούμερο TW1

Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Ωραιος ο Δημητρος. Εγω ουτε θα το σκεφτομουν κατι τετοιο!

Μπράβο Δημήτριε, άψογος.
Έχω κι εγώ κάτι χαλασμένα αλλά δεν είδα βίδες για να τα ανοίξω και τα άφησα στην άκρη. Διορθώνονται λες;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Ευχαριστώ.
Πανεύκολα άνοιξε άν έχεις τίς ειδικές κατσαβιδόλαμες Proxxon,η βίδα είναι τύπου Tri-wing (τρίπτερες),άνοιξε μέ κατσαβιδόλαμα Tri-wing νούμερο TW1

Αυτό & αν μου αρέσει το βαλιτσάκι ! Πανχρήσιμο.

να συμπληρωσω και τις τριγωνες μυτες. ουκ ολιγες φορες τις εχω συναντησει σε οικιακες συσκευες και μου σπανε τα νευρα.

που δεν τις εχει το βαλιτσακι προξον ;)

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

να συμπληρωσω και τις τριγωνες μυτες. ουκ ολιγες φορες τις εχω συναντησει σε οικιακες συσκευες και μου σπανε τα νευρα.

που δεν τις εχει το βαλιτσακι προξον ;)

Στα υπ όψιν & αυτό (wish list).

Έχω πετάξει ένα (φθηνό μεν) αερόθερμο που δεν μπορούσα να το ανοίξω γιατί μου έλειπαν οι κατάλληλες μύτες & με εκνεύρισε αφάνταστα κάποτε.

Οποιος δεν εχει το συγκεκριμενο να πουλησει ολα τα σετ που εχει να το αγορασει.
Δινει λυσεις παντου.
Βραστηρες καφετιερες σιδερα εχουν στην πλειονότητά τους τετοιες βιδες.

Πρωινή σβέλτη επισκευή,ένα πολύμπριζο έκανε "νούμερα" ο διακόπτης καί αντικαταστάθηκε πάραυτα.
Επειδή είχα διακόπτη,σήμερα θά πάω να αγοράσω έναν νά αντικαταστήσω αυτόν πού έβαλα στό πολύμπριζο (γιατί πάντα θέλω νά έχω στόκ από έναν διαφορετικό διακόπτη γιά τέτοιες περιπτώσεις),δέν ξέρω τό κατά πόσο συμφέρει η επισκευή,τό πολύμπριζο έκανε 5,5 ευρώ καί ο διακόπτης θά έχει κόστος 2-3 ευρώ,αλλά είναι η χαρά τού μαστορέματος-επισκευής.
Τόν άνοιξα μέ ειδική κατσαβιδόλαμα από τό σέτ τής Proxxon,έκοψα τά καλώδια,έβγαλα τόν παλιό διακόπτη,έβαλα τόν νέο,απογύμνωσα τά καλώδια,καί μέ ηλεκτρονικό κολλητήρι καί καλάι κολλήθηκαν επάνω στίς επαφές τού νέου διακόπτη.
Ο νέος διακόπτης είναι ίδιος στίς επαφές πού τίς μέτρησα μέ τό πολύμετρο σέ θέση Ohm πρίν τόν τοποθετήσω,καί μέ λαμπάκι σάν τόν παλιό,αλλά σέ μαύρο χρώμα.

po110.jpg

po210.jpg

po310.jpg

po410.jpg

po510.jpg

po610.jpg

Άξιος μαστρο Δημήτρη!!!!

Διακόπτες φθηνούς για ρεζέρβα έχει στο ebay.
Μπορείς να τους ανοίξεις και να βάλεις γράσο επαφών.
Επίσης μπορείς να βάλεις μια ασφάλεια θήκη βιδωτη με γυάλινη ασφάλεια και να προστατεύεις ότι θέλεις.

Οι βίδες αυτές ανοίγουν και με μικρό ίσιο κατσαβίδι αν δεν έχεις τις σωστές μύτες.

Πάντα τέτοια!!!!

Ααα, υπάρχει ίδιος διακόπτης που είναι μεταγωγικός...
Σκέψη για πατέντα έκανα...

Ωχ πάει το 50αρι αφού το λέτε όλοι.

Το έχω εδώ και κάμποσα χρόνια... Πάρτο, είναι πολύ χρήσιμο.
Και μ´ ένα αντίστοιχο σετάκι mini είσαι καλυμένος σχεδόν για τα πάντα.

Το έχω εδώ και κάμποσα χρόνια... Πάρτο, είναι πολύ χρήσιμο.
Και μ´ ένα αντίστοιχο σετάκι mini είσαι καλυμένος σχεδόν για τα πάντα.

Θα πρέπει να θυσιαστώ τελικά, δεν την γλυτώνω....!

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Ωραιος ο Δημητρος. Εγω ουτε θα το σκεφτομουν κατι τετοιο!

Να σαι καλά Νεκτάριε.

Μπράβο Δημήτριε, άψογος.
Έχω κι εγώ κάτι χαλασμένα αλλά δεν είδα βίδες για να τα ανοίξω και τα άφησα στην άκρη. Διορθώνονται λες;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Παύλο
Αν δέν έχουν βίδες,προσπάθησε στά πλάγια μέ ένα μαχαίρι στήν εγκοπή καί σιγά-σιγά θά ανοίξουν,αλλά φόρα γάντια μήν φάς κανα χέρι μέ τό μαχαίρι.

Άξιος μαστρο Δημήτρη!!!!

Διακόπτες φθηνούς για ρεζέρβα έχει στο ebay.
Μπορείς να τους ανοίξεις και να βάλεις γράσο επαφών.
Επίσης μπορείς να βάλεις μια ασφάλεια θήκη βιδωτη με γυάλινη ασφάλεια και να προστατεύεις ότι θέλεις.

Οι βίδες αυτές ανοίγουν και με μικρό ίσιο κατσαβίδι αν δεν έχεις τις σωστές μύτες.

Πάντα τέτοια!!!!

Ευχαριστώ Πάνο
Δυστυχώς δέν έχω ασχοληθεί μέ αγορές από έξω (είμαι τής παλιάς βοιδοσχολής).
Τόν διακόπτη τόν αγόρασα σήμερα γιά νά έχω στόκ από τόν Βενιέρη στό Περιστέρι μέ κόστος 1,9 ευρώ.
Ο διακόπτης είναι φίξ δέν βλέπω νά έχει πρόσβαση στό εσωτερικό.
Αυτό μέ τήν βραδείας γυάλινη ασφάλεια τό είχα κάνει πρίν 10 χρόνια σέ μιά πατέντα

Θα πρέπει να θυσιαστώ τελικά, δεν την γλυτώνω....!

Μήν είσαι κλαψιάρης "Σειρά" εσύ τά 50 άρικα τά έχεις γιά κολατσιό :flipout:-bye-