Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Αν και τα περισσότερα από αυτά που περιγράφεις μου φαίνονται... κινέζικα, συγχαρητήρια! Πλήρης ανάσταση που λένε!

Σωστά , αν και δεν την έχω "συναντήσει" μέχρι τώρα .
Πριν λίγο καιρό κόλλησα το τζάμι πόρτας του φούρνου και μου έδωσε επαγγελματίας μια μαύρη κόλλα ή σιλικόνη. Υπάρχει και στην Ελλάδα γιατί την είχα ψάξει για να συγκρίνω τιμή, αλλά δεν θυμάμαι μάρκα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ρε σεις μας τρολαρετε και οι δυο κανονικα ομως !!!!

...

Απεταξαμην λοιπον, και κολλαω το περιμετρικο αλουμινακι με ειδικη σιλικονη υψηλων θερμοκρασιων.

Ευχαριστω τον Παππου Κωστα για την σημαντικοτατη βοηθεια του, στην επιλογη και προμηθεια αυτης της σιλικονης.

......

εγω σου ειχα γραψει απο την αρχη να βαλεις BISON κοκκινη!

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα και καλή βδομάδα! δεν ξέρω αν ποστάρω σωστά στο σωστό τόπικ, αν είναι λάθος ας αφαιρεθεί. Θα ήθελα μία συμβουλή που αφορά μια τεχνοτροπία που θέλω να κάνω στο σπίτι μου. πρόκειται για κάτι τέτοιο http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2015/01/dark-modern-dining-room.jpg και είναι στο σημείο που το τουβλάκι πάνω δεξιά σβήνει μέσα στον τοίχο. Εγώ σκέφτομαι πως για να γίνει αυτό στρώνεται το τουβλάκι στον τοίχο κόβοντας το εκεί που θέλεις για να το σβήσεις μέσα στο τοίχο και λογικά για να φέρεις τον τοίχο στο ίδιο επίπεδο με το τουβλάκι ρίχνεις επιπλέον σοβά σ εκείνο το σημείο και μετά βάφεις. Είναι σωστή η σκέψη μου; Αν δεν έχω ποστάρει σωστά και κάποιος γνωρίζει κάτι ας με κατευθύνει για το που να απευθυνθώ. Σας ευχαριστώ και πάλι..

Κοιτα να δεις. Αυτη η δουλεια ειχε ξεκινησει απο τον Νοεμβριο. Εψαχνα τι ειναι καλυτερο να μπει, γιατι η δικια του (Νeff) μαυρη μαστιχη - σιλικονη - ελαστικη κολλα δεν ειχε πιασει καλα.
Σε αντιθεση με ενα μαυρο παρομοιο υλικο που ειναι κολλημενα τα λαμακια που βιδωνει το "πιατο". Ρωτησα απο το service της Neff, μεχρι σχεδον ολους τους επισκευαστες που γνωριζω, αλλα κανενας δεν μου εδωσε σαφη απαντηση. Μονο ενα ξερο, βαλε σιλικονη υψηλων θερμοκρασιων, που εμενα προσωπικα δεν με καλυπτε.
Κοιταξα ακομα και "φλατζοκολλες", ειδικες σιλικονες που δινουν καποιες εταιριες. Ακομα και παμπριζοκολλες αλλα και κολλες που κολλανε τις βασεις των εσωτερικων καθρεπτων στα παρμπριζ.
Αλλα εγω εψαχνα την προσωπικη εμπειρια και να το δω με τα ματια μου.
Αυτο γιατι μονο και μονο το ξεβιδωμα 3 βιδων παλι, αυτοματα εχει κοστος 25,00 ευρω + την δικη μου εργατωρα.
Ταυτοχρονα ομως με την εστια, εγιναν και αλλες εργασιες στην κουζινα και το σπιτι, καθως και πειραματισμοι για καλουπια, οπου χρησιμοποιηθηκαν διαφοροι τυποι σιλικονης και αρμοστοκων, ασπρες, μαυρες διαφανες.
Που να θυμαμε ολες τις μαρκες και τους τυπους (ψεματα θυμαμε μια den braven αλλα πρεπει να ηταν μαυρη). Θυμαμαι μονο οτι αυτη ειχε μια εστια ή φουρνο απ' εξω κσι δεν υπαρχει Ελλαδα.
Δεν ξερω καν αν ειναι σιλικονη με την στενη εννοια του ορου οπως η bIson ή καποιο ειδος ελαστικης κολλας ή γομας με σιλικονη. Εμενα αυτο που με ενδιεφερε ηταν οτι ειδα με τα ματια μου το υλικο τοποθετημενο μετα απο χρηση χρονων πως συμπεριφερεται.

Με τον Κωστα επικοινωνησα θελωντας να κλεψω οποια προσωπικη εμπειρα τυχον και αν ειχε απο την εργασια του, και εκει που το κουβεντιαζαμε θυμηθηκε οτι μπορει να του εχει ξεμεινει κατι.
Πιατευω οτι ουτε και ο Κωστας θυμαται καθως ηταν κατι που του ειχαν δωσει πριν χρονια για δικη του δουλεια στο σπιτι και του ειχε ξεμεινει μια συσκευασια την οποια και μου εδωσε, επιφυλασομενος μαλιστα οτι μπορει και να ειχε ξεραθει. Αν το θυμοταν θα το εγραφε.

Καλημέρα και καλή βδομάδα! δεν ξέρω αν ποστάρω σωστά στο σωστό τόπικ, αν είναι λάθος ας αφαιρεθεί. Θα ήθελα μία συμβουλή που αφορά μια τεχνοτροπία που θέλω να κάνω στο σπίτι μου. πρόκειται για κάτι τέτοιο http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2015/01/dark-modern-dining-room.jpg και είναι στο σημείο που το τουβλάκι πάνω δεξιά σβήνει μέσα στον τοίχο. Εγώ σκέφτομαι πως για να γίνει αυτό στρώνεται το τουβλάκι στον τοίχο κόβοντας το εκεί που θέλεις για να το σβήσεις μέσα στο τοίχο και λογικά για να φέρεις τον τοίχο στο ίδιο επίπεδο με το τουβλάκι ρίχνεις επιπλέον σοβά σ εκείνο το σημείο και μετά βάφεις. Είναι σωστή η σκέψη μου; Αν δεν έχω ποστάρει σωστά και κάποιος γνωρίζει κάτι ας με κατευθύνει για το που να απευθυνθώ. Σας ευχαριστώ και πάλι..

Καλημέρα.

Εγώ θα έβγαζα τον παλιό σοβά στα σημεία που θέλω,θα έκοβα σε πάχος το τουβλάκια και θα τοποθετούσα στο επιθυμητό βάθος.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Κοιτα να δεις. Αυτη η δουλεια ειχε ξεκινησει απο τον Νοεμβριο. Εψαχνα τι ειναι καλυτερο να μπει, γιατι η δικια του (Νeff) μαυρη μαστιχη - σιλικονη - ελαστικη κολλα δεν ειχε πιασει καλα.
Σε αντιθεση με ενα μαυρο παρομοιο υλικο που ειναι κολλημενα τα λαμακια που βιδωνει το "πιατο". Ρωτησα απο το service της Neff, μεχρι σχεδον ολους τους επισκευαστες που γνωριζω, αλλα κανενας δεν μου εδωσε σαφη απαντηση. Μονο ενα ξερο, βαλε σιλικονη υψηλων θερμοκρασιων, που εμενα προσωπικα δεν με καλυπτε.
Κοιταξα ακομα και "φλατζοκολλες", ειδικες σιλικονες που δινουν καποιες εταιριες. Ακομα και παμπριζοκολλες αλλα και κολλες που κολλανε τις βασεις των εσωτερικων καθρεπτων στα παρμπριζ.
Αλλα εγω εψαχνα την προσωπικη εμπειρια και να το δω με τα ματια μου.
Αυτο γιατι μονο και μονο το ξεβιδωμα 3 βιδων παλι, αυτοματα εχει κοστος 25,00 ευρω + την δικη μου εργατωρα.
Ταυτοχρονα ομως με την εστια, εγιναν και αλλες εργασιες στην κουζινα και το σπιτι, καθως και πειραματισμοι για καλουπια, οπου χρησιμοποιηθηκαν διαφοροι τυποι σιλικονης και αρμοστοκων, ασπρες, μαυρες διαφανες.
Που να θυμαμε ολες τις μαρκες και τους τυπους (ψεματα θυμαμε μια den braven αλλα πρεπει να ηταν μαυρη). Θυμαμαι μονο οτι αυτη ειχε μια εστια ή φουρνο απ' εξω κσι δεν υπαρχει Ελλαδα.
Δεν ξερω καν αν ειναι σιλικονη με την στενη εννοια του ορου οπως η bIson ή καποιο ειδος ελαστικης κολλας ή γομας με σιλικονη. Εμενα αυτο που με ενδιεφερε ηταν οτι ειδα με τα ματια μου το υλικο τοποθετημενο μετα απο χρηση χρονων πως συμπεριφερεται.

Με τον Κωστα επικοινωνησα θελωντας να κλεψω οποια προσωπικη εμπειρα τυχον και αν ειχε απο την εργασια του, και εκει που το κουβεντιαζαμε θυμηθηκε οτι μπορει να του εχει ξεμεινει κατι.
Πιατευω οτι ουτε και ο Κωστας θυμαται καθως ηταν κατι που του ειχαν δωσει πριν χρονια για δικη του δουλεια στο σπιτι και του ειχε ξεμεινει μια συσκευασια την οποια και μου εδωσε, επιφυλασομενος μαλιστα οτι μπορει και να ειχε ξεραθει. Αν το θυμοταν θα το εγραφε.

Kαλημέρα Δημήτριε !

οπότε το ανάποδο σκεπτικό απ το δικό μου..πιο δύσκολο μου φαίνεται..

Μπορεί...
Υπάρχουν κόφτες για τα τούβλα που πετάν τη δουλειά αέρα.

Επίσης αν όλο το σημείο έχει τούβλα από κάτω και όχι κάποια κολόνα, μπορείς να χανδρωσεις και ένα μάτι το παλιό τούβλο.

Προσωπικά με χαλάει ο πολύς σοβάς πάνω στον τοίχο....

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Αν και τα περισσότερα από αυτά που περιγράφεις μου φαίνονται... κινέζικα, συγχαρητήρια! Πλήρης ανάσταση που λένε!
Ο συγκεκριμενος τυπος επισκευης εχει ενα κακο. Ενω ειναι ευκολο αν ολα πανε καλα να ανοιξεις την εστια και να την ελεγξεις επισκευασεις,
τα περιφεριακα ειναι αυτα που θελουν προσοχη και δουλεια, γιατι αλλιως θα γινουν μια μονιμη καθημερινη "πληγη".
Εγω συναντησα και πολλους "ασταθμητους παραγοντες" που δεν φαινονταν εξωτερικα και εκαναν την ολη δουλεια πιο πολυπλοκη.

Πες μου τι θες να σου εξηγησω

Kαλημέρα Δημήτριε !

Καλημερα Κωστα.

Μπορεί...
Υπάρχουν κόφτες για τα τούβλα που πετάν τη δουλειά αέρα.

Επίσης αν όλο το σημείο έχει τούβλα από κάτω και όχι κάποια κολόνα, μπορείς να χανδρωσεις και ένα μάτι το παλιό τούβλο.

Προσωπικά με χαλάει ο πολύς σοβάς πάνω στον τοίχο....

το τουβλάκι είναι το διακοσμητικό εσωτερικού χώρου ένας πόντος περίπου..

Η διαμόρφωση του χώρου σχεδόν τελείωσε. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια με το δάπεδο και το στοκάρισμα των τοίχων.
Λίγα λόγια για το αυτοεπιπεδούμενο μήπως βοηθήσουν κανέναν επίδοξο ΚΜΣer:
To δάπεδο είχε μεγάλη κλίση, το χαμηλό του σημείο είχε πάνω από 5εκ διαφορά με το ψηλό. Εκ των υστέρων συμπέρανα ότι καλύτερα είναι να το φέρεις όσο γίνεται στα ίσια του με απλό τσιμέντο αραιωμένο με άμμο που καλύπτει πολύ όγκο με λίγα λεφτά. Μετά ένα στρώμα ~1εκ ημι-αυτοεπιπεδούμενο που δίνει σχετικά επίπεδη επιφάνεια και τέλος περίπου μισό πόντο αυτοεπιπεδούμενο, που είναι το ακριβότερο από τα τρία, αλλά δίνει ωραία τελική επιφάνεια.
Δυστυχώς δεν τα 'ξερα από την αρχή και το τελικό αποτέλεσμα δεν βγήκε επίπεδο και είχε και αρκετές μικρές τρύπες που έκλεισα με τοπικό πασάλειμμα (οι ανοιχτόγκριζοι "λεκέδες" που φαίνονται). Τουλάχιστον βγήκε πιο όμορφο από το παλιό και ταλαιπωρημένο τσιμέντο που είχε πριν.
AF1QipOdJXXdoPn-HXWZ1QTE3Pr66cU3DVOy3EbxzBjX

----------
EDIT: Φωτογραφία το απόγευμα λόγω τεχνικού προβλήματος

Mεγαλη δουλεια ανοιξες και μπραβο που την τελειωσες ομορφα και ωραια Δημητρη! Σε παραδεχομαι που το προσπαθησες και μονο. Τωρα ξερεις πια.