Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ σε αποθήκη που την έκανα εργαστήριο. Όλος ο τοίχος μέσα στην μούχλα και την υγρασία. Χειμώνα καλοκαίρι το ίδιο. Αναγκάστηκα κι έβγαλα όλο τον σουβά από μέσα, εξωτερικά είχα πέτρα Παγγαίου η οποία έπαιρνε την υγρασία από βροχές κλπ. Και την κρατούσε μέσα. Ασφαλισα την πέτρα στο σημείο που ξεκινούσε στον τοίχο με νέο τσιμέντο με ρητίνη, την πέρασα με κάποιο βερνίκι πέτρας κι έβαλα λούκια. Αφού στέγνωσε ο τοίχος εσωτερικά, μπήκε νέος σουβάς κι έκτοτε, εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω πλέον κανένα πρόβλημα.

Παύλο οι πέτρες εσωτερικά κρατάνε άλατα όπου αυτά με το καιρό δουλεύουν...
Τα επαλοιφωμενα τσιμεντοειδη αυτήν την δουλειά κάνουν...σωστό ο τρόπος αντιμετωπίσεις συνολικά. .

Το τράβηγμα με το πινέλο δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αφού το υλικό αποτελεί μόνωση και αφετέρου εποιτα θα γεμίστει με αλλά υλικά...
Η το πάει μεχρι έξω πριν το βάψιμο...;
Μεχρι εξω, ασταρωμα και βαψιμο !

Μάλιστα...
Με το πινέλο όμως η επιφάνεια δεν γίνεται ίσια..εχει γραμμές...στρωνει ετσι..;Η το κάνετε έτσι και δεν σε πείραζε και το βαψατε...;
Πόσα χέρια περασε με αυτό μέχρι το τελικό χερι...;
Ρωτάω γιατί είναι ενδιαφέρον με ένα υλικό να βγαίνει η δουλειά...

Μάλιστα...
Με το πινέλο όμως η επιφάνεια δεν γίνεται ίσια..εχει γραμμές...στρωνει ετσι..;Η το κάνετε έτσι και δεν σε πείραζε και το βαψατε...;
Πόσα χέρια περασε με αυτό μέχρι το τελικό χερι...;
Ρωτάω γιατί είναι ενδιαφέρον με ένα υλικό να βγαίνει η δουλειά...
Στρωνει μια χαρα με καλο πινελο. Μπορεις να το κανεις και με ρολακι.
Ενα χερι ασταρι μπηκε μετα και δυο χερια χρωμα
7958c2322d9cf50f92ae25bed9580462.jpg
92dbbf3e4d3503eab481ae48d003114f.jpg

Εχω μπερδευτεί εγώ λίγο με το υλικό αυτό.. Τι σύσταση έχει και δουλεύεται με πινέλο; σαν επαλειφομενο στεγανωτικο κάπως;

Αν μπορείς βάλε πάλι λινκ να το δούμε

Στρωνει μια χαρα με καλο πινελο. Μπορεις να το κανεις και με ρολακι.
Ενα χερι ασταρι μπηκε μετα και δυο χερια χρωμα
Δηλαδη εχει γινει δουλεια επι τοιχου οχι σπατουλαριστο...
Μου είναι πολύ περίεργο που δεν το τρίβεις καθόλου για να ασταρωσεις και να βάψεις...

Last edited by a moderator:
Τελικα το ανοιξαμε το παραθυρο, με το dewalt το καλεμακι, που ηταν πιο φαρδυ και με μπολικη προσπαθεια :)
Παντως, εντυπωσιαστηκα με την αντοχη των τουβλων.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

τι μαρκα ειναι που πολυμεριστηκε στα 15 χρονια!!!
Πανο, να χτενισεις και τις ψηκτρες

αλήθεια, πως τις χτενίζεις;

Υπάρχει ειδική χτένα στα ψυκτομάγαζα με διάφορες αποστάσεις, σε αστεροειδή μορφή, έχω μία τέτοια νομίζω στα εργαλεία μου αν δεν την έχουν χάσει οι βοηθοί μου.

ODAxNjYx.jpg

τι μαρκα ειναι που πολυμεριστηκε στα 15 χρονια!!!
Πανο, να χτενισεις και τις ψηκτρες

Home απ το παλαι ποτε Καρφούρ.Εχω βαλει άλλα τρία και είναι μια χαρά απλά αυτό δούλευε σε θερμοκρασίες αποστείρωσης :BXVZCBXZ6: ,δεν άντεξε...και δεν υπάρχουν τα πλαστικά.Σαν μηχάνημα,πάει αέρα!

Καλές είναι,εγώ το καθαρίζω,εκει κάτω ακουμπάει το καπάκι...

Ουτε καν ηξερα οτι εχει νερολεκανη μεσα στο κλιματιστικο :)

Γεια σου Πανο μερακλη και πολυτεχνιτη! :a0210:

Και ερημοσπίτης Μιχάλη :flipout:.
Είναι φαντάσου ένα λεκανάκι που μαζεύει το νερό απ την αφύγρανση που γίνεται κατα την ψύξη και το αποχετεύει έξω.

Εγω σαν ερασιτέχνης με μικρό κατσαβίδι ή συρματόβουρτσα.

Υπάρχει ειδική χτένα στα ψυκτομάγαζα με διάφορες αποστάσεις, σε αστεροειδή μορφή, έχω μία τέτοια νομίζω στα εργαλεία μου αν δεν την έχουν χάσει οι βοηθοί μου.

ODAxNjYx.jpg

Ωραίο!

Καλημέρα παιδια.

Είχε διάφορα φουσκώματα στην βεράντα του ένας ξάδελφος.
Τα "πέταξε". Πέρασε τα σίδερα αντισκωριακό και θέλει τώρα να τα κλείσει.

Διάβασε όμως για διάφορα υλικά και μπερδεύτηκε.

Τι να χρησιμοποιήσει εκεί;

052840bd21fc9b0e3b6c4e2663309840.jpg

Παναγιώτη καλησπέρα....!!!
Για αντιδιαβρωτικη προστασία επρεπε να περάσει το 910 της Sika η το Ferosil της Isomat....τα αντισκουριακα δεν κάνουν...εκτος και το εχει περασει τετοιο και δεν το ξερεις.
Για γέμισμα,αν και δεν μπορω να καταλαβω το βαθος των μερεμετιων,για πρωτη στρωση θα πρότεινα το megacret 40 η το B 70 της Bauer...είναι υλικά ειδικά για σίδερο-μπετό...
Eαν είναι λείο το υπόλοιπο του μπετου,δηλ είναι σπατουλαρισμενο τότε θα πρέπει μετέπειτα να το γεμίσει με κόλλα πλακιδιων και στόκο σπατουλαρισματος μαζί με ravinex για να αντέξει...

Ευχαριστώ Κώστα.
Τα πέρασε πριν ρωτήσει τα σιδερα. Θα τα τρίψουμε για να τα περάσουμε με ότι πρέπει

Καλημέρα παιδια.

Είχε διάφορα φουσκώματα στην βεράντα του ένας ξάδελφος.
Τα "πέταξε". Πέρασε τα σίδερα αντισκωριακό και θέλει τώρα να τα κλείσει.

Διάβασε όμως για διάφορα υλικά και μπερδεύτηκε.

Τι να χρησιμοποιήσει εκεί;

052840bd21fc9b0e3b6c4e2663309840.jpg

https://youtu.be/RA_IacxhiUM

Πρώτα μονώστε από επάνω...

Έχεις δίκιο Πάνο ότι πρώτα πρέπει να μονωθει από πάνω αλλά τελείως από πάνω και οχι απο μεσα...και αυτό γιατί τα σίδερα οξυδονωνται,σκουριαζουν περισσοτερο από νερό και οχι τοσο απο τον ασβεστη...Στην περίπτωση που φτάιει ο ασβέστης είναι επειδή δεν έχει σπάσει μέσα στα χαρμανια κατα το λάσπωμα και το σοβατισμα με πρεσσα...αλλά τόση ζημιά όσο στο βίντεο δεν ξέρω εαν κάνει...
Επεισης η αναφορά για τα σίδερα που σκουριασαν επειδή δεν δονηθηκε σωστά το μπετο ειναι ελλειπης.
Τα σίδερα πλάκας περνούν αποστάτες όταν "σιδερονεται" για να μην πάνε προς τα κάτω όταν πέφτει το μπετο και γίνεται η δόνηση...ετσι κραττουν τα σίδερα στην αρχική τους θέση.. άμα δεν υπαρχουν γίνονται τα παραπάνω...
Για τα υλικά που αναφέρει δεν μπορώ να εκφέρω άποψη δεν τα έχω δοκιμάσει..

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι μαστοροι είναι ότι σκληρός σοβας κάνει τα παραπάνω προβλήματα γιατί δεν ελαστικοί...Για αυτό ξανά έπεσε το ταβάνι στο βίντεο...

...και για να μην παρεξηγηθώ δεν τα βάζω με εσένα που το ανέβασες αλλά με όσα λέει ο τύπος..
Επειδη βλεπω οτι γνωριζεις καποια στιγμη θα ηθελα.μια ανταλλαγη αποψεων απο κοντα..

Από πάνω θα τον βοηθήσω να μονώσει διάφορα, τις σχάρες της υδρορροής, τις σωλήνες που έχει βάλει μόνος του και κάνα αρμό.
Το χει στρωμένο και με μάρμαρο άγριο οπότε δεν είναι για πολλά πολλά. Για την ώρα τουλάχιστον γιατί αργότερα θα το κλείσει όλο απ' ότι είπε

Αποστάτες δεν έχουν μπει εκεί σίγουρα όπως δεν έχουν μπει, δεν έχει σοβά καθόλου το μπαλκόνι (ούτε είναι τριμμένο. Άγριο φαίνεται). Σε άλλη πλάκα του σπιτιού του το σκυρόδεμα φαίνεται εκτός :furious3: