Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Αν κατάλαβα καλά το περνάω δυο φορές πριν στεγνώσει δε ξέρω αν αυτό είναι το σουμαρισμα που λένε. Αυτό το κάνω αλλά δεν βοήθησε πολύ.
Όσο αφορά το ασταρι έβαλα νερού μιας και το προτείνει ο κατασκευαστής. Ίσως να φταίει και αυτό δε ξέρω. Γενικά ήταν σα να μη του άρεσε να κάτσει πάνω. Έχω βάλει φωτό με 2-3 χέρια νομίζω πως φαίνεται μια πρίζα που έκλεισα. Βέβαια δε φαίνεται συνέχεια αλλά ανάλογα το φωτισμό και μόνο εγώ το βλέπω.
Όσο για τις φυσαλίδες απλά μου έκανε εντύπωση που το είχα με ένα κουβά κυριως. Ρόλο είχα δοκιμάσει και μικροινες και το texture.
Δε ξέρω τι φταίει αλλά δε νομίζω να έβαζα satine ξανά εκτός αν ήταν καλός ο τοίView attachment 185119χος.
Αυτο που βλεπω στην εικονα και φαινεται το μπαλωμα (το μερεμετι της πριζας μαλλον) ειναι καθαρα θεμα ασταριου....επαναλαμβανω οτι με το ακρυλικο ασταρι διαλυτου δεν θα ειχε αυτην την εικονα...η υφη του τοιχου δεν πολυφαινεται οποτε δεν εχω αποψη περι αυτου....

Γενικως το satine θελει περιποιημενους τοιχους και υποστρωμα για να παρεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα ..σωστα το αναφερεις..οποτε ειναι λογικο να σε απογοητευει η εικονα του....απο την αλλη τεχνικως για την νοικοκυρα ειναι οτι πρεπει...δεν βρωμιζει ευκολα και συγχρονως καθαριζεται οτι γινει ως ενα μεγαλο βαθμο....

Αυτο που βλεπω στην εικονα και φαινεται το μπαλωμα (το μερεμετι της πριζας μαλλον) ειναι καθαρα θεμα ασταριου....επαναλαμβανω οτι με το ακρυλικο ασταρι διαλυτου δεν θα ειχε αυτην την εικονα...η υφη του τοιχου δεν πολυφαινεται οποτε δεν εχω αποψη περι αυτου....

Γενικως το satine θελει περιποιημενους τοιχους και υποστρωμα για να παρεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα ..σωστα το αναφερεις..οποτε ειναι λογικο να σε απογοητευει η εικονα του....απο την αλλη τεχνικως για την νοικοκυρα ειναι οτι πρεπει...δεν βρωμιζει ευκολα και συγχρονως καθαριζεται οτι γινει ως ενα μεγαλο βαθμο....
Είσαι κατά των ασταριών νερού; Τα υπόλοιπα προβλήματα μπορεί να ήταν και λόγω ασταριου αφού ήταν σα να αποροφουσε αλλιώς σε κάποια σημεία. Σε όλα τα μπαλωματα με πολύ φως ακόμα και το χρώμα να είναι οκ φαίνεται διαφορά σα να έχει ρουφήξει. Γενικά πλένετε εύκολα αλλά σε ένα βαθμό.

Last edited by a moderator:
Δεν είμαι κατά...απλώς για την συγκεκριμένη δουλειά(τοπικά μερεμέτια μονο) δεν κάνει...
Το ασταρι νερού είναι για ολόκληρες επιφανιες και από γωνια σε γωνια άμα υπάρχουν πολλά μερεμέτια...

Last edited:
Δεν είμαι κατά...απλώς για την συγκεκριμένη δουλειά(τοπικά μερεμέτια μονο) δεν κάνει...
Το ασταρι νερού είναι για ολόκληρες επιφανιες και από γωνία σε γωνία άμα υπάρχουν πολλά μερεμέτια...
Ασταρωσα ολο το τοιχο παντως.

Καμια καλή πατεντα για τα κοψίματα στα ταβάνια, υπάρχει... :)
Πανο, ή κοβεις ενα καλο πινελο διαγωνια
ή αγοραζεις ενα τετοιο
36002-pinelo-gonias.jpg

Πανο, ή κοβεις ενα καλο πινελο διαγωνια
ή αγοραζεις ενα τετοιο
36002-pinelo-gonias.jpg
Ειναι λιγο δυσευρετα ομως και οταν το ειχα ζητησει με κοιταγανε περιεργα, βεβαια και με απλο γινεται δουλεια αν το κρατας σωστα..

• Like
Reactions: KOSSTV
Ασταρωσα ολο το τοιχο παντως..
Δεν ξερω τι ασταρι νερου εβαλες και ποσο το αραιωσες αλλα αμα περαστει απο γωνια σε γωνια δεν θα επρεπε να στο κανει αυτο...κατι δεν μου παει καλα...
Σε καθε περιπτωση σου επαναλαμβανω οτι συγκριση με το ακρυλικο ασταρι δυαλιτικου ως προς την σωστη δουλεια δεν μπορει να γινει....

Θαναση τα εχω δει στο νετ αυτα τα πινελα αλλα ποτε δεν τα ειδα σε χρωματοπωλειο,τουλαχιστον σε οσα εχω παει,οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη..δειχνει καλο οπτικα τουλαχιστον...οποτε αμα το βρω θα το δοκιμασω παντως...

Καλησπέρα!
Προσπαθώ να βρω μία λύση αισθητικά και πρακτικά αποδεκτή, ώστε να μην βρίσκονται κατά τον απεικονιζόμενο τρόπο τα καλώδια «πεταμένα» !!!
Μετά από κάποια μερεμέτια, περάστηκαν διάφορα καλώδια, κάποια χρησιμοποιούνται ήδη, ενώ άλλα προορίζονται για μελλοντική χρήση.
Αν έχετε κάποια πρόταση επί του θέματος, θα το εκτιμούσα, αφού θα έφευγε ένας πονοκέφαλος που δεν βγάζω άκρη!
Ευχαριστώ!
View attachment 185332
View attachment 185333

Attachments

• IMG_3069.jpg
    IMG_3069.jpg
    170.5 KB · Views: 50
  • IMG_3070.jpg
    IMG_3070.jpg
    180.9 KB · Views: 49
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τις χαμηλές πρίζες και τα καλώδια της κεραίας. Πήρα μια απόφαση και τα ανέβασα όλα 1.5μ ψηλότερα πίσω από την TV, αφήνοντας μόνο μια μονή πρίζα κάτω για την ηλεκτρική σκούπα ή κάποιο laptop και τέρμα τα καλώδια.

Καλό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα αν σε εξυπηρετεί, ωστόσο στη δική μου περίπτωση (αν κατάλαβα σωστά όπως το έθεσες, θα πρέπει να ξαναγίνουν σκαψίματα κλπ) ξανά βαριά μερεμέτια, είναι λίγο πρόβλημα, λόγω «2ποδων-σπήλαιο-πιθηκοειδών-υπερδικαιωματιστών τραμπούκων» που ελλοχεύουν στην πολυκατοικία για την παραμικρή αφορμή!
Από την άλλη, μπορεί να υπάρχουν και άλλα προβλήματα κυρίως τεχνικά, αφού είχαν γίνει σουρωτήρι οι τοίχοι για να περαστούν όλα αυτά τα έξτρα καλώδια, οπότε ξανά σκάβοντας επιφέρει μια ανησυχία μη τυχόν τρυπηθεί κάποιο κατά λάθος! Τουλάχιστον αυτό μου έρχεται εκ πρώτης σκέψης άμεσα!

Η πιο απλή λύση είναι ένα μεγάλο και λεπτό εξωτερικό κουτί με πορτάκι και κενό στην πλάτη που θα καλύψει όλες τις πρίζες και θα χωράει και τα καλώδια μέσα και από εκεί ένα εξωτερικό κανάλι που θα πηγαίνει πίσω από την τηλεόραση.

..θα πρέπει να ξαναγίνουν σκαψίματα ..
Μπα, δεν είναι τόσα πολλά. Ολα τα καλώδια κατεβαίνουν κάθετα πίσω από την τηλεόραση. Κάνεις τρεις τέσσερεις τρύπες οριζόντια με το ποτηροτρύπανο 1.5μ ποιό πάνω, βρίσκεις τα καλώδια και τα κονταίνεις βάζοντας νέες φωλιές και τις πρίζες από κάτω πάνω. Γεμίζεις τις κάτω άδειες φωλιές, στοκάρεις, βάψιμο τοπικά και τέλος

• Like
Reactions: panoss1
Το πιο εύκολο και απλό είναι αυτό που αναφέρει ο Νικος (osatosa) παραπάνω με ενα βαφομενο κανάλι που θα στηρίξεις με δυο ουπα στον τοίχο.
Για να κρύψεις τις μπριζες είτε ενα κατάλληλο κουτί ή ενα επιπλάκι και είσαι έτοιμος

Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί εφόσον έκανες μερεμετια για να ρίξεις νέα καλώδια δεν τα έβαλες στις πρίζες...!

Οι διακλαδωτες για τις τηλεοράσεις δεν ξέρω πως μπορούν να "κρυφτούν", τα καλώδια που θα ανεβαίνουν στην τηλεόραση μπορείς να τα κρύψεις με άσπρο (από τις φωτογραφίες ο τοίχος άσπρος μου κάνει) κανάλι δαπέδου.

πχ https://www.skroutz.gr/s/21479304/Κανάλι-καλωδίων-δαπέδου-COURBI-70x20mm-2m-λευκό-24-20043-702.html

• Like
Reactions: spmk and KOSSTV
Καλημέρα παίδες, θα χρειαστώ τη βοήθειά σας, έχω κάτι σκαμπώ κύβους, δέρμα κόκκινου χρώματος και πολύ καλής ποιότητας, τα είχα αγοράσει στο γάμο μου, αλλάζω όμως τη διακόσμηση στο σαλόνι μετά από 15 χρόνια και δεν θα ταιριάζουν χρωματικά, θα θελα να μάθω λοιπόν αν μπορώ να τους αλλάξω χρώμα, αν βάφονται δηλαδή και με ποιο τρόπο, γιατί για ν αλλάξω όλο το δέρμα που θέλει και ραφές θα μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.
Γίνεται;

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αυτοί ισχυρίζονται οτι γίνεται.
Αν θες για σιγουριά πάντως υπάρχουν και επαγγελματίες που κάνουν αυτη τη δουλειά με πιστόλι.

Μπάμπη καλημέρα, σ ευχαριστώ για την απάντηση, θα τους πάρω τηλέφωνο τη Δευτέρα να ρωτήσω για την επιφάνεια που θέλω να βάψω αν είναι εφικτό και τι ποσότητα θα χρειαστώ για να μαι σίγουρος. (y)

Για να γίνει σωστά η δουλειά θα χρειαστείς να κάνεις την αλλαγή χρώματος σε δυο στάδια. Πρώτα θα κάνεις ένα βαθύ καθαρισμό ή αποχρωματισμό με ειδική κρέμα και μετά θα γίνει η βαφή. Δεν έχω κάνει βαφή δέρματος από ένα έντονο χρώμα σε ενα επίσης έντονο, αλλά οι βαφές που έχω κάνει σε δερμάτινα έπιπλα, παπούτσια και άλλα αντικείμενα ήταν μέχρι τώρα πετυχημένες. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο εαν θα πας από ένα φωτεινό χρώμα σε ένα ποιό σκούρο η το ανάποδο.

Εαν χρειάζεται να γίνει μια καλή προετοιμασία με βαθύ καθαρισμό, τότε προτείνω Saphir Reno Mat
Εαν θέλεις να απομακρύνεις το παλιό χρώμα, τότε καλύτερα να προηγηθεί προεργασία με Saphir Stripper
Τέλος, ο χρωματισμός γίνεται με τα ειδικά χρώματα για δέρματα (recoloring), όπως Saphir Juvacuir

Καλησπέρα!
Προσπαθώ να βρω μία λύση αισθητικά και πρακτικά αποδεκτή, ώστε να μην βρίσκονται κατά τον απεικονιζόμενο τρόπο τα καλώδια «πεταμένα» !!!
Μετά από κάποια μερεμέτια, περάστηκαν διάφορα καλώδια, κάποια χρησιμοποιούνται ήδη, ενώ άλλα προορίζονται για μελλοντική χρήση.
Αν έχετε κάποια πρόταση επί του θέματος, θα το εκτιμούσα, αφού θα έφευγε ένας πονοκέφαλος που δεν βγάζω άκρη!
Ευχαριστώ!
View attachment 185332
View attachment 185333
Οπως ειπωθηκε, ενα κουτι θα ελυνε το προβλημα και τα καλωδια θα ανεβουν με ενα σπιραλ (ποτε δεν μου αρεσαν τα καναλια). Βεβαια αντι για κουτι θα ηταν καλυτερα να μπει ενα επιπλακι που θα φιλοξενησει και αλλες AV συσκευες.
Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αυτη η περιεργη λουπα στο καλωδιο της κεραιας. Αυτα που ανεβαινουν μπορουν να διακλαδωθουν πισω απο την tv και θα ανεβαινει μονο ενα. Υπαρχει κι αλλος δεκτης που δεν βλεπουμε? Βεβαια θα επρεπε να ειχες άλλα σπλιτερ, ενα 3/1 και πισω απο την tv ενα 2/1.