Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Μιχάλη, ζητάω τη βοήθειά σου.
Τον Μάιο 25 έβαλα οπτική ίνα της Nova σε υποδομή Cosmote.
Δηλαδή ήρθε πρώτα το συνεργείο της Cosmote και τράβηξε την ίνα από την ξύλινη κολώνα έως το σημείο που βολεύει και έβαλε τα 2 box και στη συνέχεια ο "τεχνικός" της Nova για να περάσει την ίνα μέσα στο γραφείο (πετρόκτιστος τοίχος 60 εκ, αλουμινένια κουφώματα κλπ) και να τοποθετήσει το κουτί σε μια θέση με αυτοκόλλητη ταινία πάνω στο σοβά του τοίχου.
Δηλαδή δεν το στερέωσε με 2 ούπατ όπως του υπέδειξα αλλά με ταινία κάκιστης ποιότητας, έχει αποκολληθεί 2 φορές και τώρα βρίσκεται στο πάτωμα, ευτυχώς χωρίς να πάθει ζημιά η ίνα.
Δεν τολμάω να ανοίξω το κουτί για να ανοίξω τρύπες για βίδες με ούπατ και σκέπτομαι μια δυνατή ταινία που θα το κρατήσει στη θέση του. Έχω ακούσει για την 3Μ VHB G110GF, αλλά τη βρίσκω μόνο σε περιφερειακούς πωλητές και όχι στην Αθήνα.

Τι προτείνεις για το συγκεκριμένο θέμα?

πολυ δυνατη διπλης σε τιμη χαρισμα.
προσοχη γιατι ξεκολλαει πολυ δυσκολα!

Καλως τον Μακη!

Για τετοιες περιπτωσεις σωστα δεν ανοιξε τρυπες, αλλα επρεπε να βαλει μια αξιοπιστη ταινια οπως καποια αφρωδη της 3Μ, οχι μονο την G110.

Θα σου προτεινα ομως να δοκιμασεις την μονταζοκολλα της Βιson που εχω χρησιμοποιησει σε πολλες παρομοιες περιπτωσεις με αριστα αποτελεσματα.

Ευχαριστώ (αναφέρομαι στον Sotiris και δεν φανταζόμουν ότι όση ώρα έγραφα θα απαντούσαν ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ο Μιχάλης και ευχαριστώ και αυτούς).

Γκουγκλάρισα αυτό που έγραψες και έδωσε ένα σωρό παραλλαγές

Ποιο απ' όλα εννοείς?

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Το πρώτο που σου βγάζει πηρα.
Θα τα κάνεις στρογγυλές μπαλίτσες και θα τις βάλεις στις γωνίες.
Αν θες βάλε περισσότερα, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται.
Όταν το τοποθετήσεις, μην το πιέσεις απλά σπρώχοντας το.
Καθώς σπρώχνεις κάνε κινήσεις δεξιά-αριστερά για να απλωθεί καλύτερα η μπαλίτσα.

ενα κολπο για πολυ ισχυρη κολληση που μου εχει πει μαρμαρας και την εχω εφαρμοσει με εντυπωσιακα αποτελεσματα
απλωνεις στις δυο επιφανειες που θελεις να κολλησεις κολλα UHU, την γνωστη απλη κολλα σε σωληναριο
την αφηνεις να στεγνωσει αρκετα, οχι να ξεραθει,
πιεζεις τις δυο επιφανειες μεταξυ τους ελαφρα, και τραβας προς τα πισω ετσι ωστε να δημιουργηθουν ινες
οχι ομως να τοσο ωστε να σπασουν
και πιεζεις παλι και το κρατας
ειναι ο τροπος που οι μαρμαραδες κολλανε τις φωτογραφιες των θανοντων στα μνηματα, και οχι μονο
αφαιρειται με ασετον

Η ασφαλεστερη μονιμη λυση ειναι πραγματικα μια μονταζοκολλα, οπως η παραπανω της Bison, αλλα υπαρχουν και αλλες.
Δεν επηρρεαζεται ουτε απο θερμοκρασια ουτε απο υγρασια ουτε απο χτυπηματα/δονησεις.

Εδω καποιες δοκιμες που ειχα κανει παλαιοτερα και δειχνουν ενα δικιλο βαρακι να κρεμεται απο ενα σανιδακι που εχει κολληθει στον τοιχο με μονταζοκολλα.
7LQFPO6l.jpg

Το αποτελεσμα με ειχε εντυπωσιασει!

• Like
Reactions: newbie
Μιχάλη, Κυριάκο και λοιποί, την Τρίτη που έγραψα το μήνυμα, ξαναέβαλα στον τοίχο το πλαστικό κουτί της ίνας με την αρχική ταινία, πιέζοντάς το όσο μπορούσα, βάστηξε 2 μέρες και σήμερα το πρωί το βρήκα στο πάτωμα πάλι.
Πρέπει να τρέξω για αγορά των υλικών.
Στο Κέντρο Βίδας έχει την κόλλα Montage Kit. Λες να πάρω οποιαδήποτε 3Μ διπλής ή κάποια άλλη?

Μια οποιαδηποτε φτηνη αφρωδη ταινια διπλης οψης, εχει το κεντρο βιδας απο 3 ευρω, απλα για να κρατησει το κουτι μεχρι να στεγνωσει η μονταζοκολλα. Ειτε blu tack.
Αν και νομιζω οτι αν ειναι ελαφρυ το κουτι δεν θα χρειαστεις ουτε ταινια διπλης οψης. Η μονταζοκολλα ειναι πολυ παχυρευστη και στεγνωνει γρηγορα.

Aν βολευει Μακη, περασε απο το εργαστηριο να σου δωσω blu tack και μια bison μονταζοκολλα που ειναι στο τελος της, αλλα θα σε φτασει ανετα για το κουτι.

• Like
Reactions: makfil
Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μερικά σημεία που έχουν σκουριά στα καλάθια του πλυντηρίου πιάτων γιατί προφανώς έχει διαβρωθεί η πλαστικοποίηση στις σχάρες στα σημεία αυτά.
Υπάρχει κάτι που να αντέχει στις θερμοκρασίες και την υγρασία του πλυντηρίου ??

Υπαρχει ενα ειδικο προιον, ακριβως για αυτο τον σκοπο, που λεγεται Rerack.
Plasti-Dip-Rerack-247x278.jpg

Εδω ενα λινκ απο το Αμαζον για να δεις και τις αξιολογησεις και καποια keywords να το ψαξεις παραπανω αν δεν σε καλυπτει αυτο.

Το είδα αυτό Μιχάλη σε ψάξιμο που έκανα μετά την ερώτηση. Έχει βέβαια και 1-2 άσχημες κριτικές αλλά αυτοί μπορεί να μην το έβαλαν σωστά.
Δεν βρήκα και κάτι άλλο που να κάνει πλαστικοποίηση και μάλλον θα δοκιμάσω αυτό. Η φθορά στις σχάρες δεν είναι μεγάλη, είναι σε κάποια σημεία που είχα κάνει πατέντα και χρησιμοποίησα νέα στήριξη στα ροδάκια από κομμάτι βοηθητικής σχάρας του ίδιου πλυντηρίου που δεν χρησιμοποιείται και προφανώς στα κοψίματα ήταν ακάλυπτο το σύρμα.
Δεν υπάρχει και καινούργια σχάρα στο εμπόριο λόγω παλαιότητας της συσκευής.
Το Σάββατο θα περάσω από Ιωάννινα και θα σταματήσω σε έναν που το έχει να το πάρω και βλέπουμε.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Χιωτης
Eπειδη ειναι ειδικη περιπτωση, οπου η βαφη θερμαινεται/βρεχεται και ερχεται σε αμεση επαφη με κουζινικα σκευη, δεν μπορει να το ρισκαρει κανεις με αλλα υλικα.

Πριν καποια χρονια ειχα ασχοληθει με παρομοια περιπτωση, αλλα σε καλαθι νεροχυτη. Ουτε καν θυμαμαι πως το εκανα και με τι υλικα!

Σε καθε περιπτωση, αν θυμηθεις πες δυο λογια για την εμπειρια σου με το Rerack, αφου το χρησιμοποιησεις, καθως ειναι πολυ ενδιαφερον υλικο.

Μιχάλη, ευχαριστώ για τις συμβουλές και την ευγενική και φιλική προσφορά σου.
Έβαλα ταινία διπλής και κόλλα και αφού την άφησα μερικά λεπτά να στεγνώσει, στερέωσα το κουτί στη θέση του για αρκετά λεπτά κινώντας το για λίγο ελαφρά κυκλικά για να πλατύνει στον τοίχο η επιφάνεια της κόλλας.
Ελπίζω να κρατήσει...

• Like
Reactions: Χιωτης
Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω σε μερικά σημεία που έχουν σκουριά στα καλάθια του πλυντηρίου πιάτων γιατί προφανώς έχει διαβρωθεί η πλαστικοποίηση στις σχάρες στα σημεία αυτά.
Υπάρχει κάτι που να αντέχει στις θερμοκρασίες και την υγρασία του πλυντηρίου ??
Αν το δοκιμάσεις πες μας κι εμάς τι έγινε γιατί αντιμετωπίζω την ίδια ακριβώς κατάσταση

• Like
Reactions: osatosa
Είναι μερικές φορές να τρελαίνεσαι με ορισμένους μαστορους...εν.προκειμενη υδραυλικό...

Ξήλωσε από ταράτσα μέχρι το μπαλκόνι κάτω μια παλιά τετράγωνη χαλυβδινη εξωτερική που έβγαιναν τα νερά γιατι απο φα πολλα χρονια τρυπησε..
..
Είπε θα ξαναβάλει πλαστική τετράγωνη ως απανω με τα ιδια σπασιματα...το συζυτησαμε και μου ειπε οκ..καθώς μετέπειτα από πάνω που έχει ασφαλτοπανο θα γίνει μόνωση οπότε θα πρέπει να γίνει σωστά..
Θα το κάνεις οπως ηταν του λεω. ;θα το κάνω μου λέει..
Έμεινα με αυτό.

Πηγαίνοντας σήμερα πάω και αντικρίζω αυτό..
20251023_090705.jpg

...και μάλιστα καθετη αφημένα κι όχι προς τα πάνω που βγαίνουν/ερχονται τα νερά και μαλιστα με κενό από κάτω. Φυσικά δεν μπορούσε να Βάλει καθόλου χέρι μικρο το κενό...συν ότι έπρεπε να κάνει ζημιά στο αφαλτοπανο..
20251023_090713.jpg

Το ότι δεν είχε γίνει καθόλου λασπωμα το προσπεράσω και αμέσως μιλάω με τιν ιδιοκτήτη..
Του λέω ότι η σωλήνα πρέπει να κοιτάζει ουρανό και να βγαίνει ως επάνω...είτε πλάγιο είτε με σκαψιμο κάθετα.
Κατά της 10 έρχεται και αφού είδε τα χάλια αυτά μιλάει μαζί.του και λέει ότι δεν μπορουσε να κάνει αλλιώς και το επερνε ως εκει να το παει .και αφού θα το μονωναμε μετέπειτα θα το γέμιζα δήθεν εγώ και δεν το έκανε ώστε να μην γίνει κάτι λάθος...!!!
Άρχισαν οι δικαιολογίες και τα γνωστά δεν γίνεται κάτι αλλο,του μίλαγα και εγώ, και κλείνουν το τηλέφωνο ότι δεν μπορεί να γινει κάτι...

Μου λέει τι θα κάνουμε...;

Θα το κάνω του λέω...εάν.παρεις τα υλικά. Επισκευαστικα 3 τουβλα και σωλήνα 6Χ10 τετραγωνο....

Το αποτέλεσμα.δειχνει μόνο του.

Κοψιμο με φαλτσοκουτι(το ειχα παρει για αλλολογω προσαρμογη ενος σοβατεπιου πατωματος) η σωλήνα στις 45 μοιρες ακριβώς..

20251023_093433.jpg

...και διάφορα μικροκοψιματα με το πριονι για να φτάσει εδώ...

20251023_095538.jpg

Προσαρμογή στη τρύπα από πάνω.σφηνωτα. να πάει να πιασει μέσα στο στόμιο που είχε αφήσει αυτός...

20251023_095256.jpg

..και τέλος γεμισμα με τουβλα.και επισκευαστηκα στο πλαι και πολυρεθανικη σιλικονη .μέσα στην ένωση με μικρό στραβοπινελο..
...και να το αποτέλεσμα

20251023_101147.jpg

Έχω γεμίσει και από την έξω πλευρά(δεν πηρα φωτο) αλλά θέλει και άλλο χέρι γεμίσματος...

Οι φώτο πήγαν στο ιδιοκτήτη...
Τηλ και πόσα θέλεις χωρίς να πω τίποτα...!!!

Δεν ξέρω τι να πω...δυστυχώς πολλοί βλέπουν τις δουλειές στο.ποδι...Να τα πάρουμε να φύγουμε...Όχι τίποτε άλλο αλλά φαινοταν.και γνωστής σε κάποια θέματα και δεν περίμενα τέτοια δουλειά..ιδια ηλικια με μενα...κρίμα..!!!

Last edited:
να τις στείλεις και στον υδραυλικό. Χωρίς άλλη επικοινωνία.
Θα τις έχει στείλει ήδη ο ιδιοκτητης...όταν επιβαρύνεται τσαμπα η τσέπη σου δεν νομίζω να μείνεις άπραγος...