Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με το πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία μας. Ήρθαν για την οπτική του γείτονα κι έσπασαν το δικό μας κομμάτι πεζοδρομίου. Έβαλαν πλάκες (και αυτές στραβά με αποτέλεσμα να σπάσει η μία γιατί την πατάει ελάχιστα αυτοκίνητο που παρκάρει δίπλα), αλλά τις γωνίες που ήταν με τσιμέντο (το πάνω μέρος), τις έσπασαν και τις άφησαν. Οπότε πρέπει να φτιάξω τσιμέντο για να επισκευασθεί. Να φανταστώ θέλω τσιμέντο και άμμο; Κάτι άλλο; Και με τι αναλογία;

Επισυνάπτω και φωτό με το το σημείο που θέλω να φτιάξω.

Attachments

• 20251120_154819.jpg
    20251120_154819.jpg
    58.7 KB · Views: 64
Υπάρχουν πολλά έτοιμα μείγματα για τέτοιες μικρές δουλειές.
Απλά απο τη φωτογραφία δεν βγάζω άκρη τί πάχος/βάθος έχει.

99% καλό είναι να βάλεις και κάποια σίδερα
Εγώ συνήθως βιδώνω μακριές βίδες και τις ενώνω με χοντρό σύρμα για να δέσει όλο και με το υπάρχον μπετό/υπόστρωμα

πχ.

Βάθος max 2 εκ. Ναι, μια χαρά μου φαίνεται και πιο εύκολο στο φτιάξιμο. Έχω μια λάμα που την είχα φτιάξει παλιότερα και την είχε τοποθετήσει ένας γνωστός εκεί. αλλά την έβγαλαν οι "μάστορες" που τα έσπασαν. Απλά τώρα θα το κάνω μόνος μου. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Υπάρχουν πολλά έτοιμα μείγματα για τέτοιες μικρές δουλειές.
Απλά απο τη φωτογραφία δεν βγάζω άκρη τί πάχος/βάθος έχει.

99% καλό είναι να βάλεις και κάποια σίδερα
Εγώ συνήθως βιδώνω μακριές βίδες και τις ενώνω με χοντρό σύρμα για να δέσει όλο και με το υπάρχον μπετό/υπόστρωμα

πχ.
Το megacret 40 είναι για επισκευή μπετου σε δοκαρι και κολώνα και το "40" υποδηλώνει το.παχος στρώσης ανά στρώση.. Είναι αρκετό συμπαγες και εχει μηχανικές αντοχές αλλά δεν είναι για καταπονηση υποφορτιο όπως το αυτοκίνητο και θα σπάσει σιγα-σιγα εάν δεν οπλιστει με.σιδερο η με πλεγμα και δεν ενισχυθεί αρκετα με.καποιο βελτιωτικό Γαλάκτωμα όπως Ravinex η D20..
Εγώ θα πρόσθετα και έξτρα τσιμεντο...

• Like
Reactions: teodor_ch
Στις 28 μέρες λέει ότι αντέχει σε 500 κιλά ανα τετραγωνικό εκατοστό !!!
Δηλαδή 500 κιλά στην επιφάνεια ενός δαχτύλου!

1 τόνο δηλαδή στα δύο δάχτυλα !!!

Πιο πιθανό είναι να κάτσει ο δρόμος και το πεζοδρόμιο απο κάτω παρά να σπάσει η επισκευή.

Το έχεις χρησιμοποιήσει και δεν έχει κρατήσει?

Η αντοχή σε κάμψη είναι ελάχιστη (όπως είναι λογικό). Οπότε εάν απο κάτω υποχωρήσει θα σπάσει και αυτό.

1763708878734.png

Απο περιέργεια μπήκα να δώ το σκέτο τσιμέντο τί αντοχές έχει.
Το περισσότερο είναι 450κιλά ανα τετραγωνικό εκατοστό. Άρα αντέχει λιγότερο!

(Δεν είμαι μηχανικός οπότε μπορεί να κάνω και λάθος!)

1763716738224.png

Στις 28 μέρες λέει ότι αντέχει σε 500 κιλά ανα τετραγωνικό εκατοστό !!!
Δηλαδή 500 κιλά στην επιφάνεια ενός δαχτύλου!

1 τόνο δηλαδή στα δύο δάχτυλα !!!

Πιο πιθανό είναι να κάτσει ο δρόμος και το πεζοδρόμιο απο κάτω παρά να σπάσει η επισκευή.

Το έχεις χρησιμοποιήσει και δεν έχει κρατήσει?

Η αντοχή σε κάμψη είναι ελάχιστη (όπως είναι λογικό). Οπότε εάν απο κάτω υποχωρήσει θα σπάσει και αυτό.

View attachment 261314
Eχω χαλάσει πάνω από 100 σακιά από αυτό και αναφέρει ρητά ότι είναι για επισκευή και ενίσχυση σκυροδεματος και MONO..!!!

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ – ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ​

Κατάλληλο για επισκευές υψηλών απαιτήσεων σε στοιχεία σκυροδέματος. Εφαρμόζεται σε πάχος έως 40 mm/ στρώση, με μυστρί ή εκτόξευση.

Γίνεται πολύ σκληρό,εαν βάλεις και ρητίνη πέτρα,ομοιογενές και γίνεται ένα μέτο σιδερο εφόσον έχει δημιουργηθεί εστία πρόσφυσης σε αυτό(αναστολείς διάβρωσης σιδηρου)..μετά θέλει

MEGACRET-40 | Ενίσχυση & Επισκευή Σκυροδέματος | ISOMAT https://share.google/dspeARl9fYFCzF43r

To να το βάλεις κάπου που θα περνουν και θα συνεχισουν να περνουν αυτοκίνητα μετά από 1 μέρα γιατί φαντάζομαι δεν θα μπορεί να μείνει 28 μέρες δεν θα έχει δημιουργήσει τις μηχανικές αντοχές των 28 ημερών..

Αυτό που αναφέρεις είναι πατέντα καθώς "εμκεταλλευεσαι" θεωρητικά τις μηχανικές αντοχές του ενώ στην πράξη το υλικο στα spec του δεν αναφέρει ότι είναι για ράμπες,πεζοδρόμια η συναφη..

Δεν το.εχω βάλει σε τετοια χρηση,διαβάζω πολύ καλά τις ιδιότητες πριν το χρησιμοποιήσω,αλλά σε στηθαια,κολωνες,δοκάρια,εμφανή μπετα όπου έχει γίνει εμφάνιση σιδηρου είναι πάρα πολύ καλό..

Εγώ δεν θα το έβαζα...θα σπάσει...και μάλιστα γρηγορψα.

• Like
Reactions: teodor_ch
Eπισκευη φθαρμενου καλωδιου τροφοδοσιας του θερμαινομενου μπουφαν της Bosch.

Η συγκεκριμενη μαστιχη ειναι καταπληκτικη, αγκαλιασε το καλωδιο και εγινε ενα σωμα.
w0zUDCth.jpg

Δυστυχως δεν πηρα φωτο απο το φθαρμενο καλωδιο, αλλα απο την χρηση ειχε κοπει και φαινοντουσαν τα συρματα.

Αυτο ειναι το υγρο λαστιχο, υγρη μονωτικη ταινια οπως ονομαζεται, και το ειχα παρει απο το τεμου πριν κανα χρονο, ισως παραπανω,
ULGbaT0h.jpg

Ειχα παρει και ασπρο χρωμα, το οποιο ομως το πεταξα σχεδον αμεσως γιατι μου ηρθε σχεδον στεγνο.
NJ2BGbvl.jpg

Το μαυρο ηταν σε καλυτερη κατασταση αλλα και παλι πηχτο, σε κανα εξαμηνο δεν θα μπορει να χρησιμοποιηθει ουτε και αυτο. Μαλλον η παρτιδα ηταν πολυ καιρο στο ραφι τους.

Σε καθε περιπτωση, σαν υλικο συγκολλησης/επιδιορθωσης -αντι της κλασσικης μονωτικης ταινιας- ειναι πολυ καλο, φτηνο και χρησιμο.

Ναι μοιαζει η υφη τους, μου φαινεται η ιδια για την ακριβεια. Η τιμη τους ομως εχει μεγαλη διαφορα.

Δεν ξερω αν η bison εχει τις προδιαγραφες για επισκευη καλωδιων υπο ταση, αν και δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.
Ισως η bison να σκληραινει παραπανω απο την κινεζικη κατι που πιθανως να μην βολευει στην ευελιξια του καλωδιου.

Με αλλα λογια η κινεζικη ειναι εξειδικευμενη σαν ¨υγρη μονωτικη ταινια¨.

Δυστυχώς από σπρώξιμο του τραπεζιού, (μάλλον βρήκε το πόδι σε ανασηκωμένο πλακάκι) ξεκόλλησε το ένα πόδι σε τραπεζαρία δρύϊνη 50+ ετών!!
Αμέσως τηλέφωνο στον "γιατρό" Μπάμπη για πρώτες βοήθειες. Η πρώτη συμβουλή ήταν: ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ.
Αν φύγει το πόδι θα γίνει κόλαση και έχει και τζάμι επάνω το τραπέζι.

20251209_111711.jpg

Επιστρατεύτηκαν: κόλλα, τακάκια μεγάλα/μικρά , βίδες, τρυπάνια, σφυριά κλπ.

Πρώτη κίνηση τούμπα το τραπέζι στο πάτωμα για να μπορεί να δουλευτεί.
Γυρνώντας το τραπέζι ανακαλύψαμε ότι το ξεκόλλημα του ποδιού παρέσυρε και έκοψε στην μέση και την πλάγια σανίδα που ενώνει τα πόδια.
Επιτόπου κόλλα στο σκίσιμο και αρκετές βίδες για να κολληθούν τα 2 κομμάτια.

20251210_122139.jpg

Μετά ξεκίνησε η επισκευή του ποδιού. Το έβγαλε ο Μπάμπης όλο το πόδι με σκοπό να καθαριστούν οι παλιές κόλλες και να μπει η νέα κόλλα παντού. Ευτυχώς οι καβίλιες τα αυτάκια δεν είχαν σπάσει.

20251210_121438.jpg

20251210_121504.jpg

Είχε κόψει ήδη ο Μπάμπης δυό κομμάτια ξύλο για κόντρες ένα χοντρό κι ένα λεπτό για να κολληθούν εκατέρωθεν της βάσης του ποδιού:

20251210_122803.jpg

20251210_123758.jpg

Για πιό σιγουριά, άνοιξε ο Μπάμπης και τρύπες με το τρυπάνι για να περάσει βίδες και στα 2 κομμάτια. Παρόλο που είχαμε μαζί σφιγκτηρες, το θεωρήσαμε περιττό αφού οι βίδες έσφιξαν για τα καλά τα τακακια στην θέση τους.
Η λογική λέει ότι ο συνδυασμός κόλλας + βίδες δεν πρόκειται να ξεκολλήσει ποτέ. Πιθανότερο είναι να σπάσει κάπου αλλού παρά να ξεκολλήσουν τα κομμάτια αυτά καθ' αυτά.
Το ίδιο έκανε προληπτικά σε ΟΛΑ τα πόδια διότι όλα είναι υποψήφια να πάθουν το ίδιο πράγμα.
Θεωρώ ότι εγινε παραπάνω από μασίφ. Οπως και να συρθεί το τραπέζι κάθετα/οριζόντια/διαγώνια δεν κουνιέται πουθενά το πόδι.

Μπάμπη σ' ευχαριστώ και δημόσια για την πολύτιμη βοήθειά σου. Θα σε ξαναπροτιμήσω :D ;)

Last edited:
Μια λεπτομέρεια. Πριν τερματίσουν οι βίδες, το κάθε τακάκι στηρίχτηκε στην θέση του με σφιγκτήρα για να είναι σίγουρο ότι πατάει τελείως στο ξύλο χωρίς ίχνος κενού. Όσο λοιπόν το τακάκι ήταν στηριζόμενο με σφιγκτήρα τότε τερμάτισαν οι βίδες.

Θέλω να μονώσω το χώρισμα ανάμεσα σε κουφώματα και τοίχο ώστε να μην βάζει αέρα και κρύο(δεν βάζει πολύ, σε κάποια σημεία βάζει λίγο). Με τι υλικό μπορώ να το κάνω; από πάνω θα ξαναμπεί η κορνίζα.

Attachments

• 1765559904055.png
    1765559904055.png
    676.9 KB · Views: 33
Θέλω να μονώσω το χώρισμα ανάμεσα σε κουφώματα και τοίχο ώστε να μην βάζει αέρα και κρύο(δεν βάζει πολύ, σε κάποια σημεία βάζει λίγο). Με τι υλικό μπορώ να το κάνω; από πάνω θα ξαναμπεί η κορνίζα.
Δεν θες ακριβώς να το μονώσεις αλλά να το κλείσεις/ισιώσει εάν καταλαβαίνω καλά..

Κόψε όσο αφρό πολυουρεθανης εξέχει...πάρε κόλλα πλακιδίων και πέρνα την 2 χέρια και επειτα τριψε την και ασταρωσε την..

Μια λεπτομέρεια. Πριν τερματίσουν οι βίδες, το κάθε τακάκι στηρίχτηκε στην θέση του με σφιγκτήρα για να είναι σίγουρο ότι πατάει τελείως στο ξύλο χωρίς ίχνος κενού. Όσο λοιπόν το τακάκι ήταν στηριζόμενο με σφιγκτήρα τότε τερμάτισαν οι βίδες.

Εγώ βιδώνω και τα δύο ξύλα κρατώντας τα με το χέρι,
μένει κενό ανάμεσα στα ξύλα,
ξεβιδώνω μέχρι να βγεί η βίδα απο το δεύτερο ξύλο,
και ξαναβιδώνω κρατώντας τα δύο ξύλα με το χέρι σφιχτά

έτσι πάντα η βίδα τη δεύτερη φορά σφηνώνει τα δύο ξύλα γερά

Εγώ βιδώνω και τα δύο ξύλα κρατώντας τα με το χέρι,
μένει κενό ανάμεσα στα ξύλα,
ξεβιδώνω μέχρι να βγεί η βίδα απο το δεύτερο ξύλο,
και ξαναβιδώνω κρατώντας τα δύο ξύλα με το χέρι σφιχτά

έτσι πάντα η βίδα τη δεύτερη φορά σφηνώνει τα δύο ξύλα γερά
O σωστός τρόπος είναι να προτρυπάς το πάνω ξύλο (αυτό που είναι πιο κοντά στο κεφάλι της βίδας) με τρυπάνι πάχους όσο και η βίδα. Πχ για βίδα 4χιλ πάχος, τρυπάς και τα δύο κομμάτια με τρυπάνι Φ2,5 και μετά διευρύνεις την τρύπα του πάνω κομματιού με τρυπάνι Φ4.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και εκει που ελεγα οτι η ηλεκτροποντα που εφτιαξα δεν θα μου χρειασθει ποτε,
τελικα χρησιμοποιηθηκε. Αντικειμενο επισκευης ενα φτηνο σουρωτηρι ζυμαρικων
που ξεκολλησε η βαση του.

Για την επισκευη χρειαστηκε αλλαγη του ενος βραχιονα της
diy ηλεκτροποντας απο σταθερο:

fiNGPAb.jpeg

Σε φορητο:

wPgfdbB.jpeg

Το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο σε αντοχη αλλα και αισθητικα αψογο.

xuMRRAa.jpeg