Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Δεν ειναι ακριβως επισκευη, ισως βελτιωση..

Περασα αρκετες ωρες τυπωνοντας ονοματα πανω σε μολυβια και στυλο με τον laser τον οποιο εσβηνα και αναβα στο μεσοδιαστημα γιατι ο ανεμιστηρας ενοχλουσε με τον θορυβο.
Δυστυχως ο μικρος Laser Engraver δεν εχει on/off διακοπτη και επρεπε να σκυβω πισω να βρω την τρυπα να του βαλω/βγαλω το βυσμα τροφοδοσιας. Το βελος δειχνει το μερος του διακοπτη.
OJgDfjoh.jpg

Προσωρινα, για να μην διακοψω την διαδικασια, εκοψα το καλωδιο και περασα ενα διακοπτακι για να γινει πιο ευκολο το ανοιξε κλεισε.
YZsnjZIh.jpg

Η τροφοδοσια ειναι 12βολτ, οποτε αυτο το μικρο διακοπτακι ειναι μια χαρα.
cKCDmwqh.jpg

Η εφαρμογη του διακοπτη δεν πρεπει να πηρε πανω απο 1 λεπτο, στην κυριολεξια, απο την στιγμη που ειχα μπροστα μου τα εξαρτηματα.

Τα εξαρτηματα ειναι τα παρακατω,
TNoXbcYh.jpg

Κλεμες τσιπικες, διακοπτακι και δυο ακροδεκτες που δεν χρειάζονταν ουσιαστικα, αλλα τους εβαλα ετσι για τη χαρα.

Εδω η συνδεσμολογια, χωρις κολλησεις και ταινιες.
XOQZjEgl.jpg

Σε καποια φαση θα κατσω να φτιαξω ενα σωστο και σταθερο διακοπτη, αλλα μεχρι τοτε ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου :)

Eχεις δικιο, αυτη ειναι η πιο σημαντικη πληροφορια ασφαλείας για τετοιες απλοϊκες συνδεσεις με τσιπικα/προχειρα εξαρτηματα.
Ειναι παντως ελαχιστη η ενταση που τραβαει το συγκεκριμενο μικρο λεϊζερ, 3 εως 4Α μαξ.

χμ, δεν ειναι ελάχιστα τα 4Α. εχω δει τετοια κλεμα ταχειας συνδεσης να ζεσταίνεται στα 2Α...

• Like
Reactions: Χιωτης
Kαλα που το ανεφερες, δεν το ειχα συνειδητοποιησει, θα το εχω υπ΄οψιν, να΄σαι καλα (y)

Θελω να βαλω εναν απλο ενδιαμεσο διακοπτη πορτατιφ που εχω αρκετους, αλλα ειδα οτι καποιοι γραφουν 2Α.
Αρα σημαινει προφανως οτι δεν κανουν και πρεπει να βρω καταλληλους διακοπτες οπως αυτος. Ετσι?

Φανταζομαι αυτοι που εχω θα γραφουν καπου πανω τους ποσα Α σηκωνουν...

για τι ταση μιλαμε; δεν ειναι ιδια τα Α σε AC και DC... συνηθως όσοι δεν γράφουν είναι για εναλλασόμενο (230V AC). σε DC συνήθως αντέχουν το ίδιο ρεύμα σε πολύ μικρότερη τάση:

το βλέπεις συχνά στα ρελέ αυτό, όπου γράφουν και για τα 2. οι επαφές αντέχουν πχ 10A στα 250V AC και 10Α σε max 30V DC:

1750690446900.png

Καλησπέρα σε όλους! έτσι όπως βλέπω το διακοπτάκι ζήτημα να αντέχει μερικά milliampere. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιήσεις διακόπτη φωτιστικού στο συνεχές. Το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι να διακόψεις το εναλλασσόμενο - τα 230v του τροφοδοτικού με το διακόπτη πορτατίφ

Θελω να κανω ολικη ανακαινιση σε διαμερισμα στη Θεσσαλονικη.

Εαν εχετε να πρεοτεινετε, δοκιμασμενο και αξιοπιστο συνεργειο, που να αναλαμβανει απο την αρχη μεχρι το τελος τη διαδικασια, σας ευχαριστω εκ των προτερων....

Ρε παιδιά κεραμίδι που έχει μαυρίσει πως καθαρίζει; το έχω κάνει με πιεστικό έχουν φύγει κάποια αλλά όχι ολα.. Υπάρχει κάποιο καθαριστικό κάτι;

Ρε παιδιά κεραμίδι που έχει μαυρίσει πως καθαρίζει; το έχω κάνει με πιεστικό έχουν φύγει κάποια αλλά όχι ολα.. Υπάρχει κάποιο καθαριστικό κάτι;

Χημικά καθαριστικά υπάρχουν πολλά πχ της NILFISK, όμως δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Σίγουρα θα απαντήσουν όσοι έχουν παραπάνω εμπειρία.
Μου κάνει εντύπωση όμως το ότι με το πιεστικό δεν είχες ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι έβαλες το ανάλογο ακροφύσιο.
Σε ένα γρήγορο test που είχα κάνει με την KARCHER K3, το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα αποδεκτό, με δεδομένο ότι δεν επέμεινα πολύ.

Η μαυρίλα στο.κεραμιδι είναι.μουχλα...
Δημιουργειται κυριως από την υγροποιηση που παρουσιάζεται τα πρωινά σε αυτά..
Άρα λοιπόν.θα πρέπει να αντιμετωπιστει με αντιμουχλικο...
Προσωπικά εγω χρησιμοποιώ της isomatt αλλά υπάρχουν και άλλα..
ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΜΟΥΧΛΑΣ CL-MOLD ISOMAT https://share.google/smDjX8rgaBKakH7rg

Βάζω μια η 2 φορές και επιμένω με σκληρο σφουγγαρακι η ακόμη και με συρματοβουρτσα...το πιεστικο βοηθάει ως ένα σημείο αλλα επιφανειακά...το αντιμουχλικο είναι αυτό που θα "σηκωσει" πλήρως την μούχλα...

Όταν καθαριστεί θα πρέπει να.προστατευτει...ειδαλως θα ξαναγίνει..
Εδώ υπάρχουν πολλές εναλλακτικές...
Ειτε χρώμα.μονωτικο κεραμίδιων νερού,είτε πολυουρεθανης η πιο απλα βερνικι νερού εξωτερικής χρησησς...
Αυτά..

Ενα χρονο μετα, η σφουγγαριστρα που ειχα φτιαξει (εδω) ξαναχαλασε στο ιδιο σημειο.

Φωτο απο την προηγουμενη επισκευη, οπου το πλαστικο σπειρωμα γυριζε στο τρελλο και δεν μπορουσε να βιδωσει σωστα στο αλλο κομματι του κονταριου.
4WyrKPyh.jpg

Αυτη τη φορα αφησα την κυριλε επισκευη που δεν αφηνει εξωτερικα σημαδια και προχωρησα σε μια αχαρη αλλα εγγυημενη επισκευη του κονταριου :)
Eκοψα ενα κομματι σωληνα περιπου 10εκ μηκος και παχους 1.6μμ. Του εκανα μια παραλληλη τομη για να το ανοιξω και να το φορεσω στο κονταρι.
QyqTHYdh.jpg

Επειδη ομως ο σωληνας ηταν πολυ σκληρος και δεν ανοιγε οσο ηθελα, αναγκάστηκα και εκανα μια δευτερη παραλληλη τομη και αφαιρεσα ενα κομματι περιπου ενα εκατοστο!
kCWLBZql.jpg

Μετα την αφαιρεση, ο σωληνας μπηκε ευκολα, σαν ναρθηκας. Κατοπιν τον εσφιξα πααρα πολυ γερα με σφιγκτηρες σωληνων, με χρηση παλμικου κατσαβιδιου.
VpAdN4Fh.jpg

Για να μην φαινεται σαν αηδια, περασα το σημειο με ενα καλο ασταρι μεταλλων και κατοπιν με κοκκινο σπρευ απο το Λιντλ.
3WJG0aih.jpg

Παρεμπιπτοντως, αυτος ειναι ο χωρος για τις μπογιες και τα συναφη, μεσα στο WC, για να μην μυριζει το εργαστηριο.
cL2Ykoqh.jpg

Ετοιμη η σφουγγαριστρα της Vileda, γερή αλλα με εμφανη τα σημαδια της επεμβασης :)
hzHcsRGh.jpg

Παίδες τα φώτα σας εάν ξέρει κανείς. Αγόρασα τον μηχανισμό, να βάλω μια κρεμαστή συρόμενη πόρτα. Ουσιαστικά έχει μια μεταλλική ράβδο 2 μέτρων, με 6 τρύπες για να πιάσει στον τοίχο. Αυτό που μου είναι άγνωστο, είναι ότι αντί για τα γνωστά ούπα, έχουν βάλει χοντρές ξύλινες καβιλιέρες/καβίλιες (15mm). Λέει να κάνω μια μικρή τρύπα στην καθεμία για να μην σκάσει και να βιδώσω εκεί.
Εκτός από το ότι μου φαίνεται τρελό να τρυπήσω 16mm τρύπα, δεν έχω ποτέ βάλει κάτι τέτοιο, πάντα έπαιζα με πλαστικά. Λογικά ένα 12άρι ή ακόμα και 10άρι, θα κάνει μια χαρά?

Αφενός του ότι κουράστηκα μόνο που διαβασα όλη την διαδικασία, αφετέρου, θεωρώ τελείως άκυρη την επισκευή του κονταριού γιατί αν γλυστρίσει το χέρι (πολύ εύκολο σε μια σφουγγαρίστρα) θα φας τα χέρια σου στους σφιγκτήρες.

• Like
Reactions: NassosT
Παίδες τα φώτα σας εάν ξέρει κανείς. Αγόρασα τον μηχανισμό, να βάλω μια κρεμαστή συρόμενη πόρτα. Ουσιαστικά έχει μια μεταλλική ράβδο 2 μέτρων, με 6 τρύπες για να πιάσει στον τοίχο. Αυτό που μου είναι άγνωστο, είναι ότι αντί για τα γνωστά ούπα, έχουν βάλει χοντρές ξύλινες καβιλιέρες/καβίλιες (15mm). Λέει να κάνω μια μικρή τρύπα στην καθεμία για να μην σκάσει και να βιδώσω εκεί.
Εκτός από το ότι μου φαίνεται τρελό να τρυπήσω 16mm τρύπα, δεν έχω ποτέ βάλει κάτι τέτοιο, πάντα έπαιζα με πλαστικά. Λογικά ένα 12άρι ή ακόμα και 10άρι, θα κάνει μια χαρχαρά.

Να βάλεις κανονικά με ουπα.μακρια βιδα..
Οι καβιλιες.οσο.και χοντρές να είναι δεν.παυει να τρώνε ζόρι και μπορεί να σπάσουν.. άσε που η πορτα έχει βάρος και θα πρέπει να αντεξει ο μηχανισμός..
Εάν οι τρύπες που υπάρχουν είμαι ήδη 15μμ βαλε ροδέλα...

• Like
Reactions: pontios
Αφενός του ότι κουράστηκα μόνο που διαβασα όλη την διαδικασία, αφετέρου, θεωρώ τελείως άκυρη την επισκευή του κονταριού γιατί αν γλυστρίσει το χέρι (πολύ εύκολο σε μια σφουγγαρίστρα) θα φας τα χέρια σου στους σφιγκτήρες.

Aυτο ειναι το νημα των επισκευων και ο σκοπος ειναι ακριβως αυτη η περιγραφη της διαδικασιας!

Το εαν συμφωνει η οχι καποιος με τον τροπο επισκευης ειναι εντελως αλλο θεμα, οπου η καθε αποψη βεβαια ειναι σεβαστη.

Σε καθε περιπτωση ομως, ειναι λυπηρο να απαξιωνεται η προσπαθεια ενος μελους με τετοιο τροπο που αποθαρρυνει αλλα μελη να ανεβασουν τις προσπαθειες τους!

• Like
Reactions: legeonarios
Απαξιώνω τον τρόπο της επισκευης όχι την προσπάθεια. Εξάλλου πολλές φορές έχω ζητήσει την βοήθεια σας με άριστα αποτελέσματα.
Αλλά ναι την συγκεκριμένη επισκευή την θεωρω άκυρη σαν αποτελεσμα. Γνώμη μου.

Αγαπητέ Τάσο, κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει στο φόρουμ είναι τουλάχιστο τροφή για σκέψη (εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν, πατέντες που μπορεί να φανούν χρήσιμες σε άλλες κατασκευές κλπ). Από τις φωτογραφίες του Μιχάλη πχ είδαμε μια ωραία μέγγενη για σωλήνες, τα βολικά σφιγκτηράκια του λιντλ, μια ωραία ιδέα για θάλαμο βαφής και μια καλή πατέντα για ένωση σπασμένου σωλήνα. Γενικά, πήραμε μάτι - σε ένα φόρουμ που δεν ανεβαίνουν κάθε μέρα και τα άπειρα...

Παρόλο που θα συμφωνούσα μαζί σου με το ότι δεν είναι ο ιδανικός τρόπος επισκευής για κοντάρι σφουγγαρίστρας, αυτό το "κουράστηκα μόνο που διαβασα όλη την διαδικασία" ακούστηκε βαρύ... Πες τα και 'συ λίγο πιο διπλωματικά...

• Like
Reactions: KOSSTV
Μιχάλη, ζητάω τη βοήθειά σου.
Τον Μάιο 25 έβαλα οπτική ίνα της Nova σε υποδομή Cosmote.
Δηλαδή ήρθε πρώτα το συνεργείο της Cosmote και τράβηξε την ίνα από την ξύλινη κολώνα έως το σημείο που βολεύει και έβαλε τα 2 box και στη συνέχεια ο "τεχνικός" της Nova για να περάσει την ίνα μέσα στο γραφείο (πετρόκτιστος τοίχος 60 εκ, αλουμινένια κουφώματα κλπ) και να τοποθετήσει το κουτί σε μια θέση με αυτοκόλλητη ταινία πάνω στο σοβά του τοίχου.
Δηλαδή δεν το στερέωσε με 2 ούπατ όπως του υπέδειξα αλλά με ταινία κάκιστης ποιότητας, έχει αποκολληθεί 2 φορές και τώρα βρίσκεται στο πάτωμα, ευτυχώς χωρίς να πάθει ζημιά η ίνα.
Δεν τολμάω να ανοίξω το κουτί για να ανοίξω τρύπες για βίδες με ούπατ και σκέπτομαι μια δυνατή ταινία που θα το κρατήσει στη θέση του. Έχω ακούσει για την 3Μ VHB G110GF, αλλά τη βρίσκω μόνο σε περιφερειακούς πωλητές και όχι στην Αθήνα.

Τι προτείνεις για το συγκεκριμένο θέμα?

Το βάρος του κουτιού είναι αμελητέο, οπότε απορώ πόσο φθηνή είναι η ταινία που έχει βάλει.
Και με ταινία jumbo θα κολλούσε.
Πάντως μην φοβασαι καθόλου να ανοίξεις το κουτάκι. Η ίνα είναι μέσα σε καρούλι που μπαινοβγαίνει εύκολα.
Δεν υπάρχει λόγος να τρυπήσεις όμως.
Εγώ έχω βάλει blue tack patafix της uhu στις 4 γωνίες (ή οποιαδήποτε άλλα blu teck) κι εδώ κι 1,5 χρόνο δεν έχει ξεκολλήσει
Στην χειρότερη βάλε θερμόκολλα σιλικόνης.
Επιμένω πάντως στα blu tack