Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Δεν ειναι ακριβως επισκευη, ισως βελτιωση..

Περασα αρκετες ωρες τυπωνοντας ονοματα πανω σε μολυβια και στυλο με τον laser τον οποιο εσβηνα και αναβα στο μεσοδιαστημα γιατι ο ανεμιστηρας ενοχλουσε με τον θορυβο.
Δυστυχως ο μικρος Laser Engraver δεν εχει on/off διακοπτη και επρεπε να σκυβω πισω να βρω την τρυπα να του βαλω/βγαλω το βυσμα τροφοδοσιας. Το βελος δειχνει το μερος του διακοπτη.
OJgDfjoh.jpg

Προσωρινα, για να μην διακοψω την διαδικασια, εκοψα το καλωδιο και περασα ενα διακοπτακι για να γινει πιο ευκολο το ανοιξε κλεισε.
YZsnjZIh.jpg

Η τροφοδοσια ειναι 12βολτ, οποτε αυτο το μικρο διακοπτακι ειναι μια χαρα.
cKCDmwqh.jpg

Η εφαρμογη του διακοπτη δεν πρεπει να πηρε πανω απο 1 λεπτο, στην κυριολεξια, απο την στιγμη που ειχα μπροστα μου τα εξαρτηματα.

Τα εξαρτηματα ειναι τα παρακατω,
TNoXbcYh.jpg

Κλεμες τσιπικες, διακοπτακι και δυο ακροδεκτες που δεν χρειάζονταν ουσιαστικα, αλλα τους εβαλα ετσι για τη χαρα.

Εδω η συνδεσμολογια, χωρις κολλησεις και ταινιες.
XOQZjEgl.jpg

Σε καποια φαση θα κατσω να φτιαξω ενα σωστο και σταθερο διακοπτη, αλλα μεχρι τοτε ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου :)

Eχεις δικιο, αυτη ειναι η πιο σημαντικη πληροφορια ασφαλείας για τετοιες απλοϊκες συνδεσεις με τσιπικα/προχειρα εξαρτηματα.
Ειναι παντως ελαχιστη η ενταση που τραβαει το συγκεκριμενο μικρο λεϊζερ, 3 εως 4Α μαξ.

Kαλα που το ανεφερες, δεν το ειχα συνειδητοποιησει, θα το εχω υπ΄οψιν, να΄σαι καλα (y)

Θελω να βαλω εναν απλο ενδιαμεσο διακοπτη πορτατιφ που εχω αρκετους, αλλα ειδα οτι καποιοι γραφουν 2Α.
Αρα σημαινει προφανως οτι δεν κανουν και πρεπει να βρω καταλληλους διακοπτες οπως αυτος. Ετσι?

Φανταζομαι αυτοι που εχω θα γραφουν καπου πανω τους ποσα Α σηκωνουν...

για τι ταση μιλαμε; δεν ειναι ιδια τα Α σε AC και DC... συνηθως όσοι δεν γράφουν είναι για εναλλασόμενο (230V AC). σε DC συνήθως αντέχουν το ίδιο ρεύμα σε πολύ μικρότερη τάση:

το βλέπεις συχνά στα ρελέ αυτό, όπου γράφουν και για τα 2. οι επαφές αντέχουν πχ 10A στα 250V AC και 10Α σε max 30V DC:

1750690446900.png

Καλησπέρα σε όλους! έτσι όπως βλέπω το διακοπτάκι ζήτημα να αντέχει μερικά milliampere. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιήσεις διακόπτη φωτιστικού στο συνεχές. Το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι να διακόψεις το εναλλασσόμενο - τα 230v του τροφοδοτικού με το διακόπτη πορτατίφ