Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ή ινοσανίδα.

Έτσι έκανα το δικό μου. Τσιμεντοσανίδα που έβαλα σε ένα σημείο μου κρέμασε λιγάκι και μου πέταξε τις βίδες.
Πλέον τις βάζω μόνο εξωτερικά.

• Like
Reactions: WolfRathmA
Καλημέρα μάστορια!

'Εχω αυτό το άνοιγμα στη φωτό και θέλω να το κλείσω. Οι διαστάσεις είναι 1,10Χ2.20.

Μου έχει ζητήσει ένας μάστορας 300 ευρώ με υλικά δικά του. Τούβλα, τσιμέντο, σοβάτισμα κτλ.

Είναι καλή η τιμή η να κάτσω να το κάνω μόνο μου λέτε;
View attachment 267680

Πολύ σωστά το σκέφτεσται και για εμένα ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά θα γίνει μπάνιο το μέσα δωμάτιο και στην μεριά που είναι το άνοιγμα θα μπεί νηπτήρας, κρεμαστό έπιπλο κτλ. Οπότε λέω να βάλω τούβλο να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Να το κάνεις με.τουβλο όπως το έχει σκεφτεί...δεν υπάρχει πιο σιγουρο..
Ακόμη και με τσιμεντοσανιδα,έχω δει και με σκελετό απο στρατζαριστα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος για νιπτήρα σαν κοντρα οπότε σωστά το σκέφτεσαι.. εάν δεν.εμπαινε στο σημείο τότε ναι..
Εναλλακτική θα ήταν και το Alfa-Blok αλλά το τουβλο είναι ακόμη πιο ισχυρό..

Πολύ σημαντικο κατά την κατασκευή να προβλεφθουν οι αντιρριδες για την σωστη στήριξη του νιπτηρα ώστε να είναι πλήρως σταθερό..ενδεχομενως ο εγκιβωτισμος εντός του τοιχιου εφόσον γνωρίζεις διαστάσεις του νιπτηρα για να μπουν..

Επισης πολύ σημαντικο στο περιμετρικά άνοιγμα να γίνει αγκυρωση σωστή με αλκυδικο πλεγμα μέσα και έξω ώστε να μην σκάει ο τοίχος..

Εννοείται ότι το νέο τοιχιο θα περαστει, εντος του χωρου μπανιου, με στεγανωτικο επαλειφομενο μέχρι το 1-1,20μ για πρόσθετη μόνωση για τις υγρασίες..μην πω ότι το αωστο πλέον είναι παντού στο χώρο του μπάνιου..

Τα 300 που σου ζητάει μαζί με τα υλικά κατά την γνώμη μου είναι μια χαρά νούμερα αρκεί να γίνει σωστά...

Να το κάνεις με.τουβλο όπως το έχει σκεφτεί...δεν υπάρχει πιο σιγουρο..
Ακόμη και με τσιμεντοσανιδα,έχω δει και με σκελετό απο στρατζαριστα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος για νιπτήρα σαν κοντρα οπότε σωστά το σκέφτεσαι.. εάν δεν.εμπαινε στο σημείο τότε ναι..

Με στραντζαριστό έχω φτιάξει σε χώρο ψηλά στο σπίτι (τύπου πατάρι) παιδικό δωμάτιο + δύο ντουλάπες 1χ1 με τζάμι πόρτα που στη μία υπάρχει πλυντήριο + στεγνωτήριο
και απο πίσω είναι το μπάνιο με πλακάκι και ντουλάπι 2πλάτοςχ1.5 ύψος με τζάμι όλο μπροστά και κρατάει και γρανίτη με δύο νιπτήρες

δεν ακούγεται τίποτα και δεν έχει ούτε μία ρωγμή

όλα γίνονται και σωστά και λάθος

Με στραντζαριστό έχω φτιάξει σε χώρο ψηλά στο σπίτι (τύπου πατάρι) παιδικό δωμάτιο + δύο ντουλάπες 1χ1 με τζάμι πόρτα που στη μία υπάρχει πλυντήριο + στεγνωτήριο
και απο πίσω είναι το μπάνιο με πλακάκι και ντουλάπι 2πλάτοςχ1.5 ύψος με τζάμι όλο μπροστά και κρατάει και γρανίτη με δύο νιπτήρες

δεν ακούγεται τίποτα και δεν έχει ούτε μία ρωγμή

όλα γίνονται και σωστά και λάθος
Όλα είναι θέμα κατασκευής Θoδωρη..
Εάν έχει γίνει σωστη μελετη πριν την κατασκευή εκ των προτέρων μπορεί και να αντεξει όπως στην δική σου περίπτωση.
Αλλά είναι κάτι που θέλει πολύ μαστορια...και σιγουρα θα πάει ακριβότερα..

Νομίζω ότι στου φίλου είναι προτιμότερο το τουβλο...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ