Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ή ινοσανίδα.

Έτσι έκανα το δικό μου. Τσιμεντοσανίδα που έβαλα σε ένα σημείο μου κρέμασε λιγάκι και μου πέταξε τις βίδες.
Πλέον τις βάζω μόνο εξωτερικά.

• Like
Reactions: WolfRathmA
Καλημέρα μάστορια!

'Εχω αυτό το άνοιγμα στη φωτό και θέλω να το κλείσω. Οι διαστάσεις είναι 1,10Χ2.20.

Μου έχει ζητήσει ένας μάστορας 300 ευρώ με υλικά δικά του. Τούβλα, τσιμέντο, σοβάτισμα κτλ.

Είναι καλή η τιμή η να κάτσω να το κάνω μόνο μου λέτε;
View attachment 267680

Πολύ σωστά το σκέφτεσται και για εμένα ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά θα γίνει μπάνιο το μέσα δωμάτιο και στην μεριά που είναι το άνοιγμα θα μπεί νηπτήρας, κρεμαστό έπιπλο κτλ. Οπότε λέω να βάλω τούβλο να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Να το κάνεις με.τουβλο όπως το έχει σκεφτεί...δεν υπάρχει πιο σιγουρο..
Ακόμη και με τσιμεντοσανιδα,έχω δει και με σκελετό απο στρατζαριστα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος για νιπτήρα σαν κοντρα οπότε σωστά το σκέφτεσαι.. εάν δεν.εμπαινε στο σημείο τότε ναι..
Εναλλακτική θα ήταν και το Alfa-Blok αλλά το τουβλο είναι ακόμη πιο ισχυρό..

Πολύ σημαντικο κατά την κατασκευή να προβλεφθουν οι αντιρριδες για την σωστη στήριξη του νιπτηρα ώστε να είναι πλήρως σταθερό..ενδεχομενως ο εγκιβωτισμος εντός του τοιχιου εφόσον γνωρίζεις διαστάσεις του νιπτηρα για να μπουν..

Επισης πολύ σημαντικο στο περιμετρικά άνοιγμα να γίνει αγκυρωση σωστή με αλκυδικο πλεγμα μέσα και έξω ώστε να μην σκάει ο τοίχος..

Εννοείται ότι το νέο τοιχιο θα περαστει, εντος του χωρου μπανιου, με στεγανωτικο επαλειφομενο μέχρι το 1-1,20μ για πρόσθετη μόνωση για τις υγρασίες..μην πω ότι το αωστο πλέον είναι παντού στο χώρο του μπάνιου..

Τα 300 που σου ζητάει μαζί με τα υλικά κατά την γνώμη μου είναι μια χαρά νούμερα αρκεί να γίνει σωστά...

Να το κάνεις με.τουβλο όπως το έχει σκεφτεί...δεν υπάρχει πιο σιγουρο..
Ακόμη και με τσιμεντοσανιδα,έχω δει και με σκελετό απο στρατζαριστα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος για νιπτήρα σαν κοντρα οπότε σωστά το σκέφτεσαι.. εάν δεν.εμπαινε στο σημείο τότε ναι..

Με στραντζαριστό έχω φτιάξει σε χώρο ψηλά στο σπίτι (τύπου πατάρι) παιδικό δωμάτιο + δύο ντουλάπες 1χ1 με τζάμι πόρτα που στη μία υπάρχει πλυντήριο + στεγνωτήριο
και απο πίσω είναι το μπάνιο με πλακάκι και ντουλάπι 2πλάτοςχ1.5 ύψος με τζάμι όλο μπροστά και κρατάει και γρανίτη με δύο νιπτήρες

δεν ακούγεται τίποτα και δεν έχει ούτε μία ρωγμή

όλα γίνονται και σωστά και λάθος

Με στραντζαριστό έχω φτιάξει σε χώρο ψηλά στο σπίτι (τύπου πατάρι) παιδικό δωμάτιο + δύο ντουλάπες 1χ1 με τζάμι πόρτα που στη μία υπάρχει πλυντήριο + στεγνωτήριο
και απο πίσω είναι το μπάνιο με πλακάκι και ντουλάπι 2πλάτοςχ1.5 ύψος με τζάμι όλο μπροστά και κρατάει και γρανίτη με δύο νιπτήρες

δεν ακούγεται τίποτα και δεν έχει ούτε μία ρωγμή

όλα γίνονται και σωστά και λάθος
Όλα είναι θέμα κατασκευής Θoδωρη..
Εάν έχει γίνει σωστη μελετη πριν την κατασκευή εκ των προτέρων μπορεί και να αντεξει όπως στην δική σου περίπτωση.
Αλλά είναι κάτι που θέλει πολύ μαστορια...και σιγουρα θα πάει ακριβότερα..

Νομίζω ότι στου φίλου είναι προτιμότερο το τουβλο...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Σημερα αλλαξα τον ανεμιστηρα ενος θορυβωδους τροφοδοτικου powertech 620w
που ξηλωσα απο πεταμένο PC με ενα be qiuet pure wing απο την αποθηκη μου.
Το μονο που χρειαστηκε ηταν να κανω τραμπα το τριπινο φυσακι του be quiet με το διπινο φυσακι του τροφοδοτικου.
Το αποτελεσμα τελειως αθορυβο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σημερα αλλαξα τον ανεμιστηρα ενος θορυβωδους τροφοδοτικου powertech 620w
που ξηλωσα απο πεταμένο PC με ενα be qiuet pure wing απο την αποθηκη μου.
Το μονο που χρειαστηκε ηταν να κανω τραμπα το τριπινο φυσακι του be quiet με το διπινο φυσακι του τροφοδοτικου.
Το αποτελεσμα τελειως αθορυβο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To 3o pin που δίνει;

Αγαπητος φιλος και μεγας τσιπης μου εφερε αχαρο γυαλινο (μπομπονιερα απο γαμο συναδελφου λεει) που επεσε κατω και εσπασε.
G702n6Uh.jpg

Δεν πεταει τιποτα, κρατα τα παντα ανεξαρτητως καταστασης η μηδενικης/αρνητικης αξιας! Σαν την συγχωρεμενη τη γιαγια μου 💙

Εχει σπασει το σιδερο εδω και εφυγε και ενα κρυσταλλακι.
7MWBFLjl.jpg

Εδω τα υλικα συγκολλησης. Η κορυφαια κολλα για μεταλλα και η VFM κυανακρυλικη του Jumbo 🏆
UDwucnyh.jpg

To Λιντλ μπηκε κατα λαθος, εκ παραδρομης, λογω της παλαιας αγαπης που δεν μπορει να κρυφτει.

Για την κολληση του μεταλλου, πρωτα μπηκε λιγη κυανοακρυλικη απο την μια πλευρα...
jtye7hjl.jpg

Χρειαζεται και ο επιταχυντης καθως το φυλλο πρεπει να σταθερεοποιηθει αμεσα στο σωστο σημειο.

...ωστε να μπορει να μπει η εποξειδικη των δυο συστατικων που θα θεραπευσει δια παντος το σπασιμο.
qVBkxpeh.jpg

Στο κιτρινο πλαισιο η ρωγμη που γυρω της θα μπει η κολλα

Μπηκε η κολλα και θα περιμενουμε λιγες ωρες να στεγνωσει
6FL9beKh.jpg

Στεγνωσε και βαφτηκε με τα σουπερ ακρυλικα χρωματα της DecoArt. Η συγκεκριμενη αποχρωση ειναι η Glorious Gold. Εξαιρετικη αποχρωση.
aqv3C1lh.jpg

Στα δεξια φαινεται και το σπασμενο κομματι του νουφαρου.

Κατοπιν, με κυανακρυλικη κολλα (στιγμης) κολλησε και το κρυσταλλακι.
UZlaxTrh.jpg

Δεν φαινεται τιποτα, καθως ειχε σπασει στη βαση του.

Ετοιμο το νουφαρακι :)🌸
fJo6gmIh.jpg

Το βουλωμενο σιφωνι δεν καθαριζε ουτε αφου ειχα δοκιμασει τα γνωστα αποφρακτικα φακελακια με ζεστο και με κρυο νερο.
hFySSSFh.jpg

Ο σωληνας της αποχετευσης ξεκινα απο βαθεια στο σιφωνι, προς την κολωνα και απο μεσα απο την κολωνα ο σωληνας φτανει στη βαση της κολωνας, στον κηπο.
Θα ειχαν πετρωσει φυλλα και σκονες κατα τη διαρκεια του χειμωνα καπου μεταξυ σιφωνιου και κολωνας. Ευτυχως υπαρχει και δευτερο σιφωνι παραδιπλα

Το σπιραλ μπηκε στον σωληνα που βρισκεται στο βαθος και στο πλαι του σιφωνιου και απο κει σιγα σιγα για εφτασε μεχρι το σημειο οπου ειναι η ενωση του οριζοντιου σωληνα με τον καθετο σωληνα που περναει μεσα απο την κολωνα προς τον κηπο.
T52kaHjh.jpg

Χρειαστηκε περιπου ενα λεπτο σταθερη πιεση με το σπιραλ καθως αυτο γυρνουσε δεξιοστροφα ωσπου η ατσαλινα να διασπασει το φραξιμο.
Απο κει και περα, αλλο ενα λεπτο με δεξιοστροφη/αριστεροστροφη κινηση και τραβηγμα μπρος πισω η ατσαλινα για να καθαρισει καλυτερα ο σωληνας.

Μετα τον νικηφορο αγωνα, εριξα λιγο νερακι στο σπιραλ για να καθαρισει και ετοιμο για αποθηκευση το εργαλειακι....
92ImTXqh.jpg

Παιδες δεν μπορω να περιγραψω την ευκολια χρησης αυτου του μικρου γκατζετ. Ουτε μεγαλες ατααλινες ουτε κοπος και ταλαιπωρια.
Ολα μεσα σε ενα πουγκακι ετοιμα για την αλλη φορα.
tyhm02kh.jpg

Θα προτιμουσα βεβαια να υπηρχε (ισως και να υπαρχει στο εμποριο) και ενα δευτερο μεγαλυτερο σπιραλ, να πωλειται ξεχωριστα, για περιπτωσεις που χρειαζονται λιιιιγο μεγαλυτερο μηκος. Αν και το εργαλειοκι ειναι μολις 4 βολτ, νομιζω οτι θα μπορουσε να γυρισει και ενα διμετρο σπιραλ, κρινοντας απο την ροπη που ειδα με το υπαρχον σπιραλ υπο πιεση.