Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

petasis το dremel εκανε καλη δουλεια, (χεχε οντως δεν χρειαζεσαι δισκοπριονο) μπραβο, δεν ξεχωριζει με τιποτα!!

Την πρωτη φορα τι εγινε και το εκοψες στραβα?

Βιασύνη. Τα κουτιά ήταν κυρίως κενά με πεπιεσμένη μοριοσανίδα στα άκρα, οπότε είχα ρυθμίσει τον οδηγό του DSM20 (ένα πλαστικό στην άκρη ενός λεπτού οδηγού), και τα έκοψα. Επειδή αυτός ο οδηγός δεν είναι στιβαρός, παίζει αρκετά χιλιοστά ανάλογα την δύναμη που βάζεις στο πλάι.
Τα κουτιά έχουν πάχος 4 εκατοστά, οπότε και ο οδηγός ψιλοπάταγε...

Με αυτό έκανα την δουλειά μου (τα έκοψα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού).

Όταν όμως πήγα να κόψω την πρώτη πόρτα, το πράγμα δυσκόλεψε. Η έξω πλευρά στην άκρη έχει κούρμπα, το πάχος είναι το πολύ ένα εκατοστό και είναι όλο μοριοσανίδα, μέσα σε περίβλημα πλαστικού. Εκεί θέλει απόλυτη ευθεία, και το γεγονός ότι το είχα χωρίς στήριξη στο τραπεζάκι, και δούλευα το dremel με το ένα χέρι, και με τον οδηγό που έχει, δεν τα κατάφερα. Μου σταμάταγε ο τροχός εντελώς.
Τελικά το έκοψα, αλλά η κοπή ήταν λοξή περίπου μισό πόντο. Και φυσικά βαρέθηκα να το φέρω.

Αγόρασα άλλο πορτάκι, έβγαλα τον οδηγό του δρεμελ, το στήριξα στο τραπέζι της κουζίνας, έβαλα και μια μεταλλική ρίγα που έχω για οδηγό με σφιγκτήρες, και το έκοψα επιτέλους ευθεία. Στο 3ο πορτάκι είχα βρει πλέον τον τρόπο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@ Petasis : θέλουν ρυθμισμα οι μεντεσεδες και στο άνοιγμα-κλείσιμο , να ανοίγουν μέχρι το ίδιο σημείο .

Δεν έχουν τέτοια ρύθμιση οι μεντεσέδες του ικέα. Δεν τα έχω ανοίξει τέρμα, είναι απλά σε μια τυχαία θέση. Τέρμα θα είναι και οι 2 πόρτες στην ίδια θέση.
Το ελατήριο τους εμπλέκεται όταν είναι να κλείσει μόνο (και κάνει και μαλακό κλείσιμο). Άμα τα ανοίξεις, μένουν ελεύθερα εκεί που τα αφήνεις.

Βασικά, τα πόδα θέλουν ρύθμιση, αλλά βαριέμαι να κυλιστώ κάτω. Είναι και τα πλακάκια στραβά... Κάποια στιγμή πρέπει να το κάνω βέβαια...
Μετά που θα κολλήσω το τζάμι με ταινία διπλής όψης βέβαια... (Ούτε αυτό δεν έχω κάνει... :flipout:)

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ένα χερούλι στην πρόσοψη λείπει και τελείωσε...
Ήθελα ένα μπράτσο σε σχήμα Π στους 45 πόντους άνοιγμα για να το μετακινώ αλλά δεν βρήκα στα μαγαζιά που πήγα τόσο μεγάλη διάσταση, ήθελε παραγγελία. Θα ψάξω και τη Δευτέρα να το βρώ να το βάλω και να τελειώνω....

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    64.3 KB · Views: 190
  • image.jpg
    image.jpg
    69.9 KB · Views: 193
  • image.jpg
    image.jpg
    71.6 KB · Views: 190

Ωραίο έγινε Μπάμπη :)
Να σου πω στα πλαϊνά τι υλικό έβαλες; αλουμίνιο;

Για το Π αν κατάλαβα καλά ψάχνεις κάτι τέτοιο

781.jpg

Κάνε ένα τηλέφωνο στο Λυγνό (απέναντι απο το Μετρό Αγ. Δημητρίου και δίπλα στο Παυλάτο) να ρωτήσεις (αν σου πέφτει και κοντά βέβαια)

Ευχαριστώ πολυ παιδιά.
Αγάπη τα πλαϊνά είναι αλουμίνιο, περίπου 3 το κομμάτι, έδωσα 18 σύνολο.
Για τι χερούλι κάτι τέτοιο ψάχνω, βρήκα αρκετά σε μικρότερα όμως μεγέθη, νομιλζω μέχρι 30 cm. Για παραπάνω ήθελαν παραγγελία. Θα προσπαθήσω ξανά τη Δευτέρα κι αν δε βρώ κοντά μου θα τηλεφωνήσω. Σ´ ευχαριστώ πολύ.

Δεν έχουν τέτοια ρύθμιση οι μεντεσέδες του ικέα. Δεν τα έχω ανοίξει τέρμα, είναι απλά σε μια τυχαία θέση. Τέρμα θα είναι και οι 2 πόρτες στην ίδια θέση.
.....

Αν τερματιζουν στο άνοιγμα στο ίδιο σημείο οκ . Αν όχι και οι φθηνοι μεντεσεδες του ΙΚΕΑ ρυθμίζονται στο που θα σταματούν στο τέρμα άνοιγμα με την επιλογή -μέσα-έξω που έχουν , δοκίμασε το θα το δεις . :-)

(Συγνώμη δεν θυμάμαι το ονομα σου... :-( )

Τέλεια Μπάμπη!

Οσο για το μαγαζί που σου είπα βρεις δε βρεις κάνε το ένα bookmark αφού ασχολήσε με έπιπλα σπιτιου, ξυλοκατασκευές κλπ. Όποτε έχω βρεθεί σε αδιέξοδο έχω βρει εκεί τη λύση και έχει και γνώστες μέσα και έκθεση για να πάρεις ιδέες :)

Ευχαριστώ πολυ παιδιά.
Αγάπη τα πλαϊνά είναι αλουμίνιο, περίπου 3 το κομμάτι, έδωσα 18 σύνολο.
Για τι χερούλι κάτι τέτοιο ψάχνω, βρήκα αρκετά σε μικρότερα όμως μεγέθη, νομιλζω μέχρι 30 cm. Για παραπάνω ήθελαν παραγγελία. Θα προσπαθήσω ξανά τη Δευτέρα κι αν δε βρώ κοντά μου θα τηλεφωνήσω. Σ´ ευχαριστώ πολύ.

Φτιάξε ενα ξύλινο Μπαμπη , 2 πλακάκια και 3αρα καβιλια περαστή . Λέω εγω... :-)

Καλορίζικο Μπάμπη,γειά στά χέρια σου,μιά ερώτηση οι 2 ρόδες δέν τό κάνουν δυσκολο νά τό κουμαντάρεις λόγο στενού καί μικρού όγκου ?,νομίζω μέ 4 ροδες μέ φρένο,ίσως να ταν καλύτερα,αλλά εσύ φυσικά ξέρεις καλύτερα,καί πάλι άψογος,μπράβο

Επειδή είναι παντού με "αυστηρές γραμμές" όπως έχω πει και άλλου, χωρίς καμπύλες ας το κάνει όλο απο ξύλο (Π) χωρίς καβίλια κατα τη γνώμη μου αν ειναι να πάει σε τέτοια λύση

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Φτιάξε ενα ξύλινο Μπαμπη , 2 πλακάκια και 3αρα καβιλια περαστή . Λέω εγω... :-)

Ηλία, το έπιπλο είναι χοντροκατασκευή, πολύ βαρύ και πολύ δεμένο, σχεδόν heavy duty, και υπαλρχει λόγος που έγινε έτσι.
Εκει μέσα, τα δύο ράφια του θα είναι γεμάτα πιάτα, και τα πιάτα έχουν πολύ βάρος. Φοβάμαι λοιπόν οτι τη ξύλινη καβίλια θα τη πάρω στο χέρι όταν πάω να ανασηκώσω ελαφρά τα εμπρός μέρος για να σύρω το έπιπλο. Να φανταστεις φοβάμαι ακόμα και την M4 βίδα που θα συγκρατεί το χερούλι.

Τώρα για τις ρόδες.
Στην πορεία μπορεί όντως να είναι άβολες οι δύο.
Αν μάλιστα συνυπολογίσω και την καινούρια :argue: ιδέα:
-Δεν θα ήταν ωραία αν πάνω στο ξύλο έβαζα και την πιατέλα με το ψητό και να κόβω/σερβίρω γύρω απ´ το τραπέζι;
...καταλαβαίνεις οτι με την πιατέλα πάνω πάνε περίπατο οι δύο ρόδες, τέσσερις οπωσδήποτε.
Το άφησα όμως προς το παρόν αφού οι δύο γίνονται εύκολα τέσσερις, το ανάποδο όχι.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σ´ ευχαριστώ πολύ Μιχαλιό. :ernaehrung004:

Να σου πω την αληθεια σε ειχα στο μυαλο μου σαν και μενα στις κατασκευες..(λιγο ψιλοατζαμη:))...αλλα εσυ εισαι αρχοντας!!!

Ατζαμής έ;
Ο Κυριάκος τα διαδίδει αυτά, για όσους δεν έχουν Dewalt.
Λίγο το εσωρικό του και το parking του.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    59.9 KB · Views: 290
  • image.jpg
    image.jpg
    64.7 KB · Views: 291

ρε συ Μπάμπη να σου πω την αλήθεια ζήλεψα και μου άρεσε και η ιδέα να κόβεις επάνω το φαγητό και να το σερβίρεις. Χμμμμμμμμ μόλις βρω χρόνο θα σε αντιγράψω :)

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ρε συ Μπάμπη να σου πω την αλήθεια ζήλεψα και μου άρεσε και η ιδέα να κόβεις επάνω το φαγητό και να το σερβίρεις. Χμμμμμμμμ μόλις βρω χρόνο θα σε αντιγράψω :)

Το ίδιο μυαλό έχεις κι εσύ... -bye-