Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ πολυ παιδιά.
Αγάπη τα πλαϊνά είναι αλουμίνιο, περίπου 3 το κομμάτι, έδωσα 18 σύνολο.
Για τι χερούλι κάτι τέτοιο ψάχνω, βρήκα αρκετά σε μικρότερα όμως μεγέθη, νομιλζω μέχρι 30 cm. Για παραπάνω ήθελαν παραγγελία. Θα προσπαθήσω ξανά τη Δευτέρα κι αν δε βρώ κοντά μου θα τηλεφωνήσω. Σ´ ευχαριστώ πολύ.

Του ικέα δεν σου αρέσουν; Έχει αρκετά μακριά:

http://www.ikea.gr/kouzina/pomola-kai-heroulia/xeroyli-3162/4293/
http://www.ikea.gr/kouzina/pomola-kai-heroulia/xeroyli-9472/10603/
http://www.ikea.gr/kouzina/pomola-kai-heroulia/xeroyli-2-tem.-56048/81405/

Μερικά φτάνουν τα 2 μέτρα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Mιά χαρά μου κάνουν. Μάλλον θα πεταχτώ μια βολτίτσα.

Καθαρισμός δίσκου από καμένες ρητίνες και κόλλες.
Πολλές φορές έχουμε ένα δίσκο που δεν κόβει καλά τα ξύλα και νομίζουμε ότι θέλει ακόνισμα.Στην πραγματικότητα όμως απλά θέλει καθάρισμα από τις ρητίνες του φυσικού ξύλου και τις κόλλες της συνθετικής ξυλείας.
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.
:popcorn:

DSCN8671.jpg

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για πες ιδεες καθαρισμου. Σημερα καθαριζα τα κοπτικα του ρουτερ με οινοπνευμα και οντως δεν εκοβαν καλα γατι ειχαν πιασει κολλα στις λεπιδες.

Μια από τα ίδια , καθαρισμα σε παλιούς δίσκους που είχα στην άκρη , εδω πως είχε γίνει 60αρης δίσκος . Τον κάναμε παραγωγικό πάλι .

image upload

Το χρησιμοποιώ σε όλα τα κοπτικά σε συνδυασμό με πολύ ελαφρύ τρίψιμο με scotch brite ultra fine με προσοχή για να μην χαλάσω τις κοπτικές αιχμές.
Από τα κοπτικά του ρουτερ αφαιρώ τα ρουλεμάν για να μην τα χαλάσει.

DSCN8662.jpg

DSCN8663.jpg

Σε συνεχεια αυτου του ποστ http://avclub.gr/forum/showthread.p...-σας!!?p=1057575563&viewfull=1#post1057575563 απο το θεμα "Μαστορες τα φωτα σας", σημερα ασχοληθηκα εκτενως με το Πιτσος.
Αφου τσεκαρα την ηλεκτροβανα (παροχης νερου) οπως μου ειχε πει ο Θανασης και δεν ειδα προβλημα, ειπα να αλλαξω οτι υπηρχε σε "κολαρο" και ειχε εμφανη σημαδια γηρανσης, καθως και να βαλω μια ροδελα στην αντλια αποχετευσης που ειχα ξεχασει απο την προηγουμενη φορα που ελυσα για να αλλαξω μεβρανη.

ΕΕΕΕΕ δεν με ηθελε καθολου σημερα.

Ξεκιναω να βγαλω τα "κολαρα" και διαπιστωνω (Θαναση μαλλον απο εδω ηταν) ρηγμα στο κολλαρο που εφαρμοζει το σωληνακι του πρεσοστατη, καθως και πολλα καταλοιπα στο σημειο που ενωνει με τον καδο.
Λυνω ολα τα υπολοιπα κατω κολαρα (απο καδο σε φιλτρο και σωληνα πρεσοστατη, απο φιλτρο σε αντλια, απο αντλια σε σωληνα αποχετευσης) καθως και τα 2 αμορτισερ γιατι ψιλοκολαγε η αποσβεση τους.

Ανοιγω την αντλια και βλεπω οτι η μεμβρανη που ειχα αλλαξει πριν 1,5 χρονο (ειχα κανει σχετικο ποστ) εχει αρχισει να "δακρυζει". Ευτυχως που ειμαι προνοητικος σκεφτηκα και εχω μια καβα.
1η ηττα, η καινουργια ειχε ελαφρως παχυτερο λαστιχο περιμετρικα και πετσικαριζε το καπακι της αντλιας ($##).

Ξεκιναω να βαλω τα κολλαρα και συγκεκριμενα να ενωσω το σωληνακι που πηγαινει στο πρεσοστατη με το μεγαλο κολλαρο.
2η ηττα, το μικρο στομιο του κολλαρου ηταν επισης απο κατασκευαστικο λαθος πολυ μεγαλο, και το "ανταπτορακι" απο το σωληνακι ειχε ολλα κενα που δεν θα καλυπτε ο κολλιες. Πατεντα λοιπον ανταπτορακι απο χαλκοσωληνα 6mm "ντυμενη" η μιση με πολυ εφαρμοστο πλαστικο σωληνακι για να μεγαλωσει η διαμετρος στη μια πλευρα.

Τελευταια και αφου εχω συνδεσει ολα τα υπολοιπα γιατι ηξερα οτι θα εσπαγαν τα νευρα μου σε αυτη την "ριξε καντηλια μαστορα" φαση, ξεκιναω να τοποθετω το λαστιχο καδου-πορτας. Αφου το εχω βαλει και το εχω τσεκαρει, και εχω βαλει και την "κατσοδετα", ριχνω μια τελευταια ματια πριν βαλω την εξω συρματινη ασφαλεια, και βλεπω σε ενα σημειο την αποσταση τυμπανο - καδος πιο μεγαλη.
3η ηττα, το λαστιχο ειχε "καλουπια" σε ενα σημειο και το εκανε να "παταει" λαθος. Ξηλωμα, καντηλια, φαγωμα, καντηλια, ξανατοποθετηση, καντηλια.....

Επιτελους εχουν μπει ολα στη θεση τους (εκτος απο επανω και πισω καπακι ), και επειδη ημουν καχυποπτος για το κατα ποσο ο Θεος και ο Διαολος θα ειχαν συμφωνησει οτι το μαρτυριο μου θα επρεπε να τελειωσει, ειπα να τους ξεγελασω.
Βαζω το πλυντηριο σε λειτουργεια ανοιχτο, σε "πεδιο δοκιμης" (ευτυχως) για εναν οτικοακουστικο τελευταιο ελεγχο.
4η ηττα, τρεχουν νερα (#*^%$#), το καινουργιο κολλαρο φιλτρου - αντλιας ειχε ελλατωμα και "κατουραγε" απο μια τρυπα σαν τη μυτη της καρφιτσας.

Μετα απο αυτο πηρα τη "μεγαλη καστανια" No 153 (Baikal) και προσαρμοσα το "ειδικο καρυδακι" νουμερο 9 pellets (big game της Lampro) και ετοιμαστηκα να αρχισω την επισκευη, αλλα με σταματησε η συμβια θυμιζοντας μου οτι αν το κανω θα πρεπει να φαω χρονο να καθαρισω και να λιπανω την καστανια, οποτε και σταματησα.

Τι μαστορεψατε σημερα; Αποδομησα την βαπτιση μου ως χριστιανος ορθοδοξος πατερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ δεν πιστευω να περιμενατε και φωτο μετα απο ολα αυτα Ε;

Χα χα Δημήτρη μια φωτο με την καστανιά εκ Ρωσίας σε δράση θα ήταν όλα τα λεφτά!
Σοβαρά τώρα, το καλό με τα πλυντήρια αυτά είναι ότι βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά -και φθηνά. Είναι μέρες που απλά δεν μας θέλει...το παρατάμε και το πιάνουμε την επόμενη!

Ειπα και εγω να γραψω πτι εφτιαξα εναν πάγκο εργασίας 3m για να παει σετακι με την πέργκολα ... Αλλα μετα το παραπανω ποστ μαλλον δεν εχει νοημα ... Η δικια μου ιστορία δεν εχει κανενα ενδιαφέρον ...
Τεσ´πα... Θα βαλω καμια φωτογραφία εντός των ημερών ετσι για το καλο ....

Ειπα και εγω να γραψω πτι εφτιαξα εναν πάγκο εργασίας 3m για να παει σετακι με την πέργκολα ... Αλλα μετα το παραπανω ποστ μαλλον δεν εχει νοημα ... Η δικια μου ιστορία δεν εχει κανενα ενδιαφέρον ...

Eμενα με ενδιαφερει, οπως με ενδιαφερει και μου αρεσει καθε μελος μας να μοιραζεται τις κατασκευες του μαζι μας οσο απλες και να'ναι. Αυτη ειναι η ιδεα του ερασιτεχνισμου που πρεπει να υπηρετει και η κατηγορια μας.

Ο,τι και αν εχεις φτιαξει ειναι πιο αξιεπαινο και σαφως πιο ενδιαφερον απο τους 3μετρους παγκους που εχω -αλλα δεν εχω φτιαξει εγω- που αποτελουνται απο καβαλετα και ενα κομματι ξυλο ο καθενας απο πανω:))

Aντε λοιπον!!:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μόνο τα 3 μέτρα πάγκο που ανέφερες φτάνει να θέλουμε να τον δούμε... ιδίως εγώ που παιδεύομαι με ανακλινόμενους λόγο χώρου...

Εννοείτε και θα ανεβασω ποστ ... Χαχα χιουμορ εκανα οταν ειπα οτι δεν θα εχει ενδιαφέρον
Αλλα σιγουρα με την ιστορία του φίλου για το πλυντήριο και τα σχετικά σπάραζε η καρδιά μου .... Ο νόμος του Μερφι στο μεγαλείο του