Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και τωρα πρεπει ειτε να φτιαξω αλλα ποδια, ειτε να βαλω κοντρα πλακε 15 ποντους...

Ασε ρε Κυριακο, δεν ξερω πως μου ξεφυγε στη μελετη. Και το εχω στο μυαλο μου αυτο οταν υπολογιζω μικρες αποστασεις. Ειχα γραψει 15 ομως για το παχος του κοντρα πλακε, οποτε στις αφαιρεσεις εγινε το κακο. Δεν το ειδα νωρις γιατι ειχα να κανω αλλη δουλεια, και το βραδυ που εκοψα πηγα απλα με το μπουσουλα. Δεν ειχα να σκεφτω κατι...

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ασε ρε Κυριακο, δεν ξερω πως μου ξεφυγε στη μελετη. Και το εχω στο μυαλο μου αυτο οταν υπολογιζω μικρες αποστασεις. Ειχα γραψει 15 ομως για το παχος του κοντρα πλακε, οποτε στις αφαιρεσεις εγινε το κακο. Δεν το ειδα νωρις γιατι ειχα να κανω αλλη δουλεια, και το βραδυ που εκοψα πηγα απλα με το μπουσουλα. Δεν ειχα να σκεφτω κατι...

Λες?
8309162d-571a-44c3-aac7-9ac2f6fb75fa_400.jpg

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και μολις διαπιστωσα τωρα που γραφω, οτι εκανα λαθος σε μια αφαιρεση και εκοψα κοντα τα ποδια...:bigcry:
Και δεν εχω αλλα ξυλα... Σταματαω δεν περιγραφω αλλο.

Να κανεις παρεα με τον φιλο μου τον Γιάννη .... Μεχρι να του μαθω να εχει υπομονη στα μέτρηματα μου εβγαλε την πίστη .... Χαχαχα ..... Ενας κανόνας λεει: μετράμε 2 φορες και κόβουμε 1 .....
Σοφός κανόνας, εγω τον εχω παει παραπέρα ... Μετράω 3 φορες πλεον .... (Γιατι το εξυπνο πουλί ... Κτλ. Κτλ )

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπορείς να το δεσεις άψογα μόνο με ξύλο Νεκ!

Σκεφτομαι δυο τροπους. Ειτε με ημικοπες, ειτε με καβιλιες/ καβιλια μεγαλη στο κεντρο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

upload pictures free

2 αντίθετοι σταυροί , ενας θετικός ενας αρνητικός .
Πολυ δυνατη σύνδεση με συνολικά πολυ μεγάλη επιφάνεια για κολλα και κόντρες προς όλες τις κατευθύνσεις . Αθανατη .

upload pictures free

2 αντίθετοι σταυροί , ενας θετικός ενας αρνητικός .
Πολυ δυνατη σύνδεση με συνολικά πολυ μεγάλη επιφάνεια για κολλα και κόντρες προς όλες τις κατευθύνσεις . Αθανατη .
Πολυ καλη ιδεα. Αλλα το σταυρο τον αρσενικο πως θα τον κανω? δεν το εχω για τετοια ακριβεια με το σκαρπελο καιμουτε τα ξυλα ειναι ιδανικα, που τα δοκιμασα το πρωι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σκεφτεσαι τι σκεφτομαι?

How-To-Build-A-Workbench.jpg
Δεν σκεφτομαι τι σκεφτεσαι, τι σκεφτεσαι δεν σε πιανω.

Να κανεις μια απλη συνδεση των δυο κομματιων και να βαλεις καθετα τραβερσες χαμηλα, που θα πιανουν και το κανονικο ποδι και το μικρο προσθετο. Αυξανεις και την σταθεροτητα.

Φίλε Ηλία respect,καί στό έλεγα καί κατ’ ιδίαν μαθαίνω από εσένα,ούτε πού τό είχα φανταστεί για αυτήν τήν ένωση,βέβαια είναι δύσκολη να γίνει όπως σωστά αναφέρει ο Νεκτάριος (με το παγκοπρίονο πιστεύω γίνεται πιό εύκολα καί μετά λίγο σκαρπελο) ,αλλά σέ κάτι ιδιαίτερες περιπτώσεις δίνει άμεση λύση.

Λοιπον σημερα ειχε βαψιμο στο τραπεζακι, αρχισα στραβα καθως το χρωμα που μου φτιαξανε δεν ηταν βεγκε αλλα σκουρο καφε ,τελικα μου αρεσε και το κρατησα . Περασα ενα χερι με πιστολη καλο αποτελεσμα (πρεπει να παρω μια καλη μασκα την 3Μ 6000 π.χ χαχα) . Ερωτηση να το περασω και δευτερο χερι η να παω κατ ευθειαν στο βερνικη πολυουρεθανης αυριο;;;;

Νεκ ρουτερ έχεις?
Βάλε μια καβιλια στο κέντρο και έπειτα με το ρουτερ σκέψεις και βάζεις 20 ποντα τετραγωνακια σε κάθε πλευρά. Κόλλα και γίνεται πιο δυνατό από μασιφ.

Πολυ καλη ιδεα. Αλλα το σταυρο τον αρσενικο πως θα τον κανω? δεν το εχω για τετοια ακριβεια με το σκαρπελο καιμουτε τα ξυλα ειναι ιδανικα, που τα δοκιμασα το πρωι.

2 λύσεις για τον αρσενικό , παγκοπριονο και σκαρπελα ή η πιο εύκολη και ακριβείς ρουτερ .
Φτιαχνεις τον αρσενικό και μετα υπολογίζεις με ακρίβεια τον άλλον ο οποίος ειναι απλός στην κατασκευη του .

Να κανεις μια απλη συνδεση των δυο κομματιων και να βαλεις καθετα τραβερσες χαμηλα, που θα πιανουν και το κανονικο ποδι και το μικρο προσθετο. Αυξανεις και την σταθεροτητα.

Και αυτο γινετε, αλλα αλλαζει ολο το σκεπτικο της κατασκευης μου.