Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ναι φυσικά. Δεν είναι κάποιο πανακριβο μοντέλο αλλά κάνει τη δουλειά του μια χαρά.
Είναι ετούτο
http://grobotronics.com/wanhao-duplicator-i3-v1-steel-frame.html

Το κόστος των αναλωσίμων κατα μέσο όρο πάει 30 ευρώ η κουλούρα η οποία ζυγίζει 1kg.
Η διάμετρος που δέχεται το μηχάνημα είναι 1.75mm.

Ο συγκεκριμένος δε παίρνει 2 διαφορετικά χρώματα αλλά ένα. Μπορείς όμως με λίγη εξάσκηση να είσαι απο πάνω του τη στιγμή που θες να ξεκινήσεις να δώσεις το άλλο χρώμα στο layer και να περάσεις με το χέρι το άλλο καρούλι.
Φυσικά υπάρχουν και πιο ακριβοί ανάλογα τι ζητάει ο κάθε ένας. Για πρωτάριδες είναι πολύ καλός πάντως.

Επίσης μπορείς να βάψεις το τελικό αποτέλεσμα που σου βγάζει με χρώμα, να το τρίψεις, να το γυαλίσεις κλπ.
Υπαρχουν solid υλικά και πιο εύπλαστα. Υπάρχουν και κάποια με φυσικές μυρωδιές και υφές πχ ξύλου.

Το πόσο θα σου κοστίσει το μοντέλο στο λέει το πρόγραμμα καθώς υπολογίζει το χρόνο που θα κάνει, τη ποσότητα του υλικού που θα ρίξει με το τελευταίο να εξαρτάται από το γέμισμα που θα επιλέξεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχεις και τρισδιάστατο εκτυπωτή και cnc;;;; :grinning-smiley-043

Δεν είναι δικός μου αλλά θα π[αραγγείλω έναν εντός των ημερών. Τον έχει φίλος και με εξυπηρετεί συχνά πυκνά.

Last edited:

To CNC είναι φτιαγμένο κομμάτι κομμάτι απο αμερική. Οπότε η λίστα θα είναι μεγάλη... Πήγε και πολλά λόγω τελωνίων κλπ. Το κόστος πάνω κάτω είναι στα 800ευρώ τραπέζι, φρεζα, οδηγοί. Ε τα περιξ είναι πολύ λιγότερα εννοείται.

Είναι ωραίο hobby και οι δυνατότητες ειναι απεριόριστες σχεδόν. Αρκεί αυτό που θες να σου φτιάξει να χωράει στο τραπέζι του. Μετά σε περιορίζει η φαντασία σου :)

Και μιας και αξιώθηκα να πάω να τα κολλήσω (αν και δε χρειάζεται ούτε κόλλα με ματσόλα μπήκε) εδώ το αποτέλεσμα της δοκιμής. Σκοπός είναι να σκαλιστεί το μαόνι που πήρα και μέσα να μπει άλλο χρώμα ξύλο. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε μπορώ να πω παρόλο που η δοκιμή έγινε σε ίδιο ξύλο για τα δύο κομμάτια :)

nZrytAB.jpg

Και εγώ σκεύτομαι καιρό ένα cnc, αλλά με προβληματίζουν 2 πράγματα: α) τι τζόγο έχει και πόσο ακριβείας είναι, και β) τι θα το κάνω... :flipout:

Τζόγο σε CNC (αν το φτιάξεις σωστά δεν εχεις) Το σχέδιο παραπάνω είναι σε μέγεθος όσο ένα νόμισμα του ενός ευρώ.
Το τι θα το κάνεις δε μπορώ να στο πω αλλά μπορώ να στο φιλοξενήσω αν θες :rofl:

Αντε Μιχάλη βάλε ένα στο καλάθι. Κάνει και μικροπράγματα από ότι βλέπεις. Τα proxxon δεν αρκούν :rofl:

Εδω που ειμαι μονο μικροπραγματα κανω. Οποτε:

Aν το βαλω στο καλαθι, τουλαχιστον τα μισα proxxon που εχω θα μπουν και αυτα με τη σειρα τους στο καλαθι των αχρηστων. Και δεν τα εχω βαρεθει ακομα, ισα ισα :))

Karmen1983 πολυ ωραια πραγματα φτιαχνεις,εχεις καποιο λινκ για το cnc ;

Δυστυχώς όπως έγραψα και πριν λινκ για όλο μαζί δεν υπάρχει. Το CNC αγοράστηκε σε κομμάτια και σε σεβαστά χρονικά διαστήματα και μονταρίστηκε μετά όλο μαζί.
Αλλά υπάρχουν πολλά έτοιμα kits να δεις αν θες και μπορείς να βρεις ακόμα και εδώ στην Ελλάδα

http://www.cnc-step.gr/
^^Είναι και ο αντιπρόσωπος της Trend αν σας ενδιαφέρει κάτι

http://www.cnccat.gr/index.php?id=1&catid=71&lang=gr

Last edited:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αγαπη :SFGSFGSF:
Τωρα εδωσες μια γερη ωθηση στο μαστροφορουμ! Σαν να πηγαμε στο φεγγαρι μετα απο 100 χρονια. Cnc και 3d printer!
:ADFADF1:

Αγάπη θα βοηθήσεις να φτιάξω κι εγώ ενα cnc? Υστερόγραφο....Έχω σε μια τσάντα σφυρί κόλλες και ταινία καπλαμα και κάθε μέρα όλο κάτι τυχαίνει

Εδω που ειμαι μονο μικροπραγματα κανω. Οποτε:

Aν το βαλω στο καλαθι, τουλαχιστον τα μισα proxxon που εχω θα μπουν και αυτα με τη σειρα τους στο καλαθι των αχρηστων. Και δεν τα εχω βαρεθει ακομα, ισα ισα :))

Υπαρχει και proxxon λυση :)

H "μαμα" εκδοση σε cnc

http://www.proxxon.com/en/micromot/27112.php

Και η DIY :)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ομορφιές βλέπω !!! :)
Αγάπη εύχομαι, γρήγορα τη βουτιά στα "βαθειά" των CNC και καλή διασκέδαση! :)
Όσο για το μετά ... σου έχω εμπιστοσύνη... οι 7 άξονες δεν είναι μακριά ! :D

Μιας και βρέθηκε ένα απόγευμα ελεύθερο είπα να φτιάξω μια ιδέα της συζύγου.
Η ιδέα είναι μια κορνίζα με μεταλλική πλάτη για να βάζουμε πάνω τα μαγνητάκια που μαζεύουμε απο τα μέρη που επισκεπτόμαστε,και πλέον έχουν γεμίσει το ψυγείο και είναι μια αηδία.
Πήρα ένα πηχάκι κόπηκε με το radial και μετά το κατέβασα εσωτερικά με το ρούτερ για να πατήσει εκεί η μεταλλική πλάκα που την έκοψα απο ενα πεταμένο πλυντήριο.
Μετά τρίφτηκε με το έκκεντρο και μπήκε ταπετσαρία,η πλάκα ντύθηκε με ύφασμα και κόλα ταπετσαρίας.
Λόγω βιασύνης δεν τράβηξα τα ενδιάμεσα στάδια.Την επόμενη μιας και θα φτιαχτεί και δεύτερο θα τραβήξω όλα τα στάδια ένα ένα.

20160304_192940_zpsumglanbf.jpg
[/URL][/IMG]

Αυτό είναι ελπίζω να σας αρέσει -bye-