Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ Θανάση!
Θα δρομολογηθουν από άλλη διαδρομή. Ευτυχώς υπάρχουν κανάλια.
Όσο για το κρεμαστό φως είναι πλακέ όντως. Θα δω αν με παίρνει να μπει στον σοβα με καναλακι.
Το πλακέ μπαίνει απευθείας στο σοβά Κυριάκο, δεν χρειάζεται κανάλι( είναι διπλής μόνωσης).

Το πλακε δεν θελει καναλακι. Το καρφωνεις με ειδικα προκακια και ενσοβατιζεται!

Μην καρφώσεις το πλακέ με οτι καρφακια να ναι γιατι θελει ειδικα μικρα με μια επένδυση πλαστικού...

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Επόμενη φώτο χωρίς τα σακιά. Κυριάκο μήπως να άλλαζες avatar©;

tmp_3149_DSC_1363_968994950.jpg

Ναι και αλλη υπογραφη Κυρ-Demolition man. (Ενας λογος επιπλεον οτι μετα το γαμο το enduras θα αρχισει να σβηνει...να σβηνει....να σβηνει , χα, χα,..... αχ, αχ, βαχ.)

Να πω οτι πραγματικα θαυμαζω τα παιδια εδω που εχουν τις ικανοτητες και τις γνωσεις σε οικοδομικες εργασιες, και οτι απο την αλλη ζηλευω πολυ, γιατι ενω και εγω θελω καποιες επισκευες σπιτι, ειμαι παντελως ασχετος με αυτα, σε σημειο που δεν μπορω να τα κατανοησω. Και φυσικα παραμενουν ως εχουν μεχρι να βρω ανθρωπο εμπιστοσυνης να κανει ΣΩΣΤΗ δουλεια, πραγμα σχεδον αδυνατο για εμενα που ειμαι το απολυτο "φρικιο" της σωστης εργασιας.

θες μια αντιγραφη τοy Santa Maria

Η αληθεια ειναι οτι μοιαζω στον τυπο που ετοιμαζει το πουλι στο 0:58, σε ποιο σκουρα αποχρωση τριχας.
Οι ομοιοτητες του βιντεο με αυτες της αργεντινης ειναι επισης οι γωνιές στη σχαρα. Βεβαια οι αργεντινοι δινουν ελαφρια κλιση και ατην ακρη υπαρχει "δοχειο" που δεχεται το λιπος που ρέει, για να μην τρεχει στη φωτια.
Η μεγαλη απορια μου ειναι η χρηση "μαυρου" σιδερου για την σχαρα, οχι οτι πιστευω οτι το inox ειναι πιο αθωο (νομιζω περιεχει νικέλιο).
Εγω σκεφτομαι να "αντιστρεψω" την σχαρα που χρησιμοποιουν οι τυποι και να ειναι η φωτια επανω και οχι το φαγητο. Με αναλογη ρυθμιση των διακενων.

Επισης σκεφτομαι γωνιακη μεταδοση κινησης για το πανω-κατω, δηλ. ενα ελατηριο με χοντρη σπειρα κολλημενο πανω στον αξονα, να περιστρεφει ενα γραναζακι απο καδενατο εκκεντροφορο αυτοκινητου, με βημα οσο η αποσταση μεταξυ των σπειρων του ελλατηριου, και ετσι ισως γλυτωσω το μηχανισμο της καστανιας.

Last edited:

Χαχαχαχα!

Δεν εχετε αδικο παιδια....
Δυστυχως το enduro το εγκατελειψα προ διετιας ηδη...

Κριμα μεν, τουλαχιστον το κυνηγι αναπληρωνει την επαφη με την φυση.

Η μεγαλη απορια μου ειναι η χρηση "μαυρου" σιδερου για την σχαρα, οχι οτι πιστευω οτι το inox ειναι πιο αθωο (νομιζω περιεχει νικέλιο).
Εγω σκεφτομαι να "αντιστρεψω" την σχαρα που χρησιμοποιουν οι τυποι και να ειναι η φωτια επανω και οχι το φαγητο. Με αναλογη ρυθμιση των διακενων.

το μαυρο σιδερο οταν "καει" αρκετα ειναι αντικολλητικο σαν τα μαυρα τηγανια.

νομιζω οτι η φωτια απο πανω θα ειναι λαθος...θαβασιζεται μονο στην θερμανση το φαγητου απο το μεταλλο δια ακτινοβολιας. που θα εναι και λιγη. με την φωτια απο ακτω θα εχεις και ακτινοβολια και θερμανση δια επαγωγης

Κύριοι εγώ σήμερα κατέβηκα στο εξοχικό και εκμεταλλευομενος την καλή ημέρα, λιακαδα μέχρι προ μισαωρου, είπα να κάνω γενική στο λιοντάρακι μου.
Έβγαλα τα πάντα έξω μέχρι και τη ρεζερβα!
Έχει διάσταση 125/70/16 και λέει inflate to 60psi.
Είχε μέσα 20....
Εδώ μπήκε το μικρό κομπρεσσερακι του λιντλ στο παιχνίδι.
Μεσα σε 3 λεπτά πήγε την πίεση στο 55!!!!!!!
Απίστευτο!!! Και χώρις να ζεσταθει!!!
Μιας και το έπιασα είπα να φουσκωσει και τα λάστιχα καθώς είχε ανάψει μόλις λαμπάκι προειδοποιησης.
Από τα 29 psi στα 34 σε 12 δευτερόλεπτα!!!!!

ωραιο κριμα που δεν το πηρα γιατι το νομιζα πατατα .... την επομενη...

το μαυρο σιδερο οταν "καει" αρκετα ειναι αντικολλητικο σαν τα μαυρα τηγανια.

νομιζω οτι η φωτια απο πανω θα ειναι λαθος...θαβασιζεται μονο στην θερμανση το φαγητου απο το μεταλλο δια ακτινοβολιας. που θα εναι και λιγη. με την φωτια απο ακτω θα εχεις και ακτινοβολια και θερμανση δια επαγωγης

Λαθος διατυπωση συγνωμη.
Θα αντιστρεψω = οι γωνιες της σχαρας αντι για κατω θα κοιτανε επανω.
Αυτη την σχαρα αντεστραμενη λοιπον θα βαλω επανω της την φωτια ωστε απο τα κενα να πεφτει μονο η σταχτη κατω, και απο πανω θα παει αλλη σχαρα με το φαγητο που θα ανεβοκατεβαινει.
Επειδη οταν θα μπει η σουβλα θα ειναι σταθερη, σκεφτομαι εκει που παταγε πριν η σχαρα με το φαγητο, να παταει τωρα η σχαρα με τη φωτια και ετσι να ρυθμιζει η αποσταση της φωτιας απο τη σουβλα.
Βεβαια αυτα ειναι ακομα υπο μελετη, δεν ξερω αν θα μου "κατσει" ετσι τελικα, ή αν στην πορεια κανω καποια αλλαγη, πανω στη διαδικασια της κατασκευης.

να ξερεις οτι εμ την φωτια πανω του το μεταλλο θα χασει ολη του την σκληραδα. μετα θα κανει μονο για βαση φωτιας

Χρειαστηκα να βελτιωσω κατι συρωμενα παραθυρα αλουμινιου (πριν αλλαχτουν) που μπαζουν.

Αλλαξα βουρτσακια
20151124_104628.jpg

20151124_104637.jpg

20151124_110817.jpg

Και χρησιμοποιησα φλατζα πορτας για να κοψω τον αερα.
20151124_110832.jpg

20151124_110852.jpg

20151124_111249.jpg

20151124_111338.jpg

20151124_111351.jpg

20151124_111356.jpg

Η φλατζα στερεωθηκε με συνδετηρα καρφωμενο
http://s6.postimg.org/a87oc024x/20151124_122512.jpg
Και τοποθετηθηκε
20151124_124002.jpg

Τα ίδια περίπου έχω στο εξοχικό και αναρωτιέμαι πως αλλάζουν ροδακια.

Ειναι μεγαλος μπελας. Ειναι τεσσερις γωνιες αλουμινιου σφιγμενες μαζι.
Εαν εχεις μεγαλη επιφανεια τζαμιου, θελει 2 ζευγαρια βεντουζες τζαμιου, και τρια ατομα για ασφαλεια. Βγαζεις ολη την συρομενη απο τη θεση της, κι ακουμπα τη σε θεση ασφαλειας, σταθερα πολυ, μετα θελει να βλεπει ΠΡΟΣ τα πανω το κομματι που θα λυσεις και να βρισκεται πανω ειτε αριστερα η δεξια στο πλαι το ροδακι που θα αλλαχτει.
Ξεβιδωνεις το ροδακι, αλλαζεις, ξαναστηνεις, κλεινεις σφιγγεις, γυρνας την πορτα, ξαναρχιζεις...
Καπποια προφιλ αλουμινιου επιτρεπουν να ξεβιδωσεις απλα την γωνια 'μπαρα αλουμινιου που στεγαζει τις ροδες...
Πιθανα πρεπει να αλλαξεις και τα λαστιχα συκρατησηης τζαμιου που θα πρεπει να βγουν....
Μπελας....και μην σου σπασει το τζαμι!

Χθες είχα ένα (πολύ σπάνιο) απογευματινό κενό 2 ωρών από τη δουλειά. Πήγα με όρεξη στην αποθήκη μου να μαστορέψω και μπαίνοντας αντίκρυσα αυτά:

2015-11-26 18.58.56.jpg

2015-11-26 18.59.24.jpg

2015-11-26 18.59.08.jpg

Οπότε το δίωρο αναλώθηκε στο να γίνει ξανά ανθρώπινος ο χώρος...

image-ae0c4ee213e6c3da47bab4033fc77a69b591ebe04a9545aa8dadf793f4720cfc-V.jpg

Και με σπόνσορα (και λείπουν ακόμη κάμποσα)... :damnyou:

2015-11-26 19.42.15.jpg

Μια χαρα, εγω να δω ποτε θα το μαζεψω!

Ε δειξε μας και την αλλη πλευρα που "πεταξες" τα τακτοποιημενα...:flipout: