Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χθες είχα ένα (πολύ σπάνιο) απογευματινό κενό 2 ωρών από τη δουλειά. Πήγα με όρεξη στην αποθήκη μου να μαστορέψω και μπαίνοντας αντίκρυσα αυτά:

View attachment 121912

View attachment 121910

View attachment 121911

Οπότε το δίωρο αναλώθηκε στο να γίνει ξανά ανθρώπινος ο χώρος...

View attachment 121920

Και με σπόνσορα (και λείπουν ακόμη κάμποσα)... :damnyou:

View attachment 121909

Εργαστηριαρα...!!!

Πολύ καλή τακτοποίηση και πλούσια αποθεματικά!!!

Χαχα, για καλή τακτοποίηση θα σε παραπέμψω στην ντουλάπα του IOANNISTSA! :grinning-smiley-043

Έχεις παρελκόμενα να χτίσεις πυρηνικό εργοστάσιο. Δεν κανείς ενα garage sale να περάσουμε να αδειάσεις λιγο;

Το βιντεάκι που πόσταρε ένας φίλος στο άλλο θέμα "I have to have my tools" το είδες?

Ε δειξε μας και την αλλη πλευρα που "πεταξες" τα τακτοποιημενα...:flipout:

Χαχαχα με τσάκωσες Νεκτάριε! -bye-

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας αλλά η αλήθεια είναι πως έχω πολύ δρόμο ακόμη... Είναι καιρός πια να φτιάξω το παγκοπρίονο που τόσο καιρό αναβάλλω, και με την ευκαιρία θα γίνει total makeover που λέμε και στο χωριό! Θα αλλάξει όλο το layout του εργαστηρίου και μάλλον θα το καταγράψω στο αντίστοιχο θέμα που έχουμε.

Πάντως πρόλαβα να δοκιμάσω και λίγο το σταθερό δράπανο του Lidl. Του έβαλα συρματόβουρτσα και αφαίρεσα την επιφανειακή σκουριά από κάποια παλιά (και ταλαιπωρημένα) εργαλεία. Έκανα επίσης κάποιες δοκιμαστικές τρύπες σε διάφορα υλικά. Για τα χρήματά του είναι μια χαρά. Αν δεν ακουγόταν και σαν κακοσχεδιασμένο τρικύλινδρο από τους κραδασμούς καλά θα ήταν!

Χαχα, για καλή τακτοποίηση θα σε παραπέμψω στην ντουλάπα του IOANNISTSA! :grinning-smiley-043

Το βιντεάκι που πόσταρε ένας φίλος στο άλλο θέμα "I have to have my tools" το είδες?

Χαχαχα με τσάκωσες Νεκτάριε! -bye-

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας αλλά η αλήθεια είναι πως έχω πολύ δρόμο ακόμη... Είναι καιρός πια να φτιάξω το παγκοπρίονο που τόσο καιρό αναβάλλω, και με την ευκαιρία θα γίνει total makeover που λέμε και στο χωριό! Θα αλλάξει όλο το layout του εργαστηρίου και μάλλον θα το καταγράψω στο αντίστοιχο θέμα που έχουμε.

Πάντως πρόλαβα να δοκιμάσω και λίγο το σταθερό δράπανο του Lidl. Του έβαλα συρματόβουρτσα και αφαίρεσα την επιφανειακή σκουριά από κάποια παλιά (και ταλαιπωρημένα) εργαλεία. Έκανα επίσης κάποιες δοκιμαστικές τρύπες σε διάφορα υλικά. Για τα χρήματά του είναι μια χαρά. Αν δεν ακουγόταν και σαν κακοσχεδιασμένο τρικύλινδρο από τους κραδασμούς καλά θα ήταν!

Νικ έτσι είναι τα τρικύλινδρα δυστυχώς. Και ακόμα κάποιοι τα βγάζουν!!!

Μετά από δύο εβδομάδες αποχής από το φορουμ λόγω εργασίας, καλώς σας βρήκα ξανά.. Η εργασία των ημερών ήταν η εξής:

Sight_2015_11_16_104849_533.jpg

Sight_2015_11_16_104925_544.jpg

12265812_10201073566837014_6653569242346060741_o.jpg

12291029_10201084129381071_2132239186337606155_o.jpg

12291683_10201084140821357_5340371674045076551_o.jpg

Έπεσε πολύ τρίψιμο για να φύγουν οι σκουριές και γενικά αφιερώθηκε πολύς χρόνος.. Ευτυχώς το φτιάξαμε με ένα φίλο μου και μοιράστηκε πολύ η δουλειά..

Αν κάποιος θέλει να δει παραπάνω φωτό:
http://s1121.photobucket.com/user/GRE555Babis/library/Bianchi Restoration?sort=3&page=1

Μπράβο Μπάμπη. Πραγματικά κάνατε πολύ καλή δουλειά εσύ και ο φίλος σου.
Να το χαίρεσαι το Μπιάνκι και καλά χιλιόμετρα!

Μετά από δύο εβδομάδες αποχής από το φορουμ λόγω εργασίας, καλώς σας βρήκα ξανά.. Η εργασία των ημερών ήταν η εξής:

View attachment 122000

View attachment 121999

View attachment 121998

View attachment 121997

View attachment 121996

Έπεσε πολύ τρίψιμο για να φύγουν οι σκουριές και γενικά αφιερώθηκε πολύς χρόνος.. Ευτυχώς το φτιάξαμε με ένα φίλο μου και μοιράστηκε πολύ η δουλειά..

Αν κάποιος θέλει να δει παραπάνω φωτό:
http://s1121.photobucket.com/user/GRE555Babis/library/Bianchi Restoration?sort=3&page=1

θα με ενδιέφερε η λίστα των ανταλλακτικών που χρησιμοποίησες, τιμές και μαγαζιά. (φρένα, γρανάζια κτλ)

Συγχαρητήρια γιά μιά ακόμα φορά Μπάμπη,εξαιρετική δουλειά κάνατε.

Κλεδεψα ενα πευκο σημερα με παρεα τα samurai, αλλα στραβωσε το κονταρι που ειχα το κονταροπριονο απο δικια μου μ...α.
Ηταν απο αυτα που βαζουν ρολα και βαφουμε. Να παρω παλι ενα ιδιο ή να κοιταξω για συγκεκριμενης χρησης κονταροπριοονο?

Προτείνω τη 2η λύση. Έχω ένα μεταλλικό πτυσόμμενο τέτοιο και δεν καταλαβαίνει τίποτα, συγκρίνοντάς το με αυτά που βάζουμε τα ρολά είναι σαφώς πιο στιβαρό και ανθεκτικό.

Τά γερά τηλεσκοπικά κοντάρια ειδικά γιά αυτές τίς δουλειές,έχουν τήν υποδοχή γιά τά δικά τους πριόνια πού κομπλάρουν επάνω αυτόματα η μέ βίδα,θά πρέπει νά κάνες κάποια πατέντα γιά νά τό στηρίξεις επάνω σέ ειδικό κοντάρι,βεβαια στοιχίζουν 40-50 ευρώ,καί ανεβαίνουν σέ τιμές,όσο αυξάνει τό μήκος.

Πάρε ένα καλής ποιότητας πτυσσόμενο αλουμινίου (νομίζω κόστος γύρω στα 15 ευρώ). Είναι πραγματικά σχεδόν άκαμπτο.
Κάνε και μία τρύπα και είσαι άρχοντας!

Ευχαριστώ πολύ.. Χρησιμοποίησα όλα τα δικά του πράγματα (κασέτα, ντεραγιέ μπρος - πίσω, μανέτες, τιμόνι, σέλα, φρένα κλπ) εκτός από δισκοβραχίονα μιας και ήταν στραβός ο δικός του.. Τα μόνα που αγόρασα ήταν τα αναλώσιμα: ντίζες - καλώδια, σαμπρέλες, λάστιχα και δέρμα να ντύσω τη σέλα και το τιμόνι.

Και ερώτηση αν κάποιος μπορεί να κατεβάσει καμιά ιδέα:
Για να είναι μαλακό το τιμόνι, πρέπει κάτω από το δέρμα να μπει υλικό που να απορροφά κραδασμούς. Δοκίμασα αρμαφλέξ αλλά εκτός του ότι ήταν πολύ ογκώδες, παραήταν μαλακό.
Δεύτερη απόπειρα ήταν οι διπλής όψης ταινίες πάχους 1 εκατοστού αλλά έτσι είναι σχετικά σκληρό το τιμόνι..
Σκέφτηκα να έβαζα αυτό που έχουν τα όργανα γυμναστικής στα χερούλια τους αλλά δε ξέρω ούτε πώς να το ψάξω ούτε πού..

Καμιά ιδέα για άλλο υλικό;;

Σκέφτηκα να έβαζα αυτό που έχουν τα όργανα γυμναστικής στα χερούλια τους αλλά δε ξέρω ούτε πώς να το ψάξω ούτε πού..

Ηandlebar tape :)
http://www.banggood.com/search/handlebar-tape.html

Ευχαριστώ πολύ.. Χρησιμοποίησα όλα τα δικά του πράγματα (κασέτα, ντεραγιέ μπρος - πίσω, μανέτες, τιμόνι, σέλα, φρένα κλπ) εκτός από δισκοβραχίονα μιας και ήταν στραβός ο δικός του.. Τα μόνα που αγόρασα ήταν τα αναλώσιμα: ντίζες - καλώδια, σαμπρέλες, λάστιχα και δέρμα να ντύσω τη σέλα και το τιμόνι.

Και ερώτηση αν κάποιος μπορεί να κατεβάσει καμιά ιδέα:
Για να είναι μαλακό το τιμόνι, πρέπει κάτω από το δέρμα να μπει υλικό που να απορροφά κραδασμούς. Δοκίμασα αρμαφλέξ αλλά εκτός του ότι ήταν πολύ ογκώδες, παραήταν μαλακό.
Δεύτερη απόπειρα ήταν οι διπλής όψης ταινίες πάχους 1 εκατοστού αλλά έτσι είναι σχετικά σκληρό το τιμόνι..

Μπάμπη εφοδιάσου με μία ποιοτική ταινία τιμονιού.
Εγώ για τέτοιο ποδήλατο θα κοιτούσα την Brooks (από γνήσιο δέρμα). Την έχω βάλει στο ποδήλατο ενός φίλου και είναι πολυ ικανοποιημένος αν και πολύ απαιτητικός (έχει δώσει στα ποδήλατα πάνω από 10.000 ευρώ...)

Λοιπόν προ μηνών το λιντλ είχε φέρει μια ειδική για αυτόν τον σκοπό ταινία της 3Μ!!!!
Κάνει τρελή δουλειά!!!

Θα σε πυροβολήσω...

Δεν κάνουν τέτοιες ταινίες για τιμόνια ποδηλάτου!!! :p

Ήθελα να ντύσω με δέρμα και ράψιμο το τιμόνι και η ταινία τιμονιού κάτω από το δέρμα θα κάνει αυλακώσεις..
Για τα δέρματα που αγόρασα έχω δώσει πενήντα ευρώ. Θα μπορούσα να πάρω Brooks που λες κι εσύ Νίκο (έχει κανα σαραντάρι) αλλά εχει κολλήσει το μυαλό μου να τα φτιάχνω όλα μόνος μου και αν γίνεται να είναι και λίγο "ιδιαίτερα" - ασυνήθιστα..
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας..

Ήθελα να ντύσω με δέρμα και ράψιμο το τιμόνι και η ταινία τιμονιού κάτω από το δέρμα θα κάνει αυλακώσεις..
Για τα δέρματα που αγόρασα έχω δώσει πενήντα ευρώ. Θα μπορούσα να πάρω Brooks που λες κι εσύ Νίκο (έχει κανα σαραντάρι) αλλά εχει κολλήσει το μυαλό μου να τα φτιάχνω όλα μόνος μου και αν γίνεται να είναι και λίγο "ιδιαίτερα" - ασυνήθιστα..
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας..

Βάλε τότε μία ταινία φελλό και μετά το δέρμα σου από πάνω με κάποια κόλλα.
Το ίδιο θα κάνει!