Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Επίσης η μεγγενη θα πρέπει να ειναι ξέχωρα απο την βαση , έτσι σταθερή θα τρυπάς μονίμως στους 7,5 με 8 πόντους απο το πίσω μερος της μεγγενης και γενικα θα σε δεσμεύει στα τρυπηματα .

το πρωτο που λες το σκεφτηκα και μπορει να χεις δικιο. Αν στο μελλον δεν βολεψει θα τον γυρισω τουμπα τον μπακλαβα.
οσο για το δευτερο ΠΑΝΤΑ και πριν που δεν ειχα την μεγγενη οταν τρυπαγα ειχα απο κατω ενα ξυλινο πλακακι για να προστατευω και τα τρυπανια και την βαση

Ναι βρε. Απο κατω πρεπει να εχεις ξυλο γιατι σιγουρα τα τρυπανια δεν σταματανε στο χιλιοστο και ειδικα τα ξυλου/φτερου πρεπει να βγουν απο κατω, οποτε η επιφανεια ειναι αναλωσιμη!
Και όχι μονο Νεκταριε , πχ μόλις "σκάσει" 3αρακι τρυπανι ειδικα ξυλου πανω στην γραμμή-εξοχή του μπακλαβαδωτου πολυ πιθανο ειναι ή να στραβώσει ή να σπάσει .

πως το εννοεις το ξεχωρα? δεν ειναι σταθερη αποσπωμενη ειναι

Ξεχωριστό κομμάτι απο την βαση του δραπανου Γιάννη , ούτε καν βιδωμενη . Να μπορεί να κινείται πανω στην βαση , βιδωμενη όπως σου έγραψα και πιο πανω ενα μέτρημα μονο έχεις να τρυπησεις , στους 7,5 περίπου πόντους απο το πίσω μερος της μεγγενης . Δοκίμασε να τρυπησεις ενα κομμάτι 5 πόντων στο κέντρο πχ και θα καταλάβεις τι εννοώ .

Πολυ ωραιο φιλε ... Μονος σου το εφτιαξες ?
εγω το παρακατω δεν το εφτιαξα σημερα αλλα περιπου πριν 15 μερες ...
Δεν ξερω αν πειραζει που το βαζω με link αλλα ειναι πολλες φωτο και κείμενο για να τα ξαναγράψω.
https://thediyblogproject.wordpress.com/

Αν πειραζει μπορω να το βγαλω το ποστ
Ωραια δουλεια απο το τιποτα.
Το κλιματιστικο ομως βγαινει απο κει?

εχεις δικιο βρε τωρα καταλαβα τι εννοεις :)
το εκανα αυτο που λες και αναγκαστικα πρεπει να βαζω στο πισω μερος της μεγγενης μια τσοντα απο ξυλο για να βγαινει το κοματι που θεώ να τρυπησω πιο μπροστα !!!!!
τι να κανεις? αυτα εχουν τα μπατζετ εργαλεια !!!!!!!!

Δεν ξερω αν πειραζει που το βαζω με link αλλα ειναι πολλες φωτο και κείμενο για να τα ξαναγράψω.

Ωραία η σκάλα αλλά εγώ έπαθα την πλάκα μου με τη δουλειά που κάνατε στο Defender!

αν δεν την βιδωσω οπως λες επανω στην βαση του δραπανου, δεν ειναι επικινδυνο να την γυρισει το τρυπανι μαζι με το κοματι επειδη ειναι παναλαφρη?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίος !!! :a0210:
Η ηλεκτροκόλληση πως είναι, ικανοποιημένος; Πάντα για ερασιτεχνική χρήση μιλάμε.
Δοκίμασα πρόσφατα την Tecnica 211/S φίλου και ήταν καταπληκτική. Έκανε όμως και τα διπλά λεφτά.

αν δεν την βιδωσω οπως λες επανω στην βαση του δραπανου, δεν ειναι επικινδυνο να την γυρισει το τρυπανι μαζι με το κοματι επειδη ειναι παναλαφρη?

Θα βιδωσεις ενα κομμάτι MDF σταθερό πανω στην βαση και θα πιανεις την μεγγενη με έναν σφιγκτηρα οποτε θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μεγγενη . Το βάρος ελάχιστο ρόλο παίζει οταν μαγκωσει το τρυπανι πανω στο υλικο , ειναι περιστροφική η ροπή .

Μου φαίνεται πολυ επικίνδυνη η διαφορα του πρώτου πλατυσκαλου με την υπόλοιπη σκάλα . Δεν το εκλεινες εκείνο το σημείο με γύρισμα της κουπαστης προς τα μέσα για μεγαλύτερη ασφάλεια ;
Κατα τα αλλα πολυ καλη δουλεια και οικονομική φαντάζομαι λόγο ανακύκλωσης υλικών . Μπράβο !

Ηλία δεν θα είναι για καθημερινή κυκλοφορία.
Μια δυο φορές το χρόνο θα γίνεται χρήση από ότι καταλαβαίνω.

Αυτές οι μια δυο φορές με τρομάζουν εμένα , το καθημερινό γίνεται συνήθεια..

Θα απαντησω σε ολους μαζι για να μην χαθούμε ...
Το κλιματιστικό βγαινει γιατι το τελικό πλατύσκαλο ειναι βιδομενο μετρημένο να βγει αν χρειαστει για σέρβις του a/c η οτι αλλο χρειαστει. Επίσης εχει χώρο και κατω απο την σκάλα για την ιδια δουλεια, πιστευω οτι αν παρουσιαστεί λογος δεν θα υπαρχει προβλημα.

Το defender εχει φαει πράγματι πολλους καφέδες για να ερθει σε αυτη την μορφή και ειναι η δευτερη φορα που φτιάχνετε απο το μηδέν. Δεν ειναι δικο μου και ετσι εγω εχω συμμετάσχει σε πιο χοντρές εργασίες που ειναι και πιο ενδιαφέρουσες. Την πολυ ψιλό δουλεια με τα τριψηματα και την λεπτομερια την εχει κανει ο ιδιοκτήτης.

Στην σκάλα αντιμετώπισα ενα τεχνικό προβλημα καιβγηκε μεγαλη, πλατιά και βαριά κατασκευή. Θα ηθελα να ειναι μικρότερου όγκου γιατι ειναι βάρος στην αποθηκη μου χωρις λογο. Ομως δεν βρηκα αλλη λυση να ξεπεράσω το προβλημα της σκεπής που βγαινει εξω περιπου μισο μέτρο, δεδομένου οτι ηταν και η πρωτη μου κατασκευή με Ηλεκτοκολληση. Δεν εχει επικίνδυνα διαφορα στο πλατύσκαλο ειναι οκ, αυτο που με τρομάζει ειναι οτι τα σκαλοπάτια ειναι ενα μέτρο στον αερα και φοβαμαι μηπως αν κουβάλησα κατο βαρυ λυγίσουν. Ισως να χρειαστει να βαλω καποια υποστήριξη, θα δω. Πράγματι στοίχισε πολυ λιγο γιατι μάζευα τα σίδερα κομματι κομματι κανενα χρονο .... Ας ειναι καλα ο φιλος Γιάννης που μου χάρισε τα μισα ...

Η Ηλεκτροκολληση ειναι σχετικά εύκολη στην χρήση αλλα αρκετα ευπαθές σε μικρο χτυπήματα. Μου εσπασε η φτερωτή μεσα στο μηχάνημα οταν την ακούμπησα απότομα στο πάτωμα !!! Η κολληση της ειναι εύκολη αλλα ακομα ψαχνω να βρω τα ιδανικό για το 2,5 ηλεκτρόδιο. Stanley ηθελα να παρω και μετα απο σύσταση πηρα αυτήν. Εκανα ομως κολληση και με την Stanley κατόπιν εορτής και πιστευω οτι ειναι καλυτερη με μοναδικό μειονέκτημα τον μεγαλυτερο όγκο της. Δεν πειραζει πιστευω οτι και η telwin αξιζει σιγουρα τα λευτα της.

Σήμερα μαστόρεψα το κτηματάκι μου...
Σχεδόν το έσκαψα όλο (επιφανειακά στους 4-5 πόντους μιας και δεν μπαίνει πλέον μπαξές).

Σήμερα μαστόρεψα το κτηματάκι μου...
Σχεδόν το έσκαψα όλο (επιφανειακά στους 4-5 πόντους μιας και δεν μπαίνει πλέον μπαξές).

Μπραβο Νικ. Ευλογια το κτηματακι, καθε κτηματακι ειναι χαρα Θεου. Ακομα και ενας μικρος μπαξες σε κηπο.