Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μέσα έχει κάτι σαν καφέ πάστα. Την είχα αγοράσει γιατί σύμφωνα με τον οδηγό της bison (που έχει στο πράκτικερ) μπορεί και κολλά αλουμίνιο σε ξύλο.
Την χρησιμοποίησα τότε που κόλλησα το διακοσμητικό ξύλο στον αλουμινένιο οδηγό μιας συρόμενης πόρτας που μου είχε ξεκολλήσει.

Νά ξέρεις η montage της bison ειναι πανισχυρη κόλλα,καί άν κάποτε θά θέλεις νά το ξεκολήσεις δέν θά βγαίνει μέ τίποτα τό αλουμίνιο από τήν μελαμίνη,θά γίνει ένα σώμα μιά ψυχή.

Τελείωσα με τον πάγκο. Το ότι μπήκε πάνω στην ραφιερα επιταχυνε τη διαδικασία. Έβγαλα τα πάνω ράφια και κατέβασα το ένα χαμηλά ώστε να έχω δύο ίδιες βάσεις. Βιδωσα ξύλινα καδρονακια περιμετρικά δημιουργωντας ένα πλαίσιο. Αργότερα θα βάλω και στη μέση για να είναι σίγουρος μιας και τα αυλακια αδυνατισαν το ξύλο στο κέντρο. Μετά έβαλα 8 μικρές γωνίες και Βιδωσα την επιφάνεια επάνω. Το επιπλέον ράφι που περισσεψε για να μην μείνει έβαλα τα κομματια του έτσι ώστε να ενισχύσει και τον σκελετό αλλά και σαν καγκελακι για να μην πέφτουν τα κουτιά των εργαλείων προς το κέντρο. Μπορει να ενισχυθεί και άλλο αργότερα αλλά και να ντυθεί. Το θετικό είναι ότι είναι αρκετά σταθερό. Το αρνητικό ότι δεν μετακινείται εύκολα. Όχι ότι χωράει να κατέβει από την σοφίτα και να πάει αλλού κόστος 100 διαστάσεις Υ 93 Π 101 Μ 176 .uploadfromtaptalk1451718209925.jpguploadfromtaptalk1451718357038.jpguploadfromtaptalk1451718395722.jpguploadfromtaptalk1451718429262.jpg

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τελείωσα με τον πάγκο. Το ότι μπήκε πάνω στην ραφιερα επιταχυνε τη διαδικασία. Έβγαλα τα πάνω ράφια και κατέβασα το ένα χαμηλά ώστε να έχω δύο ίδιες βάσεις. Βιδωσα ξύλινα καδρονακια περιμετρικά δημιουργωντας ένα πλαίσιο. Αργότερα θα βάλω και στη μέση για να είναι σίγουρος μιας και τα αυλακια αδυνατισαν το ξύλο στο κέντρο. Μετά έβαλα 8 μικρές γωνίες και Βιδωσα την επιφάνεια επάνω. Το επιπλέον ράφι που περισσεψε για να μην μείνει έβαλα τα κομματια του έτσι ώστε να ενισχύσει και τον σκελετό αλλά και σαν καγκελακι για να μην πέφτουν τα κουτιά των εργαλείων προς το κέντρο. Μπορει να ενισχυθεί και άλλο αργότερα αλλά και να ντυθεί. Το θετικό είναι ότι είναι αρκετά σταθερό. Το αρνητικό ότι δεν μετακινείται εύκολα. Όχι ότι χωράει να κατέβει από την σοφίτα και να πάει αλλού κόστος 100 διαστάσεις Υ 93 Π 101 Μ 176 .

Ωραίος γίνεται. Πρόσεξε μόνο όταν βάλεις το δισκοπρίονο να παραλληλίσεις τον δίσκο με τα αυλάκια και το ίδιο θα κάνεις με τον οδηγό (fence). Φρόντισε δε να μην είναι το πριόνι στη μέση αλλά προς την πλευρά σου για να μην απλώνεσαι όταν κόβεις το ξύλο.

Ναι, σιγουρα θελει μερικες πινελιες ακομη η κατασκευη. Εκει που ειναι δεν ενοχλει , αντε να το παω λιγο πιο μπρστα για να περναω πιο ανετα και στην πλευρα του τοιχου. Με την ευκολια του Dexion να βιδωνω ο,τι θελω επανω μου μπηκαν ιδεες για επιλεον ραφια , ντουλαπια και ενισχυσεις.

@pavana Ακομη δεν εχω δισκοπριονο. Το πρωτο που θα βαλω ειναι το router ειμαι ακομη σε σκεψεις για το πως και που θα μπει. Ισως βαλω και τη σεγα να μπαινει εναλαξ στο ιδιο σημειο με το router. Επειδη θα δουλευω τα εργαλεια απο την μια πλευρα θα τα φερω πιο κοντα σε αυτη. Στο μεσο (50cm) δεν ειναι βολικο και εχεις δικιο.

Τελείωσα με τον πάγκο. Το ότι μπήκε πάνω στην ραφιερα επιταχυνε τη διαδικασία. Έβγαλα τα πάνω ράφια και κατέβασα το ένα χαμηλά ώστε να έχω δύο ίδιες βάσεις. Βιδωσα ξύλινα καδρονακια περιμετρικά δημιουργωντας ένα πλαίσιο. Αργότερα θα βάλω και στη μέση για να είναι σίγουρος μιας και τα αυλακια αδυνατισαν το ξύλο στο κέντρο. Μετά έβαλα 8 μικρές γωνίες και Βιδωσα την επιφάνεια επάνω. Το επιπλέον ράφι που περισσεψε για να μην μείνει έβαλα τα κομματια του έτσι ώστε να ενισχύσει και τον σκελετό αλλά και σαν καγκελακι για να μην πέφτουν τα κουτιά των εργαλείων προς το κέντρο. Μπορει να ενισχυθεί και άλλο αργότερα αλλά και να ντυθεί. Το θετικό είναι ότι είναι αρκετά σταθερό. Το αρνητικό ότι δεν μετακινείται εύκολα. Όχι ότι χωράει να κατέβει από την σοφίτα και να πάει αλλού κόστος 100 διαστάσεις Υ 93 Π 101 Μ 176 .....

Πολύ ωραία κατασκευή, συγχαρητήρια! Εύχομαι το 2016 να είναι γεμάτο με μαστορέματα και δημιουργίες!

Έτσι όπως έφτιαξες το καπάκι του πάγκου είχα φτιάξει το καπάκι για το γραφείο μου χαχαχα! Μπράβο, πολύ καλή δουλειά! Εύχομαι καλά μαστορέματα!

Ευχαριστω παιδια. Αλλη αισθηση να εχεις δικο σου χωρο να μαστορευεις. Βεβαια μαλωσα λιγο με τη γυναικα γιατι περασε η ωρα και ξεχασα να κατεβω :p

Εγώ πάλι (κλασσικά εκτός θέματος) δεν μαστόρεψα τίποτα, αλλά 3 μέρες τώρα προσπαθώ να στήσω ένα ντουλάπι metod της ικέα, Ξέμεινα όμως από εξαρτήματα (θέλω ακόμα ένα συρτάρι και μια πόρτα), αλλά σήμερα όλα κλειστά...

Και παρότι δεν είναι το πρώτο ικέα που φτιάχνω (από τον Αύγουστο ότι σειρά έχει σε κουτιά το έφτιαξα), πάει το πάνω μέρος από τον αντίχειρα. Άτιμα μεταλλικά συρτάρια... :help:

Καλημέρα σε όλους,

Εχω ξεκινήσει ενα νέο project το οποία θα παρουσιάσω πλήρως αργότερα..ουσιαστικά πρόκειται για ενα Bartop arcade MAME με παιχνίδια που παίζαμε παλιά στα ούφο!
Να δυο πρώτες φωτο..
3c5749a56fcca23bc1261c645826781d.jpg

3f91a695e352a3c2523facdbfce972e0.jpg

Θέλω να κάνω τρύπες ηχείων με διάμετρο 10-15 cm , δεν εχω τόσο μεγάλο ποτηροτρυπανο.
Κάποια ιδέα?

Η συνέχεια..
9976ebab6b0a07bd043a1deae6517e23.jpg

e6f960f889d554d06877e77ae7b5de05.jpg

a99b76127b451cd37b62810f4ffe0a24.jpg

Περιμένω τα button και joystick από εξωτερικό για να προχωρήσω..

Τα σχέδια με ντεκουπάζ τα έκανες?
Πολύ ωραία vintage κατασκευή. Εγώ τα πρόλαβα, αλλά στα νέα παιδιά είναι άγνωστα...

Τέλειο! Από hardware τι χρησιμοποίησες; Μήπως να έβαζες κ ένα οδηγό με αναλυτική παρουσίαση;

Πολύ ωραίος γίνεται ο πάγκος songless_bird

HAF_K Μού θύμισε τά παιδικά μου χρόνια στα ουφατζίδικα πού τά λέγαμε τότε,πολύ καλή δουλειά
Καλή αποπεράτωση τού έργου καί στούς δυό σας.

Songless_bird πολυ ωραία δουλειά. Τα αλουμινένια αυλάκια από που τα προμηθευτικές; Επίσης δεν πολυκατάλαβα πως έκανες τα αυλάκια στον πάγκο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εύγε σε όλους για τις εργασίες τους!

Songless_bird πολυ ωραία δουλειά. Τα αλουμινένια αυλάκια από που τα προμηθευτικές; Επίσης δεν πολυκατάλαβα πως έκανες τα αυλάκια στον πάγκο.

Εύγε σε όλους για τις εργασίες τους!
ειναι απο το Leroy . Διαστάσεις 100x19.5x11 αν θυμάμαι καλα 3,70 το ενα... Σίγουρα σε καταστημα με αλουμίνια ειναι φτηνότερο .

Πως τα έκανα...σχεδίασα το αυλάκι πανω στον πάγκο γωνιασμένο με την βοήθεια γωνίας μαραγκου ώστε να ειναι κάθετο στις πλευρές. Έβαλα κάτω απο το ρουτερ το δαχτυλίδι αντιγραφής. Έβαλα το bit διαμέτρου 12mm και υπολογησα το offset του δαχτυλιδιού . Δηλαδη ποσο πιο ανοικτό πρεπει να ειναι το αυλάκι ώστε το 12αρι κοπτικό να ανοίξει 19.5 αυλάκι. Εχω δυο ξύλα κόντρα πλακέ πάχους 6mm. Έβαλα το ενα πανω στην μια γραμμή που είχα σχεδιάσει πριν και το επιαςα με σφικτηρες . Το αλλο ξύλο θα έπρεπε να ειναι σε απόσταση 24,5 για να προχωράω το ρουτερ ανάμεσα στα ξύλα και να κόβει το επιθυμητό πλάτος , πάλι γωνιασμένο. Μετά έβαλα στο ρουτερ το στοπ βάθους να ειναι οσο η μεταλλική ράβδος . Έκανα περάσματα με μικρά βήματα μεχρι που έφτασα στο επιθυμητό βάθος .
Κανονικά θα έπρεπε να φτιάξω ενα dato jig , κατι που θα κανω μολις φτιάξω με το ρουτερ στον πάγκο ... Αν δεν κατάλαβες θα κάτσω να κανω μια αναπαράσταση με φωτο αργότερα .

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τα σχέδια με ντεκουπάζ τα έκανες?
Πολύ ωραία vintage κατασκευή. Εγώ τα πρόλαβα, αλλά στα νέα παιδιά είναι άγνωστα...

Τα σχέδια για τις διαστασεις ξυλείας τα βρήκα από site εξωτερικού, όπως και όλες τις πληροφορίες για την κατασκευη.
Το σχέδιο εξωτερικά ειναι ταπετσαρία τοίχου για παιδικό δωμάτιο.. 25 από Praktiker
Από εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσω ενα παροπλισμένο laptop.

Περιμένω να παραλάβω joystick & button για να κάνω τις συνδέσεις και να συνεχίσω... Όσο διαβάζω όμως τόσο ανακαλύπτω πόσο έχουν αναγάγει σε επιστήμη το restoration ενός arcade console ..

Όταν τελειώσω θα βάλω όλα τα βήματα αναλυτικά.

Μια από τις προηγούμενες μέρες, στο μικρό εργαστήριο που έχω στο εξοχικό, έγινε αυτό:
1.jpg
Χωρίς να φάει ιδιαίτερο ζόρι, η κινητή σιαγόνα της μόρσας κόπηκε σαν αγγούρι!. Ο λόγος φαίνεται στην φωτό:
2.jpg
Όχι μόνο η κόλληση ήταν τελείως επιφανειακή, αλλά ήταν και γεμάτη πόρους. Αφού έλυσα όλα τα κομμάτα, τα έπλυνα καλά με βενζίνη για να φύγουν γράσα, λάδια κτλ και μετά καθάρισα τις παλιές κολλήσεις με το τροχάκι:
4.jpg

Το κεντράρισμα πριν την κόλληση έγινε εύκολα περνώντας τον κοχλία (χωρίς ελατήριο και ασφάλεια) και σφίγγοντας τις σιαγόνες στη θέση που πρέπει να είναι με σφιγκτήρες:
5.jpg
Μερικές πονταρισιές για να μείνει στη θέση που πρέπει, λύσιμο και κόλλημα:
6.jpg
7.jpg
Συναρμολόγηση του κοχλία, γρασάκι και έτοιμη:
9.jpg
10.jpg
Μ' αρέσει το αυτοκόλλητο checked...Που και να μη τις έλεγχαν!

ωραιος ο Θανασης...!!!

ενα βαψιματακι θελει μονο...και ειναι καλυτερη απο καινουργια...
Τωρα φανταζομαι δεν θα εχει ξανα προβλημα...

Προς διαχειριστες...
ΔΕΝ θα ηταν ωραιο (Δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι) να μαζευτουν ολα τα προτζεκτακια σαν ευρετηριο σε καποιο θεμα ολα μαζεμενα...και να εχουν λινκ στις αντιστοιχες σελιδες που περιγραφονται?
δλδ
επισκευη μεγγενης...
1-2-3 φωτο και ενα λινκ στην εκαστωτε σελιδα που περιγραφετε με μεγαλυτερη λεπτομερεια...

φανταζομαι απαιτει πολυ χρονο...