Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρά φαίνεται σαν καινούριο ..... αν και θα σου έλεγα ότι αν έχεις router θα άξιζε να φας 2-3 χιλιοστά από το ξύλο για να φέρεις πρόσωπο την γωνία, θα μπορούσες να στοκάρεις, να βάψεις τις γωνίες και να κρυφτούν μέσα στο παράθυρο.
Αν όπως λες έχει υγρασία το περιβάλλον θα γλυτώσεις την σκουριά .... Και που στο λέω κουράστηκα :BXVZCBXZ6: αλλά θα ήταν τέλειο

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για τις κατασκευές ξύλου είχα παει...τελικα πέρασα απο όλες τις κατασκευές να τις μαζεύω...
Αυτό σημαίνει πως είσαι σωστός τεχνίτης...αλλά και άνθρωπος. Μπράβο σου !

Kenzo ... και παλι δεν το πιάνω , Ισως να εχει δικιο σε αυτο που λες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως ειναι το λαθος .... Ευχαριστω παντως για την προσπάθεια του σκίτσου ....

HAF_K ... Καταπληκτική δουλεια με πηγες πολυ πισω ... Και ζηλεψα ... Μολις βρω χρονο μπορει να σε αντιγράψω .... Καλυτερα που εβαλες κόντρα πλακέ ... Ειναι πιο ελαφρύ ...

Όπου χρειαστείς βοήθεια ενημέρωσε.

Τελειώνοντας και εγώ αυτο που ξεκινηςα πριν 2 εβδομάδες να μοιραςτω την χαρά της δημιουργίας μαζί με τους μάστορες

Λιγα λόγια για το project "Bartop Arcade"

Ουσιαστικά προσωμειωνεις με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τις παλιές παιχνιδομηχανές της δεκαετίας του 70 και βάλε, μέχρι και μερικές από τις πιο σύγχρονες.
Τα παλιά ουφαδικα που λέγαμε οι παλιότεροι.

Το project εχει διαφορά μέρη, το σχεδιαστικό, που αφορά κοπή ξύλων και συναρμολόγηση.
Το ηλεκτρονικό που απαιτεί εγκατάσταση ηλεκτρονικού Υπολογιστή και παραμετροποίηση διαφόρων προγραμμάτων που ελέγχουν τα παιχνίδια (ΜΑΜΕ)
Και λίγο γνώσεις ηλεκτρονικού για συγκολλήσεις όπου απαιτούνται...

Υπάρχουν πολλά sites που παρέχουν σχέδια..εγώ έπελεξα αντί να κάνω μια full size παιχνιδομηχανή να φτιάξω το συγκεκριμένο Bartop που όπως λέει και η λέξη στα ουφαδικα είχε σκοπό να τοποθετηθεί πάνω στο bar. Επινες και έπαιζες..

Το βασικό πλεονέκτημα για μένα ειναι η ευκολία μετακίνησης.

Πήρα λοιπόν την ξυλεία, κόντρα πλακέ θαλλασης 12" γιατί απλά δεν βρήκα MDF 12" (30 )
Και ακολουθώντας τον σχεδιασμό εκανα το παρακάτω..
1848fef25b537b955389c38cc38b8050.jpg

Το πλάτος εξαρτάται κυρίως από την οθόνη που θελεις να τοποθετήσεις Συνηθως ειναι περίπου 46cm

Μετα από το εσωτερικο και εξωτερικό ντύσιμο με ταπετσαρία (24 )
cb3377674ffdae629e2a0d51e4d7db76.jpg

Τοποθετηθηκε η οθόνη αρχικά και κατόπιν η motherboard και το τροφοδοτικό από ενα παλιό PC. Το καλό ειναι ότι δεν χρειάζεται το mobo/CPU να ειναι καινούργια όλα και ενα P4 επεξεργαστής ειναι μια χαρά..

Κατόπιν εγιναν τρύπες για εξαερισμό... Μπήκαν ηχεία και ενα μικρός ενίσχυτης από πάλια ηχεία που διάλυσα για αυτο τον σκοπό.

e98159220d19db99dca252f1bbce4d58.jpg

174de66dfe8ab88d30461e672b718219.jpg

Τοποθετήθηκε ανακλαστήρες και δυο LED για να φωτίζουν την μαρκιζα

Κατόπιν αφού τοποθετήθηκε διακόπτης στην πιςω πλευρά και ενώθηκαν όλες οι τροφοδοσίας, έγινε συμμάζεμα των καλωδίων...
26209fcc2f948571f9ea910781d99be1.jpg

Μπήκε το μπροστινό κάλυμμα και τοποθετήθηκε και πλεξιγκλάς αφού το κουρμπαρα ζεσταίνοντας το.

0a30b1b119122a4cdadbe8faffe1cffa.jpg

Τώρα περιμένω διακόπτες και joystick για να συνδεθούν.
924a700981ac5ac89d041455900963c5.jpg

Επίσης περιμένω εκτυπωμένο αυτοκόλλητο βυνίλιο για να μπει κάτω από το πλεξιγκλάς και να δώσει χρώματα και το τελικό φινίρισμα. Όπως επίσης και στην μαρκίζα.

Όταν έρθουν και αυτά τότε με τον φωτισμό των διακοπτών θα γίνει super.

Συγχαρητηρια φιλε μου για την κατασκευη ,ωραια δουλεια!! Εχω κανει και εγω το ιδιο project με rasberry pi και ειναι κολλημα . Μου αρεσε πολυ η ιδεα με το αυτοκολλητο αντι για βαψιμο.Το δικο μου Bartop arcade εδω ---> http://avclub.gr/forum/showthread.p...λυσεις?p=1057402518&viewfull=1#post1057402518

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εσπασα το κεφαλι μου απο χτες να βρω μια λυση να φτιαξω ενα "οδηγο με ραουλο" για να κινω μια μπαρα σε ορθη γωνια.
Περασαν οτι υλικα, εξαρτηματα κλπ εχω η θα μπορουσα να βρω.
Τελικα σημερα αφου πηρα αρκετα στα χερια μου, κατεληξα καπου και ηδη εχω φτιαξει κατι πουβοπως ειπε και ο παναγιωτης ειναι steady rock!
Φωτογραφιες συντομα,αν και νομιζω καταλαβατε με τι ασχοληθηκα.
Τωρα μενει να βρει μια λυση/ιδεα και ο Κυριακος ωστε να μην ξυλωθω...-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

free image hosting

Ο οδηγος ειναι απο βαση φωτοβολταικων καθως και οι ειδικες βιδες.
Τα λευκα αλουμινια ειναι απο καγκελα.
Η συσφιξη γινετε με ενα κλειδι αλλεν. Δεν ειναι δυσκολο, αλλα αμα πετυχει ολο το εγχειρημα θα ειναι ενα σημειο που θα βελτιωθει.
Ξεκινησα αναποδα, οπως κανουν συνηθως οι diy tablesaw κατασκευαστες επειδη ειχα σαν προυποθεσεις το δισκοπριονο να μπει στο μεσαιο τμημα, προσθαφαιρουμενο ( ναι, η σκουπα θα μετακομισει στο διπλανο ντουλαπι) και να ειναι οσο στιβαρος γινεται ο οδηγος επειδη θα ηταν στερεωμενος σε τμημα του συνολικου του μηκους.
Αν δεν καταφερνα αυτο δεν θα το προχωρουσα στο επομενο βημα.
Το οποιο επομενο βημα ειναι η τοποθετηση του δισκοπριονου. Ποιο δισκοπριονο ομως? το gks 190 δεν εχει riving knife, και χωρις αυτο δεν το βαζω. Οποτε ελπιζω οι κατοχοι του, Κυριακος και γω να βρουμε μια λυση για το θεματακι αυτο. Ακομη πρεπει να σκεφτω πως θα το στερεωσω ωστε να ειναι παραλληλα ο δισκος με το φρακτη! Any idea?
Αλλιως προσωπικα θα πρεπει να κοιταξω για δευτερο.

Συγχαρητηρια φιλε μου για την κατασκευη ,ωραια δουλεια!! Εχω κανει και εγω το ιδιο project με rasberry pi και ειναι κολλημα . Μου αρεσε πολυ η ιδεα με το αυτοκολλητο αντι για βαψιμο.Το δικο μου Bartop arcade εδω ---> http://avclub.gr/forum/showthread.p...λυσεις?p=1057402518&viewfull=1#post1057402518

Είδα και το δικό σου, συγχαρητήρια! Θα σου στείλω μήνυμα να μιλήσουμε τηλεφωνικά γιατί θελω πληροφορίες για το λειτουργικό..

Ακρως εντυπωσιακος ο λευκος φραχτης!!!!

Μπραβο Νεκταριε!!!
Τωρα απομενει μια σωστη ευθυγραμμιση του insert!!!
Σημερα ευελπιστω να βρω χρονο να σχοληθω με το riving knife!

Προς τους διαχειριστές ... Μήπως να φτιάχνονταν ένα ξεχωριστό νήμα και εκεί να μπαίνανε τα project έτσι ώστε οργανωμένα να τα βρίσκουμε και να τα παρακολουθούμε, εδώ είναι λίγο από όλα και χανόμαστε

Προς τους διαχειριστές ... Μήπως να φτιάχνονταν ένα ξεχωριστό νήμα και εκεί να μπαίνανε τα project έτσι ώστε οργανωμένα να τα βρίσκουμε και να τα παρακολουθούμε, εδώ είναι λίγο από όλα και χανόμαστε

Υπαρχει νημα για μικροκατασκευες αλλα και ειδικο νημα μεγαλες κατασκευες απο ξυλο, οπως το ωραιο φλιπερακι σου. Αυτο το νημα ειναι για μαστορεματα.

Αν θες σε καποια φαση μπορω να μεταφερω την κατασκευη σου στο σωστο νημα.

Υπαρχει νημα για μικροκατασκευες αλλα και ειδικο νημα μεγαλες κατασκευες απο ξυλο, οπως το ωραιο φλιπερακι σου. Αυτο το νημα ειναι για μαστορεματα.

Αν θες σε καποια φαση μπορω να μεταφερω την κατασκευη σου στο σωστο νημα.

Οκ ευχαριστώ, δεν το ήξερα, όποτε κάποια στιγμή μετέφερε το.

Συνεχεια σημερα στο παγκο οπου τοποθετηθηκε το πριονι. Με παιδεψε λιγο ωστε να μεταφερω σωστα τη παραλληλοτητα του δισκου με το φρακτη. Μετα απο πολλες δοκιμες ειμαι μεσα στα ορια σφαλματος κατω απο 0,3mm στα ακρα του φρακτη. Η μετρηση εγινε με το χαρακα της wolfcraft και το παχυμετρο με οση ακριβεια μπορουσα να το τοποθετησω.

Για διαχωριστη βρηκα ενα αντικρισμα απο εσωτερικη πορτα οπου ειχε παχος χονδρικα 2mm επειδη και ο δισκος ειναι θεωρητικα το ιδιο. Τελικα αποδειχτηκαν λιγο διαφορετικα οποτε χρειαστηκε να αφαιρεσω υλικο απο το διαχωριστη ωστε να γινει ελαχιστα μικροτερο απο το πλατος κοπης του δισκου.

imgurl
Προσθεσα και ενα επιπλεον αξεσουαρ ασφαλειας και η πρωτη κοπη ειναι γεγονος. Χωρισα ενα ξυλο στη μεση και εφτιαξα μερικα ισα κομματια ξυλου! :Banane0::music-smiley-005::award:

pictures upload
Και η τελικη διαμορφωση του παγκου.
Διπλα η σκουπα ετοιμοπολεμη να βγει εξω, αλλα ταυτοχρα και συνδεδεμενη με το δισκοπριονο διπλα για απορροφηση. Εφτιαξα και ενα ψευτοκουτι απο κατω με πορτα για να κραταει οτι δεν ρουφαει η σκουπα καθως και να κρυβεται το περισσιο καλωδιο. Δεν ειναι σφραγισμενο καλα για να παιρνει αερα ο κινητηρας. Ισως αυτο θελει λιγη μελετη ακομη.
Απο κατω το φαλτσοπριονο ετοιμο να εναλλαχτει με το δισκοπριονο απο πανω.

Μενει πλεον να φτιαξω ενα jig με ραγα καθως και να βρω μια πατεντα επισης για μετρο onboard. Α και αυτοματισμο εκκινησης για το δισκοπριονο.

Νεκ, γουστάρω γιατί έχεις μεράκι και το παλεύεις... Μπράβο. :aktion033:

Το σωστό ζύγισμα είναι το Α και το Ω. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι η δυσκολία στο να βγάλεις το δισκοπρίονο απ´ τον πάγκο για δουλειά χεριού.

Νεκ, γουστάρω γιατί έχεις μεράκι και το παλεύεις... Μπράβο. :aktion033:

Το σωστό ζύγισμα είναι το Α και το Ω. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι η δυσκολία στο να βγάλεις το δισκοπρίονο απ´ τον πάγκο για δουλειά χεριού.
Οποιος δεν εχει δουλεια με τετοια σσχολειται...
Ειναι κομματι δυσκολο να βγει, αλλα το ποιο επιφοβο ειναι να χαθει η ευθυγραμμιση. Θα προσπαθησω να βρω ενα τροπο plug & play για να βγαινει, καθως επισης αλλαγη τοποθετησης του διαχωριστηρα.

Την επιφανεια κοπης του δισκοπριονου την εχω περασει με βελατουρα ωστε αυριο να τη βαψω. Σκοπος να γλυστραει καλυτερα το ξυλο. Να τη κανω μαυρη ή ασπρη? ( αυτα εχω απο χρωματα).

Να μην προσπαθησεις τπτ!!!!!!!!!!
Αστο εκει που καθεται!!!!!!

Θα παρεις ενα μικρο ευελικτο κατα προτιμηση μπαταριας να κανεις δουλεια ευκολα και ξεκουραστα!

Μπράβο Νεκτάριε, ωραία υλοποίηση του DIY πάγκου.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Να μην προσπαθησεις τπτ!!!!!!!!!!
Αστο εκει που καθεται!!!!!!

Θα παρεις ενα μικρο ευελικτο κατα προτιμηση μπαταριας να κανεις δουλεια ευκολα και ξεκουραστα!

Ρε Κυριακο περασε απο το μυαλο μου να παρω ενα δευτερο με διαχωριστη για το παγκο, αλλα ειπα να γλυτωσω τα διπλα εξοδα. Το μπαταριας δεν το σκεφτηκα, φανταζει ιδανικη λυση αλλα ποιο να παρω που θα θελει εξτρα μπαταριες φορτιστη κλπ. Συντομα θα το χρειαστω για τη περγολα. Εχω καιρο να το σκεφτω.

Παντως αλλο πραμα να κοβεις με του παγκου. Ειτε επιφανειες ειτε τεμαχια ειναι ταυλα. Θελει πολυ προσοχη ομως.

Θενκς Παναγιωτη. Απο σενα βρηκα κουρσγιο ν ασχοληθω.

Νεκταριε εγω εχω σωθει με το Dewalt μπαταριας που εχω αλλα σωστα εγω ειχα μπαταριες της 18v XRP σειρας.

Του Lidl σκεψου!!!
Με 50 ευρω θα εισαι κομπλε!