Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ θα έπαιρνα ένα φτηνό με διαχωριστή, πχ Parkside, και το Bosch θα το είχα ελευθέρας βοσκής.
Νομίζω χαραμίζεται κάτω απ´ τον πάγκο. Εκει χρειάζεσαι απλά δύναμη καλό ζύγισμα και καλό δίσκο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία κατασκευή,θά συμφωνήσω μέ τόν Μπάμπη μην το χαραμίσεις τό Bosch κάτω απο τον πάγκο πάρε κανα parkside,η κάτι παρεμφερές φτηνό
Και η σκουπα τωρα μπαινο-βγαινει ευκολα απο οτι ηταν στην μεση ,για το δε φαλτσοπριονο εγω θα εφτιαχνα ενα μικρο παγκο με ρόδες και θα το ειχα επανω μονιμα,και οταν θα εκοβα θα το εφερνα κοντα στην σκουπα,ουτε σκυβε σηκωνε ξανα σκυβε φυλαξε το.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ θα έπαιρνα ένα φτηνό με διαχωριστή, πχ Parkside, και το Bosch θα το είχα ελευθέρας βοσκής.
Νομίζω χαραμίζεται κάτω απ´ τον πάγκο. Εκει χρειάζεσαι απλά δύναμη καλό ζύγισμα και καλό δίσκο.

Μα τι ειπε!!!!!! Ιωαννη που εισαι????????????????

Bosch GKS 190 σημαινει δυναμη, καλο ζυγισμα, καλος δισκος και το μεγαλυτερο βαθος κοπης που οσο και να χασεις απο το insert θα εχεις μεγαλα υψη κοπης!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μα τι ειπε!!!!!! Ιωαννη που εισαι????????????????

Bosch GKS 190 σημαινει δυναμη, καλο ζυγισμα, καλος δισκος και το μεγαλυτερο βαθος κοπης που οσο και να χασεις απο το insert θα εχεις μεγαλα υψη κοπης!

+1 γιατι με αυτα τα χαρακτηριστικα αλλο δισκοπριονο ωστε να βγει το gks190 δεν υπαρχει φτηνο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπερδευτηκες ετσι?:worshippy:

Διαβλέπω μια δυσκολία κατανόησης μεταξύ μας ή μου φαίνεται;
Αυτό που λέω είναι οτι το 190 είναι πολύ καλό εργαλείο για να χαραμίζεται κάτω απο ένα πάγκο και μόνο σε κάθετες κοπές.
Σίγουρα πάντως κάποιος απ´ τους δυό μας μπερδεύτηκε... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία κατασκευή,θά συμφωνήσω μέ τόν Μπάμπη μην το χαραμίσεις τό Bosch κάτω απο τον πάγκο πάρε κανα parkside,η κάτι παρεμφερές φτηνό
Και η σκουπα τωρα μπαινο-βγαινει ευκολα απο οτι ηταν στην μεση ,για το δε φαλτσοπριονο εγω θα εφτιαχνα ενα μικρο παγκο με ρόδες και θα το ειχα επανω μονιμα,και οταν θα εκοβα θα το εφερνα κοντα στην σκουπα,ουτε σκυβε σηκωνε ξανα σκυβε φυλαξε το.
Βγαινει ποιο ευκολα η σκουπα, αλλα το φαλτσοπριονο δ εν θελω να το διωξω. Ο παγκος αυτος ειναι μανουλα γιαυτο!

Αν θέλει λέει. Παραλίγο να χάσω τον αντίχειρά μου. Φτιαξε σπρώχτες (pushsticks) αν ήδη δεν το έχεις κάνει.

Χαχα. Εχω ηδη κατεβασει το πατρον για να φτιαξω.
Σημερα δουλεψα με κατι ξυλαρακια που ειχα κοντα. Χερι δεν βαζω κοντα.

Διαβλέπω μια δυσκολία κατανόησης μεταξύ μας ή μου φαίνεται;
Αυτό που λέω είναι οτι το 190 είναι πολύ καλό εργαλείο για να χαραμίζεται κάτω απο ένα πάγκο και μόνο σε κάθετες κοπές.
Σίγουρα πάντως κάποιος απ´ τους δυό μας μπερδεύτηκε... :ernaehrung004:

Χαραμιζεται γιατι ειναι πολυ δυνατο για να κρυφτει. Αλλα αντικατασταστης πρεπει να ειναι επισης αξιολογος.

Ειναι ιδανικο για κατω απο τον παγκο για τους προαναφερθεντες λογους!

Τωρα για να παιζεις πανω απο τον παγκο ενα πιο μικρο η ιδανικα ενα μπαταριας κανει αψογα την δουλεια.

Αντιστοιχα ενα δυνατο ρουτερ ειναι απαραιτητο κατω απο τον παγκο και ενα πιο μικρο-ευελικτο εστω και τριμερ θα κανει τις ελευθερες δουλειες.

Διαφωνει κανεις?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χαραμιζεται γιατι ειναι πολυ δυνατο για να κρυφτει. Αλλα αντικατασταστης πρεπει να ειναι επισης αξιολογος.

ΟΚ, ο καθένας έχει την άποψή του, απλά το βλέπουμε διαφορετικά.
Το Bosch είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και το χαραμίζεις, αυτό λεω εγώ.
Για κάτω απ´ τον πάγκο, ειδικά το δικό σου που δεν παίρνει κλίσεις, δεν χρειάζεται τόσο καλό εργαλείο. Κι ένα Einchell πχ μέ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δίσκο και καλό ζύγισμα, εφ´ άπαξ, ως προς την καθετότητα, έλυσες το πρόβλημά σου.
Αυτή είναι η δική μου άποψη αλλά, απ´ ότι καταλαβαίνω, διαφωνούμε.

Δεν διαφωνω με αυτομπου λες Μπαμπη και συμμεριζομαι την αποψη σου πλεον σοβαρα. Γιατι με το σεταπ μου, μονο για καθετες κοπες και με αυτο το βαθος το bosch υπολειτουργει. Αν το δουλεψω με κλισεις εχοντας παντα τα μετρα ασφαλειας θα δειξει τις δυνατοτητες του.
Το ιδανικο θα ηταν να βρω το καλυτερο δυνατο σε αξιολογη τιμη με διαχωριστη να βαλω στο παγκο, οποτε εχω κλισεις παντα με riving knife σωστα ρυθμισμενο και απο την αλλη εχω το bosch εξω να κοβει δυνατα! Αν και δεν κρυβω πως θα ηθελα ενα ποιο μαντζιβελο στο χερι. Ειναι βαρυ το ατιμο, αν και δεν εχω να συγκρινω με αντιστοιχο αλλης μαρκας.

Δεν διαφωνω με αυτομπου λες Μπαμπη και συμμεριζομαι την αποψη σου πλεον σοβαρα. Γιατι με το σεταπ μου, μονο για καθετες κοπες και με αυτο το βαθος το bosch υπολειτουργει. Αν το δουλεψω με κλισεις εχοντας παντα τα μετρα ασφαλειας θα δειξει τις δυνατοτητες του.
Το ιδανικο θα ηταν να βρω το καλυτερο δυνατο σε αξιολογη τιμη με διαχωριστη να βαλω στο παγκο, οποτε εχω κλισεις παντα με riving knife σωστα ρυθμισμενο και απο την αλλη εχω το bosch εξω να κοβει δυνατα! Αν και δεν κρυβω πως θα ηθελα ενα ποιο μαντζιβελο στο χερι. Ειναι βαρυ το ατιμο, αν και δεν εχω να συγκρινω με αντιστοιχο αλλης μαρκας.

Αφού έχεις το φαλτσοπρίονο για κλίσεις οπότε γιατί να παιδεύεσαι;

Το άλλο που φαίνεται από κάτω τι είναι? είναι συρόμενο 'η απλό ? ένα συρόμενο δεν σε καλύπτει σχεδόν στα πάντα? (ως ερασιτέχνης)

Δεν επιμένω επειδη είμαι τζόρας, στο λέω επειδή το έχω κάνει. Εσύ κρίνεις κι αποφασίζεις.
Είχα το Makita κάτω απ´ τον πάγκο, και ένα Parkside για το χέρι. Πολύ γρήγορα κατάλαβα οτι το αντίθετο έπρεπε να συμβαίνει, το Parkside πακτωμένο στον πάγκο, με μόνη ρύθμιση το ύψος, και το Makita ελεύθερος σκοπευτής.
Και να φανταστείς οτι ο δικός μου πάγκος και κλισεις παίρνει και μπορώ να βγάλω πολύ εύκολα το δισκοπρίονο μαζί με το plate και να το χρησιμοποιήσω με τη ράγα του πάγκου.

Και εγώ σκέφτομαι για χεριού εκείνο το μπαταρίας parkside που έχω και την ίδια μπαταρία στο παλμικό ...αλλά πότε θα τα ξαναβγάλει ...και μπορεί τότε να μην ταιριάζουν και οι μπαταρίες τα κάνει κάτι τέτοια.

Το άλλο που φαίνεται από κάτω τι είναι? είναι συρόμενο 'η απλό ? ένα συρόμενο δεν σε καλύπτει σχεδόν στα πάντα? (ως ερασιτέχνης)

Το απλο ειναι. Δεν εχω φτασει να δω ποσες φαλτσοκοπες θα χρειαστω. Μεχρι στιγμης δεν θυμαμαι να εχω κοψει φαλτσα...

Δεν επιμένω επειδη είμαι τζόρας, στο λέω επειδή το έχω κάνει. Εσύ κρίνεις κι αποφασίζεις.
Είχα το Makita κάτω απ´ τον πάγκο, και ένα Parkside για το χέρι. Πολύ γρήγορα κατάλαβα οτι το αντίθετο έπρεπε να συμβαίνει, το Parkside πακτωμένο στον πάγκο, με μόνη ρύθμιση το ύψος, και το Makita ελεύθερος σκοπευτής.
Και να φανταστείς οτι ο δικός μου πάγκος και κλισεις παίρνει και μπορώ να βγάλω πολύ εύκολα το δισκοπρίονο μαζί με το plate και να το χρησιμοποιήσω με τη ράγα του πάγκου.
Θα δω τι θα κανω. Προς το παρον ας το χαρω ετσι. Να το αλλαξω ειναι ευκολο!

Θα δω τι θα κανω. Προς το παρον ας το χαρω ετσι. Να το αλλαξω ειναι ευκολο!

Εννοείται, θα δείς τις δουλειές σου και μόνος σου θα κρίνεις πια λύση σε βολεύει περισσότερο. Εγώ είχα δουλειές, εκτός τραπεζιού, που χρειαζόμουν καλό δισκοπρίονο, δυνατό και ακριβές. Αν εσύ δεν έχεις τέτοιες ανάγκες μένεις όπως είσαι.

Δεν είχα τι να κάνω σήμερα και είπα να ασχοληθω με την "επεξεργασία" του ξύλου . Δουλεια δεν είχε ο διάολος λενε..χαχαχα...
Πήρα 7-8 παλετες και αφου τις διέλυσα με το σκερπανι και την ηλεκτρική σεγα με λαμα για μέταλλο για τα καρφια (επιτυχία 100% στις ατοφιες σανιδες) , τις πέρασα (καμια εκατοστη σανιδες) απο πλάνη και μετα κόψιμο με το φαλτσοπριονο ανά 25 πόντους .
Μερικα απο τα ετοιμα τουβλακια για κάψιμο στην ξυλοσομπα μαζι με τα κουτσουρα...πάω να συνεχίσω...