Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νεκτάριε μία ερώτηση. Οι ράγες που έβαλες μέσα στο πάγκο προφανώς για να έχεις και κάποιο crosscut sled είναι τύπου Element (ορθοστάτες)?

Ετσι ειναι, το εγραψα στη περιγραφη νομιζω.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο ρε Νεκ..
Ο πάγκος είναι απολύτως απαραίτητος αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα. Θα σου λύσει τα χέρια. Και είναι και πάρα πολύ ωραία κατασκευή,προσεγμένη και μελετημένη.
Άξιος :music-smiley-005:

Αγάπη, οι καινούριοι σφιχτήρες σου σε δράση. Απο μια κατασκευή που ξεκίνησα σήμερα.
Τελικά όσους και να έχεις...
Όπως έλεγε κι ένας πολύ καλός μου φίλος: -Αν δεν περισέψουν ποτέ δεν φτάνουν.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    160.7 KB · Views: 129

Μπράβο ρε Νεκτάριε!
Σαν να βλέπω πάγκο DIYer αξιωσεων από Αμερική!
Όσο για την προέκταση θεωρώ πως αυτή με την ανακληνομενη επιφάνεια με μεντεσεδες είναι η καλύτερη.
Στιβαροτερη θα ειναι σιγουρα. Απλα δεν ξερω πως θα το κανω γιατι θελω να ειναινκαι τα στηριγματα ενσωματομενα και να μην πατανε στο δαπεδο.
Δε μου λες, με το gks που εχεις στο παγκο εισαι ενταξει?
Γιατι με το δικο μου δεν θα τα παμε καλα νομιζω...
Πολυ ευκολα κουνιεται οταν το ανεβοκατεβαζω, δεν ειναινπολυ στιβαρο στο να στεκεται στις 90° και ευκολα μπορει να φυγει απο τη ρυθμιση αυτη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο ρε Νεκ..
Ο πάγκος είναι απολύτως απαραίτητος αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα. Θα σου λύσει τα χέρια. Και είναι και πάρα πολύ ωραία κατασκευή,προσεγμένη και μελετημένη.
Άξιος :music-smiley-005:

Αγάπη, οι καινούριοι σφιχτήρες σου σε δράση. Απο μια κατασκευή που ξεκίνησα σήμερα.
Τελικά όσους και να έχεις...
Όπως έλεγε κι ένας πολύ καλός μου φίλος: -Αν δεν περισέψουν ποτέ δεν φτάνουν.
Τιν τουτο? ζαλιστηκα!:FSGSFGS4:

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νεκτάριε δε το είδα πήγα απευθείας στην απο κάτω φωτογραφία και μου διεύφυγε η γραμμή με το κείμενο.
Μπάμπη ποτέ δε περισσεύουν αχαχχααχαχ πάντα όλο και κάπου βρίσκεις να βάλεις ένα ακόμα.

Θα κατέβω Αθηνάς απο βδομάδα για σφιγκτήρες σωλήνας. Τα μάγουλα θα πάρω δηλαδή και απλά θα κόψω σωλήνα για να τους κάνω όσο θέλω. Αν θυμάμαι καλά 25 πάει ο ένας + τη σωλήνα που αγοράζεις αλλά θα είναι καλύτεροι για ένωση κομματιών με κόλλα μιας και δε λυγίζουν.
Αυτοί που παρέλαβα σήμερα θα με εξυπηρετήσουν σε δουλειές παρόμοια με αυτή που πόσταρες. Αλήθεια για τι προορίζεται;

Εδω είσαι Νεκ , τέτοιου είδους μεντεσεδες , οι συγκεκριμένοι ειναι 30x30 και για 50 κιλά βάρος .

Τιν τουτο? ζαλιστηκα!:FSGSFGS4:

Φιλοδοξεί να γίνει ένα τροχήλατο ντουλάπι κάποια στιγμή... Σου φαιλνεται έτσι, σαν της τρελής τα μαλλιά γιατί, αντί να γωνιάσω και να σφίξω κάθε πλευρά χωριστά και μετά να τις μοντάρω, λόγω χρόνου ήθελα να τα κάνω όκα μαζι. Μέγιστη παπαριά, με ταλαιπώρησε άδικα.

Νεκτάριε μία ερώτηση. Οι ράγες που έβαλες μέσα στο πάγκο προφανώς για να έχεις και κάποιο crosscut sled είναι τύπου Element (ορθοστάτες)?

free screenshot software

Εδω είσαι Νεκ , τέτοιου είδους μεντεσεδες , οι συγκεκριμένοι ειναι 30x30 και για 50 κιλά βάρος .

Εγω εδω ειμαι, εσυ που εισαι?

Θα κατέβω Αθηνάς απο βδομάδα για σφιγκτήρες σωλήνας.

Ωραία, όταν τους πάρεις δώσε πληροφορίες, μ´ ενδιαφέρει κι εμένα. Πρόσεχε μόνο την τρύπα.
Είχα πάρει κάποιους πριν δυο χρόνια περίπου αλλά την πάτησα, ήταν μικρή η τρύπα και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο σωλήνα της προκοπής, λίγο γερό δηλαδή.

Καλά Μπάμπη θα μπορούσε να είναι γλυπτό αυτό!!!
Μέχρι και τους αυτοματους χαρακες κοψιματος έβαλες!

Νεκτάριε μια χαρά το 190!
Σήμερα το σκεφτόμουν που το καθαριζα!
Γιατί σου κάνει κόλπα εσένα?

ok θα προσέχω τη τρύπα :rofl:

Τι διάμετρο ειχες πάρει αν δεν κάνω λάθος βγαίνουν σε στάνταρ μεγέθη. Για τους Bessey θα πάω στα 3/4 κατά πάσα πιθανότητα

Δεν θυμάμαι ακριβώς, τους παράτησα στο χωριό αλλά, απ´ ότι θυμάμαι, μονο 18-άρα χαλκοσωλήνα χώραγε.

Ωραία, όταν τους πάρεις δώσε πληροφορίες, μ´ ενδιαφέρει κι εμένα. Πρόσεχε μόνο την τρύπα.
Είχα πάρει κάποιους πριν δυο χρόνια περίπου αλλά την πάτησα, ήταν μικρή η τρύπα και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο σωλήνα της προκοπής, λίγο γερό δηλαδή.

+1 με ενδιαφέρει και εμένα .

Καλά Μπάμπη θα μπορούσε να είναι γλυπτό αυτό!!!
Μέχρι και τους αυτοματους χαρακες κοψιματος έβαλες!

Νεκτάριε μια χαρά το 190!
Σήμερα το σκεφτόμουν που το καθαριζα!
Γιατί σου κάνει κόλπα εσένα?

Το εχω αναποδα στο παγκο.
Το ειχα ρυθμισει χθες ακριβος στους 90° και σημερα το εβγαλα λιγο, μαζι με το ινςερτ για ν βγαλω μια φωτογραφια.
Το βαζω πισω στη θεση του.
Παω να βαλωτο crosscut sled και βλεπω βρισκει ο δισκος. Κοιταζω παλι με την ορθη γωνια και βλεπω οτι εφυγε παλι.
Γενικοτερα δεν βλεπω να το κρατανε καλα οι δυο σφικτηρες που σφιγγουν οταν επιλεξουμε τη γωνια κοπης. Ισως ειναι "νοοτροπια" των εργαλειων αυτου του τυπου και κατηγοριας και να περιμενα περισσοτερη στοβαροτητα.

Δεν θυμάμαι ακριβώς, τους παράτησα στο χωριό αλλά, απ´ ότι θυμάμαι, μονο 18-άρα χαλκοσωλήνα χώραγε.

Οι ίδιοι ειναι 3/4 ...
Αγάπη αν βρεις με μεγαλυτερη διάμετρο , σφυρας !

Τις σφίγγεις σωστά αυτές Νεκτάριε?
Να σου πω την κλίση αριστερά την δούλεψα μια φορά για να φτιάξω το insert και έκτοτε το έχω μονίμως στο 90 και δεν έχει κάνει κιχ.
Μόνο το πάνω κάτω πειράζω.

Ενα δίκιο το έχεις ..χαχαχα...
Here amigo !
http://www.koudounasonline.gr/geuk30-p-1386.html

Ταμαμ, αλλα με τη παρουσα κατασκευη του παγκου δεν μπορω να τους χρησιμοποιησω.

Τωρα τα εσφιξα με πενσες, θα δω πως θα συμπεριφερθει στη πορεια. . Ουτε γω πειραζα γωνια, μονο πανω κατω. Νομιζω πως το "παιχνιδι" χανεται οταν σηκωνω το δισκο τερμα πανω ( ή κατω σε κανονικη λειτουργια).

παίδες η διάσταση που δίνουν στη σωλήνα ειναι εσωτερικής διαμέτρου, εκτός αν κάνω λάθος. Η μισή ίντσα είναι για σωλήνα εξωτερικής διαμέτρου περίπου 20mm. Στα 3/4 είναι 27mm. οπότε για Φ27-28 τους κόβω αυτούς που λέω να πάρω

Αν βιάζεστε πάντως το μαγαζί είναι στην Αθηνάς και λέγεται Φράγκος και κωστόπουλος ΟΕ
http://www.fragos.com.gr/index.php?lang=el

κατάλογος με κάποια απο τα είδη σε σφιγκτήρες εδώ
http://www.fragos.com.gr/images/clients_images/ERGALEIA/SFIKTIRES/BESSEY.pdf

Γιατί βρε ; Μου διαφεύγει κάτι ;

Δες πως ειναι η κατασκευη, η συνδεση καθετων καινοριζοντιων ξυλων. Προσθεσε οτι εχω βαλει κΙ ενα mdf λεπτο απο πισω για καλυμα.
screen shot windows