HAF_K
Established Member
- 2 September 2006
- 254
Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;
Άψογος, κάτι παρόμοιο εκανα και εγώ σε εν απλό τραπεζάκι, αλλά μου έλυσε τα χέρια.
Για αυτο θεωρώ το πάγκοπριόνο το πιο χρήσιμο εργαλείο.
Τις προηγουμενες μερες παιδευομουν με αυτο. Με το παγκοπριονο που εφτιαξα με τα χερακια μου...
Με παιδεψε να βρω τροπο να στερεωσω το riving knife ωστε να ειναι σταθερο αλλα να βγαινει ευκολα με δυο βιδες. Τελικα μετα απο δυο κοψε ραψε επιτοπου του παγκου το βιδωσα στη βαση του δισκοπριονου και υσηχασα.
Μενει τωρα να φτιαξω ενα καλυτερο, ψηλοτερο γιατι αυτο απο το πολυ το κοψε και χτυπημα εγινε σαν χταποδι.
Εφτιαξα με το ρουτερ δυο παραλληλα αυλακια και εβαλα για μεταλλικους οδηγους τεμαχια συστηματος elements που ειχα περισια...
Εχω φτιαξει και ενα jig αλλα ξεχασα να το φωτογραφησω.
Εφτιαξα και ενα κυκλωμα αυτοματισμου για εναρξη και παυση του εργαλειου, δισκοπριονου ή φαλτσοπριονου που η τροφοδοσια γινετε απο τη πριζα της σκουπας.
Κολλησα και τη μετροταινια στον οδηγο του φρακτη, εφτιαξα και τη καθετοτητα του δισκου και εβαψα το insert ωστε να ειναι ομοιομορφο αλλα και να γλυστραει οσο καλυτερα γινετε.
Τωρα μενει να φτιαξω ενα νεο riving knife, παντα σταθερο γιατι ρυθμιζομενο δεν ξερω πως μπορει να γινει καθως και να βρω μια πεταλουδα Μ8 για το σφιξε -ξεσφιξε του φρακτη.
Και στο μελλον μια προεκταση του παγκου προς την αλλη πλευρα για υποστηριξη των κομματιων που κοβονται.
picture sharing
Άψογος, κάτι παρόμοιο εκανα και εγώ σε εν απλό τραπεζάκι, αλλά μου έλυσε τα χέρια.
Για αυτο θεωρώ το πάγκοπριόνο το πιο χρήσιμο εργαλείο.