Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τις προηγουμενες μερες παιδευομουν με αυτο. Με το παγκοπριονο που εφτιαξα με τα χερακια μου...
Με παιδεψε να βρω τροπο να στερεωσω το riving knife ωστε να ειναι σταθερο αλλα να βγαινει ευκολα με δυο βιδες. Τελικα μετα απο δυο κοψε ραψε επιτοπου του παγκου το βιδωσα στη βαση του δισκοπριονου και υσηχασα.
Μενει τωρα να φτιαξω ενα καλυτερο, ψηλοτερο γιατι αυτο απο το πολυ το κοψε και χτυπημα εγινε σαν χταποδι.

Εφτιαξα με το ρουτερ δυο παραλληλα αυλακια και εβαλα για μεταλλικους οδηγους τεμαχια συστηματος elements που ειχα περισια...
Εχω φτιαξει και ενα jig αλλα ξεχασα να το φωτογραφησω.

Εφτιαξα και ενα κυκλωμα αυτοματισμου για εναρξη και παυση του εργαλειου, δισκοπριονου ή φαλτσοπριονου που η τροφοδοσια γινετε απο τη πριζα της σκουπας.
Κολλησα και τη μετροταινια στον οδηγο του φρακτη, εφτιαξα και τη καθετοτητα του δισκου και εβαψα το insert ωστε να ειναι ομοιομορφο αλλα και να γλυστραει οσο καλυτερα γινετε.

Τωρα μενει να φτιαξω ενα νεο riving knife, παντα σταθερο γιατι ρυθμιζομενο δεν ξερω πως μπορει να γινει καθως και να βρω μια πεταλουδα Μ8 για το σφιξε -ξεσφιξε του φρακτη.
Και στο μελλον μια προεκταση του παγκου προς την αλλη πλευρα για υποστηριξη των κομματιων που κοβονται.

picture sharing

Άψογος, κάτι παρόμοιο εκανα και εγώ σε εν απλό τραπεζάκι, αλλά μου έλυσε τα χέρια.

Για αυτο θεωρώ το πάγκοπριόνο το πιο χρήσιμο εργαλείο.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

παίδες η διάσταση που δίνουν στη σωλήνα ειναι εσωτερικής διαμέτρου, εκτός αν κάνω λάθος. Η μισή ίντσα είναι για σωλήνα εξωτερικής διαμέτρου περίπου 20mm. Στα 3/4 είναι 27mm. οπότε για Φ27-28 τους κόβω αυτούς που λέω να πάρω

Αν βιάζεστε πάντως το μαγαζί είναι στην Αθηνάς και λέγεται Φράγκος και κωστόπουλος ΟΕ
http://www.fragos.com.gr/index.php?lang=el

κατάλογος με κάποια απο τα είδη σε σφιγκτήρες εδώ
http://www.fragos.com.gr/images/clients_images/ERGALEIA/SFIKTIRES/BESSEY.pdf
Προσεξτε δυναμη συσφιξης(200kg) στους σκανδαλης σφικτηρες, " ιδια" με τους κτρινοκοκκινους πουβπηραμε με 1,5 :worshippy:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτά τα βιδώνια Γερμανίας (τελευταία στον κατάλογο), αν δεν είναι πολύ ακριβά, σκέφτομαι να τα τιμήσω.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εχω δουλέψει δύο τέτοια. Είναι βαρύ πράμα και λόγω του προφίλ τους δε λυγίζουν κιολας καθόλου.
Μέσα στη βδομάδα που θα πάω θα κάνω μια ερωτηση και για δαύτα

Για βαριές κατασκευές τέτοια χρειαζόμαστε. Το βάρος δεν με πειράζει καθόλου.
Κι απο δω και πέρα μεγάλους σφιχτήρες... Απο μέτρο και πάνω. Έχω γεμίσει 4" 6" και 8" ιντσών σφιχτήρες και μόλις προκύψει κάποια κατασκευή ανακαλύπτεις οτι όλα αυτά είναι πρακτικά άχρηστα. Καλά είναι για στερέωση κυρίως όταν δουλεύεις σε πάγκο, για κατασκευές όμως δεν κάνουν, εκεί πρέπει να αναλάβει δράση το ιππικό.

Last edited:

παίδες η διάσταση που δίνουν στη σωλήνα ειναι εσωτερικής διαμέτρου, εκτός αν κάνω λάθος. Η μισή ίντσα είναι για σωλήνα εξωτερικής διαμέτρου περίπου 20mm. Στα 3/4 είναι 27mm. οπότε για Φ27-28 τους κόβω αυτούς που λέω να πάρω

Αν βιάζεστε πάντως το μαγαζί είναι στην Αθηνάς και λέγεται Φράγκος και κωστόπουλος ΟΕ
http://www.fragos.com.gr/index.php?lang=el

κατάλογος με κάποια απο τα είδη σε σφιγκτήρες εδώ
http://www.fragos.com.gr/images/clients_images/ERGALEIA/SFIKTIRES/BESSEY.pdf

Τελικά είσαι ο οδηγός αγοράς μας....
Ξέρεις σε τι τιμές παίζει εν σχέσει με έξω; Αξίζει ή είναι μεγάλη η διαφορά;

Εκεί πήγε και εμένα το μάτι μου.
Αυτά θα είναι μασιφ σε σχέση με τα δικά μας.

Και εγώ αυτό είδα. Αν μαζευτούμε και πούμε για ποσότητα θα πάρουμε καλύτερη τιμή;
Στις μέγγενες έχει και ξυλουργικές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για βαριές κατασκευές τέτοια χρειαζόμαστε. Το βάρος δεν με πειράζει καθόλου.
Κι απο δω και πέρα μεγάλους σφιχτήρες... Απο μέτρο και πάνω. Έχω γεμίσει 4" 6" και 8" ιντσών σφιχτήρες και μόλις προκύψει κάποια κατασκευή ανακαλύπτεις οτι όλα αυτά είναι πρακτικά άχρηστα. Καλά είναι για στερέωση κυρίως όταν διυλεύεις σε πάγκο, για κατασκευές όμως δεν κάνουν, εκεί πρέπει να αναλάβει δράση το ιππικό.

έτσι ακριβώς Μπάμπη.

Δες πως ειναι η κατασκευη, η συνδεση καθετων καινοριζοντιων ξυλων. Προσθεσε οτι εχω βαλει κΙ ενα mdf λεπτο απο πισω για καλυμα.
screen shot windows

Δεν μπορείς να βάλεις πρόσθετα 30 πόντους δοκαρακι πανω στα καθετα δοκαρια και να το φέρεις σχεδόν πρόσωπο ; Εκει πανω θα βιδωσεις και τους μεντεσεδες .

Θα μπορουσα, αν δεν ειχα βαλει το mdf, στο εσω επιπεδο των ξυλων ( των καθετων). Θα πρεπει να το ξυλωσω ή να βρω μια αλλη λυση.
Θα το μελετησω και μετανα δω ποσους και απο που θα παρω τους μεντεσεδες αυτους

Αυτά τα βιδώνια Γερμανίας (τελευταία στον κατάλογο), αν δεν είναι πολύ ακριβά, σκέφτομαι να τα τιμήσω.

Εκεί πήγε και εμένα το μάτι μου.
Αυτά θα είναι μασιφ σε σχέση με τα δικά μας.
Με αφορμή τους τελευταίους που πήρε η Αγάπη σκέφτηκα να μπω στην διαδικασία να φτιάξω μαζι με τον φίλο σιδερά σαν τα Βιδωνια Τ που λέτε .
Αν βγει καλός και σε λογικό κόστος θα ενημερώσω .
Πόσο έχουν οι συγκεκριμένοι ξέρουμε ;

Νεκτάριε να σου πω τις σκέψεις μου:
Πρώτα για την προέκταση. Να κατασκευάσεις ενα ντουλάπι με ρόδες και φρένα (είσαι μάνα εσύ με αυτά) στο ίδιο ύψος με τον πάγκο και όποτε θέλεις να το κολλάς από πίσω.

Για τον φράχτη θα συμβούλευα αν έχεις πρόβλημα σταθερότητας να τοποθετηθεί και στο πίσω μέρος του πάγκου οδηγός όπως μπροστά και να στηρίζεται ο φράχτης μπροστά πίσω για να τσουλάει πιο όμορφα και σταθερά.
Για το μαχαίρι:
Εγώ έχω φανταστεί κάτι που στην επάνω μεριά να έχει την μορφή των κανονικών που βλέπουμε στα παγκοπρίονα και στην κάτω μεριά να έχει κολλημένη με καλή ηλεκτροκόληση ή οξυγόνα μια λάμα κάθετη προς το μαχαίρι με μια τρύπα δεξιά και αριστερά και να βιδώνει στην βάση του εργαλείου ούτως ώστε να ανεβοκατεβαίνει μαζί του.
Όλα αυτά προϋποθέτουν το εργαλείο να είναι μόνιμα στον πάγκο να έχει βγει ο προφυλακτήρας και για χεριού να χρησιμοποιείς ένα άλλο. Δηλαδή να βιδωθεί με βίδες η βάση σταθερά για να μην έχεις απορυθμίσεις με το βάλε βγάλε.
Αυτά που λέω δεν συνάδουν ότι η κατασκευή σου δεν είναι καλή. Απλώς προσθέτω δικές μου ιδέες. :ernaehrung004:

Αυτο με τον εξτρα παγκο δεν το σκεφτηκα.
Μπορει να γινει "ευκολα" μιας και εχω σρο μυαλο μου να φτιαξω ενα εξτρα με συρταρια και αλλες εφαρμογες. Θα ωολευει και κοπες μεγαλων επιφανειων με το δισκοπριονο στο χερι!
Απλα θα ηθελα αυτος να ειναι μικρος, οποτε ισως αυτος να εχει καποιο ειδους προεκταση.
Για το φρακτη, μαλλον ειναι αρκετα στιβαρος. Στη κινηση θελει λιγη βοηθεια αλλα εχω κατι στο νου μου καθως και στο σφυξιμο ωστε να μην χρησιμοποιω αλλεν.
Για το μαχαιρι, εκει με τη λαμα και τις δυο τρυπες σε εχασα η βαση του δισκοπριονου ειναινσταθερη, ο κορμος του κινητηρα κινητε, οποτε ισως πρεπει να μπει κατι στον κορμο ή στον αξονα αυτου για να κινηται ταυτοχρονα με το δισκο.

Με αφορμή τους τελευταίους που πήρε η Αγάπη σκέφτηκα να μπω στην διαδικασία να φτιάξω μαζι με τον φίλο σιδερά σαν τα Βιδωνια Τ που λέτε .
Αν βγει καλός και σε λογικό κόστος θα ενημερώσω .
Πόσο έχουν οι συγκεκριμένοι ξέρουμε ;

Ηλία θα ρωτήση η Αγάπη και θα μάθουμε....

Μα αυτο εχω κανει και εγω!
Ο Δευτερος μικροτερος παγκος που εφτιαξα προχθες συμβαλει και οταν θελω να κοψω μεγαλου μηκους κομματια καθως ειναι στο ιδιο υψος με τον παγκο μου!

Επισης θα δεις πως θα σε ολεψει πολυ σε αλλες εργασιες και αποθηκευση οργανωση!
Εκει κανω εργασιες με την επιτραπεζια σεγα και τον τανκς!

Δωστου Νεκταριε!

Οκ Νεκτάριε κατάλαβα. Τότε θα διαμορφώσεις το μαχαίρι έτσι που να στηριχθεί στο πίσω μέρος του μοτέρ. Κοίταξε αν γίνεται να στηριχθεί σε μια προέκταση της βίδας που σφίγγει το σύστημα ανύψωσης.
Βάλε μου ένα link να δω ποιο μηχάνημα έχεις και πως είναι.

Παιδιά οι bessey Γενικά τα σπάνε. Αξίζουν κάθε ευρώ που ζητάνε!

Οκ Νεκτάριε κατάλαβα. Τότε θα διαμορφώσεις το μαχαίρι έτσι που να στηριχθεί στο πίσω μέρος του μοτέρ. Κοίταξε αν γίνεται να στηριχθεί σε μια προέκταση της βίδας που σφίγγει το σύστημα ανύψωσης.
Βάλε μου ένα link να δω ποιο μηχάνημα έχεις και πως είναι.

Gks 190 bosch.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Στους δικους μας λες να αξιζει να κανουμε μετατροπη με στρατζαριστο?

Θελει μελέτη... Μάλλον δύσκολο το βλέπω.