Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σημερης μας λεει οτι δεν θα βαλει καβαλετα εις ταρατσιον και θα βαλει ντεξιον διοτι θα ειναι πιο σταθερη η κατασκευη

Ακριβώς... Πόσο πιο απλά δηλαδη;

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κυρ Μπαμπη τα επεξηγησε η μαστρο Αγαπη,ασε λογο ηλικιας καιμε και οι δυο μας λιγο καρβουνο :flipout:

Αγαπη καταλαβα τωρα το διατυπωσες σωστα για τον λογο
Αλλα και παλι σου λεω οτι με υψος παγκου 80 cm πλατος 80 cm και μηκους 170 cm και με ντεξιον πιστευω οτι παλι θα σερνεται ελαφρος οταν θες να δουλεψεις ροκανι η κατο αλλο που θα θελει ζορια,το χειροπριονο οκ,αλλα το ροκανι θα τον σερνει,ελαφρος και με 30 mm νοβοπαν
Να σου πω την γνωμη μου η θα πρεπει να του βαλεις με ηλεκτροκοληση αυτακια κατω στα ποδια και να βαλεις ουπα κατω στο τσιμεντο - πλακα η να κανεις τραβερσες χαμηλες με ντεξιον παλι περιμετρικα γυρω-γυρω και να βαλεις κατακορυφα επανω 5-6 σακκια με αμμον περιμετρικα για να ειναι ακλονητος

Τωρα θα την πω την αμαρτια μου χωρις να με παρεξηγησεις,ετσι και αλλιως σε βλεπω αλέγκρο ατομο,και πιστευω οτι με εχεις καταλαβει οτι μου αρεσει το χιουμορ,αυτα τα χερια που ειδα στο βιντεο,πως θα δουλεουν ροκανι,που θελει μυηκη δυναμη,μου φαινεται παραξενο,για να μην πω ακατορθωτο -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διορθωση κοντρα-πλακε ηθελα να πω και οχι νοβοπαν

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλως τον Κυρ Μπαμπη και ας αργησε ...
Επειδη προχτες εσυ ανεφερες ενα ανεκδοτο με τους ποντιους και την μπανανοφλουδα,να συνεχισω εις Ποντιακον ρυθμον.

Η μαστρο-Αγαπη ανεφερε προ ημερων οτι εχει καβαλέτα εις ταρατσιον και μαλιστα τα εχει χρωματισει και με λινελαιον,και κεριον μελισσας (μαλλον για να εχουν ομορφη ευωδια) για να αντεχουν εις τα καιρικας συνθηκας.
Σημερης μας λεει οτι δεν θα βαλει καβαλετα εις ταρατσιον και θα βαλει ντεξιον διοτι θα ειναι πιο σταθερη η κατασκευη
Καπου φασκουν και αντιφασκουν τα 2 γραπτα ,και απλα επειδη το φτωχο μυαλο μου δεν παιρνει στροφες ευκολα,θα ηθελα μια επεξηγηση τι εννοουσαν τα παλια γραπτα και τι τα τωρινα.

Σακη, γνωριζεις τον Μπαμπη και την Αγαπη?

Mιχαλη συγγνωμη παρασυρθηκα απο το λογοπαιγνιο του Μπαμπη,και συνεχισα στο ιδιο μοτιβο.
Μπαμπη και Αγαπη αν παρεξηγησατε τον γραπτο μου λογο,σας ζητω δημοσια συγγνωμη,και δεν θα ξαναγινει.

Τελικά ειναι αστεία η όλη υπόθεση και εχει αρχίσει να κουράζει...:grandpa:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αγάπη εκτός από τα χιαστί που θα μπουν στο πίσω μέρος από ότι κατάλαβα, να δέσεις περιμετρικά το κάτω μέρος, δηλ. 'οπως θα είναι το πάνω μέρος να είναι και το κάτω, εάν λοιπόν μπει ένα βαρύ ξύλο πάνω σαν πάγκος όπως είπες 3εκ και ένα ίδιο κάτω, νομίζω πως θα είναι οκ από κούνημα, τουλάχιστον στο κατά πλάτος δεν θα κουνάει καθόλου, στο κατά μήκος δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνει. Προτείνω επίσης το μεσαίο πόδι να γίνει διπλό και να βιδωθούν μεταξύ τους τα μεσαία πόδια. Η καλύτερη λύση φυσικά είναι να πιαστεί με κάποια γωνία στο δάπεδο, αλλά καλύτερα να μην κάνεις τρύπες στην ταράτσα.

Ευτυχώς τα Dexion μπορούν μα δεθουν και να ενισχυθουν πολύ εύκολα με ίδια κομμάτια!
Επίσης η κατασκευή θα δεθει καλύτερα αν αποκτήσει και ένα χαμηλό ράφι σε κάθε πλευρά!

30mm θα μπει επάνω 30mm θα μπει και κάτω. Τη ταράτσα δε θα τη τρυπήσω έχει όμως μία γαιδουροκολώνα στο κέντρο που περισσεύει σε ύψος 1.8m περίπου και θα δεθεί σε αυτήν ο παγκος, αν και ίσως προτιμήσω να τον δέσω στο τοιχίο που έχει περιμετρικά η ταράτσα για να ειναι οσο πιο κοντά στο δωμάτιο που έχω κάνει εργαστήριο. Με τέτοια κομμάτια κόντρα πλακέ δε νομίζω να πάει πουθενα πάντως ακόμα και χωρίς δέσιμο απο βάρος και μόνο. Θα το δω βέβαια και στη πράξη αυτό και βλέπουμε και κάνουμε. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι δε θα αφήσω τα εργαλεία μέχρι να ανέβω επάνω και να χοροπηδάω χωρίς να κουνάει :rofl:

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

καλησπέρα κι από εμένα
πριν ενάμισυ μήνα αγόρασα ένα τόρνο ξύλου και ξεκίνησαη σιγά σιγά.

Attachments

• 4.jpg
    4.jpg
    73.4 KB · Views: 169
  • 5.jpg
    5.jpg
    92.7 KB · Views: 168
  • 3.jpg
    3.jpg
    78.3 KB · Views: 172
  • 1.jpg
    1.jpg
    73 KB · Views: 169
  • 2.jpg
    2.jpg
    73.9 KB · Views: 172

Respect Παύλο ! Ειναι μια επεξεργασία που γουστάρω με τρέλα ! Αν μπεις και στην διαδικασία παντρεματος διαφορετικών ξυλων (σάντουιτς) πριν τον τορνο βγαίνουν αριστουργηματα !

Καλορίζικος καί καλοδούλευτος φίλε Παύλο,καλές δημιουργίες εύχομαι

Αν και είμαι πιο πολύ του ξύλου, σήμερα κατάφερα και βρήκα λίγο χρόνο και έφτιαξα τα καγκελάκια για τρία παράθυρα. Είχα αγοράσει τα πι και τις λόγχες, τα κόλλησα και έκανα και χρήση της ηλεκτρονικής μάσκας της imperia που είχα αγοράσει την προηγούμενη εβδομάδα. Η δουλειά με ηλεκτρονική μάσκα ήταν πολύ πιο ξεκούραστη και πιο άνετη τόσο για εμένα όσο και για τα μάτια μου.
Άυριο μένει η τοποθέτηση.

Attachments

• uploadfromtaptalk1453495840018.jpg
    uploadfromtaptalk1453495840018.jpg
    100.4 KB · Views: 128
  • uploadfromtaptalk1453495854953.jpg
    uploadfromtaptalk1453495854953.jpg
    107.3 KB · Views: 130

Ευχαριστώ Νίκο! Να είσαι καλά Κυριάκο! Ναι είχες δίκιο τελικά. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Ιωάννη, πολύ ωραία "επαγγελματική κατασκευή".

Μπράβο και στον Παύλο. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο ρε Παύλο!
Ο Boston είναι?

ναι ο boston 450 είναι

Respect Παύλο ! Ειναι μια επεξεργασία που γουστάρω με τρέλα ! Αν μπεις και στην διαδικασία παντρεματος διαφορετικών ξυλων (σάντουιτς) πριν τον τορνο βγαίνουν αριστουργηματα !

το έχω στο μυαλό μου κι αυτό αλλά θέλει προπόνηση. επειδή μένω στην πόλη μόνιμα ( Σέρρες ) και το εργαστήριο το έχω στο χωριό μου ( προς Παγγαίο ) είναι ακόμη δύσκολο να πηγαίνω τακτικά για να κάνω δοκιμές.

ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
να ρωτήσω και κάτι άλλο. εδώ μέσα είστε ερασιτέχνες όλοι ή έχει και επαγγελματίες;

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ναι ο boston 450 είναι

το έχω στο μυαλό μου κι αυτό αλλά θέλει προπόνηση. επειδή μένω στην πόλη μόνιμα ( Σέρρες ) και το εργαστήριο το έχω στο χωριό μου ( προς Παγγαίο ) είναι ακόμη δύσκολο να πηγαίνω τακτικά για να κάνω δοκιμές.

ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
να ρωτήσω και κάτι άλλο. εδώ μέσα είστε ερασιτέχνες όλοι ή έχει και επαγγελματίες;

Από τας Σέρρας είσαι και έχεις εργαστήριο στο Παγγαίο?
Άρα είμεθα 3 πλέον! :)

Ερασιτέχνες αλλά ενθουσιώδεις είμαστε!