Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη θύμισέ μου, έχεις φρεζοκαβιλιέρα για τις πλακέ?

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτο με το μαχαιρι ηδη εχει δρομολογηθει...
Οσο για το δισκο, multimaterial και ποιο μικρος απο αυτο που παιρνει το δισκοπριονο. (190 vs 184).
Τον εχεις δοκιμασει, εισαι οκ με τη κοπη?
Edit: σου βγηκε καλος...!
βλεπω οτι υπαρχει και στις διαστασεις που θελω.
θα εχει fine cutting ο ομως ως πολυδισκος?

Μην φορτωθείς τώρα multi material με διπλάσιο κόστος..

Πάρε έναν optiline και πολύ σου είναι, αν είχε το lidl με 6 ευρώ θα σου έλεγα να πάρεις από εκεί!
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7105

Φίλε Μπάμπη μπράβο,άψογος,όπως τό είδα νόμιζα ότι ήταν οι ενώσεις μέ μόρσες,φαίνονται και τά 2 κομπιούτερ Τ 1030 τής Gardena στό βάθος μέ διπλή μεταλική παροχή,άν δείς θερμοκρασίες κάτω τού μηδενός καλό θά είναι νά τά βγάλεις από την βρύση γιατί παγώνει μέσα τό νερό καί σπάει η ηλεκτροβάνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μην φορτωθείς τώρα multi material με διπλάσιο κόστος..

Πάρε έ
ναν optiline και πολύ σου είναι, αν είχε το lidl με 6 ευρώ θα σου έλεγα να πάρεις από εκεί!
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7105
Πιες και για μας ενα ποτακι που ειμαστε μεσα αποψε :ernaehrung004:
Αυτομπου δειχνεις ειναι μικρος και στο μεγεθος.
Ειτε multi ειτε ξυλο εχει την ιδια σχεδον τιμη, γυρω στο 35 , στα λινκ που εδειξα ποιο πριν.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρα είναι, το γράφει πάνω ο δίσκος. 190-30 και 2,6 χιλιοστά φάρδος κοπής

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άλλη η φωτογραφία και άλλη η περιγραφή.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

O 2608640817 είναι 184 χιλιοστά.

Καλά, ότι θέλουνε βάζουνε... Εγώ κοίταζα τη φωτογραφία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πιες και για μας ενα ποτακι που ειμαστε μεσα αποψε :ernaehrung004:
Αυτομπου δειχνεις ειναι μικρος και στο μεγεθος.
Ειτε multi ειτε ξυλο εχει την ιδια σχεδον τιμη, γυρω στο 35 , στα λινκ που εδειξα ποιο πριν.

Εσύ ξέρεις..
Τι ποτάκι ρε σύντροφε.. Δοκίμαζα σήμερα κανένα 4ωρο κάτι ενώσεις και είμαι ψόφιος τώρα. Σε λίγο θα κοιμηθώ!!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

image hosting free
Rough cutting εγκαρσια σε κυβακια 2χ2

για δωστε μια προταση για δισκο που σε κοψιμο με τομη δεν θα εχω αυτο το αγριο αποτελεσμα.

:HTEHEH56:

Σε κοματι 10-15 ποντων αλλα και με μετρηση στα δοντα του δισκου στις δυο ακρες σε πληρη εκταση του, με το φρακτη
Αναρωτιομουν αν αυτο αλλαζει σε μηκη μεγαλυτερα της διαμετρου του δισκου, μιας και η αρχικη κοπη/εισοδος του ξυλου δινει το αρχικο κοψιμο.

image hosting 30 mb
Σημερινο κοψιμο. Απο το ιδιο καδρονι με τον ιδιο τροπο κοπης.
Εχουν διαφορα στο κοψιμο που απο οτι καταλαβαινω ειναι θεμα μαλλον ταχυτητας. Κατι ομως που δεν μπορω να το διορθωσω γιατι στο μικρο ξυλακι ο δισκος σχεδον το ρουφαει το ξυλο και δεν μπορω να το κοψω σιγα. Αντιθετα στο μεγαλητερη τομη παει ποιο σιγα και εχουμε λιγο καλυτερη τομη. Πιστευω με ενα δισκο με περισσοτερα δοντια να εχω καλυτερο κοψιμο.

Μήπως λέω μήπως, έκοψες κανένα καρφί καμιά φορά και δεν το πρόσεξες?

Μπαμπη αν θες να εξιλεωθεις, κοψε απο δυο ξυλακια δυο τεμαχια με δυο διαφορετικους δισκουςνπου εχεις. Να δουμε τι διαφορα! :idea:

Νεκτάριε, μπορεί να είναι βλακεία αυτό που θα πω, αλλά τα ίδια αποτελέσματα είχες και όταν έκοβες με το δισκοπρίονο και εκτός πάγκου? μήπως υπάρχει κάποιο "μπόσικο" κάποια μικροταλάντευση στην στήριξη του δισκοπρίονου στο πάγκου ?

γιατί δοκίμασα με του lidl μπαταρίας σε κολόνα πεύκου 12χ12 εκ , έκοψα μια φέτα γυρνώντας την κολόνα γύρω γύρω λόγω βάθους, και η τομή ήταν πολύ καλύτερη από την δικιά σου.

Τι να πω ρε μαστορια...
Για καρφι και μεταλλο δεν θυμαμαι αν εκοψα με το δισκοπριονο. Γιατι σιγουρα εχω κοψει με το αλυσοπριονο, εχω κοψει με το ρουτερ, οποτε ισως και με το δισκοπριονο να ετυχε και να μην θυμαμαι...:smash:
Για κοπες πριν το βαλω στο παγκο δεν ειχα τετοια αποτελεσμα αν θυμαμαι καλα γιατι εχω κοψει παλιοτερα μερικα καδρονια.
Σε κοντρα πλακε. Δεν δειχνει να εχει θεμα καθως ουτε και σε κατα μηκος των ινων κοπες.

Δειτε κατι αλλο

Το συγκεκριμενο ξυλο ειναι απο παλετα, και δειχνει αρκετα σκληρο σε σχεση με τα αλλα. Ζοριζετε να το κοψει και στη διαταξη οπως τη φωτογραφια αλλα και στη μικρη διασταση.
Τωρα γιατι συμβαινει αυτο? δεστε τη φλουδα, το μαυρισμα καθως και μυριζει σαν καμενο ξυλο.

ΥΣ. Τεινω να πω οτι ειτε ο δισκος ζοριστηκε καποτε και δεν το πηρα χαμπαρι/δεν θυμαμαι ειτε τα λιγα δοντα κανουν το αγριο κοψιμο. Αλλα στο εδω παραδειγμα θα επρεπε νομιζω να μην ζοριζεται.
Θα δοκιμασω στο φαλτσοπριονο μερικες κοπες στα ιδια ξυλα να δω τι θα γινει. Εκει εχω multi parkside 48 δοντιων.

Νεκταρ δε στο κόβει σωστά και στο καίει κιόλας.
Κάτι γίνεται.
Ο φραχτης μπρος δόντι με πίσω είναι στην ίδια αποσταση?

Εγώ μιας και μέσα ακόμη πριονισα με το σεγακι μου το όμορφο έναν μικρό στόλο bulk carriers!!!
Τριφτηκαν στο τανκς και με το mouse και δύο στοκακια στις τρύπες από τς καρφιά των παλλετων.
Επόμενη φάση η βαφή.

DSC_1953.jpg

Κυριακο μπηκες μαζικη παραγωγη. Πολυ ωραια δειχνουν.
Οσο για το θεμα μου. Μπρος δοντι με πισω εχουν μια διαφορα καποια δεκατα του χιλιοστου με ποιο φαρδυ πισω. Αλλωστε γιαυτο εχω στις κοπες 0,4-0,6 χιλιοστα διαφορα αρχη με τελος. Οποτε θεμα σφηνωματος δεν τιθετε, αλλωστε αν σφηνωνε θα ειχα ενα κικ μπακ σπεσιαλ.
Εκοψα και μια ταβλα μηκους 1360mm κατα μηκος και η διαφορα αρχη με τελος ηταν η ιδια. 0,4-0,6 χιλιοστα, οποτε Αγαπη, δεν αλλαζει το σφαλμα σε οποιοδηποτε μηκος κοπης.

Εχει "χαλάσει" ο δίσκος Νεκ , δεν κόβει εχει καεί και απλα "μασάει" το ξύλο . Μονο αυτη την εξήγηση μπορω να δώσω .

Μπαμπη αν θες να εξιλεωθεις, κοψε απο δυο ξυλακια δυο τεμαχια με δυο διαφορετικους δισκουςνπου εχεις. Να δουμε τι διαφορα! :idea:

Μεγάλη η χάρη σου...
Να με βάζεις τώρα να κάνω όλα αυτά τα βάλε-βγάλε Κυριακάτικα... Αλλά χαλάλι σου.-bye-

Festool 48 δόντια - Makita 12 δόντια.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    104.9 KB · Views: 143
  • image.jpg
    image.jpg
    113.9 KB · Views: 144