Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αύριο θα πάει ο υδραυλικός για εργασίες στο νέο σπίτι στον Πειραιά και έπρεπε να φτιάξω ένα πάτημα για τον φωταγωγο ώστε να μαζευτούν εκεί τα κολεκτερ της θέρμανσης και να ανέβουν ταράτσα.
Έπρεπε δλδ να γίνει επισκεψιμο εκείνο το σημείο οπότε πήρα μέτρα και μετετρεψα ένα στρατζαριστο βαρέων σε πάτημα.
DSC_1988.jpg

Τριφτηκε καθαριστηκε, περαστηκε αντισκωριακο ασταρι και τώρα πάω να το ψεκασμο με λευκό σμαλτο.
Θα βιδωσει με 6 μεταλλικά ουπατ και στην πάνω πλευρά έπειτα σκέφτομαι να βάλω ένα κόντρα πλακέ 20 χιλιοστων.
Πάω να το ψεκασω!

Ωραία καστανια αυτή για παπια!!!!!

Αυτη η καστανια δεν χρησιμοποιειτε ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ σε οτιδηποτε ζωντανο (εκτος αν κινδυνευσει ο χειριστης της)

Εννοείτε και θα ανεβασω ποστ ... Χαχα χιουμορ εκανα οταν ειπα οτι δεν θα εχει ενδιαφέρον
Αλλα σιγουρα με την ιστορία του φίλου για το πλυντήριο και τα σχετικά σπάραζε η καρδιά μου .... Ο νόμος του Μερφι στο μεγαλείο του

Ετσι μπραβο, γιατι εφαγα ενα κολλημα, ψαχνομουν τι μακακια εκανα και δεν θα ποσταρες.................

Αύριο θα πάει ο υδραυλικός για εργασίες στο νέο σπίτι στον Πειραιά και έπρεπε να φτιάξω ένα πάτημα για τον φωταγωγο ώστε να μαζευτούν εκεί τα κολεκτερ της θέρμανσης και να ανέβουν ταράτσα.
Έπρεπε δλδ να γίνει επισκεψιμο εκείνο το σημείο οπότε πήρα μέτρα και μετετρεψα ένα στρατζαριστο βαρέων σε πάτημα.

Τριφτηκε καθαριστηκε, περαστηκε αντισκωριακο ασταρι και τώρα πάω να το ψεκασμο με λευκό σμαλτο.
Θα βιδωσει με 6 μεταλλικά ουπατ και στην πάνω πλευρά έπειτα σκέφτομαι να βάλω ένα κόντρα πλακέ 20 χιλιοστων.
Πάω να το ψεκασω!

Στρατζαριστο βαρεως εννοεις σωληνα μορφης ; Γιατι αν δεν κανω λαθος οι μορφοσωληνες φτανουν μεχρι 1,8mm οι βαρεως, ενω οι κοιλοδοκοι ξεκινανε απο 2mm παχος. Για την αντοχη στο λεω.

Ο ενοχος

DSCN1520 (Small).JPG

πρεπει να μπει απο τον "Μαστροτιραμολα" εδω

DSCN1519 (Small).JPG

Αυτη η καστανια δεν χρησιμοποιειτε ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ σε οτιδηποτε ζωντανο (εκτος αν κινδυνευσει ο χειριστης της)

Ετσι μπραβο, γιατι εφαγα ενα κολλημα, ψαχνομουν τι μακακια εκανα και δεν θα ποσταρες.................

Στρατζαριστο βαρεως εννοεις σωληνα μορφης ; Γιατι αν δεν κανω λαθος οι μορφοσωληνες φτανουν μεχρι 1,8mm οι βαρεως, ενω οι κοιλοδοκοι ξεκινανε απο 2mm παχος. Για την αντοχη στο λεω.

Ο ενοχος

πρεπει να μπει απο τον "Μαστροτιραμολα" εδω

Δημητρη, δεν σέ θελουν τα πλυντηρια φιλε,αλλος το εκανε συρταριερα,προτείνω εσύ επειδή σου εβγαλε τον ανανια αναποδα μια βδομαδα,για να μην παει χαμενο και για να παρεις εκδικηση για την τυρανια που σου εκανε,σκεφτηκα να το κανεις ενα μικρο κοτετσι με 2 μισα παταρια με 2 κοτες και εναν κοκορα (για ξυπνητηρι) για να σου δινει κανα αυγο που και που και να σκεφτεσαι και το γνωμικο πιασε το αυγο και κουρευτο.

Ηθικον Δiδαγμα μαστορατζας : Ενα πραγμα η θα αποπερατωθει ευκολα και χωρις κοπο,η που αν ξεκινησει στραβα,μεχρι να τελειωσει θα μας βγαλει τον ανανια αναποδα,stadar παρατηρημενο.:HTEHETH63:

Last edited by a moderator:

Δημήτρη είπαμε: Αν δεν μας θέλει κάτι, το παρατάμε, καφεδάκι και το πιάνουμε την επόμενη!😊
Εύκολα θα μπει, πρόσεχε λίγο να καθίσουν καλά τα σφιγκτηρακια.

Εδώ λοιπόν ο πάγκος που λέγαμε ...

https://thediyblogproject.wordpress.com/2016/02/02/πάγκος-εργασίας-με-τα-ψέμματα/

περιμένω τα σχόλια σας και καμια ιδέα για βελτίωση ή τον ανάλογο χλευασμό αν εχει γίνει καμια
...χμ..γχμ ... μαλ... :furious3:...... καταλάβατε φαντάζομαι...

Πάγκος να βαράς σφυριες και να το ευχαριστιέσαι! Άψογος!

Αψογος!
Γαλβανιζε λαμαρινα που θελεις να βαλεις?

Καλο θα ηταν απο κατω να ειχε ενα ραφακι ωστε τα εργαλεια που δεν θελεις να εχεις επανω να τα βαζες απο κατω!
Προς Θεου δεν εννοω μονιμα!

Βαρβατος παγκος, βραχος βιδωμενος παντου! Koυμπωσε τελεια στον συγκεκριμενο χωρο.

Λαμαρινα καπακι θα βαλεις για προστασια και αντοχη? Αηδια θα γινει μου φαινεται αν το κανεις ετσι :))

Το μονο που έχω να εστιασω φίλε μου Starman και για τους υπόλοιπους συμφορουμητες ειναι η λάθος τοποθέτηση του σώματος και των χεριών στις κοπές των 45 μοιρών με το φαλτσοπριονο . Οι δεξιοχειρες καλο ειναι να "δουλεύετε" στην αριστερή πλευρα του μηχανήματος και να αποφεύγετε το σταυρωμα των χεριών .
Κατα τα αλλα ο πάγκος δείχνει στοιβαρος , μπράβο . :-)

Ωραίος ο μάστορας !
Προτάσεις :
1. Βάλε στήρίγματα και στην επάνω πλευρά να τον δέσει στον τοίχο.
2. Πρόβλεψε ένα σημείο να βάλεις μια βαριά μέγγενη για σιδεροδουλιές!
3. Προς τη μεριά της πόρτας φτιάξε μια μέγγενη Moxxon.
4. Φτιάξε και μια Leg vise, έτσι να βρίσκεται ! :)
5. Βγάλε τα καδρόνια από επάνω και κόλλα τα μεταξύ τους και μετά ξαναβάλετε επάνω, θα δουλεύουν σαν ένα ενιαίο κομμάτι και τότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες....
6. Κάνε τρύπες και φτιάξε μερικά ξύλινα dogs που σε συνεργασία με την Moxxon θα σου δώσουν νέες δυνατότητες για ξυλοδουλιές ! :D

7. Μπορείς και να μην κάνεις τιποτε από αυτά, και πάλι μια χαρά θα είναι, αλλά ....γαλβανιζέ λαμαρίνα ...ποτέ των ποτών !!!!!!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Θεριο ο παγκος, μου αρεσε καινο τροπος με τη μεταλλικη γωνια για της ορθες συνδεσεις!

Το μονο που έχω να εστιασω φίλε μου Starman και για τους υπόλοιπους συμφορουμητες ειναι η λάθος τοποθέτηση του σώματος και των χεριών στις κοπές των 45 μοιρών με το φαλτσοπριονο . Οι δεξιοχειρες καλο ειναι να "δουλεύετε" στην αριστερή πλευρα του μηχανήματος και να αποφεύγετε το σταυρωμα των χεριών .
Κατα τα αλλα ο πάγκος δείχνει στοιβαρος , μπράβο . :-)

Kenzo εχεις απόλυτο δικιο ηταν η μοναδική φορα που το εκανα και έτυχε να ειναι και η φωτο ... Μετα άλλαξα χερι και ηταν πιο safe ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωραίος ο μάστορας !
Προτάσεις :
1. Βάλε στήρίγματα και στην επάνω πλευρά να τον δέσει στον τοίχο.
2. Πρόβλεψε ένα σημείο να βάλεις μια βαριά μέγγενη για σιδεροδουλιές!
3. Προς τη μεριά της πόρτας φτιάξε μια μέγγενη Moxxon.
4. Φτιάξε και μια Leg vise, έτσι να βρίσκεται ! :)
5. Βγάλε τα καδρόνια από επάνω και κόλλα τα μεταξύ τους και μετά ξαναβάλετε επάνω, θα δουλεύουν σαν ένα ενιαίο κομμάτι και τότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες....
6. Κάνε τρύπες και φτιάξε μερικά ξύλινα dogs που σε συνεργασία με την Moxxon θα σου δώσουν νέες δυνατότητες για ξυλοδουλιές ! :D

7. Μπορείς και να μην κάνεις τιποτε από αυτά, και πάλι μια χαρά θα είναι, αλλά ....γαλβανιζέ λαμαρίνα ...ποτέ των ποτών !!!!!!

Η θεση της μεγκενης ειναι έτοιμη, ... Στηρίγματα δεν θελει πίστεψε με ειναι μπετό, ... Leg vise ??? βοηθα λιγο , ... Τα καδρόνια δεν το ειχα σκεφτεί να τα κολλήσω, ωραια ιδεα αλλα θελω πλεον να μπορω να ξεβιδώνει καποιο σε περιπτωση που εχω καποιο προβλημα με την σκούπα γιατι χωραει οριακά, ..... Λαμαρίνα θελω για την υγρασία μην την ακούσει το ξυλο ....

Το κολπο με την γωνια το εχω δει παλια στο YouTube .. Ας ειναι καλα οι αμερικανοί οι φίλοι μας ...

Χαίρομαι που σας αρεσει παντως ....

Πολύ καλός είναι αν και προσωπικά θα επέλεγα την χρήση κόντρα πλακέ στο πάνω μέρος για μεγαλύτερη αντοχή στην χρήση.

Ωραίος ο πάγκος και η παρουσίαση !!!
Αν μου επιτρέπεις 1-2 πράγματα όπως τα βλέπω εγώ:
Προσωπικά τον βλέπω λίγο στενό για πάγκο που ακουμπάει στον τοίχο εκτός και αν χρησιμοποιηθεί περισσότερο για βάση εργαλείων πάγκου.
Δεν ξέρω τι εργασίες θα κάνεις επάνω αλλά αν υποθέσω ότι είναι μήκος 3 μέτρων ...νομίζω ότι η μπροστινή του πλευρά που δεν στηρίζεται πουθενά στην μέση ...θα αρχίσει να ¨παίρνει" σιγά -σιγά προς τα κάτω. Νομίζω ότι θέλει 1 ή και 2 πόδια ενδιάμεσα για τέτοιο μήκος.
Αυτά από την δική μου σκοπιά ... χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστά :ernaehrung004:
Καλή συνέχεια.

Ωραίος ο πάγκος και η παρουσίαση !!!
Αν μου επιτρέπεις 1-2 πράγματα όπως τα βλέπω εγώ:
Προσωπικά τον βλέπω λίγο στενό για πάγκο που ακουμπάει στον τοίχο εκτός και αν χρησιμοποιηθεί περισσότερο για βάση εργαλείων πάγκου.
Δεν ξέρω τι εργασίες θα κάνεις επάνω αλλά αν υποθέσω ότι είναι μήκος 3 μέτρων ...νομίζω ότι η μπροστινή του πλευρά που δεν στηρίζεται πουθενά στην μέση ...θα αρχίσει να ¨παίρνει" σιγά -σιγά προς τα κάτω. Νομίζω ότι θέλει 1 ή και 2 πόδια ενδιάμεσα για τέτοιο μήκος.
Αυτά από την δική μου σκοπιά ... χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστά :ernaehrung004:
Καλή συνέχεια.

Θα δουλεψει πιο πολυ σαν βαση εργαλείων, αλλα εκτος απο αυτο δεν ηθελα να βγει εξω απο το άνοιγμα της πόρτας ... Το ποδαρικό για στήριγμα το εχω στο μυαλο μου αν δω και αρχίζει να ζορίζεται αλλα πρως το παρόν θελω τον χωρο απο κατω ελεύθερο γιατι δεν εχω αποφασίζει ακομα τι θα βαλω στο ράφι ...

το κόντρα πλακέ ακούγετε πιο ενδιαφέρων και σιγουρα πιο όμορφο απο την λαμαρίνα ... Ισως να το δοκιμασω αν και η λαμαρίνα θα ειναι ιδανική για να δουλέψω και Ηλεκτοκολληση

Ασε την λαμαρινα, παρε ενα τανκς και ισωπεδωσε την επιφανεια, βερνικι εμποτισμου και επειτα πολυουρεθανης να αντεχει στον καιρο!
Στο κομματι που δουλευεις βαλε ενα νοβοπαν ωστε να προστατευτει η απο κατω επιφανεια και εισαι κομπλε!

καλο φιλος το leg vice αλλα ειπαμε ενταξει.. παρα πολυ ευκολο... αυτο ειναι μεχρι να φαμε πρωινο..

για μετα τον καφε εχεις τιποτα ???? :silly:

LEG VICE

https://www.youtube.com/watch?v=B0rzjblBXIY

Πραγματικά καλό εργαλείο και βολεύει απίστευτα στο πάγκο σου !

Με αφορμη το ποστ σας θα ηθελα να κανω ενα σχολιο για ολες αυτες τις κατασκευες,καιρο με φαγουριζουν τα δαχτυλα μου αλλα αυτο το "easy" εκανε τη...φαγουρα ανυποφορη.Δεν καταλαβαινω που αποσκοπουν ολες αυτες οι "ιδεες" για ντιουικες κατασκευες εργαλειων που εχουν κατακλυσει τα φορα και τα μεσα δικτυωσης.Εμφανιζονται "ερασιτεχνες" ξυλουργοι,σιδεραδες,whatever,με εξοπλισμους χιλιαδων και προφανεστατα εμπειρια ετων και μας δειχνουν τι ακριβως;Πως να φτιαξουμε μια μεγγενη παγκου (εν προκειμενω) που για την κατασκευη της απαιτουνται...παγκοπριονα,τορνοι ξυλου,κολωνατα δραπανα,ξεχονδριστηρες-πλανες,ενας στολος απο σφιγκτηρες,ντιζες μιας ιντσας και της Μεγαλοδυναμης τα ματια,για ποιο λογο ακριβως;Και η επικη ατακα οτι χρειαστηκε να αγορασει μονο μια ντιζα και ενα ρουλεμαν;Για ονομα του Θεου δηλαδη..
Προσωπικα θεωρω οτι ολα αυτα αποσκοπουν σε ενα και μοναδικο στοχο:Στην καταναλωση.Τα εχω ξαναδει παιδια αυτα τα εργα,τεχνητες αναγκες..Με συγχωρειτε για το δηκτικο μου υφος,δεν εχει προσωπικη χροια,προς Θεου,οπως προειπα ηθελα καιρο να τα γραψω.Την καλημερα μου σε ολους τους μαστορες.