Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μην παραμυθιαζεστε απο το YouTube , αναρωτηθηκατε ποτε πόσες δοκιμές και ώρες έχουν περάσει για να μας το παρουσιάσουν τόσο απλο ;
Οι περισσότεροι θα παρουσιάσουν προτζεκτς με ιδιαιτερα εργαλεια μετα απο πολλες δοκιμές και αποτυχίες και θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι μονο έτσι γίνονται..ειναι απλα πιόνια διαφήμισης των εταιριών .
Ο Mathias λοιπόν όπως και ο Diresta (που ολα τα βίντεο του ειναι σε γρηγορη κίνηση και χωρίς μοντάζ) και 2-3 ακόμα ειναι απο τους μάστορες με κακαλα , δεν θα τους δείτε ποτε να κάνουν διαφήμιση και τα εργαλεια τους δεν έχουν τα "φαντεζι" χρώματα και λειτουργίες..

O Diresta δίνει ρέστα...:grinning-smiley-043

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Θέλοντας και εγώ μια βάση για την πλάνη-ξεχονδριστήρα μου χρησιμοποίησα ένα παλιό κομοδίνο που είχα βρει. Του έβαλα ρόδες, Ηλία ξέρω δεν συμφωνείς αλλά βλέπεις η ανάγκη, και έτοιμο. .

View attachment 124237
View attachment 124236

Πολύ έξυπνη εφαρμογή Πανάγο. Και για να μην φοβάσαι ότι μπορεί να κουνάει ...όταν την μεταφέρεις εκεί που θα εργασθείς τακάρισε την κάτω απο τα στρογγυλά εξωτερικά διακοσμητικά με μεγάλους τάκους που θα έχεις στο συρτάρι και ακόμα καλύτερα να έχουν και κάτι σαν αξονάκι που να μπαίνει μέσα στο σημείο επαφής με το κομοδίνο. Ελπίζω να κατανοείς τι περιγράφω αλλιώς να πέσουν οδηγίες.
Κάτι τέτοιο έχω φτιαξει και εγώ για τα φτωχικά εργαλειάκια μου που δημιουργούν ρινίσματα και τα βγάζω έξω να παίρνουν αέρα.

zt57sT8.jpg

W1PrLE9.jpg

Ωραίος ο Παναγιώτης (panava),μιά χαρά τό βόλεψες δέν είναι καί ελαφρύ 30 κιλά o ξεχονδριστήρας νά τό σηκώνεις κάθε τρείς καί λίγο.

Νίκο (osatosa) πολύ σωστός,δίδιμοι τροχοί,γωνιακοί τροχοί,θέλουν έξω από τό εργαστήριο γιά τούς σπινθήρες

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτα ειναι! Τροχηλατοι αυτονομοι παγκοι εργαλειων απο επαναχρησιμοποιηση επιπλων.

Ρε κουμπάρε, απο πότε το έχεις αυτό το metabo; Σκύλος μαύρος, έ; :worshippy:

30 χρόνια περίπου Μπάμπη !!!! Λυκόσκυλο .... έχει τραβήξει .... και έχει κόψει σίδερα στην οικοδομή !!!!

Για φρένο στα κινούμενα ντουλάπια κλπ, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάτι τέτοιο?

http://www.uk-tradingco.com/ekmps/shops/uktradingco/resources/Design/dsci0014.jpg

Φρένο από πόρτα είναι, τι λέτε θα κάνει δουλειά ?

Για πες μας και πιο είναι το Metabo ("εραστής" και ό ίδιος ! :) )

Παιδια νομιζω οτι ειμαστε εκτος θέματος αλλα θα ηθελα να πω και εγω τα παρακατω ... Το YouTube ειναι πολυ ωραιο οπως ειπαν και οι φιλοι παραπανω για να βλεπεις και να μαθαίνεις ... Ειναι ενα ωραιο σχολειο.
Θελει ομως αυτοσυγκράτηση η κατασταση γιατι δεν σημαίνει οτι ολα αυτα που βλεπουμε μπορουμε και να τα κανουμε, βεβαια με την τριβή και την καθημερινή ενασχόληση με το άθλημα, αυξάνονται και οι δυνατότητες - ικανότητες του καθενός.
Τα εργαλεία ποτε δεν τελειώνουν και παντα θα μας λείπει κατι το οποίο κατα διαβολική σύμπτωση θα ειναι ακριβότερο απο το προηγουμενο .... Πιστευω οτι τα εργαλεία πρεπει να τα αγοράζει καποιος μια φορα και να αντεχουν για αυτο γενικα ειμαι αντίθετος με φτηνό αγορές, απο το lidl και γενικα no name προϊόντα αγοράζω πολυ επιλεκτικά και προσέχω οτι αγοράζω να το εχω πραγματικα αναγκη.

Last edited:

Μετά που θα κατέβω κάτω στο εργαστήριο θα δω ...αν έχει μείνει ετικέτα επάνω του ...αλλιώς έχω το manual αλλά και αναλυτικό σχέδιο με όλα τα ανταλλακτικά.Κάποτε τα δίνανε κομπλέ τα εργαλεία !!!

Φρένο έχουν και οι 4 ρόδες οι δικές μου και είναι και σχετικά μεγάλες.
Αυτό που είπα για τον Παναγιώτη είναι για να μην κουνάει καθόλου.

Κι εγώ, πάνω από 30 χρόνια το έχω... Έχει γράψει άπειρα χιλιόμετρα....

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παιδια νομιζω οτι ειμαστε εκτος θέματος αλλα θα ηθελα να πω και εγω τα παρακατω ... Το YouTube ειναι πολυ ωραιο οπως ειπαν και οι φιλοι παραπανω για να βλεπεις και να μαθαίνεις ... Ειναι ενα ωραιο σχολειο.
Θελει ομως αυτοσυγκράτηση η κατασταση γιατι δεν σημαίνει οτι ολα αυτα που βλεπουμε μπορουμε και να τα κανουμε, βεβαια με την τριβή και την καθημερινή ενασχόληση με το άθλημα, αυξάνονται και οι δυνατότητες - ικανότητες του καθενός.
Τα εργαλεία ποτε δεν τελειώνουν και παντα θα μας λείπει κατι το οποίο κατα διαβολική σύμπτωση θα ειναι ακριβότερο απο το προηγουμενο .... Πιστευω οτι τα εργαλεία πρεπει να τα αγοράζει καποιος μια φορα και να αντεχουν για αυτο γενικα ειμαι αντίθετος με φτηνό αγορές, απο το lidl και γενικα no name προϊόντα αγοράζω πολυ επιλεκτικά και προσέχω οτι αγοράζω να το εχω πραγματικα αναγκη.
Εάν μπορείς τα παίρνεις και είσαι ωραίος, εάν δεν μπορείς τι κάνεις? Τα εργαλεία που έχω πάρει από το lidl και με έχουν ξελασπώσει όταν έπρεπε, εάν τα έπαιρνα επώνυμα και σε 10χ της τιμής των lidl θα ξεπερνούσα τις 5000 ...που απλά δεν μπορώ να διαθέσω....διότι εάν αποκλείσεις και τα κινέζινα που είναι ελάχιστα καλύτερα από του lidl τι σου μένει? επώνυμες καλές γερμανικές και αμερικάνικες μάρκες...

Τι μαστορέψαμε σήμερα ε; βασικά μετατροπή έγινε και όχι ουσιαστικό μαστόρεμα.
Παρέλαβα πριν μέρες αυτά εδώ

http://www.banggood.com/102B-Red-Pl...cal-Hand-Tool-Toggle-Clamp-100kg-p-89480.html

Η ντίζα με το πλαστικό που είχαν ήταν πολύ κοντά για τη δουλειά που τα ήθελα οπότε πήγαν περίπατο. Εβαλα άλλη ντίζα πιο μακριά, έκοψα δύο κύλινδρους σε κόντρα πλακέ 21mm, μπήκαν μέσα σπειρώματα και μένει να βάλω τσοχάκια τώρα.
Οπότε τσακ μπαμ συγκρατούν στο κολωνάτο το κομμάτι και τρυπάς με άνεση.
Το καλό της μετατροπής σε σχέση με το εργοστασιακό ποδαράκι. Αν το ύψος που είναι ρυθμισμένη η ντίζα με το κόντρα παξιμάδι δε μας κάνει και θέλουμε λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω, πρέπει να ξεβιδωθεί το κόντρα παξιμάδι για να γίνει δουλειά. Τώρα απλά ξεβιδώνω και βιδώνω λίγο παραπάνω το ποδαράκι.

dhnx0cC.jpg

LdnKlPS.jpg

I5vmVKF.jpg

XpkiXka.jpg

WJQ4hi0.jpg

ytM5IZQ.jpg

Ωραία η μαστόρισα !
Και βελτιώσεις βλέπω και μάλιστα καλές! :D

Ωραια μαγκια αυτη με τους σφικτηρες και καλη μετατροπη επισης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο συσφιξη του αντικειμενου πως ειναι?

κατα τυχη πριν λιγο μιλουσα με ενα φιλο για τους συγκεκριμενους σφικτηρες οτι ειναι οι ιδανικοι για αυτην την δουλεια .....
μπορει καποιος να ανεβασει ενα link που μπορω να τους βρω γατι στην περιοχη μου δεν ξερουν ουτε τι ειναι .... βρηκα ενα link απο καποιο μαγαζι αλλα ψαχνω και δευτερη γνωμη.... ευχαριστω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εάν μπορείς τα παίρνεις και είσαι ωραίος, εάν δεν μπορείς τι κάνεις? Τα εργαλεία που έχω πάρει από το lidl και με έχουν ξελασπώσει όταν έπρεπε, εάν τα έπαιρνα επώνυμα και σε 10χ της τιμής των lidl θα ξεπερνούσα τις 5000 ...που απλά δεν μπορώ να διαθέσω....διότι εάν αποκλείσεις και τα κινέζινα που είναι ελάχιστα καλύτερα από του lidl τι σου μένει? επώνυμες καλές γερμανικές και αμερικάνικες μάρκες...

Το σεβομαι και καταλαβαινω οτι οι αναγκες και οι οικονομικες δυνατοτητες του καθενος ειναι πολυ διαφορετικες ... τα εργαλεια του lidl εχω αρχισει και τα συμπαθω (οχι ολα...) και πιστευω οτι για την τιμη τους ειναι value for money ... απλα είπα πως εγω προτιμω να μαζεψω και να παρω κατι ακομα καλυτερο απο το να παρω κατι φτινιαρικο ισα, ισα να κανω την δουλεια μου ....
(το φτηνιαρικο με το φτηνο δεν εχει καμια σχεση, για να ξερουμε τι λεμε ... το φτηνο μπορει να ειναι και πολυ καλο, το φτηνιαρικο ειναι σιγουρα για πεταμα...)
Οχι οτι δεν εχω κανει κατα καιρους κακες αγορες ... η κακης ποιοτητας εργαλειο ... η αχρηστο

Το παν στην αγορά ενός εργαλείου ειναι να γνωρίζεις το τι είδους εργασία αντιπροσωπεύει και τις δυνατότητες του .
Οταν λοιπόν απο ενα εργαλείο απαιτεις ακρίβεια δεν θα πάρεις Parkside , δεν θα πάρεις γενικα κάτι φθηνό . Πχ ενα παγκοπριονο το οποίο ειναι ενα εργαλείο ακριβείας θα επενδύσεις σε κάτι επώνυμο .

Οταν απλα σε ενδιαφέρει η δύναμη πχ ενας παλμικος βιδωλογος , το Parkside 18V παλμικο ειναι άριστο για τα λεφτα που εχει .

Μην δημιουργείτε ταμπέλες (καλη-κακη) για εταιρίες αλλα για συγκεκριμένα εργαλεια τους .

Ηλια μιας και το εχεις με την αγορα ξερεις που μπορω να βρω Ελλάδα τα clamps που ανεβασα πιο πριν? Θελω να παω να δω και να παρω 2 με 3 ακομα.

Εγω τα εχω βρει εδω αλλα δεν το ξερω το μαγαζι δεν εχω αγοράσει ...
http://www.troxeioshop.gr/el/193-σφικτήρες

Ηλια μιας και το εχεις με την αγορα ξερεις που μπορω να βρω Ελλάδα τα clamps που ανεβασα πιο πριν? Θελω να παω να δω και να παρω 2 με 3 ακομα.

Κάτσε να δω τι ανεβασες πρώτα..χαχαχα...