Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Παύλο πολύ καλό

Αγάπη καλή αποπεράτωση πολύ καλό δειχνη νά γίνεται,είδα στό praktiker έχει πηχάκια πού κάνουν τό σχέδιο στήν άκρη ,καί δέν χρειάζεται ρούτερ,ήθελα νά σέ ρωτήσω κατάλαβα πώς γίνεται τό τελάρο,από πίσω τώρα θά βάλεις ξύλο κόντρα-πλακέ ? εκεί δεν έχω καταλάβει πώς φτιάχνεται μιά κορνίζα στήν πίσω πλευρά της,όταν τήν τελειώσεις άν μπορείς δειξε μας μερικές αναλυτικές φωτός από τήν πίσω πλευρά τις κορνίζα,καί λίγα λόγια γιά τήν εργασία
Ευχαριστώ έκ τών προτέρων

Θα σου απαντήσω αναλυτικά σε λιγάκι. Ειμαι σε φάση βάφωωωω α λα ταρατσα μεριά. ευτυχώς δε φυσαει

Δημήτρη αναλυτικά τα επίπεδα που έκανα για το συγκεκριμένο. Δεν ειναι ευαγγέλιο μιας και δεν έχω ιδέα απο κορνίζες κλπ. Η πρώτη μου προσπάθεια είναι οπότε ψάξε το και εσύ αν θες να μπεις στη διαδικασία :)

abLlEL4.png

Να πω βέβαια ότι πετάω απο τη χαρά μου με το αποτέλεσμα :D
δε το περίμενα ότι θα ήταν τόσο κοντά στις άλλες που έχω στο σπίτι. Τα βήματα που έγιναν είναι τα εξής για όποιον ενδιαφέρεται και ισχύει ότι είπα και στο δημήτρη

1. Τελάρωμα του πίνακα σε πηχάκια είχα πει μερικά ποστ πριν τι έκανα και τι έπαθα
2. Μέτρημα διαστάσεων του πίνακα τελαρωμένου πλέον και σημείωση για αέρα περιμετρικά στις διαστάσεις που θα έβγαζα το εσωτερικό της κορνίζας
3. Κόλλημα 2 διαφορετικών πηχακιων για να γίνει το σκαλοπάτι περιμετρικά μωβ και κίτρινο χρώμα στο απο πάνω σχέδιο
4. Κόψιμο στο φαλτσοπρίονο
5. Κόλλημα των κομματιών και για ενίσχυση μπήκαν γωνίες στις άκρες
6. τρίψιμο καλό μέχρι 320 ανεβηκα και βάψιμο του τελάρου επέλεξα τη κουρτίνα 2 που λέγαμε τελικά
7. Βάψιμο κόντρα πλακέ
8. Κάρφωμα του κόντρα πλακέ στο πίσω μέρος
9. Βάψιμο σοκόρου στο ίδιο χρώμα με το κόντρα πλακέ (του είχα βάλει ταινία όταν πέρασα το μαύρο χρώμα)
10. Εγκατάσταση του τελαρωμένου πίνακα
11. Καθόμαστε και πίνουμε καφέ και απολαμβάνουμε το έργο μας και σκεπτόμενοι σε ποιο τοίχο θα μπει :)

xUtPyoI.jpg

MbQFDYJ.jpg

2F2ouKx.jpg

72HCq9Z.jpg

3jxlzsB.jpg

veq8cSs.jpg

1rQz3LB.jpg

ExBWaBd.jpg

και εδω τα τρία απο τα πουλάκια που κάθονται και πλέκουνε πουλόβερ αχαχχαχααχ

orOS9O7.jpg

Zs9A9gP.jpg

Συγνώμη για τις χάλια φωτογραφίες αλλά όταν βάφω προτιμάω το κινητό απο το να έχω δίπλα μου καμια καλή μηχανή :)

Ουφ... :frown:
Εμένα σήμερα μου χάλασε το τσιμέντο που κρατάει το μοτέρ της γκαραζόπορτας. Ήταν στερεωμένο με 2 βίδες για μπετό, η μια βίδα κούναγε ελάχιστα, η δεύτερη βίδα την έβγαλα με το χέρι. Έχει σπάσει το τσιμέντο, το έχει πετάξει, και έχει ράγισμα σε όλο το πλάτος...

Οπότε το "έφαγα" 3-4 χιλιοστά, ξέθαψα την μεταλλική πλάκα που είχε το μοτέρ, καθάρισα το σαθρό τσιμέντο, "καλούπωσα" με τους σφικτήρες της stanley, και έριξα νέο τσιμέντο ταχείας πήξης από πράκτικερ.
Βέβαια, επειδή το μπάλωμα στο τσιμέντο δεν ξέρω πόσο θα αντέξει, στην μεταλλική πλάκα κόλλησα ένα μεταλλικό έλασμα, το οποίο αύριο θα το κολλήσω στην μεταλλική δοκό που κρατά την πόρτα.
Οπότε αλφάδιασα την μεταλλική πλάκα πάνω στο τσιμέντο, και περιμένω να στεγνώσει.

Μα ήταν ανάγκη να χαλάσει;;;;; :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συγνώμη για τις χάλια φωτογραφίες αλλά όταν βάφω προτιμάω το κινητό απο το να έχω δίπλα μου καμια καλή μηχανή :)

Είναι πολύ όμορφα!!!!!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τώρα μετά τα αριστουργήματα του Παύλου, πως να βρω το κουράγιο να δείξω τα δικά μου τα χρέπια...αλλά δεν γ@#$%ται θα τα δείξω

από ένα κούτσουρο για το τζάκι, ελιά, που δεν κάηκε, έκοψα μερικές φέτες...

και στην αποθήκη είχα μαζέψει από τα σκουπίδια κάτι παλιό ξύλα, κάτι παλιό-κόντρα πλακέ, παλέτες κλπ τα οποία έτριψα με το τανκ, το παλμικό και τα καθάρισα...

αρχικά έφτιαξα το στυλιάρι από αυτό το εκ' κληρονομιάς σφυράκι που δεν ξέρω γιατί έχει στρογγυλό το ένα άκρο του...

από κλαδιά ελιάς έφτιαξα και αυτά τα στειλιάρια για ένα σφυράκι που έχω, ένα σκαλιστήρι, ένα σκεπάρνι και ένα τσεκούρι εάν το καταφέρω το μεγάλο...

από 2 φέτες ελιάς έφτιαξα για το μπαλκόνι τώρα που ανοίγει ο καιρός, ένα τασάκι και μία βάση για ρεσώ, αυτά είναι περασμένα με 2 χέρια λινέλαιο και 1 χέρι διαφανές σπρέι του λιντλ.
Η τρύπα στο τασάκι έγινε με τρυπάνια μεντεσέ (αρχικά δοκίμασα με φτερού αλλά δεν μου άρεσε η βαθιά τρύπα στο βάθος), οπότε κότσαρα στο κολονάτο του λιντλ τα τρυπάνια μεντεσέ και σιγά σιγά έφτιαξα τον κύκλο, τις θέσεις για τα τσιγάρα με απλό τρυπάνι ( τάχα μου φρεζοτρύπανο του λιντλ) και το δραπανοκατσάβιδο του λιντλ.
Οι τρύπες για τα ρεσώ με 40ρη φτερού της bosch και το κολονάτο του λιντλ και γέμισμα της τρύπας στο κέντρο με κόλλα-πριονίδι.

από τα παλιό-ξύλα των σκουπιδιών έφτιαξα μια βάση για την λαδούσα, αυτό είναι βαμμένο 2 χέρια με το βερνίκι εμποτισμού του λιντλ σε χρώμα τεακ και 2 χέρια λινέλαιο. Η λαδούσα χωράει δύο τενεκέδες λάδι και την δοκίμασα με ένα 50κίλο σακί τσιμέντο, και δεν έδειξε να προβληματίζεται με το βάρος.

και από τα πεταμένα μαυρισμένα στραβά παλετόξυλα μία απλή βάση για μπαχαρικά (η οποία δεν μου αρέσει και θα φτιάξω άλλη πιο περίτεχνη τώρα που βρήκα τρόπο να κόβω σωστά τα ξύλα και να γωνιάζουν όμορφα) και αυτό είναι βαμμένο 2 χέρια με το βερνίκι εμποτισμού του λιντλ σε χρώμα τεακ και 2 χέρια λινέλαιο

...την επιείκειά σας.....

Παύλο, πολύ ωραίες οι τορνοκατασκευές σου.
Αγάπη, το τελικό αποτέλεσμα μιλά από μόνο του. Πολύ ωραία και προσεγμένη δουλεία!
Σωτήρη, κάθε μια κατασκευή έχει και την χάρη της. Η χαρά της δημιουργίας πάνω απ' όλα.
Μπράβο σας!

υπόψιν όλα μου τα εργαλεία έιναι αγορασμένα από τα λιντλ. βλέπω εσάς εδώ μέσα που αγοράζεται κατι μάρκες και επώνυμα και αισθάνομαι φουκαράς.:bigcry:

Παύλο και τα δικά μου, τα περισσότερα είναι του Lidl και έχουν βγάλει στο πολλαπλάσιο τα λεφτά τους, είπαμε VFM!

Μπράβο Αγάπη καλορίζικο πολύ ωραίο άν καί έχω μιά ένστανση ώς πρός τό χρώμα,άν τό έκανες βερνίκι νομίζω θά ήταν πιό όμορφο από τό μαύρο,αλλά είδα ότι καί οι άλλες κορνίζες ήταν το ίδιο και θά ήταν αταίριαστο στόν χώρο,καί περί ορέξεως ξέρω ξέρω ουδείς λόγος χαχα.
Ερωτήματα :

1) Aν δέν έβαζες τό πηχάκι 9 χ 19 και ερχόταν πιό πρόσωπο ο πίνακας δέν είχε τό βάθος δηλαδή,θά ήταν άσχημο ? σέ ρωτάω γιατί δέν ξέρω καθόλου.
2) Μέ τί τρόπο στήριξες τό πηχάκι στό τελάρο,και το κόντρα-πλακέ στό πηχάκι ?

Φίλε Σωτήρη πολύ καλή δουλειά έκανες σέ όλα,μπράβο.

Σωτήρη ποια επιείκεια? Οπως είπε και ο Παναγιώτης η χαρά της δημιουργίας είναι το θέμα ακόμα και αν το φτιάξεις με ένα σφυρί και ένα κατσαβίδι που λέει ο λόγος και ας ειναι και χάλια :)

Νίκο σε Ευχαριστώ πολύ και εσένα μαστρο_πανάγο :)

Δημήτρη μπορείς να μη βάλεις πηχάκι και απλά να βάλεις ένα πιο χοντρό πηχάκι περιμετρικά. Δες το μωβ στο σχέδιο. Απλά δε βρήκα και έκανα το σκαλοπάκι και για να έρθει πρόσωπο ο πίνακας με το πάνω επίπεδο της κορνίζας και για να φαίνεται ένα βάθος όπως πολύ καλά το είπες :)

Για το χρώμα συμφωνώ μαζί σου αλλά θα φαινόταν εντελώς ξένος ανάμεσα στους άλλους :)

Αγάπη ευχαριστώ καί πάλι καλορίζικο
Μέ τί τροπο στερέωσες τό κοντρα πλακέ στό πηχάκι μέ ξυλόβιδες ? καρφιά ? η κάτι άλλο.

Ααα ξέχασα τό κόντρα πλακέ πόσα mm είναι ?

11. Καθόμαστε και πίνουμε καφέ και απολαμβάνουμε το έργο μας και σκεπτόμενοι σε ποιο τοίχο θα μπει :)

Τέτοιους καφέδες μόνο όταν κοπιάσεις, τους πίνεις ! :)
Μπράβο Αγάπη, πανέμορφο το αποτέλεσμα και ακριβώς όπως το ήθελες ! :SFGSFGSF:

Ευχαριστώ Δημήτρη. Με καρφιά έγινε η δουλειά και το κοντρα πλακέ είναι 4αρακι. Δε θες κάτι παραπάνω δε σηκώνει βάρος ούτε θα πάει κάποιος να κάτσει επάνω του :)

Ευχαριστώ πολύ Στέλιο :D

Ευχαριστώ Δημήτρη. Με καρφιά έγινε η δουλειά και το κοντρα πλακέ είναι 4αρακι. Δε θες κάτι παραπάνω δε σηκώνει βάρος ούτε θα πάει κάποιος να κάτσει επάνω του :)

:SFGSFGSF: τέλεια,άρα μέ τό καρφωτικό θά γίνει σέ χρόνο dt

Ναι προσοχή θέλει μόνο και να κάνεις δοκιμές σε μερικά ρετάλια μέχρι να βρεις τη δύναμη που θα βάζει το καρφωτικό στο καρφί. Ειναι μαλακά τα ξύλα στα πηχάκια και αν σου ξεφύγει περνάει απέναντι αχαχαχαχαχ

Εννοείται βάζεις και κόλλα βέβαια (δε το είπα πριν το θεώρησα δεδομένο)

χαχαχα το ξέρω,αλλά καλά κάνεις Αγάπη καί τό τονίζεις,ναί η κόλλα εξυπακούεται πάντα

Δημήτρη αναλυτικά τα επίπεδα που έκανα για το συγκεκριμένο. Δεν ειναι ευαγγέλιο μιας και δεν έχω ιδέα απο κορνίζες κλπ. Η πρώτη μου προσπάθεια είναι οπότε ψάξε το και εσύ αν θες να μπεις στη διαδικασία :)

abLlEL4.png

Να πω βέβαια ότι πετάω απο τη χαρά μου με το αποτέλεσμα :D
δε το περίμενα ότι θα ήταν τόσο κοντά στις άλλες που έχω στο σπίτι. Τα βήματα που έγιναν είναι τα εξής για όποιον ενδιαφέρεται και ισχύει ότι είπα και στο δημήτρη

1. Τελάρωμα του πίνακα σε πηχάκια είχα πει μερικά ποστ πριν τι έκανα και τι έπαθα
2. Μέτρημα διαστάσεων του πίνακα τελαρωμένου πλέον και σημείωση για αέρα περιμετρικά στις διαστάσεις που θα έβγαζα το εσωτερικό της κορνίζας
3. Κόλλημα 2 διαφορετικών πηχακιων για να γίνει το σκαλοπάτι περιμετρικά μωβ και κίτρινο χρώμα στο απο πάνω σχέδιο
4. Κόψιμο στο φαλτσοπρίονο
5. Κόλλημα των κομματιών και για ενίσχυση μπήκαν γωνίες στις άκρες
6. τρίψιμο καλό μέχρι 320 ανεβηκα και βάψιμο του τελάρου επέλεξα τη κουρτίνα 2 που λέγαμε τελικά
7. Βάψιμο κόντρα πλακέ
8. Κάρφωμα του κόντρα πλακέ στο πίσω μέρος
9. Βάψιμο σοκόρου στο ίδιο χρώμα με το κόντρα πλακέ (του είχα βάλει ταινία όταν πέρασα το μαύρο χρώμα)
10. Εγκατάσταση του τελαρωμένου πίνακα

xUtPyoI.jpg

MbQFDYJ.jpg

2F2ouKx.jpg

72HCq9Z.jpg

3jxlzsB.jpg

veq8cSs.jpg

1rQz3LB.jpg

ExBWaBd.jpg

και εδω τα τρία απο τα πουλάκια που κάθονται και πλέκουνε πουλόβερ αχαχχαχααχ

orOS9O7.jpg

Zs9A9gP.jpg

Αγάπη η Καλλιτέχνις !
Μπράβο για την πολύ ωραία δουλειά. Επαγγελματικού επιπέδου αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τώρα μετά τα αριστουργήματα του Παύλου, πως να βρω το κουράγιο να δείξω τα δικά μου τα χρέπια...αλλά δεν γ@#$%ται θα τα δείξω

από ένα κούτσουρο για το τζάκι, ελιά, που δεν κάηκε, έκοψα μερικές φέτες...

και στην αποθήκη είχα μαζέψει από τα σκουπίδια κάτι παλιό ξύλα, κάτι παλιό-κόντρα πλακέ, παλέτες κλπ τα οποία έτριψα με το τανκ, το παλμικό και τα καθάρισα...

αρχικά έφτιαξα το στυλιάρι από αυτό το εκ' κληρονομιάς σφυράκι που δεν ξέρω γιατί έχει στρογγυλό το ένα άκρο του...

από κλαδιά ελιάς έφτιαξα και αυτά τα στειλιάρια για ένα σφυράκι που έχω, ένα σκαλιστήρι, ένα σκεπάρνι και ένα τσεκούρι εάν το καταφέρω το μεγάλο...

από 2 φέτες ελιάς έφτιαξα για το μπαλκόνι τώρα που ανοίγει ο καιρός, ένα τασάκι και μία βάση για ρεσώ, αυτά είναι περασμένα με 2 χέρια λινέλαιο και 1 χέρι διαφανές σπρέι του λιντλ.
Η τρύπα στο τασάκι έγινε με τρυπάνια μεντεσέ (αρχικά δοκίμασα με φτερού αλλά δεν μου άρεσε η βαθιά τρύπα στο βάθος), οπότε κότσαρα στο κολονάτο του λιντλ τα τρυπάνια μεντεσέ και σιγά σιγά έφτιαξα τον κύκλο, τις θέσεις για τα τσιγάρα με απλό τρυπάνι ( τάχα μου φρεζοτρύπανο του λιντλ) και το δραπανοκατσάβιδο του λιντλ.
Οι τρύπες για τα ρεσώ με 40ρη φτερού της bosch και το κολονάτο του λιντλ και γέμισμα της τρύπας στο κέντρο με κόλλα-πριονίδι.

από τα παλιό-ξύλα των σκουπιδιών έφτιαξα μια βάση για την λαδούσα, αυτό είναι βαμμένο 2 χέρια με το βερνίκι εμποτισμού του λιντλ σε χρώμα τεακ και 2 χέρια λινέλαιο. Η λαδούσα χωράει δύο τενεκέδες λάδι και την δοκίμασα με ένα 50κίλο σακί τσιμέντο, και δεν έδειξε να προβληματίζεται με το βάρος.

και από τα πεταμένα μαυρισμένα στραβά παλετόξυλα μία απλή βάση για μπαχαρικά (η οποία δεν μου αρέσει και θα φτιάξω άλλη πιο περίτεχνη τώρα που βρήκα τρόπο να κόβω σωστά τα ξύλα και να γωνιάζουν όμορφα) και αυτό είναι βαμμένο 2 χέρια με το βερνίκι εμποτισμού του λιντλ σε χρώμα τεακ και 2 χέρια λινέλαιο

...την επιείκειά σας.....

Πολύ όμορφες και χρηστικές κατασκευές.

Παύλο, τρομερά!

να σε ρωτήσω, το εσωτερικό το τρίβεις με κάποιο εργαλείο ή με το χέρι?

η γυαλάδα που έχουν την έχουν αποκτήσει με τι ?

τρίβονται όλα στο χέρι. βάζεις τις στροφές στο φουλ (3150) και παίρνεις τα γυαλόχαρτα με την σειρά. 80-100-120-220-240-400-500-800 και 2000 νερού. επειδή τα ξύλα είναι πολύ σκληρά ( φτελιά), φροντίζω να τα παίρνω με αριστερές και δεξιές στροφές. όταν τελειώνω η επιφάνεια ήδη γυαλίζει. ( θα ανεβάσω μια φώτο παρακάτω για να δεις πριν περαστεί με λάδι).
μετά περνάω όπως είπα παραφινέλαιο και αφού στεγνώσει καλά περνάω ένα χέρι με κρέμα κεριού που έχω φτοιάξει και δίνει το τελικό γυάλισμα. όλα τα υλικά που περνάω είναι food safe.

Σωτηρη και Παυλο, ειστε καλλιτεχνες. Αξιοθαυμαστες οι κατασκευες σας, οι τορναριστες και οι χειροποιητες!
:SFGSFGSF: