Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ειπα σημερα να φτιαξω στα γρηγορα μια βαση για την αναποδη σεγα. Με τη χρηση οτι εβρισκα εμπρος μου εφτιαξα αυτο

Η σεγα μπαινει συρταρωτα και ασφαλιζει με τη μεταλλικη ραβδο.
Ειχα σκοπο να φτιαξω και βραχιονα οδηγησης της λαμας, μιας και εχω οδηγο απο μια παλια σεγα, αλλα φρεναρα.
Εκανα μια δοκιμη ετσι να κοψω ενα ξυλακι και διαπιστωσα πολλους κραδασμους. Κραδασμοι οχι στη βαση αυτουσια αλλα στη συνεργασια λαμας και ξυλου αν μπορω να το περιγραψω καλα. Σαν να κλωτσαγε το ξυλο πολυ ευκολα.
Ισως φταιει το οτι περιμενα να δουλευει γρηγορα και σαν δισκοπριονο.

Θα κανω μια δοκιμη ξανα μολις μπορεσω για επαληθευση ή μη της πρωτης εμπειριας.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ειπα σημερα να φτιαξω στα γρηγορα μια βαση για την αναποδη σεγα. Με τη χρηση οτι εβρισκα εμπρος μου εφτιαξα αυτο

Ειχα σκοπο να φτιαξω και βραχιονα οδηγησης της λαμας, μιας και εχω οδηγο απο μια παλια σεγα, αλλα φρεναρα.
Εκανα μια δοκιμη ετσι να κοψω ενα ξυλακι και διαπιστωσα πολλους κραδασμους. Κραδασμοι οχι στη βαση αυτουσια αλλα στη συνεργασια λαμας και ξυλου αν μπορω να το περιγραψω καλα. Σαν να κλωτσαγε το ξυλο πολυ ευκολα.

Βγάλε την παλμική λειτουργία και άλλαξε λάμα σαν αυτές που πήραμε μαζί τότε.
Στα πολύ μικρά πάλι θα κλωτσάει βέβαια αλλά στα φυσιολογικά κομμάτια θα μπορείς να κάνεις την δουλειά σου πιο εύκολα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σεγα, βαση σεγας και παγκος που ειναι στερεωμενα, πρεπει να ειναι καλα σφιγμενα και να λειτουργουν σαν ΕΝΑ σωμα.
Η σεγα που εχω βαλει πανω στη γερμανικη βαση και που ειναι πιασμενη γερα στον μικρο παγκο εργασιας τυπου Β&D, δεν εχει καθολου κραδασμους.

Νεκταριε,ωραια δουλεια!:SFGSFGSF:

Μηπως για τους κραδασμούς,πρεπει το σιδερο να φρακαρει περισσοτερο την πλακα?Με καποια εκκεντρη ξυλοροδελα η κατι άλλο?

Ενημερωσε μας που καταληξες,να το αντιγράψουμε!!!:grinning-smiley-043

Παρέλαβα σήμερα και το καπέλο, οπότε ολοκληρώθηκε το πορτατίφ που περιέγραψα μερικές μέρες πριν,
και βρίσκεται πλέον στη θέση του.
Εχω τρυπήσει και άλλα δύο μπουκάλια που περιμένουν σειρά.

2016-03-15%2015.55.09_zpsqbjikuy1.jpg

(το καπέλο είναι σκούρο πράσινο ίδιο με της ετικέτας, στη φωτογραφία φαίνεται γκρι... )

Ευχαριστώ. :a0210:
Συνήθως παίρνω από Praktiker, σε μονόχρωμα έχει μια σχετικά καλή ποικιλία σε χρώματα και μεγέθη και τις χαμηλότερες τιμές με διαφορά.
Ενδεικτικά για ένα μικρό διαμέτρου βάσης 18cm και ύψους 14cm η τιμή είναι της τάξης του 3,50 .
Το παραπάνω όμως το παρήγγειλα από ένα μαγαζί στο κέντρο στην Πραξιτέλους που πουλάει μόνο καπέλα για φωτιστικά, είναι σε χρώμα και με
ύφασμα που του ζήτησα εγώ, καλύτερης ποιότητας από του πράκτικερ καί ως υλικά καί ως κατασκευή, με την τιμή να ανεβαίνει στα 20 .
Από αυτόν παίρνω μόνο όταν θέλω κάτι πιο ειδικό διότι οι τιμές του ξεκινούν από τα 10-15 συνήθως για τα μικρά.

Οι κατασκευές του Νεκτάριου δεν αντιγράφονται !!!!
Εκτός της τεχνικής ...πρέπει να έχεις και την ικανότητα επιλογής υλικών υλοποίησης :flipout::flipout:

Ευχαριστώ. :a0210:
Συνήθως παίρνω από Praktiker, σε μονόχρωμα έχει μια σχετικά καλή ποικιλία σε χρώματα και μεγέθη και τις χαμηλότερες τιμές με διαφορά.
Ενδεικτικά για ένα μικρό διαμέτρου βάσης 18cm και ύψους 14cm η τιμή είναι της τάξης του 3,50 .
Το παραπάνω όμως το παρήγγειλα από ένα μαγαζί στο κέντρο στην Πραξιτέλους που πουλάει μόνο καπέλα για φωτιστικά, είναι σε χρώμα και με
ύφασμα που του ζήτησα εγώ, καλύτερης ποιότητας από του πράκτικερ καί ως υλικά καί ως κατασκευή, με την τιμή να ανεβαίνει στα 20 .
Από αυτόν παίρνω μόνο όταν θέλω κάτι πιο ειδικό διότι οι τιμές του ξεκινούν από τα 10-15 συνήθως για τα μικρά.

Σε ευχαριστω!

Παρέλαβα σήμερα και το καπέλο, οπότε ολοκληρώθηκε το πορτατίφ που περιέγραψα μερικές μέρες πριν,

(το καπέλο είναι σκούρο πράσινο ίδιο με της ετικέτας, στη φωτογραφία φαίνεται γκρι... )

Ωραίος ο Vrass- τήρας...

Και εγώ λέω που τον ξέρω τον Vrass.
To γύρισες τώρα στην μαστορική και εσύ ε ? :p

Τελειο Ταιριαζει και με την βασουλα του ρεγκα πλαναρ....

Μηπως για τους κραδασμούς,πρεπει το σιδερο να φρακαρει περισσοτερο την πλακα?Με καποια εκκεντρη ξυλοροδελα η κατι άλλο?

Για δοκίμασε κάτι τέτοιο :

tRd4lsj.jpg

Απλά φρόντισε η τρύπα στο γαλάζιο στέλεχος να επιτρέπει στην ντίζα να μπαίνει χαλαρά μέσα,
για να μπορεί να βγεί εύκολα όταν θές να βγάλεις τη σέγα! :)

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Οι κατασκευές του Νεκτάριου δεν αντιγράφονται !!!!
Εκτός της τεχνικής ...πρέπει να έχεις και την ικανότητα επιλογής υλικών υλοποίησης :flipout::flipout:
Ου ρε!
:violent-smiley-030:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στελιο δεν καταλαβα τιποτα απο το σχεδιαγραμμα σου. Θα το μελετησω ομως να δω τι μου δειχνεις...:flipout:

Ωραίος ο Vrass- τήρας...

Και εγώ λέω που τον ξέρω τον Vrass.
To γύρισες τώρα στην μαστορική και εσύ ε ? :p

Το ποδήλατο ισχύει κανονικά, χλαπατσέικο classico. ;)
Το diy μικρόβιο το είχα από μικρός, όπου με έπαιρνε πάντοτε την έψαχνα και την ψάχνω με μαστοριλίκια, εργαλεία και τα σχετικά.

Τελειο Ταιριαζει και με την βασουλα του ρεγκα πλαναρ....

Thanks! Δεν είναι planar, ειναι Project RPM1 πανω σε μια βαση που έφτιαξα από περίσσευμα πάγκου κουζίνας (το κομμάτι που κόψαμε για να μπει ο νεροχύτης).

Είναι ένας τρόπος να περνάς τη ντίζα συγκράτησης μέσα στο κουτί της βάσης και μετά να την φορτίζεις σηκώνωντας την μία πλευρά της πρός τα επάνω και έτσι αυτή ν πιέζει δυνατά τη σέγα πάνω στη βάση της.
ουσιαστικά είναι δύο μοχλοί, που έχουν σημείο ισορροπίας, η υπέρβαση του οποίου λειτουργεί σαν μηχανισμός σταθεροποίησης της θέσης του μοχλού όταν αυτός σηκωθεί και πιέσει την άκρη της ντίζας.
Αντί για έκκεντρη ροδέλα δηλαδή, απλά πιο εύκολος χειρισμός και μεγαλύτερη δύναμη πίεσης .:)
Με συνεχή γραμμή η κατάσταση ηρεμίας (ξεκλείδωτο) και με διακεκομμένη η θέση σε κατάσταση κλειδώματος.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Είναι ένας τρόπος να περνάς τη ντίζα συγκράτησης μέσα στο κουτί της βάσης και μετά να την φορτίζεις σηκώνωντας την μία πλευρά της πρός τα επάνω και έτσι αυτή ν πιέζει δυνατά τη σέγα πάνω στη βάση της.
ουσιαστικά είναι δύο μοχλοί, που έχουν σημείο ισορροπίας, η υπέρβαση του οποίου λειτουργεί σαν μηχανισμός σταθεροποίησης της θέσης του μοχλού όταν αυτός σηκωθεί και πιέσει την άκρη της ντίζας.
Αντί για έκκεντρη ροδέλα δηλαδή, απλά πιο εύκολος χειρισμός και μεγαλύτερη δύναμη πίεσης .:)
Με συνεχή γραμμή η κατάσταση ηρεμίας (ξεκλείδωτο) και με διακεκομμένη η θέση σε κατάσταση κλειδώματος.
Οκ, το πιασα!
Εχω μια αλλη ιδεα ποιο απλη να δοκιμασω μολις μπορεσω. Αν δεν λειτουργησει, θα δω πως μπορω να φτιαξω τη δικη σου αν και μου φαινεται δυσκολη.