Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα ανακατασκεβασα ένα παλιό ταλεποριμενο σκαμνάκι του ανιψιού μου..

Και τελείωσα το κουτί για τη σπαθοσέγα μπαταρίας!!

Πολύ όμορφα και τα δύο, μπράβο!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα. Τελικά το τραπεζάκι πρόλαβε και το έβαψε η φίλη, χωρίς να το περιποιηθω. Δεν πειράζει. Καλό είναι κι έτσι.

470272a792def20b9ee537f7db63eb45.jpg

ee659607adeb344fd8c81ef504a7fa66.jpg

Κρεμασε και τις ραφιερες
663757760e08049bcd515e61a853093e.jpg

Και της τελείωσα χθες και κάτι ραφάκια για μπροστά από τους καθρέφτες (θα γίνουν και κάνα δυο ακόμα) που θα τα στερεώσει σύντομα.
7b6c91382c6185bedb386052dd3aa44e.jpg

66c2f681c9a17628429e2726d6093880.jpg

Τριφτηκαν πριν παραδοθούν.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

αυτό το μάδημα στο κόντρα πλακέ έπαθα και εγώ με το ρούτερ του lidl και νόμιζα ότι κάτι έκανα λάθος. αν και δοκίμασα με διάφορες στροφές και μπιτ, δεν τα κατάφερα να μην μαδάει....ξέρει κάποιος που γίνεται το λάθος ή τι φταίει ? γιατί έχω δει σε μαραγκό να ρουτάρει κόντρα πλακέ αλλά με τρομερή διαφορά στο μάδημα σε σχέση με μένα. (αυτουνού σε 1μ μήκος μάδησε σε 2-3 σημεία , σε μένα μάδησε γενικώς....)

Πέρασμα με ανάποδη φορά - αλλά με πολύ, πολύ προσοχή!

Edit: Και μόνο όταν πρόκειται για καμπύλο τμήμα όπως της φωτογραφίας!

johnny_ser
Ωραιο το κουτακι της σεγας αλλα το καρεκλακι ειναι απιθανο!

tzoutzis
Μου αρεσει η ραφιερα και το τραπεζι αλλα το τριψιμο του το ηθελε και πιστευω οτι θα δειξει ακομα καλυτερο τριμμενο.

αυτό το μάδημα στο κόντρα πλακέ έπαθα και εγώ με το ρούτερ του lidl και νόμιζα ότι κάτι έκανα λάθος. αν και δοκίμασα με διάφορες στροφές και μπιτ, δεν τα κατάφερα να μην μαδάει....ξέρει κάποιος που γίνεται το λάθος ή τι φταίει ? γιατί έχω δει σε μαραγκό να ρουτάρει κόντρα πλακέ αλλά με τρομερή διαφορά στο μάδημα σε σχέση με μένα. (αυτουνού σε 1μ μήκος μάδησε σε 2-3 σημεία , σε μένα μάδησε γενικώς....)
Το μαδημα Σωτήρη εξαφανίστηκε με ελαφρύ τριψιμο.με την βάση γυαλοχαρτου του lidl (την είχε και σήμερα προσφορα-πρακτικοτατη)
Δοκίμασα και με και κατά την φορά περιστροφής, γυρω-γυρω το κομμάτι προσεκτικά, αλλά το ξεφτισμα δεν το απέφυγα. Πιθανόν αν ανέβαζα ένα δέκατο το κοπτικο να μην είναι πρόσωπο η άκρη του μαχαιριου με την επίπεδη επιφάνεια, να το γλυτωνα. Next time.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

johnny_ser
Ωραιο το κουτακι της σεγας αλλα το καρεκλακι ειναι απιθανο!

tzoutzis
Μου αρεσει η ραφιερα και το τραπεζι αλλα το τριψιμο του το ηθελε και πιστευω οτι θα δειξει ακομα καλυτερο τριμμενο.
Συμφωνώ, αλλά όπως είπα έγινε εν άγνοια μου και δεν νομίζω να με αφήσει να το πειράξω τώρα που το έβαψε.

tzoutzi εμένα δεν με ενοχλεί το ξέφτισμα στο σόκορο, το οποίο φτιάχνει με λίγο τρίψιμο με την βασούλα την οποία αγόρασα σήμερα, αλλά με ενοχλεί το ξέφτισμα από πάνω, στην επιφάνεια (γωνία σόκορου και προς την μεριά της επιφάνειας) που δεν διορθώνεται...και αυτό είναι ενοχλητικό στο μάτι και στη τσέπη ειδικά εάν μιλάμε για σημύδα...

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

tzoutzi εμένα δεν με ενοχλεί το ξέφτισμα στο σόκορο, το οποίο φτιάχνει με λίγο τρίψιμο με την βασούλα την οποία αγόρασα σήμερα, αλλά με ενοχλεί το ξέφτισμα από πάνω, στην επιφάνεια (γωνία σόκορου και προς την μεριά της επιφάνειας) που δεν διορθώνεται...και αυτό είναι ενοχλητικό στο μάτι και στη τσέπη ειδικά εάν μιλάμε για σημύδα...

Σωτήρη αν κατάλαβα καλα το πρόβλημα, αυτο πρέπει να έγινε γιατι μεγάλη επιφάνεια του κοπτικου, ξήλωνε την πρώτη στρώση του Κ/Π. Μου συνέβη κι εμένα στις ραφιερες, που στρογγύλεψα τα σόκορα, πατώντας το router πανω στα σόκορα και όχι στην επίπεδη επιφάνεια. Μολις το είδα, σταμάτησα κι άρχισα να κόβω με ανάποδη φορά κι έτσι σταμάτησε το ξήλωμα. Βέβαια έπρεπε να κρατάω το εργαλείο δυνατα γιατι έπαιρνε δρόμο μονο του. Κλασικά...
Ευτυχώς ειχα ξεκινήσει απο την πανω πλευρά που λόγω τοποθέτησης δεν φαίνεται και το σταμάτησα βέβαια αμέσως. Χρήστος

Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, αλλά τουλάχιστον μετά από πολύ, πάρα πολύ καιρό, πήρε μπρος κανένα κατσαβίδι!
Αγορά πλυντηρίου πιάτων 45εκ και τοποθέτησή του κάτω από πάγκο σε θέση 60εκ.

Αφαιρέθηκε πρώτα το ντουλάπι κάτω από τον πάγκο.
01.jpg

02.jpg

Τοποθετήθηκε και συνδέθηκε το πλυντήριο, αφού ανοίχθηκε τρύπα με ποτηροτρύπανο και σέγα για πρίζα, σωλήνα αποχέτευσης και σωλήνα παροχής με την ηλεκτροβάνα.
03.jpg

Έγινε η δοκιμαστική λειτουργία για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν διαρροές.
04.jpg

Πάρθηκαν τα μέτρα για την κάλυψη του κενού με ραφάκια κατά παραγγελία της νοικοκυράς. Δυστυχώς δεν βρήκα μελαμίνη σε χρώμα που ήθελα (όπου ρώτησα δεν υπήρχαν περισσεύματα από φύλο και δεν ήθελα φυσικά να φορτωθώ φύλο 6 τετραγωνικών κοντά, ενώ χρειαζόμουν περίπου 1,4). Κατασκευαστής επίπλων μελαμίνης που ρώτησα ήθελε 80 ευρώ για να το κάνει, οπότε φυσικά οδηγήθηκα στο DIY.

Έτσι κατέληξα στο Leroy όπου με 28ε πήρα κομμένα (λευκά) τα περισσότερα που χρειαζόμουν, μένοντας προς κοπή κάποιες μικρές διαστάσεις (που κακώς έκανα με σέγα τελικά) που δεν μπορούσαν να κοπούν στο δικό τους μηχάνημα.

Όπως πήγαινα προς το ταμείο είχε ένα καλαθάκι με αυτοκόλλητα ρολά σε διάφορα σχέδια, ανάμεσά τους και ξύλου. Όχι σαν αυτό που χρειαζόμουν αλλά δεν βαριέσαι, η δουλειά μας να γίνει, το σπίτι το νοικιάζουμε! Άλλα 3,5ε. Επιστροφή από praktiker για να πάρω και μια σοκοροταινία (κερασιά) που δεν είχε το leroy. Άλλα 2,5 ευρώ και τέλος με τα έξοδα.

Σιγά σιγά στρώθηκα, αλλά ,παρόλο που χρησιμοποίησα τον οδηγό της parkside, δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την ευθεία των κοπών. Ωστόσο λόγω καιρού δεν μπορούσα να βγω έξω και να δουλέψω με το δισκοπρίονο.

05.jpg

06.jpg

Τα κομμάτια κόπηκαν, περάστηκε η σοκοροταινία, ντύθηκαν με τα αυτοκόλλητα, βιδώθηκαν με μπόλικες (πολλές παραπάνω από όσες χρειαζόταν) βίδες, αφού προηγήθηκε προτρύπημα με τρυπάνι σε ενσωματωμένο φρεζάκι.

07.jpg

Ιδού το τελικό αποτέλεσμα (οι διαστάσεις και ο αριθμός των ραφιών κατά παραγγελία)

08.jpg

Και τοποθετημένο

09.jpg

Έτσι κατέληξα στο Leroy όπου με 28ε πήρα κομμένα (λευκά) τα περισσότερα που χρειαζόμουν, μένοντας προς κοπή κάποιες μικρές διαστάσεις (που κακώς έκανα με σέγα τελικά) που δεν μπορούσαν να κοπούν στο δικό τους μηχάνημα.

Όπως πήγαινα προς το ταμείο είχε ένα καλαθάκι με αυτοκόλλητα ρολά σε διάφορα σχέδια, ανάμεσά τους και ξύλου. Όχι σαν αυτό που χρειαζόμουν αλλά δεν βαριέσαι, η δουλειά μας να γίνει, το σπίτι το νοικιάζουμε! Άλλα 3,5ε. Επιστροφή από praktiker για να πάρω και μια σοκοροταινία (κερασιά) που δεν είχε το leroy. Άλλα 2,5 ευρώ και τέλος με τα έξοδα.

Σιγά σιγά στρώθηκα, αλλά ,παρόλο που χρησιμοποίησα τον οδηγό της parkside, δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος από την ευθεία των κοπών. Ωστόσο λόγω καιρού δεν μπορούσα να βγω έξω και να δουλέψω με το δισκοπρίονο.

View attachment 126054

View attachment 126053

Τα κομμάτια κόπηκαν, περάστηκε η σοκοροταινία, ντύθηκαν με τα αυτοκόλλητα, βιδώθηκαν με μπόλικες (πολλές παραπάνω από όσες χρειαζόταν) βίδες, αφού προηγήθηκε προτρύπημα με τρυπάνι σε ενσωματωμένο φρεζάκι.

View attachment 126052

Ιδού το τελικό αποτέλεσμα (οι διαστάσεις και ο αριθμός των ραφιών κατά παραγγελία)

View attachment 126051

Και τοποθετημένο

View attachment 126050

ΜΠΡΑΒΟ. Ωραίος

Πολύ καλός!

όσον αφορά τα mdf από το πράκτικερ, την πρώτη φορά που πήγα, πήρα ένα ολόκληρο φύλλο κ μου το έκοψαν στις διαστάσεις που ήθελα, πληρώνοντας το ολόκληρο (έμειναν κάτι μικρά ρετάλια). Τη δεύτερη φορά που τους ζήτησα κατευθείαν τα κομμάτια που ήθελα, μου έκοψαν αυτοί από δικό τους μεγάλο φύλλο (στη μισή τιμή ανά τετραγωνικό) και πλήρωσα μόνο το εμβαδό που πήρα! (με τη διαφορά ότι αυτό δεν έχει σόκορο) Αυτό γιατί δε το διαφημίζουν;! Σα σωστός μάστορας που έμαθε, φυσικά την τρίτη φορά που πήγα πήρα μόνο κάτι ρετάλια προς 2 ευρώ το κομμάτι :p

Σας ευχαριστώ όλους!

@vespas

Στο Praktiker βάσει της σελίδας τους κόβουν ανά τετραγωνικό, απλώς η μελαμίνη τους είναι 16άρα και δεν την προτίμησα. Στο Leroy στην ουσία μου έκοψαν 2 διαφορετικά φύλλα, 250x60 και 120x60, τα οποία και πλήρωσα ολόκληρα παίρνοντας μαζί και 2 ρετάλια.

το Praktiker κοβει οτι διασταση θελεις με ελαχιστο μηκος/πλατος τα 10cm και ακρίβεια 1mm.
η χρεωση γινεται ανα 0,1τετραγωνικο μετρο. δηλαδη αν παρεις πχ ενα κομματι εμβαδου 0,12τετραγωνικων θα χρεωθεις 0,2 τετραγωνικα.

επισης ενα κακο που εχει ειναι οτι οι μελαμινες του δεν ειναι παντα ιδιες. μπορει να πας τωρα και να εχει μονο λευκο γιαλυστερο και μετα απο μερικες μερες μονο ματ, ή να εχει ματ με αλλη υφη, ποτε ομως δεν θα βρεις πανω απο 1 ειδος υφής καθε χρωματος.