ε καλα τωρα.... χαχαχαχαχα
που θα παει δε θα τη βρω τη φωλια σας? οσες βγηκατε βγηκατε....![]()
Όχι βερνικια σε λαβές, αν δεν δουλειές με γάντια κάνεις φουσκαλες πολύ εύκολα
Η απαντηση?
Η μείωση της πίεσης στο υδραυλικό κύκλωμα σε συνδυασμό με την δύναμη που ασκούν τα o-rings που στεγανοποιούν το έμβολο στη διαδρομή του?
P*V=n*R*T
ο όγκος του λαδιού είναι σταθερός
Σημερινο αποτελεσμα συνδυασμου βαρεμαρας με ελευθερο χρονο...
Sent from my iPhone using Tapatalk![]()
![]()
Χθες έφτιαξα μια βαριοπουλα του παππού που έφερα μαζί από Χιο η οποία κακοποιηθηκε βαναυσα για να βάλουμε τους στυλους στο αμπέλι τόσο που έσπασε και το χερουλι της.
Επειδή είναι εργαλείο του παππού 50 ετών έπρεπε να αποκατασταθει.
Από τα κλαδεματα του Δήμου κράτησα ένα κορμουδακι το οποίο έγινε στυλιαρι.
Νοοπ, δεν ειναι σταθερος γιατι δεν εχουμε ενα κλειστο κυκλωμα, πχ συριγγα ενωμενη με σωληνακι με συριγγα και στανταρ ποσοτητα υγρου.
Υπαρχει και το δοχειο υγρων φρενων που επικοινωνει με το κυκλωμα μεσω 2 οπων (παροχη και αντισταθμιση πιεσης, καθως και βαλβιδες-λαστιχακια των εμβολων της αντλιας που ανοιγοκλεινουν.
Σημερα εβαλα τη μικρη λαμα που ειναι για κυκλικες κοπες και μου το σηκωνε το ξυλο. Αντιθετα στο ιδιο ξυλο η 144dp οχι. Απλα το ολο συστημα λαμας και στηριξης με το σμπρωξιμο παει προς τα πισω και φανταζομαι ζοριζεται η στηριξη στη σεγα. Οποτε μια στηριξη λαμας τουλαχιστον κατα το μηκος κινηση, πρεπει να γινει πριν παρω τη σεγα στο χερι... Επισης με δυσκολευει η αντικατασταση λαμας, αυτο το sds που εχει δεν ειναι πολυ ευχρηστο. Θελει δυο χερια, αν και το λαδωσα λιγακι, κατι που οσο ειναι στη βαση δεν γινετε.Μπράβο φίλε Κυριάκο έκανες πολύ καλή δουλειά όπως πάντα,τέτοια εργαλεία έχουν ανεκτίμητη συναισθηματική αξία
Νεκτάριε καλοδούλευτη η επιτραπέζια σέγα,τό πρός κοπή ξύλο ανασηκώνεται πάνω -κάτω κατά τήν διάρκεια τής κοπής ?
Γιαυτόν τό λόγο οι επιτραπέζιες σέγες έχουν μια πατούρα πού κρατάει σταθερά κάτω το ξύλο.
Το ειπες μονος σου, "οταν πατας". Εγω μιλαω για το σημειο που αφηνεις και μετα.Έχω στο μυαλό μου το δισκόφρενο σε παπάκι (δε ξέρω πώς είναι στο αυτοκινήτου) στο οποίο απο τη στιγμή που πατάς το φρένο ο όγκος είναι σταθερός. Απομονώνετε η δεξαμενούλα του τιμονιού.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.