Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία ιδέα η λάμπα... Κι ωραία κατασκευή έκανες, μπράβο. :grinning-smiley-043

Πρόσεχε μόνο μη σου γλυστρήσει καμιά μέρα και σου πέσει στο πόδι... ;)

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία ιδέα η λάμπα... Κι ωραία κατασκευή έκανες, μπράβο. :grinning-smiley-043

Πρόσεχε μόνο μη σου γλυστρήσει καμιά μέρα και σου πέσει στο πόδι... ;)
Πραγματικά, είναι πολύ βαριά για το μέγεθός της. Για αυτό έβαλα 4 ελαστικά ποδαράκια στην βάση για μήν καταστρέφει τα ράφια.

Σήμερα είπα να κάνω ένα πειραματάκι...
Φίλος μου έδωσε ένα μπαλτά ξεχασμένο στην αποθήκη και γεμάτο σκουριά. Μου είπε οτι ήταν πολύ παλιός με τρομερή λάμα αλλά απ´ όταν έσπασε η λαβή του βγήκε στην αχρηστεία.
Τον πήρα λοιπόν και είπα να δοκιμάσω να καθαρίσω τη λάμα με ηλεκτρόλυση.
Δεν ξέρω πως θα είναι αύριο η λάμα αλλά απο την πρώτη ώρα έβγαλε τόση σκουριά που δεν μπορούσες να διακρίνεις τίποτε μέσα στον κουβά.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    134.3 KB · Views: 203
  • image.jpg
    image.jpg
    129.2 KB · Views: 202

Καλη ιδεα για φωτιστικο αλλα εχω μια απορια, αν μελλοντικα σου χαλασει το ντουι πως θα το αντικαταστησεις γιατι βλεπω οτι εγινε ενα με το τσιμεντο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Mπάμπη εγώ θέλω νά σε ρωτήσω κάτι άλλο πού είδα (ξέρω-ξέρω απο τήν πόλη έρχομαι καί στήν κορυφή κανέλα χαχα),ο εκκινητής B&D 450Α με κομπρεσέρ κάνει δουλειά σέ πεσμένη μπαταρία ?

Μία τσιμεντένια λάμπα με πολύ εύκολη κατασκευή σχετικά.
(δεν ήταν δικιά μου η ιδέα, το είδα στο youtube)

screen capture windows 7

Απιθανη και πρωτοτυπη κατασκευη, χιλια μπραβο!!

Μου αρεσε και το περιποιημενο χαρμανακι που εφτιαξες :))

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Mπάμπη εγώ θέλω νά σε ρωτήσω κάτι άλλο πού είδα (ξέρω-ξέρω απο τήν πόλη έρχομαι καί στήν κορυφή κανέλα χαχα),ο εκκινητής B&D 450Α με κομπρεσέρ κάνει δουλειά σέ πεσμένη μπαταρία ?

Εννοείς αν τη φορτίζει; Ή αν ξεκινάει το αυτοκίνητο;

Αν η μπαταρία είναι απλά πεσμένη κάνει μια χαρά δουλειά. Αν είναι κατεστραμένη δεν υπάρχει μηχάνημα να τη συνεφέρει.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εννοείς αν τη φορτίζει; Ή αν ξεκινάει το αυτοκίνητο;

Αν η μπαταρία είναι απλά πεσμένη κάνει μια χαρά δουλειά. Αν είναι κατεστραμένη δεν υπάρχει μηχάνημα να τη συνεφέρει.

Αν ξεκινάει τό αυτοκίνητο εύκολα εννοώ μέ μπαταρία σαφώς πεσμένη από κάποιο ξεχασμένο φώς - κρύος καιρός και τό ιχ σέ μή χρήση κάποιοες μέρες κ.τ.λ,ο εκκινητής δέν είναι φορτιστής τό γνωρίζω,καί επίσης άν η μπαταρία έχει κόψει στοιχείο η είναι βραχυκυκλωμένη στάνταρ ούτε φορτιστής ούτε εκκινητής τήν συνεφέρει.

Μού αρέσει ο εκκινητής,(αλλά στά αρνητικά του γιά μένα πάντα) έχει μπελά πού πρέπει η μπαταρία μολύβδου πού έχει μέσα (17 Αh) θέλει φόρτιση κάθε 2-3 μήνες γιά νά είναι ετοιμοπόλεμη,όταν θά χρειαστεί αφενος,και αφετέρου δέν πρέπει νά μένει αφόρτιστη πάνω απο 6 μήνες,πού σημαίνει άλλο ένα πράγμα στα πολλά που πρέπει νά έχουμε στό νού μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν ξεκινάει τό αυτοκίνητο εύκολα εννοώ μέ μπαταρία σαφώς πεσμένη από κάποιο ξεχασμένο φώς - κρύος καιρός και τό ιχ σέ μή χρήση κάποιοες μέρες κ.τ.λ,ο εκκινητής δέν είναι φορτιστής τό γνωρίζω,καί επίσης άν η μπαταρία έχει κόψει στοιχείο η είναι βραχυκυκλωμένη στάνταρ ούτε φορτιστής ούτε εκκινητής τήν συνεφέρει.

Μού αρέσει ο εκκινητής,(αλλά στά αρνητικά του γιά μένα πάντα) έχει μπελά πού πρέπει η μπαταρία μολύβδου πού έχει μέσα (17 Αh) θέλει φόρτιση κάθε 2-3 μήνες γιά νά είναι ετοιμοπόλεμη,όταν θά χρειαστεί αφενος,και αφετέρου δέν πρέπει νά μένει αφόρτιστη πάνω απο 6 μήνες,πού σημαίνει άλλο ένα πράγμα στα πολλά που πρέπει νά έχουμε στό νού μας.

Μήτσο, σωστά όλα αυτά που λές αλλά.... δέν ισχύει τίποτε... :flipout:

Τον εκκινητή αυτόν τον έχω πάνω από 6-7 χρόνια. Τον έχω φορτίσει μόνο 3 φορές!
Όποτε τον χρειάστηκα δούλεψε άψογα. Και σε μεγάλα αυτοκίνητα, πχ Land Cruiser με μοαταρία που σχεδόν δεα άναβε τα φώτα του ταμπλώ.
Φίλος που έχει ακριβώς τον ίδιο και την ίδια μέρα αγορασμένο, με συχνή φόρτιση, πριν τρείς μήνες άλλαξε τη μπαταρία.
Εγώ που τον έχω εντελώς παρατημένο, στο φτύσιμο κυριολεκτικά, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.
Τι να σου πω ρε φίλε; :nounder:
Του διαόλου μηχανήματα. Ούτε ξέρεις πως να συμπεριφερθείς, αλλοπρόςαλα, χειρότερα κι απ´ τις γκόμενες. :silly:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μήτσο, σωστά όλα αυτά που λές αλλά.... δέν ισχύει τίποτε... :flipout:

Τον εκκινητή αυτόν τον έχω πάνω από 6-7 χρόνια. Τον έχω φορτίσει μόνο 3 φορές!
Όποτε τον χρειάστηκα δούλεψε άψογα. Και σε μεγάλα αυτοκίνητα, πχ Land Cruiser με μοαταρία που σχεδόν δεα άναβε τα φώτα του ταμπλώ.
Φίλος που έχει ακριβώς τον ίδιο και την ίδια μέρα αγορασμένο, με συχνή φόρτιση, πριν τρείς μήνες άλλαξε τη μπαταρία.
Εγώ που τον έχω εντελώς παρατημένο, στο φτύσιμο κυριολεκτικά, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.
Τι να σου πω ρε φίλε; :nounder:
Του διαόλου μηχανήματα. Ούτε ξέρεις πως να συμπεριφερθείς, αλλοπρόςαλα, χειρότερα κι απ´ τις γκόμενες. :silly:

Φίλε Μπάμπη σηκώνω τά χέρια ψηλά :grinning-smiley-043 ,απλά αναφέρω ότι λένε οι κατασκευαστές γιά τίς μπαταρίες μολύβδου,πάντος καλό θά ήταν νά αλλάξεις μπαταρία καί εσύ,γιατί τά όρια τά έχει ξεπεράσει 6 χρόνια plus καί χωρίς νά θέλω να γίνω μάντης κακών κάποια στιγμή πού θά τόν χρειαστείς πολύ φοβάμαι ότι δέν θά τόν έχεις.

YΓ : Sorry γιά τό off-topic

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Φίλε Μπάμπη σηκώνω τά χέρια ψηλά :grinning-smiley-043 ,απλά αναφέρω ότι λένε οι κατασκευαστές γιά τίς μπαταρίες μολύβδου,πάντος καλό θά ήταν νά αλλάξεις μπαταρία καί εσύ,γιατί τά όρια τά έχει ξεπεράσει 6 χρόνια plus καί χωρίς νά θέλω να γίνω μάντης κακών κάποια στιγμή πού θά τόν χρειαστείς πολύ φοβάμαι ότι δέν θά τόν έχεις.

YΓ : Sorry γιά τό off-topic

Το ξέρω, μπορεί να μου χαλάσει κι αύριο το πρωί...
Ήδη μου κάνει εντύπωση πως λειτουργεί ακόμα. :grinning-smiley-043

Σήμερα είπα να κάνω ένα πειραματάκι...
Φίλος μου έδωσε ένα μπαλτά ξεχασμένο στην αποθήκη και γεμάτο σκουριά. Μου είπε οτι ήταν πολύ παλιός με τρομερή λάμα αλλά απ´ όταν έσπασε η λαβή του βγήκε στην αχρηστεία.
Τον πήρα λοιπόν και είπα να δοκιμάσω να καθαρίσω τη λάμα με ηλεκτρόλυση.
Δεν ξέρω πως θα είναι αύριο η λάμα αλλά απο την πρώτη ώρα έβγαλε τόση σκουριά που δεν μπορούσες να διακρίνεις τίποτε μέσα στον κουβά.

Εντάξει, τι να πώ; :worshippy::worshippy:

Χθές έβαλα μέσα στον κουβά ένα μπαλτά τίγκα στη σκουριά κι ένα γυαλιστερό κομματάκι σίδερο.
Σήμερα το πρωί, μέσα από ένα νερό γεμάτο λάσπη σκουριάς έβγαλα αυτά. Το αποτέλεσμα, για μένα, είναι κάτι παραπάνω από καταπληκτικό.
Υπ´ όψιν οτι τον μπαλτά τον καθάρισα για να φύγουν οι λεκέδες με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι και λίγο νερό.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    91.1 KB · Views: 246

Μπάμπη αν μπορείς δώσε λεπτομέρειες από τη διαδικασία καθαρισμού με ηλεκτρολυση

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη αν μπορείς δώσε λεπτομέρειες από τη διαδικασία καθαρισμού με ηλεκτρολυση

Μην νομίζεις οτι ξέρω κι εγώ κάτι παραπάνω, πρώτη φορά το δοκίμασα αλλά είναι πολύ εύκολο.
Παίρνεις ένα δοχείο, βάζεις νερό μέχρι το σημείο που καλύπτει το αντικείμενο που θες να καθαρίσεις, ρίχνεις περίπου δυο κουταλιές τις σούπας μαγειρική σόδα και ανακατεύεις. Κάποιοι, για καλύτερα αποτελέσματα ρίχνουν και λίγο ξύδι.
Στη συνέχεια συνδέεις τον αρνητικό πόλο μιας μπαταρίας με το αντικείμενο που θες να καθαρίσεις και τον θετικό σε ένα καθαρό κομμάτι σίδερο και τα βουτάς στο νερό. Αμ´εσως θα δείς οτι το σκουριασμένο σίδερο που έχεις συνδέσει στον αρνητικό πόλο αρχίζει να αφρίζει σαν να βράζει και η σκουριά φεύγει. Αρκετή απ´ αυτή κολλάει στο καθαρό σίδερο που έχεις συνδέσει στο θετικό πόλο.
Αυτό ήταν. Μετά από λίγες ώρες είσαι έτοιμος.

Ευχαριστώ Μπάμπη!! Όντως εύκολο ακούγεται οταν βρω χρόνο θα το δοκιμασω και εγω

Σήμερα είχε δουλίτσα για μια κοινωνική εκδήλωση φίλου και ήταν ευκαιρία να τσεκάρω τη νεοαποκτηθείσα κορδελίτσα.
Καμια 15-αριά καραβάκια από 6 mm κοντρα πλακέ θαλάσσης.
Αν και ο βαθμός δυσκολίας κοψίματος ήταν αστείος, μια χαρά φαίνεται η μικρή.
Μακάρι όμως να μην ήταν και τόσο μικρή.... Ειδικά το τραπέζι της.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    146.7 KB · Views: 311
Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα είχε δουλίτσα για μια κοινωνική εκδήλωση φίλου και ήταν ευκαιρία να τσεκάρω τη νεοαποκτηθείσα κορδελίτσα.
Καμια 15-αριά καραβάκια από 6 mm κοντρα πλακέ θαλάσσης.
Αν και ο βαθμός δυσκολίας κοψίματος ήταν αστείος, μια χαρά φαίνεται η μικρή.
Μακάρι όμως να μην ήταν και τόσο μικρή.... Ειδικά το τραπέζι της.

Άψογος!
Φτιάξε εσύ μία προέκταση από λεπτό κόντρα πλακέ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άψογος!
Φτιάξε εσύ μία προέκταση από λεπτό κόντρα πλακέ!

Τι να τη κάνω τη προέκταση;
Η εσωτερική διάσταση με προβληματίζει. Σε σχέση με τις σέγες είναι πολύ κοντά ο λαιμός.