Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο Σπύρο... Θα το ξαναπώ οτι μου άρεσε πάρα πολύ και το σχέδιο και η κατασκευή.
Στις πόσες μοίρες πλάδιασες το δισκοπρίονο είπαμε;
Κάπου είχες αναφέρει 83 ή 84 αν θυμάμαι καλά, ισχύει;

Babis K. έλεγε 8 μοίρες. Με την όποια ακρίβεια έχει εννοείται. Νομίζω 6-8 είναι καλά. Το 83-84 είναι το συμπληρωματικό για τις 90 μοίρες. Μετρώντας δηλαδή την γωνία "δάπεδο" - πόδι.
oOueV9E.jpg

Babis K. έλεγε 8 μοίρες. Με την όποια ακρίβεια έχει εννοείται. Νομίζω 6-8 είναι καλά. Το 83-84 είναι το συμπληρωματικό για τις 90 μοίρες. Μετρώντας δηλαδή την γωνία "δάπεδο" - πόδι.
oOueV9E.jpg

:a0210: Σ´ ευχαριστώ.

Μόλις πέρασα το πρώτο χέρι βερνίκι εκτός από το πάνω μέρος. Παραθέτω τις φωτογραφίες με σειρά ώστε να φαίνεται πως το έφτιαξα και σας παρακαλώ για τις αυστηρότερες κριτικές σας. Κάτι δεν μου αρέσει πέραν από το ύψος που νομίζω θέλει 5 εκ. λιγότερο.

KwX8kAs.jpg
4ytU6Aj.jpg

DFtp54E.jpg
9AyNHoZ.jpg
WXYsnCO.jpg

hL5TL0n.jpg
S8fFv6L.jpg
kHKMnlI.jpg

jTDnp9u.jpg
ExEF94i.jpg
ukCPcxJ.jpg

JFJHt8J.jpg

Σπύρο, δεν έχω άποψη για το ύψος, εξαρτάται απ´ το που θα το βάλεις και πως θα χρησιμοποιηθεί. Αν εσύ νομίζεις οτι θα έπρεπε να είναι 5 cm χαμηλότερο έτσι θα είναι.
Με κίνδυνο να κάνω λάθος λόγω του οτι απ´ τη φωτογραφία δεν μπορείς να καταλάβεις και πάρα πολλά, εγώ έχω δυο παρατηρήσεις. (Τα καλά τα είπαμε στις άλλες παρόμοιες κατασκευές, τώρα θα κάνουμε αυτό που ζήτησες, παρατηρήσεις).
Πρώτον δεν μου πολυαρέσει που στο πάνω μέρις τα πόδια είναι απ´ την έξω πλευρά της τραβέρσας, και
Δεύτερον θα ήθελα πιο χοντρό καπάκι. Είναι ψηλό το έπιπλο και θα έδριχνε καλίτερα.
Το δεύτερο λύνεται εύκολα με ένα πλαίσιο πάχους περίπου 4 cm και γωνιές 45".

Babis k., το πρώτο δεν διορθώνεται πλέον. Πρέπει να το διαλύσω όλο κι έχω βάλει και κόλλα. Για το πάχος έχεις απόλυτο δίκιο. Και μετά ένα πέρασμα στο router με 45 μοίρες οι πάνω και κάτω γωνίες, θα δείχνει καλύτερα.

Babis k., το πρώτο δεν διορθώνεται πλέον. Πρέπει να το διαλύσω όλο κι έχω βάλει και κόλλα. Για το πάχος έχεις απόλυτο δίκιο. Και μετά ένα πέρασμα στο router με 45 μοίρες οι πάνω και κάτω γωνίες, θα δείχνει καλύτερα.

Τα σκαμπό ήταν φανταστικά, το τραπεζάκι μου κανει λίγο "αδυνατούλι" κ "ψιλούλι".

Είσαι μακριά από την Εγκλουβή στην Λευκάδα ?

Ευχαριστώ παιδιά για τις παρατηρήσεις. Μένω στην πόλη. Πάω κάθε τόσο λόγω της δουλειάς μου όμως. Γιατι ;

Ευχαριστώ παιδιά για τις παρατηρήσεις. Μένω στην πόλη. Πάω κάθε τόσο λόγω της δουλειάς μου όμως. Γιατι ;

Έχω κουμπάρους εκεί κ ανεβαίνω συχνά αλλά φακές δεν μου δίνουν πλέον !

Σαν τις φακές Εγκλουβής πουθενά!!!

Τώρα αναφορικά με την παρατήρηση του Μπάμπη για την τραβέρσα, επειδή και μένα τα πόδια μ' αρέσουν εσωτερικά σε τραπέζι, μήπως μπορείς να μείνει το υπάρχον όπως είναι και απλά να προσθέσεις εξωτερικά ένα πλαίσιο ?

Εγώ θα το έφτιαχνα με πιο φαρδιά επιφάνεια και όχι τόσο στενόμακρο. Βέβαια εξαρτάται και από τον χώρο που θα μπεί αλλά θα το προτιμούσα το πλάτος προς μήκος να ήταν τουλάχιστον 1:2.
Ωραίο σαν κατασκευή πάντως και θα έκανε ένα απόλυτο συνολάκι αν ήταν φτιαγμένα, τα πόδια, όμοια με των σκαμπών. Προσωπική γνώμη.
Σπύρο πες μας για το παγκοπρίονο σου.

Παιδιά θα σας πω για το παγκοπρίονο και μετά θα κάνω δοκιμές τροποποίησης στο τραπεζάκι. Είναι αυτό http://www.e-shop.gr/diskopriono-pagkoy-ilektriko-einhell-tc-ts-2025-u-1800watt-4340540-p-TLS.051166 και το πήρα πρόσφατα. Είναι αρκετά δυνατό, με μέγιστο κοπής 8,5 εκ, κόβει 7,5Χ7,5 καδρόνι κατά μήκος (~1μ) και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Από ακρίβεια καλό ήταν, αναγκάστικα να πειράξω λίγο τους φράχτες και ειδικά ο πλαϊνός έγινε μπορώ να πω τέλειος. Παρ' όλα αυτά έφτιαξα την κλασσική κατασκευή που σέρνει πάνω στην πλάκα για καλύτερες κοπές. Ειναι διαστάσεων 55Χ90 πάχους 2εκ. και εφαρμόζει τέλεια. Βγήκε αμέσως κατά τύχη σωστή και δεν χρειάστηκε το τεστ των 5 κοπών. Έφτιαξα επίσης και μια μικρότερη 33Χ44 για μικροδουλειές. Τα ξυλαράκια που σέρνουν πάνω τα έκοψα από εμποτισμένο δάπεδο με το ίδιο το παγκοπρίονο και τα έκοψε άψογα. Αρνητικό η φασαρία που κάνει, δεν έχω ακούσει άλλα όμως για να συγκρίνω. Επίσης η επέμβαση που χρειάστηκε να κάνω για να σφίξω το splitter λίγες μέρες απ' οταν το αγόρασα. Αν δεν το έπερνα χαμπάρι θα γίνονταν ζημιά.

Στο θέμα τώρα. Σκέφτηκα να βάλω στο καπάκι περιμετρική λουρίδα 3-3,5εκ. και να περιορίσω το ύψος. Να δούμε ...

3Fw2GT8.jpg
OjXJm5b.jpg
isMwUof.jpg

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Eτσι οπως μπηκε, στο σημειο που μπηκε ειναι ιδανικο! Ηξερες τι εκανες :)

Mπραβο και παλι Σπυρο γεια στα χερια σου!

Ευχαριστώ για την περιγραφή του παγκοπρίονου.
Το τραπεζάκι μαζί με τα σκαμπό πολύ ωραία. Και για το σημείο που το έβαλες, πλάτη καναπέ, κατάλληλο και το μέγεθος. Ωραίος μπράβο.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Εκεί σκόπευα από την αρχή γι' αυτό το έκανα στενόμακρο.