Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Nαι, η διαφορα ειναι στην αρχικη ταχυτητα θερμανσης του σκευους και οχι στην γευση του φαγητου.

Για μενα η διαφορα αυτη ειναι πολυ σημαντικη καθως η προετοιμασια του Ελληνικου καφε πρωι πρωι γινεται γρηγορα:)
Αλλα και το ζεσταμα του νερου για μακαροναδες, του τηγανιου για ομελετες και λοιπα τηγανητα.

Για τον φουρνο θα ελεγα οτι ο ηλεκτρικος κανει το κοτοπουλο με πατατες καλυτερο. Το ψηνει καλυτερα!

Ο ιδανικος συνδυασμος κατα την γνωμη μου ειναι κουζινα με ματια γκαζιου και φουρνο ηλεκτρικο. Αν και το καθαρισμα της κουζινας γκαζιου ειναι σαφως πιο ζορικο.

Μα επηρεάζει και την γεύση λέμε πως να το κάνουμε.
Ψηνονται καλύτερα, γίνονται πιο τραγανα τα τηγανιτα χωρίς να καίγονται.
Διαφορά την οποία διαπιστώσαμε όλοι στην οικογένεια όταν πήγαμε σε εστίες αερίου.
Έτσι πήραμε και εμείς εστίες αερίου και φούρνο ηλεκτρικό.

Κάπου είχε η μάνα μου ένα πετρογκάζ παλιό.... για να το ψάξω !!!
Το πηδήξαμε το νήμα ......

ξεχάσατε να αναφέρετε την τρελή οικονομία ρεύματος

4μελής οικογένεια
με φούρνο και μάτια υγραερίου
και κάψαμε στη δεη 3000-3100kwh/ΕΤΟΣ

και περίπου 350 ευρώ για κουζίνα και θέρμανση (σώματα)

Επίσης τα ηλεκτρικά ματιά στις διάφορες σκάλες που έχουν δουλεύουν on off (και μάλιστα με σχετικά μεγάλους κύκλους) . Δεν λέω ότι επηρεάζει τι γεύση αλλά μια και αρχίσαμε τις διαφορές. Ενώ η φλόγα είναι απλά πιο μικρή.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν δεν κάνω λάθος, το λάδι τηγανίζει το φαγητό. Ανάλογα την θερμοκρασία που θα φθάσει θα έχεις και το ανάλογο αποτέλεσμα τηγανίσματος.
Εσύ π.χ. το προτιμάς 180-200 βαθμούς. Ποιά ή διαφορά αυτής της θερμοκρασίας μεταξύ των εστιών; Πέραν της χρονικής διάρκειας για να φθάσει το λάδι σε αυτήν, καμιά όσον αφορά την ποιότητα.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν δεν κάνω λάθος, το λάδι τηγανίζει το φαγητό. Ανάλογα την θερμοκρασία που θα φθάσει θα έχεις και το ανάλογο αποτέλεσμα τηγανίσματος.
Εσύ π.χ. το προτιμάς 180-200 βαθμούς. Ποιά ή διαφορά αυτής της θερμοκρασίας μεταξύ των εστιών; Πέραν της χρονικής διάρκειας για να φθάσει το λάδι σε αυτήν, καμιά όσον αφορά την ποιότητα.

Λάθος κάνεις .. με το που βλέπουν οι πατάτες υγραέριο τηγανίζονται αμέσως ...

Μα επηρεάζει και την γεύση λέμε πως να το κάνουμε.
Ψηνονται καλύτερα, γίνονται πιο τραγανα τα τηγανιτα χωρίς να καίγονται.
Διαφορά την οποία διαπιστώσαμε όλοι στην οικογένεια όταν πήγαμε σε εστίες αερίου.
Έτσι πήραμε και εμείς εστίες αερίου και φούρνο ηλεκτρικό.

Να μην τρως τηγανιτά ζαργάνα μου γιατί είναι σκέτος καρκίνος!!!

Να μην τρως τηγανιτά ζαργάνα μου γιατί είναι σκέτος καρκίνος!!!

Καρκίνο έχει και η εμποτισμένη ξυλεία που βλέπουμε σε κατασκευές και σχεδόν όλα τα βερνίκια κλπ κλπ.

Τη μία φορά το μήνα που θα κάνουμε τηγανιτές πατάτες όμως, αφού θα τον φάμε που θα τον φάμε τον καρκίνο, ας το απολαύσουμε :p

Καρκίνο έχει και η εμποτισμένη ξυλεία που βλέπουμε σε κατασκευές και σχεδόν όλα τα βερνίκια κλπ κλπ.

Τη μία φορά το μήνα που θα κάνουμε τηγανιτές πατάτες όμως, αφού θα τον φάμε που θα τον φάμε τον καρκίνο, ας το απολαύσουμε :p

Προσθετικά πάει... Άλλοι τρώνε μέρα παρα μέρα για να μην πω κάθε μέρα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι λέτε ρε παιδιά!!! Πατατουλες σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο και όχι σε χιλιοχρησιμοποιημενα πυρηνελαια τρώμε.

Ποιος σου είπε ότι το ελαιόλαδο δεν γίνεται τοξικό όταν τηγανίζεται?

Νικο ψάξε το λίγο παραπάνω. Πάντα σε σχέση με άλλα λάδια.

Ναι δεν διαφωνούμε σε αυτό Κυρ. Αλλά δεν πάει να πει ότι είναι υγιεινό το τηγάνισμα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.

Κόψτε τις πατάτες κανονικά,
βουτήξτε τις σε φρέσκο ελαιόλαδο,
μαρινάρετε,
βάλτε σε λαδόκολλα απλωτά μία στρώση και σε δυνατό φούρνο με αέρα.
Ένα γύρισμα όταν έχουν σκληρύνει και καλή όρεξη!

Το μαρινάρισμα εγώ το κάνω και στο πιάτο για να μήν καεί η ρίγανη και να βάλω όσο αλάτι θέλω εγώ (ελάχιστο).

παίζει ρόλο, γιατί το γκάζι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερη θερμότητα και με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό μεταφοράς. αν προσθέσεις κάτι κρύο στο τηγάνι, αυτό θα ρίξει τη θερμοκρασία του λαδιού. με το ηλεκτρικό μάτι θα αργήσει να ξανάανέβει και θα πρέπει το φαγητό να μείνει περισσότερη ώρα (θα παπαριάσει στο λάδι). αν ανεβάσεις περισσότερο τη θερμοκρασία του λαδιού πριν βάλεις το φαγητό, μπορεί να κάψεις το λάδι (θα καπνίσει). Σε κινέζικα εστιατόρια που έχουν γουόκ και χρειάζονται υψηλότερες θερμοκρασίες χρησιμοποιούν μεγαλύτερες εστίες και συχνά προπάνιο για να μεγιστοποιήσουν αυτό το φαινόμενο.

τώρα αν μιλάμε για σάλτσα που σιγοβράζει στο κατσαρολάκι, όλα αυτά δεν έχουν κ πολλή σημασία. βέβαια ο μεγαλύτερος ρυθμός μεταφοράς ισχύει και για τις δύο κατευθύνσεις, αν χαμηλώσεις τη φωτιά, κρυώνει πιο γρήγορα το τηγάνι απότι το μάτι που έχει τη επιπλέον θερμική αδράνεια της μεταλλικής εστίας. μπορείς δηλαδή να αποφύγεις το κάψιμο του φαγητού (λέμε τώρα, αν το προλάβεις...)

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

να πω και εγώ την βλακεία μου για το θέμα...κάποια φαγητά θέλουν δυνατή φωτιά και γρήγορο ψήσιμο,κάποια άλλα αργό βράσιμο... η τηγανιτή πατάτα είναι καλύτερα σε γκάζι, το ίδιο και τα κινέζικα στο γουόκ, το στιφάδο όμως θέλει την ώρα του, η ψητή μπριζόλα στην τηγανοψηστιέρα θέλει την ώρα της....τα ψητά στο φούρνο στην γάστρα το θέλουν το δίωρο τρίωρο τους και όσο πιο αργά τόσο καλύτερα, στον ξυλόφουρνο η γάστρα φτιάχνει ποιήματα....
συμπέρασμα
η καλύτερη λύση είναι ένα μικτό σύστημα με κάποια μάτια γκάζι κάποια ηλεκτρικά, φούρνος ηλεκτρικός και εάν είσαι μερακλής την Κυριακή στο ξυλόφουρνο...

Υπό προϋποθέσεις είναι Νίκο. Εκεί εστιάζω και εφόσον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας ας το κρατήσουμε σωστά.

Δεν είναι υπό καμία προϋπόθεση Κυρ. Ανεβάζει θερμοκρασίες, αλλάζει η δομή του και από καλό γίνεται κακό απλά είναι τα πράγματα.
Όχι ότι και εγώ δεν τρώω τηγανιτά, αλλά προσπαθώ να τα αποφεύγω. Ειδικά αυτά που τρώμε έξω είναι χειρότερα από το χρησιμοποιημένο λάδι του αυτοκινήτου μας.

Θα φας μια φορά την εβδομάδα, άνθρωπος είσαι, αλλά επιμένω ότι δεν είναι καθόλου υγιεινό ΟΤΙ λάδι και αν είναι και πόσο μάλλον αν είναι παλιόλαδο.

Κόψτε τις πατάτες κανονικά,
βουτήξτε τις σε φρέσκο ελαιόλαδο,
μαρινάρετε,
βάλτε σε λαδόκολλα απλωτά μία στρώση και σε δυνατό φούρνο με αέρα.
Ένα γύρισμα όταν έχουν σκληρύνει και καλή όρεξη!

Το μαρινάρισμα εγώ το κάνω και στο πιάτο για να μήν καεί η ρίγανη και να βάλω όσο αλάτι θέλω εγώ (ελάχιστο).

+1000. Εξαιρετική και πολύ υγιεινή συνταγή. Τις κάνει έτσι τελευταία η μητέρα μου και γίνονται πολύ καλές..

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλό απόγευμα σε όλους.
Άλλη μια κατασκευούλα με χρήση της αυτή τη φορά σαν βιβλιοθήκη στο δωμάτιο του υιού.