Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μαναιτόπουλος.
Μανιατοπουλος

Ζήτησα κάτι σε Μichelin Pilot, αλλά δεν είχε εύκαιρο το νούμερο ο φίλος μου ο Ζήσης.
Στην εταιρεία μας (μιλάω σαν παλιός Τεχνικός Ασφαλείας για ένα φεγγάρι), θα είχε πάρει τουλάχιστον 3 ημέρες αργία.

Για κοιτα που ξερει και τα Pilot το "ραμολι" !!!!!!!! (Απαιτω να μπει το "καραγκιοζακι" που ξεκαρδιζεται στα γελια και χτυπαει τα χερια του στο πατωμα, στη συλλογη emoticon του φορουμ). Και εγω που νομιζα οτι εχεις ξεμεινει στην ξυλινη ζαντα με τα μεταλικα τσερκια!!!!!!!! (που παρεμπιπτόντως κανουν ωραια πολυφωτα ).

ΑΑΑΑ Τετοιος εισαι;;;;; Απο αυτους που καταπιεζουν εμας που τα ξερουμε ολα, κατα την διαρκεια της εργασιας μας, και μας κανουν τη ζωη δυσκολη!!!!!!

Εχω και εγω ενα λαστιχο, προσεχως πεντε και ψαχνομαι απο εξωτερικη νιπτηρα μεχρι παιδικη κουνια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μανιατοπουλος

Για κοιτα που ξερει και τα Pilot το "ραμολι" !!!!!!!! (Απαιτω να μπει το "καραγκιοζακι" που ξεκαρδιζεται στα γελια και χτυπαει τα χερια του στο πατωμα, στη συλλογη emoticon του φορουμ). Και εγω που νομιζα οτι εχεις ξεμεινει στην ξυλινη ζαντα με τα μεταλικα τσερκια!!!!!!!! (που παρεμπιπτόντως κανουν ωραια πολυφωτα ).

ΑΑΑΑ Τετοιος εισαι;;;;; Απο αυτους που καταπιεζουν εμας που τα ξερουμε ολα, κατα την διαρκεια της εργασιας μας, και μας κανουν τη ζωη δυσκολη!!!!!!

Εχω και εγω ενα λαστιχο, προσεχως πεντε και ψαχνομαι απο εξωτερικη νιπτηρα μεχρι παιδικη κουνια.

Καλημέεεεεεεεεεερα :grandpa:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια μέρα ρεπό είχα σήμερα μετά από 7 συνεχόμενα 12ωρα, στην ταράτσα θα την βγάλω μου φαίνεται!!!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κωστα το λαστιχο πλυσιμο και σπραιυ σιλικονης ειναι περασμενο;

Πολύ ωραία ιδέα & εκτέλεση, θα ενθουσιαστεί το πιτσιρικι.
Για τη μαυριλα που θα αφήνει το λάστιχο τι λύση παίζει;

Να ρίξω και μία ιδέα για το επόμενο; ;-)
https://www.google.gr/search?q=wood...KnM_4POAhXFExoKHR-yA6IQ7AkIGQ&biw=360&bih=512

Παίζουν πολλά σχέδια και ιδέες, είτε σε τρίκυκλο είτε σε ισορροπίας, σε κλασικα, σε εντουρακια, σε τσοπερ, ότι σκεφτεί ο καθένας...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραία ιδέα & εκτέλεση, θα ενθουσιαστεί το πιτσιρικι.

Για τη μαυριλα που θα αφήνει το λάστιχο τι λύση παίζει;

Να ρίξω και μία ιδέα για το επόμενο; ;-)
https://www.google.gr/search?q=wood...KnM_4POAhXFExoKHR-yA6IQ7AkIGQ&biw=360&bih=512

Παίζουν πολλά σχέδια και ιδέες, είτε σε τρίκυκλο είτε σε ισορροπίας, σε κλασικα, σε εντουρακια, σε τσοπερ, ότι σκεφτεί ο καθένας...

Ενθουσιάστηκε ήδη. Το πήραν στο εξοχικό & παίζει. Επίσης είναι όμορφο & σαν διακοσμητικό χώρου έξω στο γκαζόν, αν δεν το κλέψουν όμως !

Δεν βγάζει μαυρίλα.
Σπρέυ σιλικόνης DUROSTICK

Είχα ρεπό σήμερα, οπότε ασχολήθηκα με το φωτιστικό.
Έκανα την καλωδίωση όπως είπαμε, έβαλα dimmer αντί για απλό διακόπτη και αφού είδα ότι δουλεύει κανονικά ξεκίνησα το τύλιγμα με την τριχιά. Εκεί έπεσα έξω, μία ολόκληρη κουλούρα δεν μου έφτασε ούτε μέχρι τη μέση, οπότε δεν κατάφερα να το τελειώσω όπως ηλπιζα. Αύριο θα πάω να πάρω άλλη μία και να το τελειώσω.

uploadfromtaptalk1469120401667.jpguploadfromtaptalk1469120410484.jpg
uploadfromtaptalk1469120447569.jpg

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλή συνέχεια Vrass. Όμορφο γίνεται.
Πρόσεξε να μην ακουμπούν οι λαμπτήρες πυρακτώσεως την τριχιά όταν ολοκληρωθεί το φωτιστικό σου.

Παππούς Κώστας.

Σας ευχαριστώ, βγαίνει καλό, οπως το περίμενα.
Θέλει λίγο χαλάρωμα η τριχιά στο μέσο, γιατί ψιλοτραβάει τις κολώνες προς τα μέσα, το παρατήρησα μετά από λίγο. Διορθώνεται εύκολα αυτό.
Με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά και ψιλοακουμπάει η μία λάμπα στα σχοινιά (βασικά στις τρίχες που πετάνε), αλλά δεν
νομίζω να υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης, είναι 18watt οι λάμπες και με το dimmer τις δουλεύω αρκετά πιο χαμηλά. Θα το έχω στο νου μου, εαν δω
ότι ζεσταινονται πολύ θα τις αντικαταστήσω με κεράκια led.
Η αλλαγή των λαμπών είναι εύκολη, με λίγο σπρώξιμο βάζεις χέρι ανάμεσα στα σχοινιά, αλλάζεις τη λάμπα και αν έχουν κουνηθεί, τα επαναφέρεις στη θέση τους.
Μόνο τα πάνω-πάνω περάσματα είναι κολλημένα με βενζινόκολλα, ήθελα οπωσδήποτε να κρύψω τα σοκορα του κοντρα πλακέ, είναι φτηνό κινέζικο και
είναι γεμάτα μικροκενά.

Ενα βιντεάκι με το dimmer, πριν αρχίσω το τύλιγμα...
https://www.dropbox.com/s/bwur9o0irondg37/2016-07-21 13.14.28.mp4?dl=0

Last edited:

Κοίτα να δεις που θα βγει πολύ ζεστό!!! Πολύ ωραίο!!!

Όντως!

Πρόσεξε να μην ακουμπούν οι λαμπτήρες πυρακτώσεως την τριχιά όταν ολοκληρωθεί το φωτιστικό σου.

Ισχύει, γιατί εκεί να δεις πόσο ζεστό θα βγει!

Είχα ρεπό σήμερα, οπότε ασχολήθηκα με το φωτιστικό.
Έκανα την καλωδίωση όπως είπαμε, έβαλα dimmer αντί για απλό διακόπτη και αφού είδα ότι δουλεύει κανονικά ξεκίνησα το τύλιγμα με την τριχιά. Εκεί έπεσα έξω, μία ολόκληρη κουλούρα δεν μου έφτασε ούτε μέχρι τη μέση, οπότε δεν κατάφερα να το τελειώσω όπως ηλπιζα. Αύριο θα πάω να πάρω άλλη μία και να το τελειώσω.

View attachment 129710View attachment 129711
View attachment 129712

Δείχνει πολυ ωραίο, ακόμα και μισοτελειωμένο. Απο ευςταθεια πως ειναι ; Μήπως να του πρόσθετες κάνα βάρος κατω απο την βαση ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Τι θα δοκιμαζα εγω. Πιο χοντρη τριχια και πλεξιμο οπως στις καρεκλες με σχοινενιο καθισμα, δλδ ενα γυρισμα γυρω απο το στυλο, ενα γυρισμα περιμετρικα της κατασκευης, ετσι ωστε να αφηνει μικρα κενα. Ισως οχι παντου αλλα σε 2 ή 3 τμηματα.
Αυτο με τις λαμπες που ακουμπανε να το φτιαξεις και οχι να εχεις το νου σου, για ενα μονο λογο. Φτιαχνεις κατι να το βλεπεις, να το δουλευεις, να το "γουσταρεις" και να χαλαρωνεις. Αν ειναι να το αναβεις και να εχεις το αγχος για το αν θα καει το σχοινι, και να προσεχεις, αστο καλυτερα.
Προσωπικη αποψη παντα.

Οταν ελεγες τριχια, αλλο καταλαβα, αλλα εννοουσες σπαγγο - ο οποιος παρεμπιπτοντως του ταιριαζει πολυ! Μπραβο φιλε πολυ ομορφο και ζεστο θα γινει.

Για την θερμοκρασια δες ποσο ζεσταινει μια 18αρα λαμπα. Δοκιμασε τη με το χερι αν δεν εχεις θερμομετρακι υπερυθρων. Tα 18 watt ισως δεν ανεβαζουν πανω απο 70-80 βαθμους. (Yπαρχουν νομιζω και dimable led bulbs.)
Ισως γνωριζει καποιος μηχανικος την θερμοκρασια αυταναφλεξης των ινων του φυσικου σπαγγου για να ξερεις τι γινεται. Τι λεω τωρα, ε? :))

Παντως με σπαγγακι στο καλωδιο μπορεις να τραβηξεις τη λαμπα προς την μεση.

Πρακτικά δε νομίζω να έχει θέμα. Μόνο ή μία λάμπα είναι κοντά, θα την τραβηξω προς τα μέσα με μία κλωστή και όλα οκ.
Οι αντίστοιχες dimmable led έχουν 8πλασια τιμή και τσιγγουνευτηκα σε πρώτη φάση. Αν μου βγει καλό και βολικό θα πάρω μία τριάδα.
Θέμα ευστάθειας δεν έχει, πατάει πολύ καλά, ίσως δεν φτάσω τον σπαγγο ως κάτω και βάλω στη βάση καμιά ωραία πέτρα από κάποια παραλία, έχω μαζεμένες αρκετές για διακόσμηση.