Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ε τωρα γιατι μου χαλασες τον προυπολογισμο...:furious3: πρεπει να ξοδεψω λιγοτερα...:BDBDG54:

Ποια λαστιχακια εννοεις, τα o-ring κατω απο τη ροδελα και ασφαλεια του αξονα? δεν ειχαν κοπει, τωρα απο φθορα τι να πω...

Μπροστινο συστημα τι εννοεις? εχω αλλαξει φουσκα στο αριστερο ημιαξονιο και γεφυρες αν θυμαμαι καλα.

62.jpg

Απο εκει περναει νερο κατω. Επισης μια και τα ελυσες, καθαρισε καλα και τις αποχετευσεις του χωρου που βρισκεται το μοτερ του υαλ/ρα και το φιλτρο καμπινας, απο φυλλα, κομποστ, μυρμηγκοφωλιες, ποντικοφωλιες (ναι εχουν γινει και αυτα), ωστε να και μην μαζευει νερα, και γινεται πισινα ο χωρος, και να μην εχεις μυρωδιες αποσυνθεσης μεσα.
Στις οδηγιες ρυθμισης που σου εκανα λινκ παραπανω, ακολουθεις αυτες που ειναι για F08, F68 αν εισαι Corsa. Το βλεπεις και απο τον αριθμο πλαισιου (VIN ελληνικα) και ειναι μετα τα w0l0xc.

Μπροστινο συστημα εννουμε μπροστινη αναρτηση και διευθυνση, δλδ αμορτισερ - γονατα, ακρα, ψαλιδια, ζαμφορ, κρεμαργιερα, ημιμπαρα, ακρομπαρα, γεφυρα.

Φουσκα ημιαξονιου κοβουν αυτες προς την μερια του σασμαν (μεσα) οποτε ενας συχνος οπτικος ελεγχος για γρασσα στην περιοχη, θα σε γλυτωσει απο μεσα μπιλιοφορο ή και ημιαξονιο (αναλογα τη χρονια και το μοτερ).

Γεφυρα και οχι γεφυρες αποκλειεται να εχεις αλλαξει εκτος αν εχει τρακαρει το αυτοκινητο ή εχεις μαζεψει ασχημα κανα πεζοδρομιο, και εχει στραβωσει. Σε αντιθετη περιπτωση αν σου ειπαν οτι σου εχουν αλλαξει γεφυρα, εχεις πεσει θυμα απατης.
Αντε να εχεις αλλαξει σινεμπλοκ, μπαλακια ψαλιδιου, μπαρακια (αντιριδες) ζαμφορ, κανα ημιμπαρο και καμμια βαση αμορτισερ στο θολο.

Δεν σου χαλασα τον προυπολογισμο γιατι ειχες βαλει 100 στην ακρη, και τοσα θα εδινες. Οποτε μπορεις να αφεθεις στις σειρηνες της L-εργαλειοθηκης-box...........

Last edited:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω πολυ για τις αναλυτικοτατες πληροφοριες. Μηπως σε ξερω και απο αλλου?
Τα λαστιχακια αυτα ειναι σε πολυ καλη κατασταση, οπως και ο χωρος καθαρος.
Corsa C 1.2xe.

Γεφυρα γραψε λαθος, μπαρακι ήμιμπαρο πρεπει να εχω αλλαξει.
Πρεπει να ξανα δω τις φουσκες ειδικα απο το σασμαν οπως λες.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μονο απο τη μοτολεσχη Καβαλας τα πολυ παλια χρονια, και περιστασιακα αν δουλευες στο Imaret οταν ηταν καφε. Εκτος κι αν κινησε πολυ κατω απο τον καμπο προς τα νοτια.
Z12XE αρα εισαι απο 2001-2004. Κοιτας εκει που μπαινει το ημιαξονιο στο σασμαν. Και που και που ριχνεις και καμμια ματια στην αριστερη βαση που στηριζει το σασμαν στο θολο (εμπειρικος τροπος: βαζεις 1η, σβηστο μοτερ, λυμενο χειροφρενο σε επιπεδο εδαφος, και πιανεις το αυτοκινητο απο την μετωπη και το πας μπρος - πισω. Αυτο κουναει την μηχανη και βλεπεις αν εχεις κοψει βαση).
Οτι αλλο θες π.μ. γιατι το μαμ....α παλι τελειως.

Απόπειρα επισκευής αεροσυμπιεστή einhell που κόλλησε λόγω παρατεταμένης χρήσης.
Λύσιμο
dc717a5c16d9a0dbb55928962ae1e04b.jpg

Αναγνώριση προβλήματος
61feef21be344ab52e97a2d9dec1ffa4.jpg

Επίλυση προβλήματος
1bcd0f7a64af9105d4633fbfbf6b6f3a.jpg

Επανασυναρμολογηση και έλεγχος
a07642e7772af6af172be58330f94110.jpg

Η ζημιά δεν επιδέχεται επισκευή
9b2b578bc749c1a3ce98a4eb20beaeca.jpg

Η αντικατάσταση του γραναζιού με το σπασμένο δόντι, κρίνεται ασύμφορη σε σχέση με το κόστος του αεροσυμπιεστή
Δεν ρώτησα για το ανταλλακτικό αλλά πιθανολογώ πως θα ειναι στο 2 -3 όταν το κομπρεσέρ κάνει γύρω στα 12 και το έχω καμία 10αρια χρόνια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγω ευτυχώς το επισκεύασα το προβλημα. Μέσα σε όλα τα άλλα μου έσπασε και η οθόνη του κινητού, οπότε άρχισε το παιχνίδι που δε το παίζουν όσοι έχουν πρεσβυωπία.... Να ασχολείσε με κοκοψοψαρα και ψιψινια:violent-smiley-030:. Η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής αναβίωσε

DSCN9018.JPG.e85ce21aa81c4c25ba599f22bd6ff95c.JPG

DSCN9023.JPG.d7ce86b25a1dedeac1bc3f88cd6b8c28.JPG

μεταμοσχευση απο δοτη? Το αλλο τι επαθε? σκυλος το μασησε?

Ένα εύκολο από εμένα σήμερα...
Πορτατίφ από μπουκάλι bourbon Buffalo Trace 1,5lt παχιο παχιο. Το είχε φέρει ένας μπάρμπας που έχω από Αμερικη και ήταν κρίμα να πάει χαμένο το μπουκάλι. Το γέμισα με διακοσμητικά πετραδάκια για να μην είναι άδειο και να πάρει βάρος χαμηλά. uploadfromtaptalk1470671033274.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μεταμοσχευση απο δοτη? Το αλλο τι επαθε? σκυλος το μασησε?

Μέσα σε όλα τα άλλα μου έσπασε και η οθόνη του κινητού στις διακοπές. Το δεξιά είναι η παλιά οθόνη μαζί με το frame και αριστερά τοποθετημένη η νέα.
Παράγγειλα την οθόνη βασικά δεν έγινε δότης κανείς. Απλά έπιασα και την άλλαξα μη πληρώνω και μάστορα να το κάνει.

Ένα εύκολο από εμένα σήμερα...
Πορτατίφ από μπουκάλι bourbon Buffalo Trace 1,5lt παχιο παχιο. Το είχε φέρει ένας μπάρμπας που έχω από Αμερικη και ήταν κρίμα να πάει χαμένο το μπουκάλι. Το γέμισα με διακοσμητικά πετραδάκια για να μην είναι άδειο και να πάρει βάρος χαμηλά. View attachment 130092

Ωραίο δώσε και καμια φώτο απο κοντά βρε :)

Thanks. :-)

Και μία κοντινότερη...
uploadfromtaptalk1470674592581.jpg

Αν ειχαμε κ το ουισκυ θ ηταν ακομη καλυτερο...:ADFADF1:

Το ουίσκυ ήταν πραγματικά πολύ καλό. Όποιος αρέσκεται στα bourbons αξίζει να το δοκιμάσει. ;-)

Ξεκινήσα ένα τραπέζι για το μπαλκόνι αλλά κ να είναι συμπληρωνατικό - επέκταση για το τραπέζι της κουζίνας.
Τι θα βγει θα... δείξει.

Φρεσκοκομμένο πουρνάρι (κλαδί).

Μετά από περίπου 1.5 ώρα κατεργασία ιδού το αποτέλεσμα:

IMG_20160809_205510.jpg

IMG_20160809_205529.jpg

Αφού αποκλαδώθηκε, τρίφτηκε με γωνιακό τροχό και δίσκο φτερού (Dronco P40) και έπειτα με γυαλόχαρτα στο χέρι (60-120-240).
Αύριο θα καεί με φλόγιστρο προκειμένου να στεγνώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και μετά θα ξανατριφτεί στο χέρι.

Η υφή του είναι τρομερή και μοιάζει πολύ με πελεκητού λόγω του χοντρού γυαλόχαρτου.

καλη επεξεργασια γινεται. Τι θα κανεις το κλαρι ομως?

Σκέφτομαι για καλόγηρο. Δεν έχει πολλές θέσεις αλλά είναι μια χαρά.
Ειδάλλως το κάνω και διακοσμητικό κόβωντας το λίγο πιο κάτω.