Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραίο φινίρισμα. Εύγε.

Και η συνέχιση της δικής μου κατασκευής.

IMG_20160811_202431.jpg

IMG_20160811_202440.jpg

Αύριο θα μπει και λίγο χώμα πάνω από το τσιμέντο μαζί με πετρούλες για να φαίνεται αληθινό.
Θα αφήσω την Θεία να κρεμάσει ότι θέλει γιατί στην θέση που θα μπει θα είναι δύσκολο να μπουν λάμπες (θα πήγαινε ωραία βέβαια αλλά τι να κάνουμε...).

Υ.Γ: Δεν είναι τσιμέντο μέχρι πάνω φυσικά. Στην βάση έβαλα χοντρά καδρονάκια για να είναι και πιο εύκολο στην μετακίνηση αλλά και γιατί δεν είχα πολύ τσιμέντο διαθέσιμο!

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αγαπη ΕΓΡΑΨΕΣ !
Πολυ ωραία κατασκευη.
Αυτο το πάθος του καπνίσματος/ατμίσματος με ξεπερνάει, αλλα περί ορέξεως...

Και το δικό σου δεντράκι Νίκο ειναι πολυ ωραίο.
Αλλα νομίζω οτι δεν χρειάζεται να το ποτίζεις πια.
Δεν βλέπω να μεγαλώνει κι άλλο

Sent from my iPad using Tapatalk

Αγαπη εκπληκτικο!!

Παντως αν ο κατοχος θελει να ειναι περισσοτερο χαρουμενος να κοψει το ατμισμα να δει την υγεια του και να τα χαζευει διακοσμητικα μετα.

Νικο να μας το δειξεις και τοποθετημενο στο χωρο.
Με φωτακια θεωρω πως θα ειναι πιο ομορφο ειδικα σε μια βεραντα.

Αγαπη ΕΓΡΑΨΕΣ !
Πολυ ωραία κατασκευη.
Αυτο το πάθος του καπνίσματος/ατμίσματος με ξεπερνάει, αλλα περί ορέξεως...

Και το δικό σου δεντράκι Νίκο ειναι πολυ ωραίο.
Αλλα νομίζω οτι δεν χρειάζεται να το ποτίζεις πια.
Δεν βλέπω να μεγαλώνει κι άλλο

Sent from my iPad using Tapatalk

Ναι φτάνει :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αγαπη εκπληκτικο!!

Παντως αν ο κατοχος θελει να ειναι περισσοτερο χαρουμενος να κοψει το ατμισμα να δει την υγεια του και να τα χαζευει διακοσμητικα μετα.

Νικο να μας το δειξεις και τοποθετημενο στο χωρο.
Με φωτακια θεωρω πως θα ειναι πιο ομορφο ειδικα σε μια βεραντα.

Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο που πήρα στον πατέρα μου και με διαδοχικές μειώσεις στην ποσότητα της Νικοτίνης, μέσα σε 4 μήνες κατάφερα να του κόψω εντελώς το κάπνισμα(45 χρόνια καπνιστής) Από την πρώτη εβδομάδα ατμίσματος είχε κόψει τις εισπνοές και σταμάτησε το βραδυνό ροχαλητό και ο βήχας. Το ίδιο και σε μία γνωστή αλλά πολύ πιο σύντομα...
Κανονική θεραπεία διακοπής καπνίσματος γι αυτο το πολεμάνε....

Κυρ με λαμπάκια τέτοια εποχή δύσκολο νομίζω. Θα το διακοσμήσω αλλίως όμως.

Κοίτα Νίκο ο συγκεκριμένος χρήστης δε νομίζω πως το πάει σε αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης τα λαμπάκια σε μια βεράντα είναι διαχρονικά όμορφα ανεξαρτήτως εποχής.
Για φαντάσου το με τα ηλιακά φαναρακια που είχε και το lidl προχθές.

Ευχαριστώ και πάλι όλους παιδιά :)

Νίκο αν έβρισκα τέτοιο κλαδί θα το έκανα γατόδεντρο για τον Τούρκο μου. Είστε τυχεροί μερικοί ππραγματικά και ζηλευω που δε μπορώ να βγω έξω και να μαζέψω τέτοια "ρετάλια"

Σήμερα ξεκίνησα το πρότζεκτ ανακατασκευης τραπεζιού. Ο πεθερός μου είχε ένα μεταλλικό σκελετό με πόδια από μαντεμι να σαι ζει σε μια άκρη. Είχε παλιά μάρμαρο από πάνω αλλά κάποιοι μπήκαν στην αυλή και έκλεψαν τα λεμονια και τις ελιές και πάτησαν επάνω και το έσπασαν. Σήμερα μετά από αρκετό αντισκουριακο και δύο ώρες έβγαλα τις βίδες πλην μιας με σκοπό να μπουν νέες. Σήμερα έχει σειρά τριψιμο. Να περάσω ασταρι; ως επιφάνεια θα βάλω ξύλο. Δεν μου αρέσει το μάρμαρο...
b98af4df5bff43911d9612c494c382d5.jpg
b526221991f4e62e3b8f5dd743ce3f97.jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις την δουλειά πήγαινέ το αμμοβολή ( αω δεν θες εσύ να σχοληθείς να το τρίψεις) να φύγει όλο το παλιό το χρώμα, μετά αστάρι για αντιοξυδωτική προστασία και μετά χρώμα της αρεσκείας σου... Θα το έχεις μετά για μια ζωή.

Κοίτα Νίκο ο συγκεκριμένος χρήστης δε νομίζω πως το πάει σε αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης τα λαμπάκια σε μια βεράντα είναι διαχρονικά όμορφα ανεξαρτήτως εποχής.
Για φαντάσου το με τα ηλιακά φαναρακια που είχε και το lidl προχθές.

Ωραίο ιδέα αλλά στο συγκεκριμένο σημείο που θα μπει δεν το βαράει ο ήλιος.
Ίσως να κρεμάσω μερικές vintage λάμπες, απλά το πρόβλημα θα είναι το καλώδιο....

Ευχαριστώ και πάλι όλους παιδιά :)

Νίκο αν έβρισκα τέτοιο κλαδί θα το έκανα γατόδεντρο για τον Τούρκο μου. Είστε τυχεροί μερικοί ππραγματικά και ζηλευω που δε μπορώ να βγω έξω και να μαζέψω τέτοια "ρετάλια"

Το έκοψα ο ίδιος και το ξέρανα με φλόγιστρο. Προχθες για την ακρίβεια!!! Πήγαινε μία βόλτα και κόψε ένα αλλά διακριτικά. Δεν θα σου πει κανείς τίποτα (αν πρόκειται για κλαδί).
Τα δικά μου γατιά παίζουν με πραγματικά δέντρα οπότε δεν χρειάζονται νυχροδρόμια!! ;)

Αν με ζορισει πολύ ή βαρεθώ,ι δεν άσχημη ιδέα η αμμοβολη .

Και τρίψιμο με σβουράκι (τροχό φτερού) μπορείς να κάνεις.
Φέρνει πολύ σε αμμοβολή και παίρνεις τρομερό τελικό αποτέλεσμα.
Βάψιμο με αέρα ή με spray και είσαι άρχοντας!

Εγώ πάντως που έβαψα δυο τραπέζια μαντέμι,δυο παγκάκια και μια ραπτομηχανή ...δεν έτριψα καθόλου. Καθάρισα πολύ καλά και τα πέρασα δυο χέρια ειδικό χρώμα για μαντέμι και έγιναν μια χαρά.

Μπραβο για τις κατασκευές! Παρα πολυ ωραιες και στυλατες! Εμενα παντως εντυπωση μου εκανε ο κηπος του Diabolic! Πολυ ζαρζαβατικο!

Μπραβο για τις κατασκευές! Παρα πολυ ωραιες και στυλατες! Εμενα παντως εντυπωση μου εκανε ο κηπος του Diabolic! Πολυ ζαρζαβατικο!

Της θείας είναι ο κήπος. Εγώ έχω τον δικό μου αλλού αλλά τώρα πέρασε η εποχή του!!!

Ξεκίνησα ένα τραπέζι βεράντας αργά απόψε.
Θα δούμε τι θα βγει.

Καλή βράδυ κ καλή ξεκούραση σε όλους.

Μου αρέσει η τελευταία φωτό Παππού! :)

Να ρωτησω και κάτι επειδή έχω πάρει το Pocket hole jig της wolfcraft αλλά δε το έχω πολυ χρησιμοποιήσει και ειδικά σε μεγάλη κατασκευή καθόλου.
Βλέπω στο youtube και το χρησιμοποιούν ακόμα και σε πλαίσια κρεβατιού που θα κάτσουν πάνω ταβλες και στρώμα.

Τελικά πόσο καλή είναι η ένωση; Θέλω να πω στο τραπέζι που έκανε ο Κώστας εγώ θα έβαζα καβίλιες. Πόσο διαφορά θα είχε σε αντοχή το ένα με το άλλο;
Με το καιρό, ειδικά αν το τραπέζι είναι σε εξωτερικό χώρο, δε θα επηρεάσει πολύ την ένωση; Αλλη συμπεριφορά το μέταλλο άλλη το ξυλο.
Στο κρεβάτι πχ επειδή πολλά γίνονται επάνω :p τι θα είναι πιο συνετό; Φεράμια; Καβίλιες; Pocket screws;

Βασικά δε ψάχνω θεωρητική απάντηση έχω δει βίντεο με αντοχές διαφόρων ενώσεων αλλά κάποιον που έχει φτιάξει κάτι με pocket holes και έχουν περάσει 3-4 χρόνια ξέρω γω :)

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κώστα πολύ όμορφο φαίνεται! Να σε ρωτήσω αυτόν τον σφιχτήρα για γωνίες που τον βρήκες και πόσο? (γιατί οι stanley που έχω τίναξαν τα πέταλα, έσπασαν οι ασφάλειες και δεν έχω φιλιέρα να του φτιάξω σπείρωμα στην άκρη να το παξιμαδιάσω).

Αγάπη, δεν έχω τόσο χρόνο το pocket hole για να βγάλω συμπέρασμα αντοχής σε βάθος χρόνου, αλλά ο συνδυασμός βίδας με κόλας, φαίνεται πως το κάνει πολύ δυνατό...τουλάχιστον αρχικά είναι πολύ σταθερό.

(αναφορικά με το κρεββάτι, επειδή τα τελευταία χρόνια έσπασα 2, βρήκα την ηρεμία μου εδώ και 8 χρόνια, με ένα κρεββάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω, στρώμα υπόστρωμα , όπως αυτό
APOTHIKEYTIKOS.jpg
prestigePlus-800x600.jpg
, απλά δεν σπάει δεν χαλάει και σε συνδυασμό με ένα παχύ ειδικά για το σώμα σου στρώμα, απλά ανεβάζεις τον ύπνο σε άλλο επίπεδο....