Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ για την απαντηση Σωτήρη. Θυμάσαι πόσο περίπου σου πήγε;

edit: Αυτη εδω πρεπει να ειναι
http://www.etools.gr/index.php?option=com_mijoshop&route=product/product&product_id=1108

Αν θες φιλιερες εχω να σου δωσω να κανεις δουλεια
Αν ειναι απλή μετρική ντίζα απλά άλλαξε την

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλό απόγευμα. Ναι η μέγγενη αυτή είναι, αγορά από εδώ:
https://www.toolstore.gr/wolfcraft-3415000-meggeni-gwniwn-p-5832.html#.V69Emm7l7MI

Δεν έχω σχετική εμπειρία να αναφέρω για αντοχές με τις pocket hole + screws για κρεβάτι.

Στις λίγες κατασκευές που έχω φτιάξει μέχρι τώρα χρησιμοποιώ κόλλα Atlacol + pocket hole + screws κ οι συνδέσεις γίνονται πολύ δυνατές.

Το ίδιο στρώμα έχω κι εγώ (σε κρεβάτι IKEA - με κάποιες τροποποιήσεις όμως για να γίνει καλύτερο). Από τις αγορές που πραγματικά δε μετανιώνεις.

περίπου 2000 το στρώμα και κάπου 1000+ το κρεββάτι....

η γωνία και το σπείρωμα είναι αυτό

upload an image

σκεφτόμουνα σε κείνο το λείο κομμάτι στην άκρη του σπειρώματος να του έβαζα ένα παξιμάδι...δεν ξέρω εάν είναι εφικτό, κουβέντα να κάνουμε....

Απο κινητο ειμαι και μοιαζει μετρικη η ντιζα. Στις καλες μεγγενες και για δουλειες ακριβειας επιλέγουν τραπεζοειδη που μαλλον δεν ειναι αυτη που εχεις.
Θα το καταλαβεις ευκολα αν μετρησεις τη διαμετρο της και πας να βιδωσεις εναπαξιμαδι
Αν δε βιδωσει δεν ειναι μετρικη και δε κανεις δουλεια με φιλιερες κλασικες ουτε κλασικα παξιμαδια.

Σορρυ για τη γενικη απαντηση αλλα δε μπορω να καταλαβω κ πολλα απο κινητο

περίπου 2000 το στρώμα και κάπου 1000+ το κρεββάτι....

η γωνία και το σπείρωμα είναι αυτό

upload an image

σκεφτόμουνα σε κείνο το λείο κομμάτι στην άκρη του σπειρώματος να του έβαζα ένα παξιμάδι...δεν ξέρω εάν είναι εφικτό, κουβέντα να κάνουμε....

Σωτήρη αναλογη ζημιά είχα πάθει κ εγώ σε σφικτήρα Stanley, αυτόν με τον ιμάντα για σφιξιμο κ 4γωνιασμα στα τελαρα των κορνιζών. Δεν άντεξε στην τάση εψελκυσμού.
Στο αυλάκι της ασφάλειας έκανα μια τρύπα, έβαλα μετά μια ροδέλα κ του πέρασα καβιλια άξονα σωληνωτή σχιστή κ σε 4 κατασκευές που έχω κάνει από τότε, έχει αντέξει. Θέλει όμως υπομονή το τρύπημα του κοχλία.

Καβίλια άξονα, σχιστή.

Διαφορετικά αφού τον έχεις σε αχρηστία, κάνε μια προσπάθεια κ ταιριαξέ του στο τέλος του κοχλία εκεί που ήταν η παλιά καβιλια ένα παξιμάδι (προς το σπειρωμα βαλε ροδέλα) κ κάνε του δύο καλές τσιμπιές (πονταρισιες) με την ηλεκτροκόλληση.

πράγματι πρέπει να είναι αρκετό επίπονο το τρύπημα....
έχεις κάποια φώτο να καταλάβω το "καβιλια άξονα σωληνωτή σχιστή" ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χε χς οι απαντήσεις σας προηγούνται των ερωτήσεων μου χεχεχε

ευχαριστώ πολύ, και τους δυο σας.
κατάλαβα!

πράγματι πρέπει να είναι αρκετό επίπονο το τρύπημα....
έχεις κάποια φώτο να καταλάβω το "καβιλια άξονα σωληνωτή σχιστή" ?

χε χς οι απαντήσεις σας προηγούνται των ερωτήσεων μου χεχεχε

ευχαριστώ πολύ, και τους δυο σας.
κατάλαβα!

Να σαι καλά.
Κάνε μια προσπάθεια, πριν δώσεις τα 30 για νέα μέγγενη.

Σωτηρη απο οτι ειδα βγηκε η ροδελα ασφαλειας απο την ντιζα,γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις αλλη ροδελα ασφαλειας καλυτερης ποιοτητας στην ντιζα ;

(αναφορικά με το κρεββάτι, επειδή τα τελευταία χρόνια έσπασα 2, βρήκα την ηρεμία μου εδώ και 8 χρόνια, με ένα κρεββάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω, στρώμα υπόστρωμα , όπως αυτό, απλά δεν σπάει δεν χαλάει και σε συνδυασμό με ένα παχύ ειδικά για το σώμα σου στρώμα, απλά ανεβάζεις τον ύπνο σε άλλο επίπεδο....

Και εγω κατι τετοιο εχω, και ειναι ολο απο κατω το πλαισιο με τετραγωνη μεταλλικη σωληνα, και παταει σε 6 ποδια, και δεν εχει καταλαβει "τιποτις".

https://www.elitestrom.com/images/ProductGallery/storage_box_2.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κώστα πολύ όμορφο φαίνεται! Να σε ρωτήσω αυτόν τον σφιχτήρα για γωνίες που τον βρήκες και πόσο? (γιατί οι stanley που έχω τίναξαν τα πέταλα, έσπασαν οι ασφάλειες και δεν έχω φιλιέρα να του φτιάξω σπείρωμα στην άκρη να το παξιμαδιάσω).

Αγάπη, δεν έχω τόσο χρόνο το pocket hole για να βγάλω συμπέρασμα αντοχής σε βάθος χρόνου, αλλά ο συνδυασμός βίδας με κόλας, φαίνεται πως το κάνει πολύ δυνατό...τουλάχιστον αρχικά είναι πολύ σταθερό.

(αναφορικά με το κρεββάτι, επειδή τα τελευταία χρόνια έσπασα 2, βρήκα την ηρεμία μου εδώ και 8 χρόνια, με ένα κρεββάτι με αποθηκευτικό χώρο από κάτω, στρώμα υπόστρωμα , όπως αυτό
APOTHIKEYTIKOS.jpg
prestigePlus-800x600.jpg
, απλά δεν σπάει δεν χαλάει και σε συνδυασμό με ένα παχύ ειδικά για το σώμα σου στρώμα, απλά ανεβάζεις τον ύπνο σε άλλο επίπεδο....

Σωτήρη αυτο το σφιγκτηρα σου έλεγα οτι βρήκα οταν πέρασα απο δασκαλακη (topex)

Sent from my iPad using Tapatalk

ναι το κατάλαβα Χρήστο, πριν την αγορά (γιατί δεν είναι φτηνός) θα προσπαθήσω να φτιάξω τους stanley...

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ναι το κατάλαβα Χρήστο, πριν την αγορά (γιατί δεν είναι φτηνός) θα προσπαθήσω να φτιάξω τους stanley...
Οκ συμφωνώ απόλυτα.
Βρες ίδιες ασφάλειες με αυτές που έσπασαν/έφυγαν και πάρε κάμποσες να έχεις για ανταλλακτικά

Sent from my C6833 using Tapatalk

θα προσπαθήσω να τρυπήσω το σπείρωμα στην άκρη του και να περάσω ένα καρφάκι...

Καλησπέρες!
Νομίζω το καρφάκι δεν είναι η κατάλληλη λύση !
Είναι προτιμότερο να βάλεις μια ατσαλένια ασφάλεια άξονα (σχιστή καρφωτή) όπως προτάθηκε πιο πάνω, η να βρείς ασφάλειες άξονα εξωτερικές που να κάθονται σφιχτά μέσα στο περιμετρικό λουκι της βίδας της γωνιομέγγενης.
Πιθανά με αρκετή προσοχή μπορεί να περάσεις την εξωτερική ασφάλεια του άξονα στο ´λούκι και εξωτερικά από αυτήν να βάλεις μια ροδέλα και απέξω από τη ροδέλα να κάνεις τρύπα που θα πάρει μια φυτευτή σχιστή ασφάλεια άξονα, προσέχοντας η ροδέλα να έρθει ακριβώς πρόσωπο με το λούκι της βίδας. αν δεν πετύχεις ακριβώς την τρύπα και η ροδέλα έχει λίγο τζόγο σε σχε´ση με το λούκι μπορείς να προσθέσεις κάποια αποστατική ατσάλινη ροδέλα (υπάρχουν σε διάφορα πάχη και διαστάσεις και θα βρείς σε καλά εργαλειάδικα)
Έτσι η εξωτερική ασφάλεια άξονα θα έχει να πατάει και πάνω στη ροδέλα οπότε τα φορτία που τείνουν να την κάμψουν και να ξεκουμπώσει, θα τα παραλαμβάνει η ροδέλα και η όλη σύνδεση θα είναι πιο ισχυρή.

Από εκεί και πέρα μπορείς με πολύ μικρό κόστος να κάνεις πλήρη ανακατασκευή της χαλασμένης βίδας, χρησιμοποιώντας μια ντιζα στην οποία θα περάσεις μια μούφα με κόντρα παξιμάδι από την μια μεριά και από την άλλη δυο κόντρα παξιμάδια που θα παίρνουν αδιαμαρτύρητα όλα τα φορτία.
Στην μούφα θα περάσεις και μια μακρυά αλενόβιδα για χειρολαβή και θα είσαι μιά χαρά !
Αν θέλεις να πάρεις μαι ιδέα δες εδώ:

http://www.thelab.gr/forums/topic/1...-και-όχι-μόνο/?do=findComment&comment=2520734

Καλή διασκέδαση ! :D

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Από εκεί και πέρα μπορείς με πολύ μικρό κόστος να κάνεις πλήρη ανακατασκευή της χαλασμένης βίδας, χρησιμοποιώντας μια ντιζα στην οποία θα περάσεις μια μούφα με κόντρα παξιμάδι από την μια μεριά και από την άλλη δυο κόντρα παξιμάδια που θα παίρνουν αδιαμαρτύρητα όλα τα φορτία.
Στην μούφα θα περάσεις και μια μακρυά αλενόβιδα για χειρολαβή και θα είσαι μιά χαρά !
Αν θέλεις να πάρεις μαι ιδέα δες εδώ:

http://www.thelab.gr/forums/topic/1...-και-όχι-μόνο/?do=findComment&comment=2520734

Καλή διασκέδαση ! :D
αυτό ακριβώς είχα σκεφτεί αρχικά πριν 15 μέρες που έσπασαν οι μεγγενούλες...αλλά δεν είχα βρει τρόπο τι να κάνω για λαβή για να μπορώ να το γυρνάω εύκολα (προσπάθησα να λύσω την εργοστασιακή λαβή θεωρώντας πως είναι βιδωμένη στη ντίζα αλλά δεν ήταν), την λύση την έδωσες απλά και πρακτικά.

όσο για την παραπομπή.....απλά respect....από τις ωραιότερες (για να μην πω η ωραιότερη) παρουσιάσεις που έχω διαβάσει!!!

και επειδή ήμουνα περίεργος να δω μην έχουν βάλει από την stanley καμιά "περίεργη" διατομή πήγα στην αποθήκη και μέτρησα με το παχύμετρο την ντίζα και είναι 8αρα...μια χαρά όλα!!