Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τελικά σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και αφού και ο καιρός το επέτρεψε προχώρησα στην κατασκευή των καβαλέτων. Ιδού μια φωτογραφία μετά το πέρας των συγκολλήσεων και των τροχισμάτων
IMG_20161008_131736.jpg

και μία μετά το απαραίτητο μινιάρισμα
IMG_20161008_141758.jpg

Έγιναν αρκετά στιβαρά κατά την γνώμη μου και όχι ιδιαίτερα βαριά ...
Οπότε είμαι έτοιμος για το επόμενο project ....
Πολυ καλα!

Εγω σημερα ειπα να τριψω λιγο μια παλια πορτα για να πιασει η μπογια καλυτερα.
Χρησιμοποιησω τα περιστεοφικα γυαλοχαρτα απο το lidl για το γωνιακο τροχο.
Πρωτη φορα δουλεψα κατι τετοιο και εντυπωσιαστηκα απο τη ταχυτητα αφαιρεσης υλικου.

Εμφανιστηκαν ολα τα στρωματα χρωματος που βαφτηκε τα τελευταια 35 χρονια.

Ο black & decker εβγαλε επαλι δουλεια χωρις να διστασει καθολου. Απλα πολυ κραδασμος...υποψιαζομαι πως η φυση των γυαλοχαρτων δημιουργησε αυτους.

image url

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης εφτιαξα μια πατεντα με φυλλο αλουμινιου απο πατζουρι και δημιουργησα ενα φωτιστικο ledταινιας για το παγκο εργαστηριου μου.

image hosting

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ βραία τα καβαλέτα. :a0210:
Αν δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, που θα σε βόλευε καλύτερα το πτυσόμενο, τότε έκανες τέλεια δουλειά.

Νεκ, ο φωτισμός δείχνει πολύ ωραίος και το εργαστήριο ακόμα καλύτερο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο παιδιά, όμορφες δουλειές.

Εγώ πάλι σήμερα συναρμολόγησα μια ντουλάπα από το ικεα και καθάρισα μια σόμπα πετρελαίου. Θα μυρίζω πετρέλαιο για μέρες μου φαίνεται. :p

Ωραια δουλεια τα καβαλετα, μπραβο, θα σηκωνουν καμμια 500αρια κιλα φανταζομαι. Ποια θα ειναι η βασικη χρηση τους?

Νικο, για το μοτορι δε σε ζηλευω, τα κομοδινακια ομως γινονται σουπερ. Τι ενωσεις εκανες? φαινονται αψογες!

Νεκταριε η πατεντα δε φαινεται καθολου αλλα το αποτελεσμα της ειναι λαμπροτατο!! Πολυ καλος, μπραβο!! Βλεπω εργαστηριακι ζηλευτο και πεντακαθαρο!!

Γιωργο τελειωνεις τη μετακομιση σιγα σιγα και οργανωνεσαι για το χειμωνα βλεπω :))

Ωραια δουλεια τα καβαλετα, μπραβο, θα σηκωνουν καμμια 500αρια κιλα φανταζομαι. Ποια θα ειναι η βασικη χρηση τους?
Δεν ξέρω για το μέλλον, πάντως στο πρώτο project θα ρίξω μια τάβλα επάνω για να συγκολλήσω την πόρτα στο περιφραγμένο. Είναι αρκετά κουραστικό και οδηγεί σε λάθη το να συγκολείς στο πάτωμα. Έτσι θα έχω πρόσβαση περιμετρικά στο αντικείμενο που θα δουλεύω και μάλιστα σε ύψος εργασίας (93 πόντοι).

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Βρήκα & λίγο ακόμα χρόνο & προχώρησα & την ηχοπαγίδα για το κομπρεσεράκι μου.

Αγάπη - Στέλιο σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα Κώστα!
Βλέπω προχωράς σβέλτα τη κατασκευή!
Αν βλέπω καλά από τις φωτογραφίες, νομίζω ότι υπάρχει κάποια ατέλεια!
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ελέυθερη δίοδος ενός μέρους του ήχου να περάσει έξω από το κουτί χωρίς να περάσει από το μαίανδρο απορόφησης.
Μπορεί να με ξεγελάει και η οπτική γωνία, αλλά αν δεν . . .
δες δυο πραγματάκια, που θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την απόσβεση του θορύβου.
Δες στα σκαριφήματα που ακολουθούν:

ΓŽβ€”Γβ€‘ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓŽΒ―ΓŽΒ΄ΓŽΒ± (costas1965)_01.jpgΓŽβ€”Γβ€‘ΓŽΒΏΓβ‚¬ΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓŽΒ―ΓŽΒ΄ΓŽΒ± (costas1965)_02.jpg

Πιθανότατα θα είσαι ήδη ευχαριστημένος από ότι διάβασα, οπότε έχε και αυτά κατά νού, άμα σε πιάσει
"κρίση" τελειομανίας
Προσοχή εδώ όμως κάτι, το πρωτο σκαρίφημα σημαίνει περισσότερη διαρροή ήχου από το δεύτερο!
Καλή συνέχεια και περιμένω μετρήσεις ήχου! :D

Νικο, για το μοτορι δε σε ζηλευω, τα κομοδινακια ομως γινονται σουπερ. Τι ενωσεις εκανες? φαινονται αψογες!

Νεκταριε η πατεντα δε φαινεται καθολου αλλα το αποτελεσμα της ειναι λαμπροτατο!! Πολυ καλος, μπραβο!! Βλεπω εργαστηριακι ζηλευτο και πεντακαθαρο!!

Γιωργο τελειωνεις τη μετακομιση σιγα σιγα και οργανωνεσαι για το χειμωνα βλεπω :))
Τα κομοδίνα, ήθελα να τα φτιάξω με φαλτσογωνιες. Καθώς όμως η μια γωνία είναι οξεία, έπρεπε να κοπούν τα ξύλα σε μεγαλύτερη από 45 μοίρες γωνία. Εκεί με περιόρισε το εύρος του pts 10. Τελικά αποφάσισα και τις έκοψα πρόσωπο και ένιωσα με καβιλιες. Τέλεια δεν είναι αφού χάνουν 2-4 χιλιοστά στο πλάτος, αλλά είναι αποδεκτό.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλησπέρα Κώστα!
Βλέπω προχωράς σβέλτα τη κατασκευή!
Αν βλέπω καλά από τις φωτογραφίες, νομίζω ότι υπάρχει κάποια ατέλεια!
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ελέυθερη δίοδος ενός μέρους του ήχου να περάσει έξω από το κουτί χωρίς να περάσει από το μαίανδρο απορόφησης.
Μπορεί να με ξεγελάει και η οπτική γωνία, αλλά αν δεν . . .
δες δυο πραγματάκια, που θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την απόσβεση του θορύβου.
Δες στα σκαριφήματα που ακολουθούν:

View attachment 132397View attachment 132398

Πιθανότατα θα είσαι ήδη ευχαριστημένος από ότι διάβασα, οπότε έχε και αυτά κατά νού, άμα σε πιάσει
"κρίση" τελειομανίας
Προσοχή εδώ όμως κάτι, το πρωτο σκαρίφημα σημαίνει περισσότερη διαρροή ήχου από το δεύτερο!
Καλή συνέχεια και περιμένω μετρήσεις ήχου! :D

Καλημέρα. Τα περισσότερα έχουν ήδη αλλάξει. Ευχαριστώ.

Και δεν γύρναγες ανάποδα το ξύλο? :P
;; τι εννοείς;; και το παγκοπριονο να γύρναγα ανάποδα, και το εργαστήριο ολόκληρο, πιο οξεία γωνία από τις 45 μοίρες δεν κόβει!

;; τι εννοείς;; και το παγκοπριονο να γύρναγα ανάποδα, και το εργαστήριο ολόκληρο, πιο οξεία γωνία από τις 45 μοίρες δεν κόβει!

Σρυ έγραψα βλακεία… προς υπεράσπιση μου ήταν αργά :P

Σρυ έγραψα βλακεία… προς υπεράσπιση μου ήταν αργά :P
Χαχα! Εγώ τις βλακείες τις γράφω ανεξάρτητα της ώρας!!!

για μερικες μοιρες ακομα μπορεις να βαλει προσθηκη κατω απο το ξυλο (να μην παταει ολο πανω στον παγκο) και να κοψεις με περισσοτερες μοιρες. θελει πατεντα ομως για να κοψεις με τον οδηγο.

για μερικες μοιρες ακομα μπορεις να βαλει προσθηκη κατω απο το ξυλο (να μην παταει ολο πανω στον παγκο) και να κοψεις με περισσοτερες μοιρες. θελει πατεντα ομως για να κοψεις με τον οδηγο.
Το δοκίμασα. Η μεγάλη απόσταση που ήθελα να κοψω όμως είχε αποτέλεσμα να μην είναι ευθεία η κοπή. Δυστυχώς αυτά που βλέπουμε στο you tube, φαίνονται πολύ ευκολότερα από όσο πραγματικά είναι.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Επισης εφτιαξα μια πατεντα με φυλλο αλουμινιου απο πατζουρι και δημιουργησα ενα φωτιστικο ledταινιας για το παγκο εργαστηριου μου.

Καλημέρα

Νεκτάριε αυτή την μεταλλική διάτρητη πλάτη που έχεις τα εργαλεία σου που τη βρήκες;

Κώστα τα συγχαρητήρια και από εμένα !
Η μείωση κατά σχεδόν 30 dB(A), σημαίνει υποτετραπλασιασμό του διαχεόμενου θορύβου! :SFGSFGSF:
Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορεί να γίνουν για να κατέβει κι' άλλο ο θόρυβος και θα χρησιμοποιήσω τις φωτογραφίες σου
περισσότερο για να υπάρχει το σχόλιο καθώς μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο, γιατί εσύ πέτυχες το επιθυμητό!

1. Βασικός τρόπος λειτουργίας του υλικού ηχοαπορρόφησης είναι ότι το προσπίπτον ηχητικό κύμα πίεσης διαχέεται στους πόρους /"θύλακες" της επιφάνειας του υλικού και έτσι ένα μέρος του "απορροφάται" οριστικά από το υλικό και ένα άλλο μέρος του ανακλάται προς τυχαίες γωνίες που δεν συγκλίνουν προς την γωνία από όπου ο ήχος μπορεί να διαφύγει.
Εδώ στην φωτογραφία αυτή :
005ed.jpg
Καλό είναι να αφαιρεθούν τα τμήματα του πλαστικού που έχουν σημειωθεί με πορτοκαλί.
Γιατί το πλαστικό παρά το ότι είναι ενδοτικό δεν παύει να έχει πολύ υψηλότερη ανακλαστικότητα από τον ίδιο τον πετροβάμβακα!
Αν το πλαστικό δε αφαιρείται τελέιως, αλλά δεν θέλουμε να είναι εκτεθιμένος ο πετροβάμβακας, για να αποφύγουμε τις αιωρούμενες ίνες του, η καλύτερη λύση είναι η κάλυψή του με ύφασμα όχι πυκνό και ακόμα καλύτερα κάπως μαλλιαρό στην επιφάνεια.
Έτσι θα έχουμε άμεση απορρόφηση των υψίσυχνων κατ' ευθείαν από την επιφάνειά του και ο υπόλοιπος "ήχος" -διαπερνώντας το ύφασμα- θα απορροφάται από τον υποκείμενο πετροβάμβακα!

2.Σε έναν μαίανδρο περιστολής του θορύβου, πρέπει όλες οι επιφάνειες του μαιάνδρου να είναι καλυμμένες από απορροφητικό υλικό.
Στην επόμενη φωτογραφία υπάρχουν κάποια τμήματα που μπορούν να καλυφθούν με μονωτικό (εν προκειμένω με αυτές τις διαστάσεις με λεπτό και πυκνό αφρολέξ) έτσι ώστε να λειτουργούν σαν αποσβεστήρες του θορύβου και οι δύο επιφάνειες του μαιάνδρου απορόφησης.
006ed.jpg

Σαν γενική ιδέα καλό είναι εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου να δίνουμε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις στο κουτί, έτσι ώστε οι μαίανδροι παρά το ότι θα είναι ποιο "χαλαροί" (τα τοιχώματά τους απέχουν περισσότερο για να περνάει περισσότερος αέρας) να μπορούν να ´κατασκευαστούν σε μεγαλύτερο μήκος για να αυξηθεί η απορροφητικότητά τους!

Για το θέμα των θερμοκρασιών, αν έχουμε μια συσκευή που δουλεύει "συνεχώς" θα πρέπει να φροντίσουμε για τον υποβοηθούμενο εξαερισμό του κουτιού.
Η λύση των ανεμιστήρων είναι πολύ βολική και οικονομική !
Εδώ στην συγκεκριμένη κατασκευή μπορούμε να βάλουμε στη θέση των εξόδων ανεμιστήρες (π.χ 120 χ120 χ25 mm)
Μάλιστα αν η παροχή του ανεμιστήρα είναι μεγαλύτερη από την παροχή του ανεμιστήρα ψύξης της συσκευής, τότε η συσκευή μας θα λειτουργεί σε θερμοκρασίες παραπλήσιες αυτών που έχει στο ανοιχτό περιβάλλον και επιπλέον δεν θα χρειαζόμαστε μεγάλα ανοίγματα εξόδου του αέρα, οπότε θα αυξάνεται η κλειστή επιφάνεια του μαιάνδρου απορρόφησης, και αναλόγως θα αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της ηχοπαγίδας !

Κώστα καλές και προ πάντων ήσυχες δουλειές! :)

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κώστα καλές και προ πάντων ήσυχες δουλειές! :)

Kύριε Στέλιο καλημέρα.
Σας ευχαριστώ & πάλι (καθώς & εκείνη την Μαστόρισσα που "απέχει" - για λίγο ελπίζω).:grinning-smiley-043

Δεν θα του αλλάξω κάτι άλλο. Με υπερκαλύπτει. -bye--bye-

Φτιάχνω ένα σύστημα επαγωγής σκόνης για το εργαστήριο και ψάχνω να βρώ πλαστικές βάνες για σωλήνα Φ40 (εσωτερική διάμετρος) καθώς και σωλήνα εύκαμπτη σπιράλ.
Ξέρει κανείς που θα βρώ κάτι τέτοιο εδώ Αθήνα?