Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Στα γρήγορα σήμερα το πρωί.

Ledoταινία 14.4 W/m- ζεστό λευκό (2.3 μέτρα στο σύνολο) με τροφοδοτικό 36W στην κουζίνα.
Οι γονείς μου πάθανε πλάκα και τους άρεσε πολύ. Πλέον μόνο αυτή ανάβουν!!!

Υ.Γ: Κατάλαβες τώρα που πάνε τα καλωδιοδιακοπτάκια Νέκταρ?

Ωραία Νίκο,κολλάει καλά τό αυτοκόλλητο πού έχει στό ξύλο,γιατί στήν κουζίνα μέ ατμούς καί ζέστη μήπως ξεκολλήση κάποια στιγμή.

Καλημέρα Παναγιώτη.
ΤΕΛΕΙΟΣ !
Εχει δίκιο ο Βασίλης.
Δυσκολεύτηκα να σε αναγνωρίσω με τα ακουστικά, το καπελάκι, τη φόρμα. Ήμουν σίγουρος στην αρχή οτι ήταν φωτο απο Ίντερνετ.
Καλές δουλειές.

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νίκο πολυ ωραία η λεντοταινια. Ειναι μονο λευκή ;
Δοκίμασε τις έγχρωμες με τηλεχειρισμό στην επόμενη κατασκευη σου.
Ειδικά για σαλόνι, υπνοδωμάτιο κλπ. δημιουργούν πολυ ωραίες αποχρώσεις.

Στα γρήγορα σήμερα το πρωί.

Ledoταινία 14.4 W/m- ζεστό λευκό (2.3 μέτρα στο σύνολο) με τροφοδοτικό 36W στην κουζίνα.
Οι γονείς μου πάθανε πλάκα και τους άρεσε πολύ. Πλέον μόνο αυτή ανάβουν!!!

Υ.Γ: Κατάλαβες τώρα που πάνε τα καλωδιοδιακοπτάκια Νέκταρ?

Νικολα το τροφοδοτικακι ειναι οριακα, μη σου πω το ξεσκιζει... ειναι 36w και τραβας 33.1.. θα καει τσακ μπαμ αν το αναβουν συνεχεια... υπολογιζε παντα να χεις εναν αερα τουλαχιστον +20%..

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραία Νίκο,κολλάει καλά τό αυτοκόλλητο πού έχει στό ξύλο,γιατί στήν κουζίνα μέ ατμούς καί ζέστη μήπως ξεκολλήση κάποια στιγμή.

Θα ξεκολλησει σιγουρα.
Γιαυτο θελει ειτε να μπει σε ειδικο προφιλ για ταινιες ειτε να στερεωθει και με επιπλεον τροπο...

Αν ξεκολλήσει θα βάλω εποξική.
Δημήτρη εκεί που είναι δεν έχει θέμα με ατμούς ούτε και με ζέστη (είναι πάνω από τον πάγκο και απέχει καμιά 30-40 εκατοστά από τα μάτια και τον απορροφητήρα).
Φρόντισα να βάλω και αδιάβροχη ταινία για παν ενδεχόμενο και να τοποθετήσω το τροφοδοτικό πολύ μακριά! ;)

Καλημέρα Παναγιώτη.
ΤΕΛΕΙΟΣ !
Εχει δίκιο ο Βασίλης.
Δυσκολεύτηκα να σε αναγνωρίσω με τα ακουστικά, το καπελάκι, τη φόρμα. Ήμουν σίγουρος στην αρχή οτι ήταν φωτο απο Ίντερνετ.
Καλές δουλειές.

Νίκο πολυ ωραία η λεντοταινια. Ειναι μονο λευκή ;
Δοκίμασε τις έγχρωμες με τηλεχειρισμό στην επόμενη κατασκευη σου.
Ειδικά για σαλόνι, υπνοδωμάτιο κλπ. δημιουργούν πολυ ωραίες αποχρώσεις.

Ναι ζεστό λευκό είναι.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά δεν νομίζω ότι για κουζίνα θα ταίριαζε τόσο το χρωματιστό, εκτός και αν την κάνουμε disco!!! :p

Καλημέρα Παναγιώτη.
ΤΕΛΕΙΟΣ !
Εχει δίκιο ο Βασίλης.
Καλές δουλειές.

Να 'σαι καλά Χρήστο, ευχαριστώ.

Νικολα το τροφοδοτικακι ειναι οριακα, μη σου πω το ξεσκιζει... ειναι 36w και τραβας 33.1.. θα καει τσακ μπαμ αν το αναβουν συνεχεια... υπολογιζε παντα να χεις εναν αερα τουλαχιστον +20%..

Θα κατεβάσω την ταινία στα 2 μέτρα και θα πέσω στα 28 και κάτι watt αν είναι.
Ευχαριστώ για την συμβουλή!

Θα ξεκολλησει σιγουρα.
Γιαυτο θελει ειτε να μπει σε ειδικο προφιλ για ταινιες ειτε να στερεωθει και με επιπλεον τροπο...

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα ακόμα και χθες που έβαλα την ψησταριά στην κουζίνα!

Αν ξεκολλήσει θα βάλω εποξική.
Δημήτρη εκεί που είναι δεν έχει θέμα με ατμούς ούτε και με ζέστη (είναι πάνω από τον πάγκο και απέχει καμιά 30-40 εκατοστά από τα μάτια και τον απορροφητήρα).
Φρόντισα να βάλω και αδιάβροχη ταινία για παν ενδεχόμενο και να τοποθετήσω το τροφοδοτικό πολύ μακριά! ;)

Ναι ζεστό λευκό είναι.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά δεν νομίζω ότι για κουζίνα θα ταίριαζε τόσο το χρωματιστό, εκτός και αν την κάνουμε disco!!! :p

Αυτο που εννοούσα (ακόμα και για την κουζίνα) ειναι η αλλαγή φωτισμού να γίνεται στις ωρες μη χρήσης.
Καμία φορα αφήνουμε το φως του απορροφητηρα αναμμενο, ενώ με την έγχρωμη λεντοταινια πετυχαίνεις το ίδιο αποτελεσμα, πολυ καλύτερο όμως αισθητικά.
Υπάρχουν οπως θα ξέρεις, λεντοταινιες με το κλασικό 5050 λεντάκι, που όμως εχει 4 στοιχεία (RGBW δηλ.) κι έτσι εχεις το καθαρό λευκό όποτε θες και το συνδυασμό χρωμάτων οταν αλλάζεις χρήση/διάθεση.

Η φίλη με το κομμωτήριο, ήθελε υποπόδια για τις πελάτισσες.
Απευθύνθηκε λοιπόν στο φιλικό της μαγαζί και ιδού :
Από παλετοξυλα, στο υπαίθριο εργαστήριο (βλέπε βεράντα)
03a566fc857fb181d1d6dca75e758f7f.jpg

0350605b98421565f9331eb5b85dd467.jpg

44edda823c4be2e2d857c76a2de3e28a.jpg

Το βαμμένο είχε γίνει πριν 2 βδομαδες για δοκιμή κι αφού έγινε αποδεκτό, επέστρεψε για να δώσει τις διαστάσεις του και στα αλλα 2.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το βαμμένο είχε γίνει πριν 2 βδομαδες για δοκιμή κι αφού έγινε αποδεκτό, επέστρεψε για να δώσει τις διαστάσεις του και στα αλλα 2.

Μια χαρά :a0210:

Ωραίες οι κατασκευές σας κύριοι.

Εγώ βλέποντας τον κάδο του κυκλωνικου του Παναγιώτη σκέφτομαι πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο ροκανιδι. Είναι αμαρτία να πεταχτεί...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίες οι κατασκευές σας κύριοι.

Εγώ βλέποντας τον κάδο του κυκλωνικου του Παναγιώτη σκέφτομαι πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο ροκανιδι. Είναι αμαρτία να πεταχτεί...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

http://www.econews.gr/2014/03/18/rokanidia-xrisi-spiti-113345/

https://youtu.be/k18C29YEH0Y

03a566fc857fb181d1d6dca75e758f7f.jpg

0350605b98421565f9331eb5b85dd467.jpg

44edda823c4be2e2d857c76a2de3e28a.jpg

Ωραια! Θελω και γω ενα!
Τα παλετοξυλα τα εχεις βαψει καπως ή με την εκθεση στις καιρικες συνθηκες και τριψιμο εγιναν ετσι?

Kαλησπέρα συνάδελφοι μάστορες,ωραία καί χρήσιμα πράγματα φτιάξατε Χρήστο καί Αχιλλέα

Αυτός ο μήνας είναι ο μήνας τής επισκευής μου,μιά η καφετέρια,σήμερα είδα ότι τό ποντίκι τού pc δέν έκανε καλό scrolling ε λέω τό κλασσικό θέλει καθάρισμα από τίς σκόνες πού μαζεύει στήν ροδέλα από τήν μιά ,καί στά δύο led υπέρυθρων πού είναι απέναντι στήν πλακέτα από τήν άλλη καί έτσι δέν μπορεί να περάσει η δέσμη γιά να δουλέψει σωστά,καί έτσι τήν έχω βγάλει μέ ένα ποντίκι Logitech πάνω από 10 χρόνια.
Τό ανοίγω τό καθαρίζω νά φύγουν τά χονδρά χνούδια μέ ένα πινελάκι ζωγραφικής μικρό πού τό έχω για αυτές τίς δουλειές,καί πάω στήν αποθήκη να το φυσήξω καλά μέ τόν αεροσυμπιεστή έναν μικρό Nuair,μέ τό πού ανοίγω τόν διακόπτη νά γεμίσει τό καζάνι του έκανε διακοπές καί στάμάτησε,ώπα είπα λέω καί ξαναλέω λέω τί προέκυψε Σαββατιάτικα ? Το κουνάω πέρα δώθε μήπως δέν κάνει καλή επαφή κανα καλώδιο όλον τόν αεροσυμπιεστή καί η σκέψη μου ήταν σωστη,ξεκίνησε μέ διακοπές νά γεμίζει τό καζάνι,τό κλείνω,λέω θά τό ανοίξω καί άς είναι στήν εγγύηση σιγά μήν περιμένω νά τό πάω Δευτέρα στό service γιά κακή επαφή καλωδίου,καί άν χάσω τήν εγγύηση τήν υγειά μας νά έχουμε καί όλα γίνονται.
Τό ανοίγω καί τί βλέπω οι Κινέζοι έκαναν τήν Κινεζιά τους,μιά βίδα πού κρατάει τό ένα καλώδιο ρεύματος καί τόν πυκνωτή στήν κλέμα μέ έλασμα είχε πέσει κάτω και ήταν στόν αέρα τα καλώδια,και ο ένας ακροδέκτης του πυκνωτή είχε κοπεί εκεί στήν βίδα,στήν πρώτη φωτό εγώ έβγαλα έξω τόν έναν ακροδέκτη τού πυκνωτή γιά να φανεί καλύτερα τό πρόβλημα.Βγάζω τόν πυκνωτή τελείως από τήν κλέμα μέ έλασμα,παίρνω τό ηλεκτρονικό κολλητήρι καί κολλάω έξτρα καλώδιο (κόκκινο) στούς δύο ακροδέκτες τού πυκνωτή,του βάζω θερμοσυστελόμενο,γδέρνω τά καλώδια στήν άκρη καί βάζω τά καλώδια στήν κλέμα (εκεί δέν μπορώ νά βάλω ακροχιτώνια γιατί είναι κλέμα μέ έλασμα καί έχει μέ ακροδέκτη μη μονωμένο καί τήν τροφοδοσία,καί άν έβαζα ακροχιτώνιο θά σηκωνόταν πιό ψηλά καί δέν θά έκανε επαφή το καλώδιο τροφοδοσίας ) σφίγγω καί τίς δύο βίδες καλά (παρεπιπτόντος η δεύτερη βίδα ήταν καργαρισμένη οκ ,η μία είχε πέσει κάτω) καί κάνω δοκιμή καί ολα καλά,τό κλείνω τό καπάκι του,καί φύσηξα τήν ροδέλα από τό ποντίκι,καί τέλος καλό,όλα καλά.

Καί σιγά μήν έκαναν τέτοια δουλειά στό service,θά έχωναν μέσα στήν κλέμα τόν υπολοιπο μισό ακροδέκτη τού πυκνωτή πού είχε κοπή και μέ κάργα σφίξιμο στήν βίδα πιθανόν νά ξανακοβόταν ο ακροδέκτης του πυκνωτή,η θά έβαζαν νέο πυκνωτή στήν καλύτερη έτσι μέ τούς λεπτούς ακροδέκτες στήν κλέμα μέ έλασμα.

Μιχάλη αφιερωμένη η επισκευή πού έχεις πεί σού αρέσουν κάτι τέτοια :ernaehrung004:
Καί συγγνώμη γιά τά πολλά λόγια,αλλά τά λέω αναλυτικά μήπως κάπως-κάποτε έχετε παρόμοιο πρόβλημα.

pyknot10.jpg

pyknot11.jpg

pyknot12.jpg

pyknot13.jpg

Last edited:

Mπραβο Δημητρη, αυτο ειναι!!
Και μαλιστα σε χαρηκα ιδιαιτερα που παρ'ολο που το μηχανημα ηταν στην εγγυηση εσυ το ανοιξες και το προσπαθησες.

Ειναι οντως τεραστια χαρα να προσπαθεις να επισκευασεις οτιδηποτε. Εμενα με ξετρελαινει η διαδικασια και ουδολως το αποτελεσμα!!

Mπραβο Δημητρη, αυτο ειναι!!
Και μαλιστα σε χαρηκα ιδιαιτερα που παρ'ολο που το μηχανημα ηταν στην εγγυηση εσυ το ανοιξες και το προσπαθησες.

Ειναι οντως τεραστια χαρα να προσπαθεις να επισκευασεις οτιδηποτε. Εμενα με ξετρελαινει η διαδικασια και ουδολως το αποτελεσμα!!

Να σαι καλά Μιχάλη ευχαριστώ,ισχύει τό ο τολμών νικά ? χαχαχα,εντάξει ήταν ας το πούμε στά σχετικά "χωράφια" μου τά ηλεκτρολογικά-ηλεκτρονικά τά κατέχω,άν ήταν άλλο πρόβλημα πού δέν τό κατέχω δέν νομίζω ότι θά έμπαινα στά ενδότερα,μήν λέω ψέματα.