Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω .αχχιλεα τους φορτιστες δεν τους αφηνω εκτος γιατι μαζευουν σκονη και πριονιδη .
παυλο αυτο ειδα και ενα της ''φιλης" μου της april wilkinson!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

με αυτα τα εργαλεια ....και εγω μαστορας θα γινομουν!!!!!

Μπραβο βασιλη, ετσι ειναι ολα εμπρος σου για να διαλεξεις αυτο που θες.
Εγω παλι ολα τα κρυβω, οτι ειναι απο μια αξια και πανω ή χτυπαει στο ματι τα εχω ντουλαπια ή συρταρια. Φοβαμαι να τα εκθεσω αν και σπανια μπαινει αλλο ατομο στο εργαστηρι.

Παντως μερικοι γιατι τα παιρνουν διπλα δεν καταλαβαινω...

Ευχαριστω νεκ αν ειναι να μπουν στο εργαστηρη οπου και να ταχω θα τα σηκωσουν.τι ενοεις διπλα;

το σ/κ έλειπα στο χωριό και έκανα δύο ραφάκια. μπήκαν κρυφά στηρίγματα και τα στόλισα πρόχειρα.

έχω ένα θέμα όμως με τα σώματα του καλοριφερ. είναι τα παλιά σώματα με φέτες και και είχαν καλυφθεί με αυτό που βλέπεται στην φώτο και ένα πλαίσιο με σίτα που το έχω μόνιμα βγαλμένο για να μην φυλακίζεται η ζέστη. έλα όμως που γκρινιάζει η γυναίκα μου και θέλει να κάνουμε κάτι να ομορφαίνει το σώμα αλλά συγχρόνως να διαχέεται και ζέστη. οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν ότι σπαταλάς χρήματα για ενέργεια. έχει κανείς κάποια ιδέα πάνω σ αυτό;

Attachments

• PB140004.jpg
    PB140004.jpg
    100.1 KB · Views: 264
  • PB140005.jpg
    PB140005.jpg
    99.6 KB · Views: 263
Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

το σ/κ έλειπα στο χωριό και έκανα δύο ραφάκια. μπήκαν κρυφά στηρίγματα και τα στόλισα πρόχειρα.

έχω ένα θέμα όμως με τα σώματα του καλοριφερ. είναι τα παλιά σώματα με φέτες και και είχαν καλυφθεί με αυτό που βλέπεται στην φώτο και ένα πλαίσιο με σίτα που το έχω μόνιμα βγαλμένο για να μην φυλακίζεται η ζέστη. έλα όμως που γκρινιάζει η γυναίκα μου και θέλει να κάνουμε κάτι να ομορφαίνει το σώμα αλλά συγχρόνως να διαχέεται και ζέστη. οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν ότι σπαταλάς χρήματα για ενέργεια. έχει κανείς κάποια ιδέα πάνω σ αυτό;

Νομιζω με τις ικανοτητες σου μπορεις να φτιαξει κατι παρομοιο με αυτο που εχεις στο στυλ των ραφιων απο πανω και να κανεις με ρουτερ και μερικες "γριλιες" για να φευγει ο ζεστος αερας. Ταυτοχρονα μπορεις να βαλεις και αυτο το αυτοκολλητο το αλουμινιο που βγαινει ειδικα για τα καλοριφερ και μπαινει πισω του πανω στον τοιχο. Θεωρητικα (λεω γιατι δεν εχω πρακτικη αποψη) ακτινοβολει την θερμοτητα προς το δωματιο αντι να ζεσταινει τον τοιχο.

Νομιζω με τις ικανοτητες σου μπορεις να φτιαξει κατι παρομοιο με αυτο που εχεις στο στυλ των ραφιων απο πανω και να κανεις με ρουτερ και μερικες "γριλιες" για να φευγει ο ζεστος αερας. Ταυτοχρονα μπορεις να βαλεις και αυτο το αυτοκολλητο το αλουμινιο που βγαινει ειδικα για τα καλοριφερ και μπαινει πισω του πανω στον τοιχο. Θεωρητικα (λεω γιατι δεν εχω πρακτικη αποψη) ακτινοβολει την θερμοτητα προς το δωματιο αντι να ζεσταινει τον τοιχο.

Ωραιος!!!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Η νέα τεχνολογία σωμάτων που εφαρμόζει η Delonghi περνάει το ζεστό νερό πρώτα από την εμπρός πλευρά του σώματος για να μην ζεσταίνεται ο τοίχος αλλά το δωμάτιο!
Παρόλα αυτά τις επιφάνειες αυτές τις έχω και θα τις χρησιμοποιήσω και εγώ στην νέα εγκατάσταση!

Η νέα τεχνολογία σωμάτων που εφαρμόζει η Delonghi περνάει το ζεστό νερό πρώτα από την εμπρός πλευρά του σώματος για να μην ζεσταίνεται ο τοίχος αλλά το δωμάτιο!
Παρόλα αυτά τις επιφάνειες αυτές τις έχω και θα τις χρησιμοποιήσω και εγώ στην νέα εγκατάσταση!

Ετσι ειναι, εμεις μαζευουμε λεφτα να παρουμε κανα δραπανακι και εσυ χτιζεις σπιτι απο την αρχη...

Χαχαχαχαχα
Να ναι καλά η Ξανθή, η σύζυγος μου, που το είχε από τους γονείς της.
Θα είμαστε τυχεροί εμείς οι μικρότεροι αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τα σπίτια των δικών μας γιατί για να φτιάξουμε νέα ούτε λόγος.

Πάντως δείτε τα αυτά τα νέας φιλοσοφίας σώματα πιστεύω αξίζουν.

Καλησπέρα εχει φτιάξει κανεις το γραφείο της φωτογραφίας ; ειναι εύκολο που θα βρω τι υλικά χρειάζομαι και τον οδηγό ;
56fbb902e63b0785b6146c0611c250d0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κώστας ο μετρ των παιδικών παιχνιδιών!

Σαράντη ποια είναι η χρήση του; Σηκώνεται ή φρενάρει; Δεν το κατάλαβα.

Καλημέρα!
Η βάση της κορδέλας (μαζί με αυτή) ζυγίζει περίπου 50 κιλά. Μου ήταν δύσκολο να την μετακινώ μόνο με τους 2 πίσω τροχούς.
Οπότε, έφτιαξα αυτόν τον τροχό (με βάση σχέδια που βρήκα στο internet για caster wheel) ο οποίος όταν πατάς το πεντάλ σηκώνει ελαφρά όλη την κατασκευή ώστε να μπορείς να την μετακινήσεις όπου θές απλά σπρώχνοντας.
Όταν η κατασκευή πρέπει να σταθεροποιηθεί, απλά σηκώνεις το πεντάλ και αυτή "κάθεται" στα ρυθμιζόμενα καθ' ύψος πόδαράκια που έχει απο κάτω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο Σαράντη άψογη καί αυτή η κατασκευή όπως όλες. :a0210:

:2thumb22sup:

Μπράβο Σαράντη.
Αναρωτιέμαι όμως γιατι ψαχνόσουνα.
Εσυ είσαι καλλιτέχνης.
Μπράβο και στον Παναγιώτη για την αναπαλαίωση της πλάνης. Μακάρι να ειχα κρατήσει κι εγω τα εργαλεια του συνονόματου παππού μου.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπράβο Σαράντη.... μου αρέσουν πάντα οι πατέντες ...πετυχημένες ή όχι ... αυτή είναι αρκετά πετυχημένη και όμορφη :worshippy:

Για σένα Κώστα ...δεν χρειάζεται να πω τίποτα ..... θα τυπώσω κάτι σε έτοιμο να το ποστάρω κάθε μέρα :flipout:-bye-

Μπράβο μαστρο-Κώστα... :SFGSFGSF:
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι οτι αν το είχεςς πάρει λίγο πιο σοβαρά, αντί να πας εσύ στο Jubo, θα έρχονταν αυτοί σ´ εσένα. -bye-

Στο Σαράντη δε λέω "μπράβο" γιατί αυτός είναι μάστορας και μας δουλεύει.... :flipout:

Δεν είμαι μάστορας, συνάδελφος παθιασμένος σαν και εσάς με τα μαστορέματα είμαι!!! :2thumb22sup:

Μπράβο και από εμένα Σαράντη.

Καλημέρα!
Η βάση της κορδέλας (μαζί με αυτή) ζυγίζει περίπου 50 κιλά. Μου ήταν δύσκολο να την μετακινώ μόνο με τους 2 πίσω τροχούς.
Οπότε, έφτιαξα αυτόν τον τροχό (με βάση σχέδια που βρήκα στο internet για caster wheel) ο οποίος όταν πατάς το πεντάλ σηκώνει ελαφρά όλη την κατασκευή ώστε να μπορείς να την μετακινήσεις όπου θές απλά σπρώχνοντας.
Όταν η κατασκευή πρέπει να σταθεροποιηθεί, απλά σηκώνεις το πεντάλ και αυτή "κάθεται" στα ρυθμιζόμενα καθ' ύψος πόδαράκια που έχει απο κάτω.

Και κατι δε μου πηγαινε καλα οταν ειδα μονο ενα σημειο στηριξης εκει.
Ολα καλα τωρα.

Πολυ ωραια η εκτελεση για την ανυψωση του παγκου Σαραντη. Το ειχα δει σε καποιο diy video στο youtube, αλλα σε πιο μεγαλη κατασκευη για παγκο εργασιας, οπου το πραμα μου φανηκε αρκετα πολυπλοκο.
Αν σου ειναι ευκολο καποια στιγμη κανε μια περιγραφη της σχεδιασης και κατασκευης στο θεμα με τα diy, πιστευω θα ενδιαφερονται και αλλοι με αυτοσχεδιους παγκους για δισκοπριονα, ρουτερ και κορδελες. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ ωραια η εκτελεση για την ανυψωση του παγκου Σαραντη. Το ειχα δει σε καποιο diy video στο youtube, αλλα σε πιο μεγαλη κατασκευη για παγκο εργασιας, οπου το πραμα μου φανηκε αρκετα πολυπλοκο.
Αν σου ειναι ευκολο καποια στιγμη κανε μια περιγραφη της σχεδιασης και κατασκευης στο θεμα με τα diy, πιστευω θα ενδιαφερονται και αλλοι με αυτοσχεδιους παγκους για δισκοπριονα, ρουτερ και κορδελες. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα φτιάξω και θα ανεβάσω κάποια στιγμή τα σχέδια τα οποία θα μπορείτε να τα τυπώσετε σε 1:1 και να κόψετε κομμάτια με βάση αυτά.
Το μόνο που θα χρειάζεται μετά θα είναι συναρμολόγηση.

Καλησπέρα εχει φτιάξει κανεις το γραφείο της φωτογραφίας ; ειναι εύκολο που θα βρω τι υλικά χρειάζομαι και τον οδηγό ;
56fbb902e63b0785b6146c0611c250d0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγώ θέλω να φτιάξω ενα παρόμοιο και ισως πιο μεγάλο, εχω κάνει καποια ψακτική αλλα προς το παρόν το παράτησα γιατι δεν έχω χρονο (ουτε ειμαι και κανας επαγγελματίας) .
Δες αυτο που εχω βρει που δειχνει καποια πράγματα
https://www.youtube.com/watch?v=u2jfwcxgUvQ

Το ιδιο βιντεο ποιο "αναλυτικό" νομίζω θα μας βοηθήσει πάρα πολύ.
https://www.youtube.com/watch?v=IhjLlbBUqsA

Και υπάρχουν και αυτα τα plans
http://eff5c75290b0e498bfcc-cdb2fd2...1.rackcdn.com/Shanty2Chic DIY Murphy Desk.pdf

Γενικά Murphy Desk λέγετε το συγκεκριμένο σχέδιο, αν καποιος κάνει κάποια προοδο θα με ενδίεφερε να μαθω τα παντα :)