Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μεγάλη κατασκευή Μήτσο, μέρα που χιονίζει, στο πλυσταριό της ταράτσας χωρίς θέρμανση, δεν έκανε ούτε ο Τζεπέτο. -bye-

https://db.tt/RkhV0OZA9U
βαρεθηκα τον καναπε και ειπα να μαστορεψω τιποτα.αγορασα μια σωληνα νερου γαλβανιζε 6 μετρα μισης ιντζας κατω απο 12 και εκοψα δυο σπειρωματα .η απουσια σωληνομεγγενης μου εκανε την ζωη δυσκολη , νταβιδια σε 4 σημεια, σφιξιμο και κοντρες στο πισω μερος με κοντρες και κοντρα με ενα καβουρα με το ενα χερι μπολικο λαδι και πολυ βρισιδη εγινε η δουλεια χαχα!! Mε κοστος περιπου 30 εκανα δυο σφιχτηρες του 1.5 μ.
Να ευχαριστησω θερμα τον μπαμπη που μου δανεισε το σετ για το σπειροματα !!!

για 2 σφιγκτήρες γιατί χρειάστηκες να κάνεις σπειρώματα? η σωλήνα δεν είχε μπρος και πίσω σπείρωμα έτοιμο?
οι σφιγκτήρες μόνο από την μία μεριά δεν θέλουν σπείρωμα?

Η σωληνα ηταν 6 μ εκανα 4 κομματια του 1.5 μ τα δυο ειχαν (οι δυο ακρες) αλλα ηθελα αλλα δυο .ευκαιρια να υπαρχουν αλλοι 2 ετοιμοι σωληνες καθως οπως ειπα το σετ για τα σπειρωματα μου το δανεισε ο μπαμπης αρα δεν θα μπορουσα να ξαναφτιαξω οταν τα χρειαζομουν!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Βασίλη το έχω γράψει και αλλού οποίος θέλει σπειρωματα ας μου πει (απλά να τον βολεύει και η περιοχή (Ηλιούπολη)).

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

https://db.tt/RkhV0OZA9U
βαρεθηκα τον καναπε και ειπα να μαστορεψω τιποτα.αγορασα μια σωληνα νερου γαλβανιζε 6 μετρα μισης ιντζας κατω απο 12 και εκοψα δυο σπειρωματα .η απουσια σωληνομεγγενης μου εκανε την ζωη δυσκολη , νταβιδια σε 4 σημεια, σφιξιμο και κοντρες στο πισω μερος με κοντρες και κοντρα με ενα καβουρα με το ενα χερι μπολικο λαδι και πολυ βρισιδη εγινε η δουλεια χαχα!! Mε κοστος περιπου 30 εκανα δυο σφιχτηρες του 1.5 μ.
Να ευχαριστησω θερμα τον μπαμπη που μου δανεισε το σετ για το σπειροματα !!!

σου το είχα πει για τη σωληνομεγγενη:P

Βασίλη το έχω γράψει και αλλού οποίος θέλει σπειρωματα ας μου πει (απλά να τον βολεύει και η περιοχή (Ηλιούπολη)).
ευχαριστω αν και με παιδεψε πολυ γιατι δεν ειχα μεγγενη εκανα δουλεια!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι δημητρη ειχες δικιο !αλλα ποτε θα ξανακανω.αν και νομιζω οτι η τριτονιτσα κανει τα παντα και μαλλον πρεπει να μπει στην wish list.

Μπορούσες να κόψεις δυο καδρονάκια με δόντια σαν της σωληνομέγγενης και μετά να τα πιάσεις με τους σφιγκτήρες στον πάγκο Βασίλη.
Γεια σου Μπάμπη με τα εργαλεία σου !!!!!

_________________________-

Ο φιλαράκος σου πάντα κοντά Βασίλη ...να τον χαίρεσαι :ernaehrung004:

άμα χρειαστεί κανείς ξανά σωληνομεγγενη, έχω να του δανέισω με τριποδακι :)

Νικο ασε ειδα και επαθα σου λεω πισω ειχα τον παγκο της taktix και ειχα σφηνωση καδρονακια αναμεσα στους σιαγονες και απο πανω και σφιξιμο με νταβιδια.επισης ο σωληνοκαβουρας του λιντλ αν και φτηνος ηταν αριστος στο σφιξιμο.

Ευχαριστώ παιδιά. Η μέγγενη του φτωχου. Πρέπει και κάποιος άλλος στο φόρουμ να έχει κάνει κάτι παρόμοιο στο πλαγιο μέρος του πάγκου. Τώρα κοιτάω να τρυπησω τον πάγκο για να βάζω bench dogs.

Μια χαρά είναι και για το πάχος τους ακαμπτες και λειτουργικές . Απλά δεν ξέρω τι να βάλω στις άκρες για να μην φεύγουν ( πρόχειρα εδεσα ταινία ) . Να κολλήσω παξιμαδια ; να φτιάξω ξύλινες κεφαλές; Αν είχα τορνο τα πράγματα θα ήταν πιο "διασκεδαστικα " χρησιμοποιώντας κανένα χοντροτερο σκουποξυλο :p.

Να σημειώσω ότι οι τρύπες έγιναν με το πολύ καλό 20αρι forster της wolfcraft. Στην δεύτερη φώτο πεταμένα κατω είναι του Lidl που με το τρυπάνι χειρός το μόνο που κατάφεραν να τρυπησουν είναι τα νεύρα μου...

Πολυ ωραία μεγγενη.
Ο Στέλιος Seafalco εχει φτίαξει μια οταν έκανε τη Διατριβή του !
Του Στέλιου ειναι καθαρά case study.
Μελετημένη όσο δεν παει άλλο.
Η δικιά σου ειναι μια χαρά για τον σκοπό της. Απλή και λειτουργική.
Δεν ξέρω αν εχεις κολλήσει τα ξυλα μεταξύ τους ή απλά τα εχεις βιδώσει.
Ισως το μονο που θα χρειαστεί ακόμα είναι μια πιο σκληρή επιφάνεια σύσφιξης. Αν βρεις μελλοντικά, οξυα ας πούμε (κάποιες παλέτες ειναι φτιαγμένες με οξυα)

Sent from my iPad using Tapatalk

Και μια λόγω κρύου δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το ρίξαμε στον σχεδιασμό ...
Από καιρό το είχα στο νου μου να φτιάξω μια πρέσσα πάγκου η οποία όμως με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα γινόταν και μικρή στράντζα. Την αφορμή μου έδωσε ένα βιντεάκι του xalasis 715
https://www.youtube.com/watch?v=foXzdMX8tEk
και τελικά σήμερα που βρήκα τον χρόνο κάθισα και έκανα τον σχεδιασμό
press_assembly_1.jpg

λείπει βέβαια ο γρύλλος που δεν τον σχεδίασα διότι δεν τον πήρα ακόμη. Μάλλον θα είναι ένας 8τονος με κόστος περίπου 25 ευρώ.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Σήμερα βρήκα λίγο χρόνο να φτιάξω ένα zero clear insert (
https://youtu.be/Jgh1Hqg1LY8) από ελατο το οποίο το έκοψα στα 12 χιλιοστά, με το δισκοπριονο (resawn), έκανα τις απαραίτητες τρύπες και βουαλα.

14bc294f93be29c93e6d526ca4cc6a05.jpg
71800a7debcd4a02c0c1a864a9d27994.jpg

Το μόνο που μένει είναι να φτιάξω και ένα σωστό riving knive και είμαι κομπλέ.

Έφτιαξα και τον φραχτη να χάνει μόνο 2 με 3 δεκατα του χιλιοστου και είμαι κομπλέ
5c3f141d4bf9b7558608395f5ed00121.jpg
7f29a3555085fa0aef01662cd2d602a6.jpg

τι ακριβώς πετυχαίνεις με το χειροποίητο zero clear insert σε σχέση με το εργοστασιακό?

τι ακριβώς πετυχαίνεις με το χειροποίητο zero clear insert σε σχέση με το εργοστασιακό?

Κοβεις λεπτες φετες ξυλου χωρις προβλημα!

Κοβεις λεπτες φετες ξυλου χωρις προβλημα!

Εκτός αυτού, πετυχαίνεις μηδενικό ξέφτυσμα του ξύλου.
Βέβαια όπως ανέφερα και πριν, η αναρρόφηση σκόνης περνάει σε δεύτερη μοίρα...
Φυσικά περιμένω και από τον Αντώνη να μας πει τι γίνεται σχετικά με το τελευταίο

Το εργοστασιακο έχει μεγάλο κενό και όταν κόβεις λεπτά κομμάτια, πέφτουν μέσα στον δίσκο και υπάρχει ο κίνδυνος να σφηνωσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το άλλο προτερήμα είναι ότι έχεις πολύ μικρότερο ξεφτίσμα στις κοπες σου.

Όσο για την αναρροφηση, μέχρι στιγμής δεν έχω δει διαφορά με το εργοστασιακο.
Βέβαια όσο το δουλεύω τόσο περισσότερα θα έχω να πω.

Σημερινό μαστορεμα για να μαστορευουμε όλο τον χρόνο!!!!!!
DSC_4122.jpg

Ωραίος Κυριάκο, καλά εσύ δεν έχεις επιτραπέζια σεγα ;