Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δημητρη εγω που ειμαι στην ν αρτακη χαλκιδας που πρεπει να "βλεπει "η κεραια για να εχω καλητερο σημα;

Bασίλη εσύ μπορείς νά κάνεις λήψη καί από τήν Πάρνηθα,αλλά καλύτερα πιό ισχυρό σήμα θά έχεις από τό κέντρο εκπομπής τής Χαλκίδας πού είναι στόν λόφο Βαθροβούνι.Η κεραία σού θά είναι στραμένη δηλαδή νότια-νοτιοδυτικά.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο το σχεδιάκι για το πεδιόμετρο.
Εμένα με έχει βολέψει το amico x-finder επίγειο-δορυφορικό και για cctv.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χθες τετοια ωρα τελειωσα με το παιδεμα με το μηχανισμο των υαλοκαθαριστηρων.
Ξανα φρακαραν, μετα απο το προηγουμενο του καλοκαιριου και τα ελυσα ολα σχεδον εκ των συνετεθεν.

picture sharing

Σημαντικη βοηθεια ειχα με online skype συνδεση με ενα απο τα παιδια απο τη Πατρα. Το γνωστο χιουμοριστα των ανταλλακτικων και λοιπων εισαγωγικων εργασιων.

Cbfdm ο κοτσιδας!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το επανεφερα σε λειτουργικη κατασταση, ειχαν σκουριασει οι αξονες των μπρατσων και ειχα τιγκαρει με γρασσο το κιβωτιο. Πλεον δουλευει ικανοποιητικα αλλα λογω γενικοτερης φθορας και φοβου να χαλασει παραγγελθει νεο μοτερ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστω.
Εχω και γω πεδιομετρο, ως μερος της δουλειας μου αλλα μονο δορυφορικο Dvb μονο. Εχει πεσει η μπαταρια του πολυ και ψαχνομαι για μπαταρια αν και θα επρεπε να το αντικαταστησω με ενα νεο dvb-s2 γιατι οσο παει και γινεται δυσκολοτερη η ανιχνευση και ρυθμιση.

Μάρκα από το πεδιόμετρο που έχεις και σκέφτεσαι να πάρεις.

Χθες τετοια ωρα τελειωσα με το παιδεμα με το μηχανισμο των υαλοκαθαριστηρων.
Ξανα φρακαραν, μετα απο το προηγουμενο του καλοκαιριου και τα ελυσα ολα σχεδον εκ των συνετεθεν.

picture sharing

Σημαντικη βοηθεια ειχα με online skype συνδεση με ενα απο τα παιδια απο τη Πατρα. Το γνωστο χιουμοριστα των ανταλλακτικων και λοιπων εισαγωγικων εργασιων.

Cbfdm ο κοτσιδας!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το επανεφερα σε λειτουργικη κατασταση, ειχαν σκουριασει οι αξονες των μπρατσων και ειχα τιγκαρει με γρασσο το κιβωτιο. Πλεον δουλευει ικανοποιητικα αλλα λογω γενικοτερης φθορας και φοβου να χαλασει παραγγελθει νεο μοτερ.

Τι μου θύμησες τώρα, βλέποντας στον πάγκο το μοτέρ των καθαριστήρων.

Πριν από μερικές δεκαετίες, αναζητούσα λύση στο θέμα του γυρίσματος της σούβλας είτε για το πασχαλινό αρνί/κοκορέτσι είτε για το κοντοσούβλι (παλιές καλές εποχές), σε μικρή ψησταριά που είχα φτιάξει στο μπαλκόνι πολυκατοικίας.

Σκέφτηκα, τότε, ότι καλή λύση θα ήταν ένα μοτέρ Bosch από καθαριστήρες παλιού Mercedes και πήρα σβάρνα τα παλιατζίδικα στην περιοχή της Φραντζή και της Συγγρού (στην αρχή της). Από το ψάξιμο κατάλαβα ότι τα είχαν "θερίσει" οι ερασιτέχνες ψαράδες για να ανεβάζουν μπαλάδες και γενικά ψάρια από μεγάλα βάθη.

Τελικά, βρήκα 2 μοτέρ με μεγάλη διάμετρο και 2 ταχύτητες και έφτιαξα σε μηχανουργείο αντάπτορες για να προσαρμοστούν οι σούβλες και από τότε έβγαλαν τα λεφτά τους. Θα ψάξω να τα βρω και να δοκιμάσουμε πάλι κανένα κοψίδι.

Σήμερα, με το καφεδάκι, επειδή κάτι με ενοχλούσε στην ακριδούλα, έκανα μια προσθήκη που δεν υπάρχει στο αρχικό σχέδιο.
Τις κεραιούλες.
Σκέφτομαι επίσης, κάποια στιγμή, να αλλάξω και τους μεταλικούς άξονες των ποδιών με ξύλινους τορναρισμένιυς, όπως έκανα στις ρόδες.

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    87.7 KB · Views: 126
Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα, με το καφεδάκι, επειδή κάτι με ενοχλούσε στην ακριδούλα, έκανα μια προσθήκη που δεν υπάρχει στο αρχικό σχέδιο.
Τις κεραιούλες.
Σκέφτομαι επίσης, κάποια στιγμή, να αλλάξω και τους μεταλικούς άξονες των ποδιών με ξύλινους τορναρισμένιυς, όπως έκανα στις ρόδες.

Άρχοντας !
Οι κεραίες μου αρέσουν πολυ.
Αναδεικνύουν την κατασκευη.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άρχοντας !
Οι κεραίες μου αρέσουν πολυ.
Αναδεικνύουν την κατασκευη.

:a0210:

Κι εμένα μου αρέσουν πολύ.
Είδες πόσο χρήσιμο είναι το κουτάκι με τα ελατηριάκια του Lidl; :ernaehrung004:

Έγινε πριν λίγο η συναρμολόγηση το ερασιτεχνικού τραπεζιού ρούτερ της FERM type: PRA1011.

Σε γενικές γραμμές μου άφησε καλές εντυπώσεις. Όσο πρέπει ελαφρύ για να μετακινείτε, όσο πρέπει στιβαρό για το ρουτάρισμα μικρών κατασκευών.

Τα ελαστικά πέλματα στις απολήξεις των ποδαρικών του, το βοηθούν πολύ στο να παραμένει σταθερό.

Πολύ θετικό η ύπαρξη διακόπτη ασφαλείας star -stop.

Δέχεται & σφίγγει πάρα πολύ καλά & τα 2 ρούτερ που έχω στην διάθεση μου & αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Υπάρχει & διαγραμμισμένη πλάκα αλουμινίου στην τράπεζα εργασίας η οποία σε βοηθάει πολύ στην ευθυγράμμιση.

Στα αρνητικά ο (πλαστικός) πίσω φράκτης του, αλλά παρόλα αυτά σφίγγει & ευθυγραμμίζει αρκετά καλά.

Βαθμός από εμένα 7,5/10.

Παππούς Κ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

:a0210:

Κι εμένα μου αρέσουν πολύ.
Είδες πόσο χρήσιμο είναι το κουτάκι με τα ελατηριάκια του Lidl; :ernaehrung004:

Σοβαρά ;
Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν από στυλό

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τις κεραιούλες.

Τέλειο έγινε κ. Μπάμπη.

Κωστα μπορεις να γραψεις διαστεσεις για το ρουτεροτραπεζο;

Βασίλη καλημέρα. Το τραπέζι έχει μήκος 45 cm, πλάτος 33 cm & ύψος 32,5 cm.

Έγινε πριν λίγο η συναρμολόγηση το ερασιτεχνικού τραπεζιού ρούτερ της FERM type: PRA1011.

Σε γενικές γραμμές μου άφησε καλές εντυπώσεις. Όσο πρέπει ελαφρύ για να μετακινείτε, όσο πρέπει στιβαρό για το ρουτάρισμα μικρών κατασκευών.

Τα ελαστικά πέλματα στις απολήξεις των ποδαρικών του, το βοηθούν πολύ στο να παραμένει σταθερό.

Πολύ θετικό η ύπαρξη διακόπτη ασφαλείας star -stop.

Δέχεται & σφίγγει πάρα πολύ καλά & τα 2 ρούτερ που έχω στην διάθεση μου & αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Υπάρχει & διαγραμμισμένη πλάκα αλουμινίου στην τράπεζα εργασίας η οποία σε βοηθάει πολύ στην ευθυγράμμιση.

Στα αρνητικά ο (πλαστικός) πίσω φράκτης του, αλλά παρόλα αυτά σφίγγει & ευθυγραμμίζει αρκετά καλά.

Βαθμός από εμένα 7,5/10.

Παππούς Κ.

Πολύ ωραία Κώστα! Για τα λεφτά του μου φαίνεται παραπάνω από καλό.
Θεωρείς οτι μπορείς να ρουτάρεις κι έτσι όπως είναι, χωρίς στερέωση, απλά με τα ελαστικά του πέλματα;

Για μικρές κατασκευές μέχρι κ διαστάσεις Α3 (= δύο σελιδες Α4) δεν πάει πουθενά. Το δοκίμασα κ το λέω με εγγύηση.
Είναι πάρα πολύ σταθερό.

Για μικρές κατασκευές μέχρι κ διαστάσεις Α3 (= δύο σελιδες Α4) δεν πάει πουθενά. Το δοκίμασα κ το λέω με εγγύηση.
Είναι πάρα πολύ σταθερό.

Α3 διάσταση είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. :a0210: