Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όλο γύρο γύρο το πας με τις μικρο κατασκευές. Τραβάτε με κι ας κλαίω...:flipout:
Μπράβο!

Τι να κάνω βρέ;
Μια μέρα έβγαλε για μισή ώρα λίγο ήλιο κι ανέβηκα στην ταράτσα κι έφτιαξα το τραπεζάκι.
Με το Θεό θα τα βάλω; :ernaehrung004:

Τι να κάνω βρέ;
Μια μέρα έβγαλε για μισή ώρα λίγο ήλιο κι ανέβηκα στην ταράτσα κι έφτιαξα το τραπεζάκι.
Με το Θεό θα τα βάλω; :ernaehrung004:

Όχι και καλά έκανες. Απλά:

Σ´ ευχαριστώ πολύ Νικόλα, μην ελπιλζεις όμως και σε πολλά. Εγώ δεν είμαι της μικροκατασκευής.
Όσο μ´ αρέσουν οι μεγάλες τόσο βαριέμαι τις μικρές.

Όταν όμως δεν έχεις χώρο κι όταν κι ο καιρός δεν σου επιτρέπει να βγείς σε καμιά ταράτσα, αναγκαστικά προσαρμόζεσαι.
Επιπλέον δεν είμαι και fan των intarsia κατασκευών.
Μ´ άρεσαν όμως πάρα πολύ κάποιες απ´ τις κατασκευές του Γιώργου (Looney Tunes) και θα προσπαθήσω να φτιάξω κάποιες λιλγες απ´ αυτές.

χαχαχα, οφείλω βέβαια να παραδεχτώ πως είχες πει για τον χώρο και τον καιρό.

Καλό βράδυ.

Ανέβηκα επάνω στο Εργαστήριο στις 20.00'. Από ρετάλι μαδεριού οξιάς που μου είχε περισσέψει:

1.Έκοψα ένα 4γωνο κομμάτι 140 * 140 mm, στην πριονοκορδέλα METABO BAS 318. Εύκολα & απλά.

2.Έδωσα 2 περασιές, για να δημιουργηθούν δύο αυλάκια "διακοσμητικά", με το νέο ρούτερ της MAKITA Μ 3700. Πανεύκολα & απλά.

3.Στην 4γωνη βάση με τρυπάνι "Κινέζου" (35 Φ), έκανα μια τρύπα βάθους 15 mm στο κέντρο της βάσης, με το κολωνάτο δράπανο της EINHELL BT-BD 501. Εύκολα & απλά.

4.Με το στρογγύλι περασμένο επάνω στο ρούτερ της VERTO 52G710, ρουτάρισα την 4γωνη βάση, στο νέο τραπέζι ρούτερ FERM PRA 1011. Εύκολα & απλά.

5.Από σπασμένο ξύλο φτυαριού, "κατέβασα" σε διάμετρο έναν άξονα από 40 mm σε 36 mm, με μήκος 300 mm, στον τόρνο της BOSTON MC1018 & του δημιούργησα στο ένα άκρο του μια πατούρα 15 mm. Εύκολα & απλά.

Στις 21.15´ήμουν έτοιμος για να ποστάρω !

Αύριο θα έχει τρίψιμο (έως 400 grid), κόλλημα βάσης + άξονα, 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού & 2 χέρια βερνίκι σατινέ άχρωμο.

Εργαστήριο "Εύκολα και Απλά - ο Κώστας", ωραίο μπράβο.

έτσι πρέπει να είναι όλα ...εύκολα και απλά και το χαμόγελο στα χείλη....

μ' αρέσει!

Πολύ ωραίο το εύκολο κι απλό... :flipout:

Μπράβο ρε μάστορα... :a0210:

Στην τελευταία φωτογραφία πως τη στερέωσες τη βάση;:flipout::flipout:

Σε ευχαριστώ συνΓέροντα.

Αλλά ήμουν έτοιμος να επιστρέψω αύριο πρωί - πρωί πίσω στο e-Shop το νέο ψευτοMAKITA μου, για αυτό ανέβηκα περισσότερο επάνω ρε Παναγιώτη, να δω τι βλακεία πήρα & πάλι.

Είπαμε είμαι σε "καταστολή" από τα ρακόμελα & το ρακί του Diabolic, αλλά έχω αρχίσει & σηκώνω 'πρέσσο" & όχι τίποτα άλλο είναι ρυθμισμένο χαμηλά σε bar το ασφαλιστικό μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην τελευταία φωτογραφία πως τη στερέωσες τη βάση;:flipout::flipout:
μα..............ΕΥΚΟΛΑ & ΑΠΛΑ & ΣΦΗΝΩΤΑ !

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ απλό (κατά τα λεγόμενα σου) αλλά πανέμορφο, μπράβο σου!

Καλό βράδυ.

Ανέβηκα επάνω στο Εργαστήριο στις 20.00'. Από ρετάλι μαδεριού οξιάς που μου είχε περισσέψει:

1.Έκοψα ένα 4γωνο κομμάτι 140 * 140 mm, στην πριονοκορδέλα METABO BAS 318. Εύκολα & απλά.

2.Έδωσα 2 περασιές, για να δημιουργηθούν δύο αυλάκια "διακοσμητικά", με το νέο ρούτερ της MAKITA Μ 3700. Πανεύκολα & απλά.

3.Στην 4γωνη βάση με τρυπάνι "Κινέζου" (35 Φ), έκανα μια τρύπα βάθους 15 mm στο κέντρο της βάσης, με το κολωνάτο δράπανο της EINHELL BT-BD 501. Εύκολα & απλά.

4.Με το στρογγύλι περασμένο επάνω στο ρούτερ της VERTO 52G710, ρουτάρισα την 4γωνη βάση, στο νέο τραπέζι ρούτερ FERM PRA 1011. Εύκολα & απλά.

5.Από σπασμένο ξύλο φτυαριού, "κατέβασα" σε διάμετρο έναν άξονα από 40 mm σε 36 mm, με μήκος 300 mm, στον τόρνο της BOSTON MC1018 & του δημιούργησα στο ένα άκρο του μια πατούρα 15 mm. Εύκολα & απλά.

Στις 21.15´ήμουν έτοιμος για να ποστάρω !

Αύριο θα έχει τρίψιμο (έως 400 grid), κόλλημα βάσης + άξονα, 2 χέρια βερνίκι εμποτισμού & 2 χέρια βερνίκι σατινέ άχρωμο.

μπράβο ρε φίλε για την κατασκευή, αλλά 10 μπράβο για την παρουσίαση. όμορφα και απλά κατανοητή για όλους.:SFGSFGSF:

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίος ο Κώστας :a0210:
Κοίτα "σειρά" σύμπτωση πέρισυ ακριβώς τήν ίδια μέρα είχα φτιάξει μιά ίδια βάση από στυλιάρι σπασμένο τσάπας,αλλά βάση από μελαμίνη και πομπέ γωνίες καί σοκοροταινία.
Ακόμα δέν τό αγόρασες καί σκεφτόσουν νά τό δώσεις το Makita,ήθελα να ξερα από τί επηρεάστηκες αρνητικά.
Βάλε αύριο κανα bit καί κάνε δουλειά σέ κανα σόκορο εκεί θέλω νά δώ τί δουλειά κάνει.

Last edited:
Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Άμα δε ζεστάνει ο καιρός... Όλο με τέτοια μπινελίκια θλ ασχολούμαστε...
Όσι δεν έχουν εργαστήρια βεβαίως βεβαίως...
Ξέρεις, απ´ αυτά που κρεμάνε τα ποδήλατα στα ταβάνια... :ernaehrung004:

Αααχ πόσα δικια εχεις βρε Μπάμπη.
Εμείς οι μπαλκονατοι, υποφέρουμε
Όμορφα όμως τα εργάκια σου.
Με την ευκαιρια, Θελω αν υπάρχει και το πατρόν για τη μύτη που κρέμας γυαλιά.
Ευχαριστω

Sent from my iPad using Tapatalk

Θα κεντάει ρε σειρά κ στα Σόκορα & στα Γόμορα . Μικρά πάσα θέλει κ καλό κοπτικό στις δικές μας μικροκατασκευές.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πλάκα έκανε ρε Δημήτρη...

Τά λέει ομως πιστευτά ο "μπαγάσας",σειρά μέ ψάρωσες :worshippy:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα κεντάει ρε σειρά κ στα Σόκορα & στα Γόμορα . Μικρά πάσα θέλει κ καλό κοπτικό στις δικές μας μικροκατασκευές.

Θα κεντάει,αλλά τό κέντημα τό έκανες μέ τό Verto,καί όχι μέ τό νεοαποκτηθέν Makita,τί νά τά κάνω τά αυλάκια,τά γόμορα ήθελα νά δώ πόση χωροταξικότητα θά έχουν.:ernaehrung004:

Last edited:

Να πάω πάλι επάνω τώρα ?
Δεν έχει κανένα πρόβλημα στα Σόδομα ούτε στα Γόμορα.

Η ονομαστική αναφορά στα μηχανήματα & στο type τους, έγιναν περισσότερο για νέο συμφορουμίτη που μου το (PM) ζήτησε.