Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη εγώ το δουλεύω με διακόπτη τριπλό. Δηλ. Νεκρό - αργές στροφές - γρήγορες στροφές. Δεν θυμάμαι όμως την συνδεσμολογία να σου πω, και δεν είμαι στο χωριό τώρα.

Τη συνδεσμολογία την έκανα.
Στην αρχή σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω δύο πυκνωτές, έναν για τις αργές κι έναν για τις γρήγορες στροφές.
Τελικά χρησιμοποίησα μόνο τον ένα αλλά έχω ένα πρόβλημα, στις αργές στροφές (390 περίπου) δεν έχει δύναμη, με λίγο πίεση μπλοκάρει εύκολα.
Δεν ξέρω αν φταίνε τα μόλις 100 Watt του κινητήρα ή εγώ έχω κάνει κάτι λάθος.
Το δικό σου τριβείο πόσα Watt είναι;
Στην αργή ταχύτητα εξακολουθεί να έχει δύναμη;
Τριπλό διακόπτη χρησιμοποιώ κι εγώ, Low-Off-High. Μετά από απαίτηση του κοινού :silly: αφαίρεσα την επιλογή δεξιόστροφα-αριστερόστροφα, κι άφησα μόνο τη μία κατεύθυνση, την αριστερόστροφη.
Η αργή ταχύτητα, απ´ το λίγο που πειραματίστηκα, μπορεί να μην έχει δύναμη αλλά είναι ιδανική για λεπτομέρειες και φινιρίσματα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Επειδή έβρεχε (καί) σήμερα, είπα να φτιάξω ένα εργαλείο γιά να το χρησιμοποιώ όταν δε βρέχει!

Attachments

• IMG_5323.jpg
    IMG_5323.jpg
    103.8 KB · Views: 222

Τη συνδεσμολογία την έκανα.
Στην αρχή σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω δύο πυκνωτές, έναν για τις αργές κι έναν για τις γρήγορες στροφές.
Τελικά χρησιμοποίησα μόνο τον ένα αλλά έχω ένα πρόβλημα, στις αργές στροφές (390 περίπου) δεν έχει δύναμη, με λίγο πίεση μπλοκάρει εύκολα.
Δεν ξέρω αν φταίνε τα μόλις 100 Watt του κινητήρα ή εγώ έχω κάνει κάτι λάθος.
Το δικό σου τριβείο πόσα Watt είναι;
Στην αργή ταχύτητα εξακολουθεί να έχει δύναμη;
Τριπλό διακόπτη χρησιμοποιώ κι εγώ, Low-Off-High. Μετά από απαίτηση του κοινού :silly: αφαίρεσα την επιλογή δεξιόστροφα-αριστερόστροφα, κι άφησα μόνο τη μία κατεύθυνση, την αριστερόστροφη.
Η αργή ταχύτητα, απ´ το λίγο που πειραματίστηκα, μπορεί να μην έχει δύναμη αλλά είναι ιδανική για λεπτομέρειες και φινιρίσματα.

Την ίδια δύναμη έχει Μπάμπη. Και το δικό μου είναι παρόμοιο στα 80 watt.

Την ίδια δύναμη έχει Μπάμπη. Και το δικό μου είναι παρόμοιο στα 80 watt.

Πετυχαίνω κι εγώ την ίδια δύναμη αλλά ή θα πρέπει να συνδέω μόνο τη μία ταχύτητα ή θα πρέπει να χρησιμοποιώ δύο διακόπτες.
Οι δύο διακόπτες κάνουν τη χρήση του πολύπλοκη για κάποιον που δεν ξέρει πως να τους χρησιμοποιήσει.
Ίσως, αντί για δύο διακόπτες, να χρησιμοποιήσω δύο πυκνωτές.

Κάνει και για μουστάκι Μιχάλη!!!
Χαχαχαχα

Σήμερα είχαμε λίπανση του αμπελιου!
Δημήτρη δε το ψεκασα χαλκό επειδή λέει για μπορες σήμερα και μακάρι να ρίξει λίγο νεράκι.
Αύριο θα ψεκασω και τα εσπεριδοειδη.

Υπαίθρια μαστορέματα Vol 1.
Κατασκευή δύο παρτεριών στο χωράφι μου από OSB 3 (ευκαιρία για δοκιμή της ανθυγροσκοπικότητας του OSB).
Τα σόκορα βάφτηκαν με λαδομπογιά ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ 2 συστατικών (αστάρι και χρώμα).
Από εβδομάδα σύνδεση και τοποθέτηση.

Θα ακολουθήσουν και άλλες κατασκευές στο χωράφι σύντομα!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Υπαίθρια μαστορέματα Vol 1.
Κατασκευή δύο παρτεριών στο χωράφι μου από OSB 3 (ευκαιρία για δοκιμή της ανθυγροσκοπικότητας του OSB).
Τα σόκορα βάφτηκαν με λαδομπογιά ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ 2 συστατικών (αστάρι και χρώμα).
Από εβδομάδα σύνδεση και τοποθέτηση.

Θα ακολουθήσουν και άλλες κατασκευές στο χωράφι σύντομα!

Καλή αρχή κ καλή συνέχεια Νικόλα.

"βαση Μπιτονιων απο τα Lidl...."

με ρεταλια απο καδρονακια λευκας 3χ3 και τα εργαλεια που φαινονται, εφτιαξα αυτην την βαση για 2 jerry cans που εχω (μεγαλο και μικρο).
Συνδεση με ξυλοβιδες 4χ50 που πηγαν λιγο πιο βαθεια για καλυτερη συγκρατηση.

το τρυπανι που ανοιγει κωνικη τρυπα για να μπει χωνευτα η βιδα ειναι επιεικως απαραδεκτο. Αργουσε να τρυπησει ακομη και σε αυτο το ξυλο, αλλα εχει το καλο οτι ειναι πιο μακρυ απο τα αντιστοιχα στο ιδιο νουμερο.

το πριονι ειναι μετριο. Τα ψιλα δοντια ειναι αργα στο κοψιμο, τα αλλα απλως ΟΚ.

web-0658.jpg~original

Last edited:

Τι εκοψες με αυτο το πριονι και σου φανηκε χαλια;; Τα κοματια της λευκας;; Λαθος χρηση , δεν σημαινει οτι φταιει το εργαλειο... Ειναι για να κοβεις πχ καβιλιες και αλλα ξυλα προσωπο. Οχι για γενικη χρηση.

Τι εκοψες με αυτο το πριονι και σου φανηκε χαλια;; Τα κοματια της λευκας;; Λαθος χρηση , δεν σημαινει οτι φταιει το εργαλειο... Ειναι για να κοβεις πχ καβιλιες και αλλα ξυλα προσωπο. Οχι για γενικη χρηση.

...και για να κανεις συνδεσεις (joinery).
πραγμα που δεν ειναι και διαφορετικο απο μια κοπη 3χ3.

τα jerry cans είναι τα στρατιωτικά μπιτόνια?
ναι, (τα δικα μου απο την εκποιηση στρατιωτικου υλικου της Γερμανιας μετα την ενοποιηση)
κοιταξτε για τι μιλαμε
https://www.youtube.com/watch?v=25PDRWXnGKg

τα jerry cans είναι τα στρατιωτικά μπιτόνια?

στον 2ο παγκ. πόλεμο οι σύμαχοι τους γερμανούς τους λέγανε jerry, γι αυτό και τα μπιτόνια τους τα ονόμασαν έτσι. μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει ο τρόπος κατασκευής τους σε βασικά σημεία, αλλά για την εποχή τους ήταν φοβερά. στον πόλεμο της ερήμου της αφρικής, τα κλέβανε από τους γερμανούς. σήμερα τα κατασκευαζει η valpro στην Λετονία νομίζω και τροφοδοτεί το ΝΑΤΟ αλλά και ιδιώτες. έτσι για την ιστορία...

Παυλο δεν κανεις λαθος...
https://www.jerrycan.com/valpro/
Βγαινουν σε military edition
http://www.valpro.lv/en/products/steel-cans/military.html
& Civilian Edition...
http://www.valpro.lv/en/products/steel-cans/civil-cans.html

με ουσιαστική διαφορά στα μαρκαρισματα που εχει πανω τους...και οτι στα military υπάρχει ενα και μονο μεγεθος διαθεσιμο...

Υπαίθριες κατασκευές vol 2

1) Μίνι πέργκολα από παλιά βαμμένα δοκάρια για τα αμπέλια.

Παλιά ξύλα (ήδη βαμμέν) τα οποία τρίφτηκαν με 120άρι γυαλόχαρτο και περάστηκαν 1 χέρι βερνίκι Baufix (PUR).
Κατόπιν σχηματίστηκαν μισοχαρακτές και έδεσε η όλη κατασκευή.
Στερεώθηκαν στο δέντρο με στριφώνια 6 x 100 mm.

Θα φτιαχτούν και βάσεις για την καλύτερη στερέωση των ποδιών πολύ σύντομα από τα ξύλα που περίσσεψαν.

2) Παρτέρια από OSB 3 (4 x 3 και 4 x 4).
Έτοιμες κομμένες λωρίδες OSB σε διαστάσεις 2.5 x 0.2 m.
Κόπηκαν σε επιμέρους τμήματα με το φαλτσοπρίονο και ενώθηκαν μεταξύ τους με ρετάλια OSB και βίδες και για έξτρα προστασία περάστηκαν με λαδομπογιά στα σόκορα τους.

Για την μεταξύ τους ένωση χρησιμοποιήθηκαν γωνίες και βίδες.

Εκεί που πατάνε μπήκαν μερικές πέτρες (για να αποφεύγεται η επαφή όσο το δυνατόν με τα νερά) και από πάνω χώμα. Για έξτρα στήριξη ακόμα και σε ζόρια μπήκαν μερικά σίδερα (αν και ήταν περιττό).

Τέλος είναι και πολύ ενδιαφέρον πείραμα σχετικά με την αντοχή του OSB σε σκληρές εξωτερικές συνθήκες (OSB 3 - πλήρως αδιάβροχο).

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Υπαίθριες κατασκευές vol 2

1) Μίνι πέργκολα από παλιά βαμμένα δοκάρια για τα αμπέλια.

Παλιά ξύλα (ήδη βαμμέν) τα οποία τρίφτηκαν με 120άρι γυαλόχαρτο και περάστηκαν 1 χέρι βερνίκι Baufix (PUR).
Κατόπιν σχηματίστηκαν μισοχαρακτές και έδεσε η όλη κατασκευή.
Στερεώθηκαν στο δέντρο με στριφώνια 6 x 100 mm.

Θα φτιαχτούν και βάσεις για την καλύτερη στερέωση των ποδιών πολύ σύντομα από τα ξύλα που περίσσεψαν.

2) Παρτέρια από OSB 3 (4 x 3 και 4 x 4).
Έτοιμες κομμένες λωρίδες OSB σε διαστάσεις 2.5 x 0.2 m.
Κόπηκαν σε επιμέρους τμήματα με το φαλτσοπρίονο και ενώθηκαν μεταξύ τους με ρετάλια OSB και βίδες και για έξτρα προστασία περάστηκαν με λαδομπογιά στα σόκορα τους.

Για την μεταξύ τους ένωση χρησιμοποιήθηκαν γωνίες και βίδες.

Εκεί που πατάνε μπήκαν μερικές πέτρες (για να αποφεύγεται η επαφή όσο το δυνατόν με τα νερά) και από πάνω χώμα. Για έξτρα στήριξη ακόμα και σε ζόρια μπήκαν μερικά σίδερα (αν και ήταν περιττό).

Τέλος είναι και πολύ ενδιαφέρον πείραμα σχετικά με την αντοχή του OSB σε σκληρές εξωτερικές συνθήκες (OSB 3 - πλήρως αδιάβροχο).

μπράβο μπάμπη. εμένα το μάτι μου πάλι έπεσε στην πρώτη φώτο. το δένδρο είναι ακακία; αν ναι κόψτο και βγάλτο φέτες, θα πάθεις με τα νερά που έχει....
( να μην δω δένδρο εγώ)