Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και πολυ καλα κανεις.
Αλλα οτιδηποτε εχει ηλεκτρικο σε συνδιασμο με μεταλλικο κελυφος η γειωση ειναι απαραιτητη. Μια στο μυριο να φθαρει κατι, που δεν ειναι και δυσκολο αποψη μου, τοτε ο κινδυνος ειναι υπαρκτος.

Τα ακριβοπλήρωσα πέρυσι. Έχουν CE. Να τα πάω πίσω?

Τα ακριβοπλήρωσα πέρυσι. Έχουν CE. Να τα πάω πίσω?

Οχι. Το ντουι ειναι πλαστικο ομως φανταζομαι, το δικο σου τι ειναι?
Παντως τι να λεμε, CE εχουν και τα κινεζικα... ποιος μπορει να πει με σιγουρια αν εχει πραγματικη ή οχι πιστοποιηση?

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το μόνο σημείο που μπορεί να ξυστεί το καλώδιο μετά από πολύ βίαιη κίνηση είναι το σημείο που περνάει μέσα στο σώμα του φωτιστικού, αν εκεί υπάρχει το απαραίτητο δαχτυλίδι ο κίνδυνος μηδενίζεται ...άλλωστε γι αυτό μπαίνουν και τα ρελέ διαφυγής στις εγκαταστάσεις.

Οχι. Το ντουι ειναι πλαστικο ομως φανταζομαι, το δικο σου τι ειναι?
Παντως τι να λεμε, CE εχουν και τα κινεζικα... ποιος μπορει να πει με σιγουρια αν εχει πραγματικη ή οχι πιστοποιηση?

Από χρυσό!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εννοούσε το ντουί, εκεί που μπαίνει η λάμπα, αυτό είναι φις...και δεν έχει νόημα διπολικό φις να έχει γείωση διότι πολύ απλά η γείωση αυτή δεν έρχεται από την γείωση του πίνακα διαμέσου της πρίζας σούκο.

Με τέτοιο κούνημα που φάγαμε .... δεν τρέμουν τα χέρια σου ???

Ο ρελες χωρίς γείωση ΔΕΝ δουλεύει.
Ας μη τα γλωσσοτρωμε όμως

Μακάρι να μη ξανακουνησει!

Αυτοσχεδιάζει ο Νεκ!!!

Εγώ σήμερα πέραν από την συναρμολόγηση της κορδέλας (την άφησα στην μέση γιατί δεν πρόλαβα) ασχολήθηκα και λίγο με κάποια άλλα πράγματα:

1) Παρασκευή μίγματος λαδιών σύμφωνα με το βιβλιαράκι συνταγών του Dictum

1ο χέρι: Tung oil + turpentine oil
2ο χέρι: Tung oil + Βρασμένο λινέλαιο + Πορτοκαλέλαιο + Turpentine oil (το τελευταίο το έβαλα εγώ έξτρα).

Θα δοκιμαστούν και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση

2) Φύτεμα πειραματικών ποικιλιών φρέσκων κολοκυθιών, ντοματών και ντοματινιών, αγγουριών, σέσκουλων, παντζαριών και βασιλικού.

Δοκιμή και απόδοση εν καιρώ!

Καλή συγκομιδή Νικόλα,τί χώμα χρησιμοποίησες ?

Αυτοσχεδιάζει ο Νεκ!!!

Εγώ σήμερα πέραν από την συναρμολόγηση της κορδέλας (την άφησα στην μέση γιατί δεν πρόλαβα) ασχολήθηκα και λίγο με κάποια άλλα πράγματα:

1) Παρασκευή μίγματος λαδιών σύμφωνα με το βιβλιαράκι συνταγών του Dictum

1ο χέρι: Tung oil + turpentine oil
2ο χέρι: Tung oil + Βρασμένο λινέλαιο + Πορτοκαλέλαιο + Turpentine oil (το τελευταίο το έβαλα εγώ έξτρα).

Θα δοκιμαστούν και θα γίνει αναλυτική παρουσίαση

2) Φύτεμα πειραματικών ποικιλιών φρέσκων κολοκυθιών, ντοματών και ντοματινιών, αγγουριών, σέσκουλων, παντζαριών και βασιλικού.

Δοκιμή και απόδοση εν καιρώ!

Ποτε θα κανεις μεταφυτευση? Μηπως επρεπε πιο νωρις να κανεις αυτη τη δουλεια?

Καλή συγκομιδή Νικόλα,τί χώμα χρησιμοποίησες ?

Ευχαριστώ Δημήτρη, έχουμε πολύ ακόμα όμως!!!
Φέτος δεν μόνταρα και το θερμοκήπιο οπότε θα μείνουν λίγο έξω (λογικά αυτές τις μέρες θα το κάνω).

Ξεκινώντας από τον πάτο της γλάστρας και προς τα πάνω χρησιμοποίησα τα εξής:

1) 3-4 εκατοστά αμμοχάλικο

2) 10 + εκατοστά φυτόχωμα ανακυκλωμένο (περυσινό από τις γλάστες μου)

3) 3 - 4 εκατοστά φυτόχωμα (2 ευρώ/ 20 κιλο από το lidl) φρέσκο.

Για καλή αποστράγγιση και προπάντων οικονομία στο φρέσκο χώμα (συνταγή που ακολουθώ εδώ και 5-6 χρόνια που καταπιάνομαι).

Στα pots έβαλα φρέσκο φυτόχωμα.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποτε θα κανεις μεταφυτευση? Μηπως επρεπε πιο νωρις να κανεις αυτη τη δουλεια?

Ποια μεταφύτευση βρε Τούρμπο?
Ακόμα δεν βγήκανε...

Για τα παντζάρια μπορεί να άργησα αλλά όλα τα άλλα φυτεύονται μέχρι τέλος καλοκαιριού που λέει ο λόγος (όψιμες ντομάτες, παντζαρόφυλλα, αγγούρια, κολοκύθια κ.λπ.).
Μην ξεχνάς ότι τα βράδια έχουμε 8 - 9 βαθμούς ως επί το πλείστον οπότε για φύτεμα εκτός θερμοκηπίου τώρα είναι οι κατάλληλες μέρες (πρότερα υπήρχε κίνδυνος πρώιμου παγετού).

Με το καλο Νικ να πιασουν και να μεγαλωσουν τα λαχανικα. Εγω περσι ολο το καλοκαιρι απολαυσα σπιτικα αγγουρακια και πηρα και μια μικρη γευση απο επισης σπιτικες τοματες. Αργησαμε να τα βαλουμε, οποτε απο καποια δεν πηραμε καρπο. Τα κολοκυθακια δεν μας εκατσαν καθολου, οι τοματες προλαβαν και εβγαλαν λιγο προς το τελος του Αυγουστου - αρχες Σεπτεμβρη και τα αγγουρακια ηταν τα μονα που εδωσαν προιον για ολη τη σεζον. Η γευση τους ασυγκριτως καλυτερη απο του σουπερ μαρκετ. Αξιζει να ασχοληθεις.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ποια μεταφύτευση βρε Τούρμπο?
Ακόμα δεν βγήκανε...

Για τα παντζάρια μπορεί να άργησα αλλά όλα τα άλλα φυτεύονται μέχρι τέλος καλοκαιριού που λέει ο λόγος (όψιμες ντομάτες, παντζαρόφυλλα, αγγούρια, κολοκύθια κ.λπ.).
Μην ξεχνάς ότι τα βράδια έχουμε 8 - 9 βαθμούς ως επί το πλείστον οπότε για φύτεμα εκτός θερμοκηπίου τώρα είναι οι κατάλληλες μέρες (πρότερα υπήρχε κίνδυνος πρώιμου παγετού).

Αφου καταλαβες τι εννοω γιατι με κατακρινεις, ε?

Εχεις δικιο, ακομη ψοφοκρυο κανει για φυτα εκτος θερμοκηπιου.