Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ Δημήτρη, έχουμε πολύ ακόμα όμως!!!
Φέτος δεν μόνταρα και το θερμοκήπιο οπότε θα μείνουν λίγο έξω (λογικά αυτές τις μέρες θα το κάνω).

Ξεκινώντας από τον πάτο της γλάστρας και προς τα πάνω χρησιμοποίησα τα εξής:

1) 3-4 εκατοστά αμμοχάλικο

2) 10 + εκατοστά φυτόχωμα ανακυκλωμένο (περυσινό από τις γλάστες μου)

3) 3 - 4 εκατοστά φυτόχωμα (2 ευρώ/ 20 κιλο από το lidl) φρέσκο.

Για καλή αποστράγγιση και προπάντων οικονομία στο φρέσκο χώμα (συνταγή που ακολουθώ εδώ και 5-6 χρόνια που καταπιάνομαι).

Στα pots έβαλα φρέσκο φυτόχωμα.

Μιά χαρά από χώμα,έκανες καί χαρμάνι στίς γλάστρες.
Καί σκέτο γαρμπήλι νά έβαζες Νικόλα στόν πάτο τής γλάστρας μιά χαρά θά ήταν,η ελαφρόπετρα η φυτευτικό περλίτη.
Αν είχες τό θερμοκήπιο έτοιμο θά τά έβαζες πιό νωρίς καί θα τά είχες πιό πρώιμα,μετά θά έβαζες καί έξω σπόρο καί ώψιμα θα είχες συνέχεια συγκομιδή.
Πάντος άν μπορείς φέτος πρίν τόν χειμώνα νά τό φτιάξεις τό θερμοκήπιο.

Μιά χαρά από χώμα,έκανες καί χαρμάνι στίς γλάστρες.
Καί σκέτο γαρμπήλι νά έβαζες Νικόλα στόν πάτο τής γλάστρας μιά χαρά θά ήταν,η ελαφρόπετρα η φυτευτικό περλίτη.
Αν είχες τό θερμοκήπιο έτοιμο θά τά έβαζες πιό νωρίς καί θα τά είχες πιό πρώιμα,μετά θά έβαζες καί έξω σπόρο καί ώψιμα θα είχες συνέχεια συγκομιδή.
Πάντος άν μπορείς φέτος πρίν τόν χειμώνα νά τό φτιάξεις τό θερμοκήπιο.

Μόνο να τοποθετήσω το νάυλον θέλει και είναι έτοιμο (λίγες ώρες υπόθεση είναι).

Βέβαια όλο κι όλο αυτά θα έχω οπότε δεν είναι αναγκη να μπουν μέσα! ;)

Νεκτάριε το σίδερο στο χώμα σαπίζει
Μεγάλωσε τη βάση για να δημιουργηθεί πέδιλο.

Καλή συγκομιδή Νίκο

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νεκτάριε το σίδερο στο χώμα σαπίζει
Μεγάλωσε τη βάση για να δημιουργηθεί πέδιλο.

Καλή συγκομιδή Νίκο

Δεν ειναι στο χωμα, εχει τσιμεντο απο κατω, παλιο.

Πεδιλο ποσο, περιπου 50χ50 ειναι η βαση της κολωνας (30χ30) δεμενη με σιδερα με τα παραπλευρα τοιχια στηριξης της ραγας.
Κολωνα που θα γινει νεα αφου ριξω τη παλια με τους τσιμεντολιθους.

Σημερα ημερα καλουπωματος.
Μπηκαν και σωληνωσεις για τις καλωδιωσεις του μοτερ και συναφων αξεσουαρ.
Οι πετρες που φαινονται ειναι απο παλια, πανω σε τσιμεντο για διαβαση οχηματος. Τις εσπασα λιγο αλλα δεν της εβγαλα, ειναι αρκετα μεγαλες και πακτωμενες.

Κιομμως γυριζει

Περιπου 10 καροτσια μπετο εριξα.

Τα καθετα αυλακια ειναι απορροη για τυχον νερα που μπορει να ξεμεινουν πισω απο τη ραγα.
το τσιμεντο ειναι αλφαδιασμενο με ραμμα που δεν φαινεται στις φωτογραφιες κατα μηκος.
Καθετα εχει ελαχιστη κλιση προς τα εξω.

pc screenshot

Μαστορα μου, ολο εκπληξεις εισαι......

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν ειναι στο χωμα, εχει τσιμεντο απο κατω, παλιο.

Πεδιλο ποσο, περιπου 50χ50 ειναι η βαση της κολωνας (30χ30) δεμενη με σιδερα με τα παραπλευρα τοιχια στηριξης της ραγας.
Κολωνα που θα γινει νεα αφου ριξω τη παλια με τους τσιμεντολιθους.

Σημερα ημερα καλουπωματος.
Μπηκαν και σωληνωσεις για τις καλωδιωσεις του μοτερ και συναφων αξεσουαρ.
Οι πετρες που φαινονται ειναι απο παλια, πανω σε τσιμεντο για διαβαση οχηματος. Τις εσπασα λιγο αλλα δεν της εβγαλα, ειναι αρκετα μεγαλες και πακτωμενες.

Κιομμως γυριζει

Περιπου 10 καροτσια μπετο εριξα.

Τα καθετα αυλακια ειναι απορροη για τυχον νερα που μπορει να ξεμεινουν πισω απο τη ραγα.
το τσιμεντο ειναι αλφαδιασμενο με ραμμα που δεν φαινεται στις φωτογραφιες κατα μηκος.
Καθετα εχει ελαχιστη κλιση προς τα εξω.

pc screenshot

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία τα κατάφερες!

Πόσα σακιά τσιμέντο και πόση άμμο πήρε;

Νεκ ....σ´ωραίος ρε !!!! Έτσι να βλέπω και "χοντρές" κατασκευές ...γύρισες και χαρμάνια ...πρώτος !!!:firstprize:
Να διορθώσεις και την υπογραφή πλέον :flipout:-bye-

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τι σακκιά χρησιμοποίησε δεν βλέπω κ θα τσακωθώ με τον κουμπάρο.

Σ' ωραίος! Μου θύμησες θεϊκή ατάκα Κωνσταντάρα στο "Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα":

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:grinning-smiley-043 :a0210:

Μαστορα μου, ολο εκπληξεις εισαι......
Ειμαι για! Αυριο να δεις, αν δεν ασχοληθω με τιποτις ποταπα ηλεκτρολογικα, τι θα κανω!

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραία τα κατάφερες!

Πόσα σακιά τσιμέντο και πόση άμμο πήρε;
Χονδρικα γιατι δεν θυμαμαι, δεν ασχοληθηκα
, λιγο παραπανω απο μισο κυβικο αμμοχαλικο και 6-7 τσουβαλια τσιμεντο. Εβαλα και adiplast ρυτινη για ελαστικοποιηση και αντοχη στην υγρασια.

Νεκ ....σ´ωραίος ρε !!!! Έτσι να βλέπω και "χοντρές" κατασκευές ...γύρισες και χαρμάνια ...πρώτος !!!:firstprize:
Να διορθώσεις και την υπογραφή πλέον :flipout:-bye-
:flipout:

Τι σακκιά χρησιμοποίησε δεν βλέπω κ θα τσακωθώ με τον κουμπάρο.
25κιλα ρε κουμπαρε!

Αν θυμαμαι καλα ηταν απο το αλλο εργαστηρι...

"Το φρεσκο τσιμεντο που περνω για μας
Κοιταζω παντα να'χει τη σφραγιδα Τιταν"

Nεκτάριε πολλά μπράβο μάστορα,έχεις καί μπετονιέρα θηρίο ? ,τήν νοίκιασες,η τήν δανείστηκες ?
Αψογη δουλειά,η αναλογία είναι ενα 25 κιλό τσιμέντο 3 σακκιά άμμο 3 σακκιά γαρμπήλι
Μήν ξεχάσεις νά τού ρίχνεις νερό τακτικά γιά κανα δυό μέρες μήν σκάσει.

Να πώ καί εγώ τήν βλακειούλα πού μαστόρεψα σήμερα έβαλα τό μικρό αμμόνι επάνω σέ κόντρα πλακέ αλλά επειδή τό αμμόνι δέν είχε τρύπες στήν βάση έβαλα περιμετρικά νοβοπανόβίδες μέ ροδέλες,έγινε βράχος βέβαια,οπτικά δέν είναι ωραίο τό θέαμα,αλλά τί λένε οι συνάδελφοι υπήρχε άλλος καλύτερος τρόπος ? σκέφτηκα να τού έβαζα από κάτω μία Bison Montage kit να γινόταν μπετόν,αλλά σκέφτηκα καί άν θέλω να το ξεκολλήσω δέν θα βγαίνει μέ τίποτα.

amo110.jpg

amo210.jpg

amo310.jpg

παγκακι απο μαδερι 2 μετρα μηκος.
πηρα ενα μαδερι 5,4 μετρα μηκος και 25 εκατοστα πλατος πλανισμενο στα 4,5 εκατοστα παχος.
εκοψα 2 μετρα με το bosch gks 10.8 με δυο κοπες γιατι αλλιως δεν φτανει ο δισκος και μετα δυο κομματια των 50 εκατοστων για τα ποδια.
διαμορφωθηκαν οι συνδεσεις (ουτε καν ξερω πως λεγονται :slapface:) με πριονι και το dremel mm40 που αποτι φανηκε στην πορεια
η ηταν λαθος επιλογη η δεν το δουλεψα καλα γιατι οι συνδεσεις δεν βγηκαν πολυ καλες.
πλανισμα λιγο τα πλαινα, τριψιμο και κολλημα τα κομματια μεταξυ τους.
μετα εβαλα στο κατω μερος μια αλουμινενια σωληνα με κατι στηριγματα που υπηρχαν και ηταν λαβες επιβατων απο παλιο λεωφορειο.
σε γενικες γραμμες μου αρεσει αν και οι συνδεσεις βγηκαν χαλια. καποια στιγμη θα τριφτει καλυτερα και θα το βαψω με βερνικι για εξωτερικους χωρους

IMG_20170408_141911.jpg

IMG_20170408_141900.jpg

IMG_20170408_142002.jpg

IMG_20170408_141928.jpg

Όμορφη κατασκευή.
Επειδή όμως έχει μεγάλο μήκος το μαδέρι αν κάτσουν 2 βαριά άτομα στο κέντρο θα σου "λυγίσει" κ θα στις "τινάξει" τις ενώσεις.
Ίσως θέλει δύο τραβέρσες ψηλά (μπρος κ πίσω) ή μια από κάτω, ώστε να δέσει καλύτερα το μαδέρι με τα ποδαρικά.

Φιλικά παππούς Κώστας.