Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νίκο με οργωματα δε θα έχεις θεμα ?

Δεν θα το οργώνω πλέον αυτό το μέρος του χωραφιού Κυρ.
Ο μπαξές φτιάχτηκε από την άλλη μεριά όπου το χώμα είναι πολύ πιο αφράτο και χωρίς εμπόδια.

Θα βγάλω φωτό αργότερα σχετικά με την διπλανή κατασκευή!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Xa xa νεκ ακομη στο τριψιμο ειμαι .ασε βαρεθηκα την ζωη μου να τριβω .

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μέ όλο τό θάρρος γιά χιούμορ τό παρακάτω.

Βασίλη πρόσεχε γιατί στήν Bιλαρίμπα τελείωσαν τό τρίψιμο,καί είναι ελεύθεροι γιά ντόλτε-βίτες,ενώ στήν Βιλαμπάχο (Νέα Αρτάκη) ακόμα τρίβουν. :flipout::ernaehrung004:

Πάνο με συγκίνησες ρε παλιόπαιδο με το εκκλησάκι του παππού σου!
(από την 'Ήπειρο κατάγεσαι και εσύ?)

τόσο καλό σιδέρωμα που έμαθες να κάνεις βρε (σωστά σίδερα, διατομές, αγκύρια κλπ)? καλύτερο και από τους μπετατζήδες, μπράβο !

είσαι πολυτεχνίτης και μάλιστα πολύ καλός, σε θαυμάζω!
Ευχαριστω Σωτηρη,με τιμουν τα λογια σου και ειδικα που προερχονται από μαχιμο μηχανικο!!!

Ο μανδυας ετοιμος από στρατζα,του εβαλα τα σιδερα.

Από Ηπειρο ναι.Κονιτσοχωρι στους προποδες του Σμολικα.

Μαστόρεμα τελευταίων 2 εβδομάδων: Τρίψιμο 6 ξύλινων καρεκλών σκηνοθέτη κι ενός τραπεζιού. Για πολλά χρόνια παρατημένα. Ανήκουν στην οικοδέσποινα που με φιλοξενεί στο εργαστήριο (ας πούμε ότι είναι η ανταπόδοσή μου για την φιλοξενία). 99% της δουλειά βγήκε με το πολυεργαλείο Parkside. Κόκκωση 40-80-120

View attachment 139971

View attachment 139970

Βάψιμο 2 ή 3 χέρια Bondex Matt σε απόχρωση Μαόνι και ένα ή δύο χέρια Bondex Regatta. Οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές, αλλά παίρνετε μια ιδέα:

View attachment 139968

View attachment 139969

Βρίσκομαι ήδη στη μέση άλλου project, κατασκευαστικού αυτή τη φορά! Σε λίγες μέρες και φωτογραφίες
Ωραια δουλεια και πολύ μπελας!

Άψογη δουλειά!!! :)
Να εισαι καλα Νικολα.

Μπραβο για τα υδραυλικα.

Να εχεις στο μυαλο σου γενικα,οτι βιδωμα μπρουτζινου με σιδερενιο εξαρτημα σαπιζει

Σε λιγοτερο απο 36 ωρες "ξεκαλουπωσα" μετα makitos.
Εριξα και τα καλωδια για το μοτερ, φωτισμο κλπ. Ανθυγρα ΝΥΥ ανευ σωληνως εντος αμμου, με πλακωστρωση σε ενα μερος και στο υπολοιπο θα πεσει τοιχακι για το παρτερι.
Καλη ιδεα το καλουπωμα με τις τσιμεντοκαμιναδες αν καποιος δεν εχει καλουποξυλα και φυσικα γνωσεις γιαυτο. Η κολωνα ειναι βραχος, οπως και το ζωναρι κατω.[/url]

Ωραια πατεντα Νεκ!!!
Αντιγραφτηκε!
Μεταξυ τους τις κολλας η τις τσιμεντάρεις?Περνας καμια μπετοβεργα στις ακριανες τρυπες?
Βαλε καμια φωτο με το τελικο αποτέλεσμα όταν μπορέσεις.

Καλα τελειώματα!

Και μια φαναρτζοδουλεια.
Μου τρακαραν τον προφυλακτηρα και μπηκε μεσα η τραβερσα που τον κραταει.
Το να την τραβηξεις είναι δυσκολο,ετσι εδεσα σχοινι σε μπαλαγκο και το μπαλαγκο σε σιδερενια πορτα...:flipout:
Το αποτέλεσμα αρκετα ικανοποιητικο.

:flipout:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Με κολλα πλακιδιων τα συναρμολογησα. Αν τα αφησεις μια μερα δεν χρειαζεται κατι αλλο. Δεν πανε πουθενα!
Κανονικα το ξεκαλουπωμα γινεται με το κλεισιμο 2-3 εικοσιτετραωρων, απλα εγω βιαστηκα βασιζομενος στο ενισχυμενο μειγμα που εφτιαξα και οτι τραβηξε ο καιρος καλα.

Κύριοι δουλεύει το κολπάκι!!!
Εδώ το μείγμα με τα εργαλεία και το κομμάτι λαμαρίνας μα έχει τραβήξει την σκουριά!!!
DSC_4591.jpg

Το τσαπραζακι καθαρό μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!!!

DSC_4593.jpg

Η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής!

DSC_4597.jpg

Ωραία πατέντα Πάνο
Κυριάκο σάν καινούργιο έγινε.

Να εισαι καλα Νικολα.

Μπραβο για τα υδραυλικα.

Να εχεις στο μυαλο σου γενικα,οτι βιδωμα μπρουτζινου με σιδερενιο εξαρτημα σαπιζει

Να σαι καλά Πάνο.

Αυτό το λες για το ταφ?
Το ταφ είναι γαλβανισμένο οπότε δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί θα μου το έλεγε και από εκεί. ;)

Σε λιγοτερο απο 36 ωρες "ξεκαλουπωσα" μετα makitos.
Εριξα και τα καλωδια για το μοτερ, φωτισμο κλπ. Ανθυγρα ΝΥΥ ανευ σωληνως εντος αμμου, με πλακωστρωση σε ενα μερος και στο υπολοιπο θα πεσει τοιχακι για το παρτερι.
Ανθυγρα ειναι κατι καλωδια που εχουν μια ασπρη τσιχλα μεσα απο το εξωτερικο μαυρο;

Πρεπει να ισχυροποιησεις το κινητρο, γιατι το τριψιμο ειναι μια πολυ βαρετη και χρονοβορα διαδικασια, πριν το "πινελο".

Πανο μπραβο για τον παππου. Οι ανθρωποι πραγματικα πεθαινουν μονο οταν τους ξεχαμε, αλλιως μενουν παντα ζωντανοι, ασχετα αν μας λειπει η φυσικη τους παρουσια.
Νομιζω την μετωπη (φανοστατη) εχεις πιασει. Η τραβερσα εχει λυθει απο τα ραμφη και πρεπει να ειναι μεσα στην προφυλακτηρα .

Εδώ το μείγμα με τα εργαλεία και το κομμάτι λαμαρίνας μα έχει τραβήξει την σκουριά!!!
DSC_4591.jpg

DSC_4593.jpg

DSC_4597.jpg

Πολύ ωραία δουλειά.
Εμένα μου αρέσει μία παρόμοια μέθοδος που κάνει καψίματα στο ξύλο αλλά διαβάζω ότι είναι πολύ επικίνδυνη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

...........Οι ανθρωποι πραγματικα πεθαινουν μονο οταν τους ξεχαμε, αλλιως μενουν παντα ζωντανοι, ασχετα αν μας λειπει η φυσικη τους παρουσια.
........

:a0210: :worshippy:

DSC_4591.jpg

DSC_4593.jpg

DSC_4597.jpg

Πες μας ακριβώς τα υλικά που χρησιμοποίησες! θέλω να κάνω κάτι αντίστοιχο σε κάτι παλιά εργαλεία!

Αποσκληρυντικο πλυντηριου σε αναλογια μια κουταλια σουπας ανα λιτρο, μια μπαταρια 12v την οποια ειχα στην φορτιση για να ξεγελασω τον φορτιστη του λιντλ δλδ...
Αρνητικος πολος στο κομματι που θελεις να καθαρισεις και εμβαπτιση πληρως στο διαλυμα και ενα κομματι σιδερο ππου θα θυσιαστει στον θετικο πολο ο οποιος για να μην καταστραφει πρεπει να ειναι εξω απο το διαλυμα!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αποσκληρυντικο πλυντηριου σε αναλογια μια κουταλια σουπας ανα λιτρο, μια μπαταρια 12v την οποια ειχα στην φορτιση για να ξεγελασω τον φορτιστη του λιντλ δλδ...
Αρνητικος πολος στο κομματι που θελεις να καθαρισεις και εμβαπτιση πληρως στο διαλυμα και ενα κομματι σιδερο ππου θα θυσιαστει στον θετικο πολο ο οποιος για να μην καταστραφει πρεπει να ειναι εξω απο το διαλυμα!

Ή αλλιως σοδα

Να σαι καλά Πάνο.

Αυτό το λες για το ταφ?
Το ταφ είναι γαλβανισμένο οπότε δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί θα μου το έλεγε και από εκεί. ;)
Δεν πρόκειται να έχεις πρόβλημα. Χαλκό με σίδηρο δεν βάζουμε μαζί

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk