Μικρός παράδεισος Νικόλα,πολά μπράβο για το μεράκι σου!Σου εύχομαι να τον απολαύσεις με εκλεκτές παρέες!
Ευχαριστώ Νίκο. Μπα μόνο για κοίταγμα είναι!!! Αν και τώρα που το λες ένα τραπέζι χωράει άνετα!
Ωραία δουλειά Νίκο! Αχ άμα έχεις χώρο και μεράκι, παπάδες μπορείς να κάνεις! Αλί σε μας με τις "τρύπες" που μέχρι παπαδοπαίδια μπορούμε να κάνουμε! χα χα χα
Να τον χαίρεσαι! :SFGSFGSF:
Ευχαριστώ Γιάννη. Της Θείας είναι ο χώρος!
Απλά για να μην το βάζει όλο μπαξέ μιας και που έφτασε τα 72 (ξέρεις το τροπάρι, λέει του χρόνου δεν θα βάλω και πάντα βάζει), όπότε ήταν επιτακτική η διχοτόμηση του.
Διαβολικ καταπληκτικά
Παππού θα το χαρεί πολυ
Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
Ευχαριστώ Αντώνη!
Αντώνη σε ευχαριστώ.
Diabolic να τον χαίρεσαι τον παράδεισο σου.
Κοίτα να περάσει κ κάνα κορίτσι από εκεί να δει τι νοικοκύρη θα πάρει.
Ευχαριστώ. Περνάνε πολλά, απλά εγώ είμαι δύσκολος χαχαχα!!!
πολύ ωραία κατασκευή diabolic μου αρέσει ο τρόπος που έχεις βάλει τα διακοσμητικά στοιχεία και χώρο έχουν για να αναδειχθούν και χώρο να περιποιήσαι τον κήπο σου έχεις ! Το δέντρο που λες αν δεν κάνω λάθος είναι διακοσμητική δαμασκηνιά και όχι μουριά αυτό με τα μπορντομωβ φύλα και είναι πραγματικά όμορφο . Αναμένω εναγωνίως το συντριβάνι άντε καλό κουράγιο και προσοχή στο γκαζόν με τις ζέστες για πύθιο αν είναι ποικιλία φεστούκας .
Ευχαριστώ Γεράσιμε.
Έχεις δίκιο, λόγω κεκτιμένης ταχύτητας έγραψα μουριά (είχα πάρει εκείνη την μέρα και μία μουριά για το χωράφι), όπως πολύ σωστά λες είναι διακοσμητική δαμασκηνιά!
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ζέστες καθώς δίπλα είναι βουνό και εκτός αυτού κάθε βράδυ το γκαζόν ποτίζεται καλά. Τέτοιο θέμα που λες πάντως δεν νομίζω να είχε κανένας στο χωριό.
Του Lidl είναι το γκαζόν και δεν πρόσεξα τι ποικιλία είναι (Lolium perenne κ.λπ. έχει μέσα). Πέταξα και το κουτί...
Το καλό είναι ότι από το προηγούμενο κούρεμα που του έκανα (πριν μία περίπου εβδομάδα) πύκνωσε πάρα πολύ!
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα Νίκο!
Γερασιμε προσπάθησε να κάνεις πολλαπλή παράθεση στα μυνηματα που απαντάς φίλε μου.
Κώστα πολύ όμορφο φινίρισμα!!!!!
Ευχαριστώ ΚΥΡ!!
Νίκο καλό το αποτέλεσμα αλλά η 5A με προβληματίζει :idea:
Αντώνη, αστέρι είναι (6Α)...
Ρε Νικο, χαρμα οφθαλμων ειναι! Μπραβο!
Ευχαριστώ μπέιμπυ! Και εσύ χάρμα οφθαλμών είσαι!!!
Νικο παααρα πολυ ομορφη δουλεια αληθεια τη φρεζακι εχεισ γιατι με την τσαπα δεν την παλευω αλλο.Μαστρο κωστα πολυ καλο και πρακτικο μπραβο και στουσ δυο σασ:SFGSFGSF:
Να σαι καλά Κυριάκο!
Έχω εδώ και 3 περίπου χρόνια το Subaru Master MD50 με κινητήρα Subaru όπως λεέι και το όνομα του και πλαίσιο Triunfo Πορτογαλίας. Η τιμή του είναι 530 ευρώ περίπου και πραγματικά είναι πολύ χαμηλή γι αυτά που προσφέρει!
Νικόλα μικρός καί περιποιημένος κήπος με πολύ μεράκι. :SFGSFGSF:
Κάπου στεναχωρέθηκα πού διέλυσες τό θερμοκήπιο,αφενός λόγο ότι χρειάζεται τόν χειμώνα καί αφετέρου ότι έκανες τόσο κόπο άσκοπα,αλλά θά χαίρεσαι πράσινο καί χρώμα τόν υπόλοιπο χρόνο.
Τό δέντρο δέν είναι μουριά όπως σωστά προαναφέρθηκε αλλά προύνος η αγριοδαμασκηνιά,καί μάλιστα βάλε του ένα πιό χοντρό καί ψηλότερο πάσαλο γιά τόν αέρα,άν καί θά μού άρεσε περισσότερο ένα Ελατο εκεί μιάς πού τό σηκώνει τί κλίμα τής περιοχής σου και να το στολίζεις μέ λαμπάκια γύρω γύρω τά Χριστούγεννα.
Μερικές καλοπραοαίρετες διαφωνίες,τό ξύλινο οκτάγωνο τό αστέρι καί οι ζαρντινιέρες πολύ φοβάμαι ότι γρήγορα θά σαπίσουν τά ξύλα μέ τό νερό καί τίς καιρικές συνθήκες.
Είδα ότι προτίμησες εποχιακά φυτά (καζάνιες,πετούνιες,σερφίνιες,κατηφέδες) γιά νά τά ενναλάσεις τόν χειμώνα μέ άλλα,προτείνω όπως είδα τόν χώρο να συνεχίσεις στήν περίφραξη μιά σειρά τριανταφυλλιές θαμνώδης όπως ήδη έχεις,καί ενδιάμεσα καί αναρριχώμενες υπάρχει μιά ωραία ποικιλία κοκτέιλ λέγεται μέ μικρά αλλα πολλά άνθη,η όποιο άλλο χρώμα σάς αρέσει,γιά νά κλείσει μέ τριανταφυλλιές δηλαδή γιά να μήν φαίνεται καί τό σύρμα τής περίφραξης.
Αφησα γιά τό τέλος τό γκαζόν που είδα τά "καπάκια - μπαλλώματα" τά έκανες λόγο τού μύκητα πύθιο η λόγο ότι δέν βγήκε ο σπόρος λόγο ανεπαρκής σποράς - καταστροφή από κάποιο ζωντανό κ.τ.λ. ?
Αν είναι από από μύκητα μείωσε τόν χρόνο τού νερού,μήν ποτίζεις ποτέ μέ ήλιο,καί κάνε ριζοπότισμα οπωσδήποτε μέ μυκητοκτόνο
Ευχαριστώ Δημήτρη.
1) Εγώ δεν στεναχωρήθηκα καθόλου αφενός γιατί τότε είχα κάνει μία πολύ πρόχειρη κατασκευή (όντας άπειρος ακόμα) που σίγουρα δεν θα άντεχε αν την κάλυπτα με νάυλον.
Επιπλέον είχα ήδη θερμοκήπιο γαλβανιζέ κάτω στο χωράφι που βόλευε καλύτερα! Φέτος ειδικά δεν έβαλα τίποτε εντός του Θερμοκηπίου γιατί ήθελα πιο ανθεκτικά φυτά (τα μισά εντός του θερμοκηπίου λόγω ζέστης και προσαρμογής δεν άντεχαν εκτός).
Άσε δε που τον χειμώνα δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με το θερμοκήπιο!
2) Ναι είναι Δαμασκηνιά (λάθος εκ παραδρομής). Έλατο δεν θα ήθελα Δημήτρη γιατί γίνεται πολύ ψηλό και μεγάλο. Έχω την Δάφνη δίπλα γι αυτήν την δουλειά αν και η Θεία πλέον στα 72 της δεν έχει όρεξη να το στολίσει.
Τα περισσότερα έλατα στην περιοχή παραδίδουν πνεύμα γρήγορα. Ρώτησα και τον Γεωπόνο που έχει το φυτώριο και μου πρότεινε αυτό ως καλύτερο (θα δείξει)! Είναι μπετόβεργα και δεν θα έχει θέμα. Άλλωστε γύρω γύρω υπάρχει τοίχος οπότε όσο να ναι κόβει τον άερα.
3) Έχω κάνει προβλέψεις γι αυτά αν και τόσα χρόνια (2 σχεδόν που ήταν έξω) δεν πάθανε τίποτα. Σκέφτομαι αν σαπίσουν να τα κάνω γύρω γύρω πέτρα (εύκολο και όμορφο).
4)Η περίφραξη έχει μαύρα κάγκελα που δεν πολυφαίνονται είναι η αλήθεια, στο συγκεκριμένο σημείο έχουν φυτευτεί τριαντάφυλλα (μερικά τα έκοψα μια φορά καταλάθος με το θαμνοκοπτικό). Οι τριανταφυλλιές που βλέπεις είναι Δομοκού και είναι από τις λίγες που μοσχοβολάνε, αν είναι να βάλω κάτι θα πάρω μοσχεύματα από τις τριανταφυλλιές και θα τα φυτέψω εκεί (το έχω κάνει με επιτυχία στο παρελθόν).
5) Όχι δεν είναι λόγω μύκητα, μάλλον δεν πρόσεξες στην περιγραφή που γράφω για έναν τυφλοπόντικα που ήρθε να φάει την καραφατμέ του κόμποστ μου (πραγματικά τίγκα ήταν). Του έβαλα παγίδα (μάλλον την πάτησε) και σήμερα τα μπάλωσα.
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Παρομοίως !!!:chinscratch:
6Α είναι ήμαρτον ρε παιδιά!
Αλλά και 5Α να ήταν που το πρόβλημα;
Πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα :a0210:
Να σαι καλά Μάκη!