Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νικο για τον Γερασιμο ειπα αλλα εσυ εκανες tilt!!!
12 μυνηματα σου εκανα merge.
Χαχαχαχαχαχα
NEW HIGH SCORE που λενε!

Παιδια χρησιμοποιειτε την πολλαπλη παραθεση σας παρακαλω.

Αχα, τώρα θα το ξέρω...! Ευχαριστώ.

Και πληροφοριακά για κάποιους που μίλησαν για την πεντάλφα.

Η πεντάλφα είναι μαθηματικό σύμβολο και αποτελείται 2 κανονικά πεντάγωνα.
Επίσης ήταν μυστικιστικό σύμβολο των Σουμέριων.

Δεν έχει καμία σχέση με σατανισμό (ασχέτως αν οι τελευταίοι το υιοθέτησαν). Το ίδιο κάνανε και οι Αναρχικοί με το Α και οι Χρυσαυγίτες με τον αγκυλωτό σταυρό.

Στην τελική βέβαια το δικό μου είναι κανονικό αστέρι. Μάλλον μερικοί βλέπουν αυτό που θέλουν να δουν ;-)

Έχω την εντύπωση ότι το αστέρι που ζωγραφίζουμε όλοι είναι των 5 σημείων, και ότι το ''δικό σου'' είναι το 6 σημείων που έχει καθιερωθεί σαν το Άστρο του Δαυίδ.

Έχω την εντύπωση ότι το αστέρι που ζωγραφίζουμε όλοι είναι των 5 σημείων, και ότι το ''δικό σου'' είναι το 6 σημείων που έχει καθιερωθεί σαν το Άστρο του Δαυίδ.

Με 5 σημεία είναι το προαναφερθέν για το οποίο και σχηματίζεται η αρνητική κριτική. Εν πάσει περιπτώσει όμως το θέμα είναι η διαμόρφωση του κήπου και όχι το σχήμα των παρτεριών.
Αυτό ήθελα να θίξω εξ αρχής... ;)

Παραθέτω φωτογραφίες από φορητό πάγκο δισκοπρίονου με βραχίονες στερέωσης μακριών τεμαχίων. Δεν είναι κάτι που μαστόρεψα σήμερα. Απλά σήμερα αξιώθηκα να το φωτογραφίσω για να το παρουσιάσω.

IMG_20170604_121131.jpg

IMG_20170604_121031.jpg

Ωραία πατέντα!Δε σκέφτηκες να κάνεις τους βραχίονες τηλεσκοπικούς για μεγάλα κομμάτια;Αλήθεια τι μηχάνημα είναι;
Edit,τώρα είδα την άλλη φωτό!Πολλά μπράβο!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

είναι πολύ ωραία φίλε μου θα μπορούσες να δώσεις κάποιες λεπτομέριες ?

ιδού ο λόγος
3HpB0y2.jpg

Πολύ καλή επιλογή έκανες με την αγορά του συγκεκριμένου δισκοπριονου αν και θα πρέπει να το συνδέσεις σε 16αρα ασφάλεια. Κατά τα άλλα το σχέδιο δεν είναι δικό μου αλλά την ιδέα την πήρα από youtube. Βάλε chop saw stand και θα βρεις αρκετά. Ίσως και να υλοποιήσεις κάτι που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου.

Σήμερα αντί να μαστορέψω, τελικά έκανα γκάφα και το χαλασα...IMG_20170604_230407760.jpg

Γι'αυτο πάντα πρέπει να σημαδεύουμε με ένα "χ" το κομμάτι που πρέπει να κοπεί... Τόσες ώρες προετοιμασίας του ξύλου, μέτρησης, σημαδέματος και λίγο η κούραση, λίγο η αφηρημάδα, πάνε οι χελιδονοουρές...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι, προς γνώση και συμμόρφωση.
Έπρεπε να είχα σταματήσει σήμερα στο σημάδεμα όπου ένιωσα ότι ήμουν λίγο κουρασμένος. Γενικά το τηρώ αυτό, όταν έχω υπόνοια κούρασης αφήνω τα εργαλεία, βάζω ένα ποτάκι και μουσική και χαλαρώνω, αλλά με έπιασε λίγο ανυπομονησία και το προχώρησα για να το χαλάσω τελικά...

Παραθέτω φωτογραφίες από πάγκο συγκόλλησης τον οποίο παίδευα τον τελευταίο καιρό αλλά τελικά έγινε όπως τον ήθελα.

Μια γενική άποψη

IMG_20170604_121222.jpg

Μία με λεπτομέρειες από την μία πλευρά όπου φαίνεται ο τρόπος για να κρεμάω γωνιακό τροχό, σφιγκτήρες, γωνίες κλπ

IMG_20170604_121233.jpg

και μία από την άλλη πλευρά όπου φαίνονται το σημείο για την γείωση της ηλεκτροσυγκόλλησης, σημεία για την τοποθέτηση δίσκων λείανσης/κοπής και φυσικά της αυτόματης μάσκας ηλεκτροσυγκόλλησης

IMG_20170604_121250.jpg

Οι ιδέες "δανείστηκαν" από βιντεάκια στο youtube. Ο σκελετός έγινε με κοιλοδοκό 50Χ50Χ3 και η λαμαρίνα πάνω είναι μαύρη 1,20Χ1,00 πάχους 5 χιλ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα αντί να μαστορέψω, τελικά έκανα γκάφα και το χαλασα...View attachment 141650

Γι'αυτο πάντα πρέπει να σημαδεύουμε με ένα "χ" το κομμάτι που πρέπει να κοπεί... Τόσες ώρες προετοιμασίας του ξύλου, μέτρησης, σημαδέματος και λίγο η κούραση, λίγο η αφηρημάδα, πάνε οι χελιδονοουρές...

Δεν εισαι ο πρωτος ουτε ο τελευταιος. Δεν υπαρχει μαστορας που να μην εχει κανει λαθος. Αν δεν κανεις λαθη δεν μαθαινεις. Εγω οταν εφτιαχνα το κουτι του μικρου, αφου ειχα τελειωσει τα Finger joints απο τις 3 πλευρες, ξεκινησα να κοβω λαθος στην τεταρτη πλευρα...

Εδω επαγγελματιας οργανοποιος με πειρα 30 ετων , ακομη και τωρα κανει λαθη. Απλα εχει μαθει να τα κρυβει καλα σε κιθαρες 8.000 ...

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

είναι πολύ ωραία φίλε μου θα μπορούσες να δώσεις κάποιες λεπτομέριες ?

ιδού ο λόγος
3HpB0y2.jpg

εχω τον ίδιο και το ψιλομετάνοιωσα.
Σκέφτομαι να τον πουλήσω να πάω σε πριόνι μετάλλων

ΥΓ. 16αρα ασφάλεια οταν ζοριζόταν σε κομμάτι μου την έριχνε και εχω βάλει 25αρα με 2,5αρι.